Kayinvalidemle gemileri yaktim artik sanirim :(

2 hafta hayır dedim sürekli yine çağırmaya devam etti.Cunku ben kendimce mesafe koyup ayda bire düşürecektim.Bugün de eşime şikayet ettikten sonra şuan hic gitmek istemiyorum artık soğudum.Çünkü esim oraya gayet normal gitti çok sinirli bir şekilde döndü ya bana el kaldırsaydı zarar verseydi yine ağlayıp suçunu ört bas mi edecekti o zaman olay çok daha farklı olurdu.Bir erkeği doldurursun doldurursun sabreder sabreder sonra iş o aşamaya kadar gelir.Bu mübarek ramazan günü oruçlu oruçlu bana bunu yaşattılar Allaha havale ediyorum sırf orucumu açmak için atıştırdım ve çok şiddetli başım ağrıyor.Geçen ramazanda da gorumcem olay çıkarmıştı her ramazan bise buluyorlar oruçlu insana bile saygıları yok aşırı soğudum artik

Bende o tarz şeyler yaşadım ilk zamanlar aynı ilçede oturuyoruz arabayla 10 dk mesafede ev almışlar üsttede evleri var kp istediğin yerde otur ü
Biz evlenmeden önce eşimin ailesi 10 dk mesafede daire almışlar birde oturdukları evin üstü var eşya almaya gitmeden bir gün önce kp iş yerime geldi kızım yarın eşyan alınacak nerde oturmak istersin dedi bende dairede baba dedim sen bilirsin üstümüzde oturursan dairenin kirası hesabına yatar bütün masraflar benden market Pazar faturalar ikinizde çalışıyorsunuz 2 yıl demeden ikinci evinizi alırsınız ama kv görümce alt üst zorlanırsın çünkü ben anneni tutamam size çok müdahale etmek ister huzurun bozulur ben yaparım baba başedirim dersen gel otur ama dairede olursan ben tutarım onu demişti dediği gibide oldu ha kv iyidir hoştur anne şevkatıyla yaklaşır bana ama isterki herşeyimizi bilsin haberi olsun dediği gibide oldu dairede oturdum bazen kp der kızım işte aramak istedi aratmadım veya izin gününde gelmek istedi kız izinli dinlemek ister dedim getirmedim diye. Babamın yeri hep ayrıdır hani derler ya gölgesi yeter diye öyle bir adam Allah razı olsun. Ailede böyle 1 tane aklı başında biri şart idare için.

evet çok çağırması, müdahale etmesi konusunda haklısınız. annesi oğluna hiçbir şeyi öğretmediği gibi, hala bebek muamelesi yapmaya devam ediyor. fakat bu çizgiyi en baştan çekmiş olsaydınız bu kadar zorlanmazdınız tahminimce. bide yeni evinizde kayınvalidenize çok yakın, yine altlı üstlüden pek bir farkı olmayacak. muhtemelen çok gittiğiniz için bıkmışsınız, sinirleriniz bozulmuş. gelin dediğinde istemsiz öfkeleniyorsunuz ve hiç gitmek istemiyorsunuz. size de hak veriyorum. fakat şöyle; her seferinde reddetmek yerine haftada 1 gün, ya da 2 haftada 1 gün kabul ederseniz sizde haklıyken haksız duruma düşmezsiniz. inşallah bir an önce çözüme kavuşturursunuz ama ben sizin yerinizde olsam aileme anlatmazdım, ailelerin işe karışıp okuldaki veliler gibi eşlerle kavga sebeplerini konuşmasından hoşlanmıyorum, yaş olarak küçük değilsiniz çünkü. eğer çözülürse, siz unutursunuz ama aileniz unutmaz ve yurtdışındasınız. akılları kalır

Yine bir çocuğunun evliliğine mâl olan kayınvalide konusu. Allah akıl fikir ve vicdan versin. Yine siz gayet saygılı davranmış, güzelce konuşmuşsunuz.

gayet makul bir şey istiyorsunuz. Eşinizle bir aile olduğunuzu hissedebilmek istiyorsunuz. Ve Allah İçin, her gün görüyor oğlunu. Bir ihtiyacı olsa, her zaman yanında olabilir. Ne var, oğlum sen evliliğine alış. Ne şanslısın ki, seni her gün sofrada bekleyen bir eşin var dese.

eşinizi anlayabiliyorum. İki hafta sonrasında beraber yemek çok da mantıksız değil ama sizin yapmak istediğiniz başka bir şey. Sınır çizmek istiyorsunuz.

Bence ilk etapta eşinizle anlaşın. İki haftada bir beraber yiyebiliriZ ama bundan fazlasını asla istemeyecekler ve sen de buna uy benim için ve ailenle konuş, beni yüzgöz etme. Ben zaten onlara gayet saygılı bir şekilde açıkladım kendimi, mesele bir yemek değil, mesafe koymayınca nerede duracaklarını bilmiyorlar. Ben dolduğum İçin bu kadar tepki veriyorum diyebilirsiniz bence. Bir de bunu deneyin.

sonrasında başka ihtimalleri de düşünebilirsiniz. Eşiniz sınır çizmiyor. Ama annesi De arada bırakıyor kesinlikle. Çünkü normalde saygısız değil, ilgili ve sizi seven bir eş anladığım kadarıyla.

ne gelinler biliyorum, kayınvalide, kayınpederin her gelişinde sıkıntı çıkaran, senede bir kapısını belki açan, telefonlarını açmayan. İyi davranmak bu kadar suistimal edilmemeli.

• Haftada 2 gün belirlesin sizi davet etsin sizin de haberiniz olur ona göre gidersiniz yemeğe.
  • 1 günde siz onu davet edin.
  • Kendisinin gönlü olmuş olur.
  • Eşinizin sorumluluk almasına gösterdiğiniz çabalar devam eder.
  • Eşiniz bu durumdan dolayı sizi suçlayamaz.
  • Gideceğiniz günler belli olduğu için ona göre plan yaparsınız.
  • Belirlenen günler dışında çağırırsa ''bir dünya ütüm var vs.'' şeklinde bahaneler sıralayın.

Baştan sona okudum ve sizi çok iyi anlıyorum...
Aile olmak gerçekten beraber yemek yemek ve yatak odasından geçiyor... niye kimse bunu anlamıyorum anlamıyorum...

ben haftada bir gün kayınvalidemleri ziyarete gidiyorum yani yemeğe... tabi her gün gitmem beklendi başta eşim sıkıntı yaptı falan ki biz mesafeli oturuyoruz... sizin dediğiniz gibi bir ısrar bir ısrar akşam yemekte oradayız bu akşam burada yatın cümlesi “artık Nefret gelmişti” gitmek iatemiyordum... ya da sabahta kahvaltıya gelin... sonra korona çıktı biraz mesafe oldu yasaklardan o zamanda kayınpeder laf sokmaları “işte hastalıkta herkese bahane oldu” cümlesi... ne yapalım yani ben evden vasıtaya binip gidiyorum oraya canımı tehlikeye mi atayım her zaman arabayla gidemiyorduk çünkü trafikten... falan falan... sonra ben ciddi tavrımı koydum haftada bir... çok söz söyletmedim duymamazlıktan geldim... sizin yaşadığınız gibi arada bişey var zannettiler... ama ne olabilirki ben sadece evime alışmak kocamla vakit geçirmek istiyordum... ve EVİMDE YEMEK YAPMAK...
benim eşimde sizin eşiniz gibi herşeyi ailesi yaptığı için evlendiğimizde ekmeğin fiyatını bilmiyordu... bazı sebzelerin ismini bilmiyordu mesela... ama şuan çok şükür...
Yani haftada bir inin yemek yiyin ikinci bir ısrar olursa net biz yarın gelemiycez cümlesi... net olmak gerek ama kalp kırmadan... haftada bir beraber olabilirsiniz ... ama sizin onlarla haftada bir günü geçireceğinize onları alıştırmalısınız...
bazıları için aman hazır yemek ne var canım olabilir ... ama kesinlikle o kadar basit bir mesele değil... evde yemek pişmesi beraber yemek yemek bunlar kıymetli... bir de her gün ailesinde yemek yiyen biri bi adam kendi ailesinin daha farkında olamıyor büyüyemiyor daha doğrusu... o sorumluluk belki de..

inşallah, daha mutlu sorunsuz günler yaşarsınız...

çok doğru ya aslında eşinizinde hatası büyük
Çünkü bu meselede sizi ailesiyle muhattap etmiş
Biz gelmiyoruz her akşam diyememiş
Siz demek sorunda kalmışsınız bu seferde siz onlarla anlaşamıyor konumda kalmışsınız
Benim eşimde bunu yaptı işte o yüzden çok öfkeliyim ona çünkü beni ailesiyle muhattap etti yüzgöz etti... halbuki beni arada bırakmamalıydı..

Bence altlı üstlü oturunca bu tip problemler kaçınılmaz oluyor. Uzaktayken yaptığınız az şeyin bile kıymeti olur, ama yanındayken fedakarlık yaptıkça daha fazlası istenir.

Bence bu saatten sonra kendinizi açık açık anlatmayın, çünkü anlattınız ve anlamak istemediler. Çağırdıkları saatte bir işiniz bir mazeretiniz olsun, ne bileyim çalışın, ben sandviç yapacağım sen in istersen deyin eşinize, o saate mutlaka gerçek bir şey koyun. Bu kadar yakın oturup ayda bir yemek yemek bence çok çok az. Haftada bir yiyebilirsiniz. Haftada bir yediğinizde de hem siz dinlenmiş olursunuz, hem birbirinizi özlersiniz, siz de tatlı ya da bir şeyle destek olursanız içten olduğunuza inanmak zorunda kalıp alışırlar. Böyle ilişkilerde açıkça konuşmak ise yaramıyor bence. Eyleme geçmek, çaktırmadan hareket etmek en mantıklısı.

Haftada bir gün belirleyin, örneğin çarşamba; bu sabit olsun. O gün kayınvalideye gidin. Çağırdığı zaman da "çarşamba geleceğiz, bugün evde yiyeceğiz" deyin. Bunu da kararlı bir şekilde sürdürün.

Evlendiğinin farkına varma konusunda kadınlar daha başarılı bence. Ben ailemden nasıl ayrilirim diye düşünürdüm evlenmeden önce ama evlendikten sonra baktım benim de bir ailem var düzenimi kurdum ve onceligimi ailem olarak belirledim. Ama eşim hep daha duygusal davrandı çok zorlandı. Ve bu beni de çok yordu gerçekten. Onun da bunu kabullenmesi alışması uzun sürdü. Siz birbirinize yakın olduğunuz için malesef eşinizin evlendiğini kabullenmesi daha zor olacaktır. Allah yardımcınız olsun. Ben sizde bir hata görmedim. Kayinvalidenizin derdi sizinle gibi siz oruçluyken eşinizi yemeğe çağırmamasindan belli çünkü. Siz biraz ailenizin yanına gidin eşiniz de sizinle olmak ve olmamak arasındaki farkı anlasin biraz.

Bana kizmayin ama yani okadar yurtdisinda yasayipta hala buranin kadinlarini bunaltan adetlerini surdurmelerinede ne diyeyim yani daha sizin soyleyecek bir seyiniz yok ne kadar israr ederseler etsinler bu anormallige sizde normalinizde israr edeceksiniz esinizde sizinle hayatini birlestirmis aile olmus ailesini atmista degil sonucta ajistasyon yapmalarina gerek yok gerekirse sizde aglayin durduk yerde kvniz gibi aglamak ise yariyosa demekki

Kv ler anlamıyorlar maalesef, ağladığında aşırı üstüne düşme yoksa bunu hep kullanır..

Siz çok kibar insanları kırmak istemeyen birisiniz o yüzden gönül almaktan bahsedip hala makul mantıklı açıklamalar yapıyorsunuz kayınvalidenize. Bana kalırsa karşınızdaki ya anlattiklarinizi anlamayacak kapasitede(ki sanmıyorum) ya da anlamazliga vurmak işine geliyor. Ben sizin yerinizde olsam kararimda dik dururum ve hiç kimseye açıklama yapmam. Çünkü anlayan anlamıştır sanırım amaç sizi yıldırmak. Lütfen daha kimseye laf anlatmayın bir kaç kez anlatmak bile çok bazı insanlara maalesef kibar empati yapabilen insanlar değiller belli. En yakın zamanda taşının imkanınız varsa sanırım bu sorun bitse başka bir şey bulacak bir insan kayınvalideniz.

Ne kadar yapıcı ve ılımlı davranmissiniz. Hayir hiçbir hatanız yok ama kayinvalide ve eşiniz de kötü insanlar değil. Kayinvalideler biraz geç alışıyor oğlunun ayrı evi olduğuna ve orada yemesi gerektiğine. Üzülmeyin. Bence çok sert olmadan bu şekilde devam edin, onlar sizi anlayacaklar. Annem de abim uğradığı zaman hemen önüne yemek koymaya kalkardı. Halbuki bilinçli eğitimli bir kadındır. Ama içgüdüsel işte bazı şeyler. Sonra abim onu kırmamak için bir yedi iki yedi, sonra anne sen bir saklama kabına 2 kişilik koy, ben evde sinemle birlikte yerim dedi. Annem gibi bir kadın buna biraz bozuldu. Halbuki gelinine bayılır Annem. Ben bunları görünce kayinvalidemin ufak tefek anneciliklerine hiç kızmıyorum, kırılmıyorum. Böyleler. En fazla 1 sene daha, sonra alisacaklar. Rahat olun çok bogmayin kendinizi.

Sizinle çok benzer şeyler yaşıyoruz şöyle anlatıcam. İlk zamanlar aynı mevzu bizdede oldu tek fark çalıştığım için kaynanam yemeğini yaparım ben diye oraya bağımlı etti eşimde 8 den sonra yemek mi yapıcaksın dedi bşeşy diyemedim. İzin günlerimde evde yapıcam diye direttim. Sık oldukça eşime bunaldım artık sürekli sürekli dedim. Benim avantajom 3 5 ayda tepkimi koydum. Sizin 1 buçuk sene olmuş neden düzeninizi koymadınız ? Kaynanam sık sık çağırdı bende o çağırdıkça eşime yiyip kalkcaz dedim kaynanam rahatsız oldu laf soktu sanki evde yemekmi yapıyorsun diye bu laf benim dönüm noktam oldu. Haftada 1 e düştü. Cuma yedik pazar arardı yemeğiniz yoksa gelin diye kurban olayım evdeyim neden yemek yapmayım orucuz yani. Amaç birlikte yemek. 2 hafta normal bi süre yani sizin tahammülünz kalmamış ondan yapıyorsunuz ama ben kendi annemede haftada 1 2 haftada 1 giderim annedir beklerdir özlerler siz burda okları kendinize çevirmişsiniz. Sıklaştırırsa yok anne daha dün sizdeydik benim bugün planım var diceksiniz. Kaynanaya açıklama yapmayın anlamaz eşinizde anlamaz. Sorun çıkarıyorsunuz diye düşünür. Haklıykek haksız duruma düşmüşsünüz. Bi gün misafirler var bende kaynanam yaptı yemekleri herkesin içinde dediki zaten birlşkte yiyoruz aşağı indirelim yemekleri yarın yeriz. Kime sordu ya ?kimseye. Ertesi gün uğramadım da yemedikte. Aradı eşimi ee gelsenize yicektikya dedi yiyesimiz yok dedik. Ama haftasonu da gittik amaç istememek değil sık olmaması gerektiğini anlatmak.

Anlayışsız kayınvalideler. İnsan ısrar etmeye de çekinir. Bnmkide öyle bizdede aradın aramadın davası sürekli arıyor konuşcak bişeyde yok. Sürekli ne konuşabilirsin. Açmıyorum watsaptan sesli arıyor çevrimiçi olduğum zamanlarda. Komik gerçekten. Hiç takma kafana kendi aileni kurmak zorundasın. Kocandan yana bi sıkıntı yoksa. Kayınvalide dışardan bi insan evin içini etkilemesine izin verme. Eşinle annesi hakkında çok konuşma. Erkekler anne eleştirilerini pek kaldıramıyor. Kayınvalideyide kırarım diye korkma. Arsızlığa ver sende yapmama konusunda ısrarcı ol. Zamanla alışacak.

Ne kadar anlayışlı bir kayinpedermiş helal olsun ne kadar ince düşünmüş.Aslinda empati yaparak kayinvalidenizin bir kadin olarak anlaması düşünmesi gerekenleri kayınpeder büyük bir olgunlukla düşünmüş herşeyi konuşmuş önceden.Bizde malesef aklı başında kimse olmadığı için ben de olan aklımı kaybetmek üzereyim galiba.

Inanın bunu bir savaş haline getirirseniz o hırsla siz de yaparsınız.O yüzden ona hazırlamak zor gelmiyor.Hic bise olmasa aliyor hazır hamburger yapıyor yeterki birlikte yiyelim.

Evet hic akil edemedim keske diyorum annem tecrübeli bari o uyarsaymış da uzak olsun diye şart koşsaymisim.Orda çok büyük hata yaptım.

Nasıl bir şanssızlık sizinki anlamadım yurt dışında altlı üstlü ev bulmak orada imkansız gibi birsey hem ev denk gelmiş hemde ısrarlı kayınvalide allah yardımcınız olsun
Amin.Müstakil ev o yüzden..Kendi evimiz yapılıyor ama 30 metre var arada..Burada geçici kalıyoruz ama yeni ev için de hevesim kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…