Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Şuan kayserideyim kesinlikle bir klima şart, ama tabi oncelik sizin ihtiyaciniz olmali.
Siz calismiyormusunuz?

Düğün olmasa bile ev kurmak zaten 50 bin. Son zamanlarda beyaz eşyaların fiyatlarına baktıysanız çok fazla

Sizin ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda.
Bırakın o düşünsün kendinizden kismayin.

Ama annesine de ne isterse alsin karışmayın.

Ben çalisan olsam eşimin bir şeyini eksik etmediğim halde aileme yaptiğim harcamalara karışmaya kalksa cok büyük tepki gösteririm.
Kendi kazandığımı istediğim gibi harcama özgürlüğüm olmali.. Bu iki taraf için de geçerli bu arada.

O zaman hiç acımayın. Yani kendi borcunuzu,önünüzde yaşayacağınız kışı düşünmüyorsa eşiniz ,sizde borcumuz var o ayaklabıyı almayayım demeyin. Tamam annesine yapsın ama bu sene mi sıcak oldu da klima şart oldu ben anlamadim. Öncesinde evlerinde klima vardı ve bozulduysa bilemem ama daha evvel alınmamışsa çok acil,elzem bir ihtiyaç değil demekki klima.
Ailesi kar sayıyor herhalde ne koparirlarsa.
Bilemiyorum,annesi bilmiyormu borcunuz olduğunu,şu durumda eşiniz teklif etse bile o demeliydi oğlum önce borçlarınız bitsin ilerde alırsın vs diye.

Benim eşimin ailesinin durumu yoktu. Biz ikimiz çalışıyorduk borcumuz yoktu. Kendi istediğim hiçbir şeyden kısmıyordum ve eşim ailesinin köydeki eski evini babasının emekli maaşıyla seneler sürse yaptıramayacağını yardım etmek istediğini söylemişti(evlenmeden önce) Bu durumda olsanız karışmayın ihtiyaçsa alsın derim.

Şimdi de karışmayın alsın diyorum. Ama siz de o sandalet alın. İhtiyaçlarınızdan asla kısmayın. Çok lükse kaçın demiyorum ama 70 lira bi ayakkabı için ucuz bi fiyat yani. Si bugün o sandalet almazsanız klimadan sonra annesinin başka ihtiyacı da çıkar.

Ayakkabı alınacak bana da deyin

Ailesinin durumu iyi değilse, bu sıcaklarda bence normal böyle bir yardımda bulunması.
Ha sizin de ayakkabıyı almak istemeniz normal :) Ama keşke çalışsanız da koca eline bakmak zorunda kalmasanız; yarın öbür gün laf etse zorunuza gider ama siz onun annesine yaptığı yardıma laf edemezsiniz, çünkü parayı kazanan o, bütçeyi yönetecek olan da o.

Ben ingilizce öğretmeniyim ama master yaptığım için çalışmıyorum maalesef
Master yapmakla çalışmanın alakasını kuramayan ben... ikinci yüksek lisansımı yapıp bir de doktoraya hazırlanıp bir yandan da tez yazıyorum. Ayrıca çalışıyorum da. Böylece bir sandalete 70 lira verirken düşünmüyorum. Bence bir işe girin ve siz de ailenize aynı klimadan alın bakalım. o zaman kendi anasına feda olsun diyen adamın gerçek yüzü nasıl da ortaya çıkacak

Alır alır annesi değil mi?
Sen evde niye oturuyorsun kocanın eline bakıyorsun?
Sende çalış
İnsanların arkaplanlari hakkında en ufak bilginiz olmadan ne de güzel yargilayabiliyorsunuz. Borderline, depresyon, anksiyete hastası olduğum için olabilir mi acaba? Çocuğunun psikolojisi bozuk her yeri kesik içinde bir öğretmeni olsun ister miydin?

Evlendikten sonra her iki tarafın da ailesine böyle pahalı şeyler alınmasına karşıyım. Çok paranız olur o ayrı. Çok lüzumsuz hareketler. Üstelik yeni evliymişsiniz borcunuz da var. Ben yerinizde olsam istediğimi alırdım. Eşinizin annesi borcunuz olduğunu bildiği halde 5 bin liralık klimayı kabul ediyorsa, istekli davranıyorsa onun da iyi niyetli olduğu söylenemez.

Yine bilip bilmeden konusmussunuz. Düğün değil sade nikah yaptık. O borç beyaz eşya, mobilya ve nikah sırasında harcananlardan kalan borç. Bu süreçte de ben hiçbir şey istemedim. Hatta dış çekim gibi evliliğin olmazsa olmazı şeylerden bile feragat ettim.

Kv haberi yok olsa zaten o da istemez. Sürpriz yapmak istiyor işte

Benim psikolojim pek iyi değil de yavaş yavas toparliyorum insan içine cikiyorum. Şuan master yapmak bile bana çok ağır. Çünkü kullandığım ilaçlar algımı odaklanmami inanılmaz kötü etkiliyor. İzlencede yer alan ödevleri dönem başından beri yapmaya başlıyorum gece gündüz çalışarak anca bitiyor. Çalışmak için hazır değilim yani

Tamam arkadasım haklısın
Herkesin bir bahanesi var işte
Bizim gibi saflar çalışıyor bu dünyada
Evlenirken borderline yok çalışmaya gelince de hadi neyse banane
Çalışmıyorsan karışmayacaksın kocanın parasına
Alt tarafı bir klima alsın annesine

Doğru haklısın borderline olduğum için evlenmeye de hakkım yok dimi? Ölelim biz ya valla

Evliliğin olmazsa olmazı falan değil dış çekim. İnan hiç bakmıyorum o Fotoğraflara. Kendi çektiklerimiz daha samimi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…