kayınvalidemin ilgisizliği..

Evet haklısın, torunları sonuçta.Aramaları sormaları lazım , normal olan bu.Ama söz konusu insanlar normal değil zaten.Onun için diyorum beklenti içinde olmaktansa hiç düşünmemek daha iyi diye.Çünkü değişmeyecekler.İnsanın içinde olur bu tür ilgi alaka gösterme, içten gelir.Bunlar da o dediğim yok işte.

Bana da diyorlardı."Ne zaman geliyor torun?Ne zaman düşünüyorsunuz?Ölmeden bir görelim,sevelim"Ama ben de eşimde kimseye güvenerek düşünmedik çünkü hepsi lafta biliyorduk.Şu anda tam da düşündüğümüz gibi yine el gibiler,Benim eşim sık sık yurtdışına gider işi için.Ne aramak ne sormak, bir tas çorba yapıp getirmemiştir ben hastayken ki ailem şehir dışında kimsem yok burada.Ama zaten hayal kırıklığına da uğramıyorum çünkü böyle olacaklarını yine biliyordum.

ben, bakarım lafını bebek olmadan coooook önce söylediğini söylüyorum. Şuan 14 hf içindeyiz ve bebekle ilgili tek kelime edilmedi. İkisinin arasında cok fark var. çünkü o zaman bebek felan yoktu. + olarak birlikte oturduğumuz zamanlarda da söylenen söyler olsun laflar olsun hiçbir zaman cvp verip tartışmadım o yuzden içime attım diyorum. Yani kendisi ne yapsa yaranamayacağını biliyor diyorsun ya öyle bir konu olamaz zaten. Lütfen iyice okuyup anlamadan yorum yapmayın lütfen.

ben torunları olduğunda az biraz değişirler sanmıştım ama maalesef yine yanılmadım.

Büyük bir ihtimalle bebek doğar doğmaz aşırı ilgili bir durumda olacak. Torun sevme veya size yardım etme bahanesiyle hep sizin eve gelecek ve kalmak isteyecek zaten. Anlattığınızdan anladığım kadarıyla böyle tahmin ediyorum. Siz şu an hamileyken ilgilenmiyor çünkü bu onun için torunuyla ilgilenmek değil sizinle ilgilenmek olur bunu da yapmak istemiyor. Bence hiç sesinizi çıkarmayın. En azından şu an uzak dururken. Sonra bu şekilde yakınlaşırsa aniden ne yaparsınız onu bilemiyorum ama.

Daha cok erken. Bana ilgilenmeleri daha korkutucu geliyor (sizin icin) birakin boyle devam etsin. Dogum ve sonrasinda yeri geldiginde gereken cevaplari verirsiniz. Esinize ilgilenmiyorlar deyip durmayin. Dogum zamani onlar ilgilendiginde de daha ne istiyorsun derler. Cocugunada kendin bakmak istiyorsan simdiden soyle beklenti icine girmesinler. Fazla sahiplenmelerine de izin verme. Degil kv kendi anneme bile izin vermezdim herhalde.

ben ilk bebegimi aldirmak zorunda kaldim.kalp atislari yoktu.kv arayip bi gecmis olsun demedi.snra ogluma hamile kaldim bi hayirli olsun yok
dogum yaptim.kp aradi gecmis olsun icin.telefon verdi.kv ye onun.zoruyla gecmis olsun dedi.kizima hamile kaldim yine hayirli hayirli olsun yok.dogum yaptim.tam.bir hafta sonra lutfedip aradi
daha.neler.neler
bir.kez.arayip torunlarini sordugunu bilmem
esimle.cok iyi anlasiriz.alti yildir evliyiz.dogru duzgun tartismjsligimiz yok.ben kvnim yaptigi veya yapmadigi seyleri kafama takmam esime de yansitmam. sana da aynini tavsiye edrrim arkadasim

Teşekkürler yorumlarınız için aynen anladığınız gibi. Aslında diyorumya belki ilgi kelimesi yanlış oldu. bir hal hatır dı demek istediğim.

Yoo, sadece 1 kere konusu geçti. O da geçen akşam aradıklarında. Eşimle kv görüştüğündeydi. Bende açıkça sordum benle ilgili yada bebekle ilgili birşey dedilermi diye. Hayır dedi. Okadarla kaldı zaten yani eşimle bunu sorun haline getirip tartışmıyoruz kesinlikle.

bakalım biz daha neler neler göreceğiz. Sana da geçmiş olsun arkadaşım. Dediğim gibi eşimle sorun haline getirmed,m bunu. Ama içimden içerliyorum ister istemez. Mutlaka sende içerlemişsindir. Yani düşmanım değil sonuçta eşimin annesi.

tabi ki.icerledigim cok sey var ama.alti yil oldu ve pekcok seye alistim.artik ararsa.sasarim.mesela.bayramda el.opmeye gideriz o cikar gider kardeslerine komsularina.falan.biz onca.saat yolu cektigimizle kaliriz.sadece bana.karsi yaptigi bir sey degil.tum cocuklarina ve gelinlerine boyle davraniyir.cani.sagolsun.benim kaga takacak ondan daha onemli meselelerim var.sen de hic takma.hamileliginin tadini.cikar.isyer.tum.dunya duyarsiz.olsun evlatlarimiz.bizim.ocin.her seyden kiymetli

tabiiki öyle ama işte maalesef kendime çok kızıyorum. işte bizdede eşimin abisine ve eltime daha yakın bize çok uzaklar. bende çözemediğimden bu davranışları. Gerçi iyi bir yandan ama insan bi hayırlı olsun nasılsın filan demezmi. O kadar dr a gideceğimi söyledim bi kere arayıp bi sorun oldumu bişey varmı demedi. Bende arayıp birşey demedim. Dememde zaten

sormayan.sormuyor iste canum.onlar.da oyle inaanlar.mecbur bu halleriyle kabullenicez.benimki daha yarin gelecek.mesela kizimi.gormeye ilk kez.nerdeyse bir ay.oldu.dogum yapali dusun
aeada alti.saat mesafe var oyle cok uzak da.degiliz.ama.cani bilir ben esime ve evlatlarjma bakarim.grisi.bos

oh ne güzel işte herşeye burnunu sokmaya çalışsa daha mı güzel olcak en iyisi hiç takmayın oğlu kırılsın o düşünsün onun annesi çünkü kendi çocuğuyla ilgilenmiyo siz de takmayın hamilesiniz keyfini çıkartın

Senin asıl korkun da şimdi hamileyken seni hiç umursamayıp sonradan torun eve gelince tependen ayrılmamaları değil mi:) Bence de haklısın korkmakta. Benim hiç öyle sorunum olmadı kayınvalidem bir kez bile evime gelmedi çünkü bebeğim olursa ondan sonra da pek gelip kalmak istemeyeceğini biliyorum, siz gelin der sık sık sadece eminim. Ama senin işin zor gerçekten.
Yine de şimdiden bunlarla canını sıkma. Hamilesin duygusalsın ve bebeğin her türlü duygusallığından etkileniyor şu anda. Bebek olduktan sonra da nasıl üç yıldan sonra ayrı eve çıkmayı başardıysan onların senin hoşuna gitmeyen tavırlarıyla da başedebilirsin eminim. Sen şimdiden kendini onlara hazırlamaya çalışma ama işte bebeğin stres olmasın seninle birlikte.

çok şükür anlayan çıktı .. aynen öyle.. yoksa umursasın umursamasın umrumda değil.. ben sonrası için endişeleniyorum. Çünkü kv karşısında çat çat pat pat her lafı söyleyen bi insan değilim. hatta insan kırmaktan korkan biriyimdir.

Ay en azından yapmacık değil benim ki eşimin yanında bana canım cicim eşim yokken demediğini bırakmıyor. Torun sevgisi diye de birşey yok hala oğluyla beni çekemiyor. Kızımı sadece başkalarının yanında evladım evladım diye seviyor o kadar oğlundan başka kimse umrunda değil doğumdan sonra kız kardeşini gönderdi yanıma kendi annem kalamadı ameliyatlı ameliyatlı ona hizmet ettim o gitti ardından görümcemi gönderdi tek bir iş ellemeden evde yattı tüm gün eşimi bana karşı doldurdu bebeği ona vermiyormuşum diye bu arada bebeğim üç günlük daha ben nasıl tutacağımı bilmiyorum görümcem benden küçük bekar ve hayatı boyunca kucağına bebek almamış biri önüne kahvaltısını hazırladım kaç gün bulaşığını yıkadım yerden pis saçlarını topladım kardeşimle annem geldi evi temizlediler yemek yaptılar görümcem ve teyzesi ise sadece bacaklarını uzatıp tek bir şeye elini sürmeyip komuta merkezi kaynanamla telefonla görüştüler. Bi de kaynanam aradı bende gelip kalıcam dedi hiç birşey demedim gelemedi tabi ki Bebeğim kolikti zaten hiç durmadan ağlıyordu onlar yüzünden tüm psikolojim bozulmuştu. Bir daha doğum yapacak olsam kesinlikle hiçbirini istemem yanıma. O yüzden benden sana tavsiye canım kesinlikle yanında kim kalsın istiyorsan onu söyle o kalsın eşine de söyle annemden ben bir bardak su bile isteyemem vs. de yoksa benim gibi çok çekersin.

Hatta bu bir avantaj bence en azından herşeye karışıp senin düzenini bozmaz bebişi kendi gönlünce büyütür

Ben anlamadim kalmak istiyor kiziyorsun,calis ben bakarim diyor kiziyorsun,uzak duruyor kiziyorsun
Ne yani kac yasinda kadin sen nasil istiyorsan oylemi davranacak?
Sen istemiyorsun diye kalmayacak ama sen istiyorsun diye hal hatir soracak.....
O merak ettiklerini ogluna soruyordur bence

Yani yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz. Ben bakarım dediğini çocuk yokken söylediğini söylüyorum ve kaç sene önce söylenen birsey. yorumlarımı dikkatli okursanız ilgisiz lafı belki yanlış anlaşılmış olabilir diyorum. Ben bebekle alakalı birşey sorup sormamasındayım. ''O merak ettiklerini ogluna soruyordur bence'' sormadığınıda yazdım da neden anlayıp anlamadan yorum yapıyorsunuz anlamıyorum.

zaten aranız iyi değil madem bırak mesafeli oldun daha iyi işte...

Bende diyorumki;kv calis ben bakarim demis sende ben bakarim gibi bir cvp vermissin kv.agzini kapatmissin annenede ayni cevabi verirmiydin?yada kalmak istese sinirlenirmiydin?
Demek istedigim kvde hal hatir soracak hal birakmamissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…