Allah yardımcın olsun canım benim ne diyimNe kadar anlayışlı bir kayinpedermiş helal olsun ne kadar ince düşünmüş.Aslinda empati yaparak kayinvalidenizin bir kadin olarak anlaması düşünmesi gerekenleri kayınpeder büyük bir olgunlukla düşünmüş herşeyi konuşmuş önceden.Bizde malesef aklı başında kimse olmadığı için ben de olan aklımı kaybetmek üzereyim galiba.
Amin,gerçekten uzakta olsak hak vereceğim ama her gün birlikteler ve her gün de telefonlaşir konuşurlar.Üstüne her gün birlikte yemek yemek istemesi çok aşiri geliyor bana.Eşimle ne zaman haftada bir diye anlaşsak sanki o konusan biz değilmişiz gibi ertesi gün annem arıyor yemeğe çağırıyor diyordu.Kayinvalideme hayır biz evde yiyecegiz derdim ertesi gün ısrarla ya gelir kapıdan çağırırdı ya arardı.Bir sonraki gün diger günler yine ayni.Yani ben aslında 2 haftaya ineceğine inanmadığım için arayı daha açmaya çalıştım.Alişirlar belki diye.Ama bu defa beni demekki esime sikayet etmiski olaylar bu raddeye geldi.Doldugumu da söyledim kendileri de farkında çünkü basta eşimle bu konulardan tartistigimizda sakinliğimi koruyordum aman sesimiz gitmesin diye şimdi olabildiğince sesimi yükseltiyorum duysunlar artik ki nu sebepten kavga ediyoruz da bizi rahat bıraksınlar diye.Ama yok anlamıyorlar sanki duvarla konusuyorumYine bir çocuğunun evliliğine mâl olan kayınvalide konusu. Allah akıl fikir ve vicdan versin. Yine siz gayet saygılı davranmış, güzelce konuşmuşsunuz.
gayet makul bir şey istiyorsunuz. Eşinizle bir aile olduğunuzu hissedebilmek istiyorsunuz. Ve Allah İçin, her gün görüyor oğlunu. Bir ihtiyacı olsa, her zaman yanında olabilir. Ne var, oğlum sen evliliğine alış. Ne şanslısın ki, seni her gün sofrada bekleyen bir eşin var dese.
eşinizi anlayabiliyorum. İki hafta sonrasında beraber yemek çok da mantıksız değil ama sizin yapmak istediğiniz başka bir şey. Sınır çizmek istiyorsunuz.
Bence ilk etapta eşinizle anlaşın. İki haftada bir beraber yiyebiliriZ ama bundan fazlasını asla istemeyecekler ve sen de buna uy benim için ve ailenle konuş, beni yüzgöz etme. Ben zaten onlara gayet saygılı bir şekilde açıkladım kendimi, mesele bir yemek değil, mesafe koymayınca nerede duracaklarını bilmiyorlar. Ben dolduğum İçin bu kadar tepki veriyorum diyebilirsiniz bence. Bir de bunu deneyin.
sonrasında başka ihtimalleri de düşünebilirsiniz. Eşiniz sınır çizmiyor. Ama annesi De arada bırakıyor kesinlikle. Çünkü normalde saygısız değil, ilgili ve sizi seven bir eş anladığım kadarıyla.
ne gelinler biliyorum, kayınvalide, kayınpederin her gelişinde sıkıntı çıkaran, senede bir kapısını belki açan, telefonlarını açmayan. İyi davranmak bu kadar suistimal edilmemeli.
Canım ben artık bahane üretme safhasını geçtim çünkü karsimda ne bahaneden anlayan ne de defalarca kere açikca konusmama rağmen bu kadar sık gitmeyi istemememin onlarla kısısel degil artik eşimle aile olduğumuzu hem onların anlaması kabul etmesi hem de bizim artik anlamamız gerektiği için suan herşeyi açıkça söylüyorum.Ben bunları suan açıkça söylüyorum diye Benim bütün fedakarliklarim onlara yaptığım iyilikler görünmüyor.Yoksa ben gidiyordum ve onları da davet edip çeşit çeşit yemekler yapıyordum ama baktimki artik benim oraya gitmem resmen bir görev haline geldi gitmeyince sanki onlara olan görevimi aksatiyormusum gibi muamele yapıyorlar hem eşimle geçireceğimiz zamanlarda kayinvalidemin bitmek bilmeyen dizilerini izlemek zorunda kalıyoruz artik buna bir dur demek gerekti ve esim malesef bu konuda pasif kaldığı için ben muhatap olmak zorunda kaldım defalarca konuştum ama sanki konuşmamışım gibi davetlerine ısrarlarına devam etti bu isin içinden ne haftada bir le ne haftada 2 ile çıkamıyorum sanki konuşmamışız gibi her gün ısrarla arıyor çağırıyor
- Haftada 2 gün belirlesin sizi davet etsin sizin de haberiniz olur ona göre gidersiniz yemeğe.
- 1 günde siz onu davet edin.
- Kendisinin gönlü olmuş olur.
- Eşinizin sorumluluk almasına gösterdiğiniz çabalar devam eder.
- Eşiniz bu durumdan dolayı sizi suçlayamaz.
- Gideceğiniz günler belli olduğu için ona göre plan yaparsınız.
- Belirlenen günler dışında çağırırsa ''bir dünya ütüm var vs.'' şeklinde bahaneler sıralayın.
İnşallah canım çok Teşekkür ederim.Yani bahsettigin bu basit istekler benim de tüm isteğim.Ben uzun zamandır haftada 1 e indirmek istedim ama olmadi hanı bir anda ayda 1'e düşürmedim aslinda.Alistira alıştıra olsun dedim ama kayinvalidemin alışmaya niyeti yok o yüzden ben de inat ettim çünkü evlilik bizim evliliğimiz oğlu gene onun oğlu,ben annesiyle geçirdiği zamana müdahale edecek onu kısıtlayacak biri asla değilim yani sanki çocuklarını onlardan kaçırıyorum gibi bir algıları var.Ben öyle biri olsam orda çalışma odası olmasina izin vermezdim.Ramazanda ben orucum siz tutmuyorsunuz madem hafta sonlari öğlen yemeklerini beraber yiyin demezdim isterse akşam yemeğine de kalsın yeterki beni artik rahat biraksinlarBaştan sona okudum ve sizi çok iyi anlıyorum...
Aile olmak gerçekten beraber yemek yemek ve yatak odasından geçiyor... niye kimse bunu anlamıyorum anlamıyorum...
ben haftada bir gün kayınvalidemleri ziyarete gidiyorum yani yemeğe... tabi her gün gitmem beklendi başta eşim sıkıntı yaptı falan ki biz mesafeli oturuyoruz... sizin dediğiniz gibi bir ısrar bir ısrar akşam yemekte oradayız bu akşam burada yatın cümlesi “artık Nefret gelmişti” gitmek iatemiyordum... ya da sabahta kahvaltıya gelin... sonra korona çıktı biraz mesafe oldu yasaklardan o zamanda kayınpeder laf sokmaları “işte hastalıkta herkese bahane oldu” cümlesi... ne yapalım yani ben evden vasıtaya binip gidiyorum oraya canımı tehlikeye mi atayım her zaman arabayla gidemiyorduk çünkü trafikten... falan falan... sonra ben ciddi tavrımı koydum haftada bir... çok söz söyletmedim duymamazlıktan geldim... sizin yaşadığınız gibi arada bişey var zannettiler... ama ne olabilirki ben sadece evime alışmak kocamla vakit geçirmek istiyordum... ve EVİMDE YEMEK YAPMAK...
benim eşimde sizin eşiniz gibi herşeyi ailesi yaptığı için evlendiğimizde ekmeğin fiyatını bilmiyordu... bazı sebzelerin ismini bilmiyordu mesela... ama şuan çok şükür...
Yani haftada bir inin yemek yiyin ikinci bir ısrar olursa net biz yarın gelemiycez cümlesi... net olmak gerek ama kalp kırmadan... haftada bir beraber olabilirsiniz ... ama sizin onlarla haftada bir günü geçireceğinize onları alıştırmalısınız...
bazıları için aman hazır yemek ne var canım olabilir ... ama kesinlikle o kadar basit bir mesele değil... evde yemek pişmesi beraber yemek yemek bunlar kıymetli... bir de her gün ailesinde yemek yiyen biri bi adam kendi ailesinin daha farkında olamıyor büyüyemiyor daha doğrusu... o sorumluluk belki de..
inşallah, daha mutlu sorunsuz günler yaşarsınız...
Evet ona her zaman sen istemiyormuşsun gibi söyle konus ailenle haftada bir yiyelim demistim.Baktim esim konuşamıyor önce bahanelerle reddettim baktim ısrarların sonu yok açıkça söylemeden anlamıyorlar açıkça konustum simdi ben kötü oldum.Akilli bir erkek olsa eşimle ailemin arasi bozulmasın diye kendi konuşur hic muhatap etmez.Bunu ondan çok istedim ama yapamadı şimdi ben ailesi ile kötü olmuş oldum onların istediği gibi her gun gitmediğim içinçok doğru ya aslında eşinizinde hatası büyük
Çünkü bu meselede sizi ailesiyle muhattap etmiş
Biz gelmiyoruz her akşam diyememiş
Siz demek sorunda kalmışsınız bu seferde siz onlarla anlaşamıyor konumda kalmışsınız
Benim eşimde bunu yaptı işte o yüzden çok öfkeliyim ona çünkü beni ailesiyle muhattap etti yüzgöz etti... halbuki beni arada bırakmamalıydı..
Evet kesinlikle ne kadar yakın olursaniz o kadar sizden beklentileri oluyor ve o kadar kötü oluyorsunuz.Ben ilk başta hatayı burda yaptım.Mazeret olayını denedim ise yaramıyor evde yemeğim var bile desem onu sonra yersiniz diyordu.Esime istemiyorum annenle konuş dedigimde konuştum diyordu gene kadin aynıydı.Inanirim çünkü ben de konuştuğumda bisey değişmiyordu.Bu defa açık acik konuşmakta buldum çareyi.Ama yine fark etmedi.Kendimi mi ifade edemiyorum acaba anlamıyor dedim mesaj attim yazarak anlattım.Gercekten daha ne şekilde anlatılır bilmiyorum.Evet normal altlı üstlü oturan kayinvalide için haftada 1 gitmek normaldir ama benim Kayinvalidem gibi bu mevzudan eşimle sürekli birbirimize düşüren kayinvalide icin ayda bir bile Cok.O kadar bezdirmiski ayda bir bile içimden gelmiyor.Benim annem de kayinvalide annemin hic gelinlerine baskı yaptığını görmedim ve yengemler annem için deli olurlar.Butun kayinvalideleri annem gibi bilirdim o yüzden hiç altlı üstlü olmasinin bu denli sorun yaratacağını bilemedim önceden birlikte yiyeceğiz demediler çünküBence altlı üstlü oturunca bu tip problemler kaçınılmaz oluyor. Uzaktayken yaptığınız az şeyin bile kıymeti olur, ama yanındayken fedakarlık yaptıkça daha fazlası istenir.
Bence bu saatten sonra kendinizi açık açık anlatmayın, çünkü anlattınız ve anlamak istemediler. Çağırdıkları saatte bir işiniz bir mazeretiniz olsun, ne bileyim çalışın, ben sandviç yapacağım sen in istersen deyin eşinize, o saate mutlaka gerçek bir şey koyun. Bu kadar yakın oturup ayda bir yemek yemek bence çok çok az. Haftada bir yiyebilirsiniz. Haftada bir yediğinizde de hem siz dinlenmiş olursunuz, hem birbirinizi özlersiniz, siz de tatlı ya da bir şeyle destek olursanız içten olduğunuza inanmak zorunda kalıp alışırlar. Böyle ilişkilerde açıkça konuşmak ise yaramıyor bence. Eyleme geçmek, çaktırmadan hareket etmek en mantıklısı.
Bugün eşimle bu mevzudan konuşmuyoruz diye tartıştık.Ben anneme anlattığını düşünüyorum çünkü annem her zamanki aradığından daha cok arıyor ve surekli nasilsin kızım diyor.Biletimi almasını ve gideceğimi artik bu sekilde yürümeyeceğini söyledim.Tabi böyle söyleyince sinirlendi birakip gitmemden çok korkuyor.Cünkü ben sabrederim sabrederim sabrım bitince beni ikna etmek çok zordur bunu bildiği için delirdi.Aileni özlediysen birlikte gideriz tek nereye gidiyorsun vs dedi.Ben bu sekilde cekemeyecegimi söyledim ne kadar yakın o kadar sorun yeni evde de bu sorunlar devam edecek dedim bağrıştık ben bayağı sesimi yükselttim biletimi alacağım ve gideceğim dedim üstümü giydim çıkıcam bırakmadı sesimize annesi geldi.Niye kavga ediyorsunuz bizimle ilgili bir problem mi var diyor hala.Esim diyor soyle söyle evet diyor sizinle ilgili problem var.Madem öyle anne ben yukarda her gün yemek yiyemem her gün mümkün değil dedim kadın bana diyorki paskalyada da yemedik christmastda da ama böyle olmaz.Ya deliricem paskalya da christmast'da bize ait degil hıristiyanlara özeniyor onlar ailecek yemek yiyorlar diye gelenek haline getirmişler evde.Benim Kayinvalidem çok dinlere inanan biri değildir,ramazani bile saçma bulur ama paskalya olsun christmas olsun kacirmaz.Ben kusura bakmayin dedim bana uygun değil dedim ben ailemin yanına dönüyorum babamla da konuşacagim.Inanin daha sinirden ne dediklerini hatırlamıyorum.Kayinvalidem gitti esim yalvarıyor konuşalım halledelim diye.Konusmakla sizle hiçbirşey çözemiyorum dedim.Sonra biraz zaman gecti disardan yemek söylim yorma kendini diyor.Beni yoran yemek yapmak değil siz yoruyorsunuz beni diyeceğim ama artık nefesime yazık gerçekten anlamiyorlarŞimdi durum nasıl evde. Eşiniz ve kayınvalideyle
Teşekkur ederim,belki evet dışardan bakınca sen de haftada bir ye ne olacak denilebilir ama tek sorun yemek yemek degil ki sorun annesinin sürekli yanında istemesi bizi aile olarak görmemesi.Haftada biri kabul ettikçe daha cok istemesi asla denge kuramamamiz.Seyahat ajanslarıyla yarin konuşacağım bilet bakacağım sorun çözülür mu bilemem ama bana iyi gelecekÖncelikle bence çok haklısınız.
Ama eşiniz ve ailesine anlamayana davul zurna az anlayana sivrisinek saz atasözünü hediye ediyorum.
Yurtdışına gitmissiniz bir aile kurmaya ama eşiniz koca bebek modunda. Kv ise anlamamak için direniyor resmen ki çok da güzel anlatmışsınız.
Bir süre kendi ailenizin yanına gitmek iyi gelir. Olaylar içinde olunca çok büyük görünüyor, uzaktan bakınca önemsiz de görünebilir.
Evet artık gerçekten benim söyleyecek sözüm kalmadı bahane ürettim olmadi,konuştum olmadi,daha açıkça konuştum gene olmadi yazdim olmadi bundan sonra onlar ısrar ettikçe ben de ısrar edecegim.Aglamaya gelince daha bugün istemsiz ağladım annem babam burda yok diye mi bana bunları rahatca yapıyorsunuz dedim sahipsiz mi görüyorsunuz dedim zaten orda bir ağlamaya başlayınca artik gozyaslarim sel oldu.Eşim simdi etrafımda fir donuyor gitme konusunda ciddiyetimi çok iyi anladi ama 2 gün sonra annesi ağlar konuşur doldurur gene degisir arada kalıyor anlıyorum ama benim fedakarlık yapabileceğim bir durumum yok ben yapacagimi yapmışım annesinin biraz oğlum siz evinizde mutlu olun biz karışmayalım diye kendisini çekmesi gerekiyorBana kizmayin ama yani okadar yurtdisinda yasayipta hala buranin kadinlarini bunaltan adetlerini surdurmelerinede ne diyeyim yani daha sizin soyleyecek bir seyiniz yok ne kadar israr ederseler etsinler bu anormallige sizde normalinizde israr edeceksiniz esinizde sizinle hayatini birlestirmis aile olmus ailesini atmista degil sonucta ajistasyon yapmalarina gerek yok gerekirse sizde aglayin durduk yerde kvniz gibi aglamak ise yariyosa demekki
Ben kimseyi kirmamak icin bu kadar hassas davranırken en çok benim kırılmam bana yaptıkları en büyük haksızlık oldu.Iyı niyetliyimdir ama inatciyimdir karsimdakinden iyi niyet görmediğim sürece kesinlikle geri adım atmam aynı kararlılıkla devam edeceğim.Artik bu saatten sonra kim kırılırsa umrumda değil sinirlerim çok yıprandı sağlığım elden gidiyor.Esimin dedesinden kalma bir arazisi vardi evlerinin 30 metre ilersinde.Orayi bizim istegimize gore mimara verdik çizdi yaptı.Görumcemle konuşmuyoruz kendisi çok agresif sorunlu biri onun için yüksek bir çitle çevirmelerini istemiştik evi.Esime şart koşsam da hic sanmıyorum hazırda ev varken başka yere geçsin.Bir süre orda denesek nasil olur ben hazır onlara net tavrimi belli etmişken.Ailemle henüz konuşmadım Turkiyeye dönünce mecbur anlatacağım annem yeni evinde dene kızım der kesin..Benim annem de çok iyi niyetlidir verdiği akıllar da hep böyle olur zaten.Ne yapsam bilemiyorumSiz çok kibar insanları kırmak istemeyen birisiniz o yüzden gönül almaktan bahsedip hala makul mantıklı açıklamalar yapıyorsunuz kayınvalidenize. Bana kalırsa karşınızdaki ya anlattiklarinizi anlamayacak kapasitede(ki sanmıyorum) ya da anlamazliga vurmak işine geliyor. Ben sizin yerinizde olsam kararimda dik dururum ve hiç kimseye açıklama yapmam. Çünkü anlayan anlamıştır sanırım amaç sizi yıldırmak. Lütfen daha kimseye laf anlatmayın bir kaç kez anlatmak bile çok bazı insanlara maalesef kibar empati yapabilen insanlar değiller belli. En yakın zamanda taşının imkanınız varsa sanırım bu sorun bitse başka bir şey bulacak bir insan kayınvalideniz.
Sorma canim olan aklimi da bunların arasında yitireceğim diye korkuyorumAh Siena ah. Eşin çok pasif KV de aşırı ısrarcı.
Bunların arasında ruh sağlığın gitmesin dikkat et.
Allah korusun abartmayın o kadar kötü bir insan olsam zaten şuan bunları yaşıyor olmazdım ben burda tecrübeli arkadaşlardan fikir almak icin dertlesmek icin açtım.Allah sağlıklı ömürler versin benim kadının hayatına bir kastım yok derdim farkliBu basligi her gordugumde endiseleniyorum..
Acaba bu konun ardindan gelecek diger baslik "Kayinvalideyi Benzin Dokup Yaktim" seklinde mi olacak diye :\
Sakayla karisik yazdim zaten :) Cidden yakacagina ihtimal vermiyordum :) Ama bu kadarda tedirgin edince acaba aklina mi dusurdum diyerekten bir kurtta dustu icime :)Allah korusun abartmayın o kadar kötü bir insan olsam zaten şuan bunları yaşıyor olmazdım ben burda tecrübeli arkadaşlardan fikir almak icin dertlesmek icin açtım.Allah sağlıklı ömürler versin benim kadının hayatına bir kastım yok derdim farkli