Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Dış çekim mı evliliğin olmazsa olmazı, iç çekim olunca noluyor? Size göre olmazsa olmaziysa bilemem tabii. Ama size göre öyle olsa yapardınız bir dış çekim. Keşke eşiniz 1 ay önce alsaymış hiç sorun kalmazmış o zaman.

Adama niye yazık anlamadım. Evlilik iki tarafında isteğiyle oluyor sonuçta. İlk defa bu yaz da sıcak olmadı evlenmeden önceki yazlar aklı nerdeymiş annesine klima daha evvel alsaymış. Evlenip düğün borcu ödeyince mi kıymete bindi. Kadının çalışmamasıyla konunun alakası nedir? Çalışan kadınların çalışmayan kadınlara olan bu saldırgan tutumlarını anlayamıyorum. Geçerli bir mazereti de olabilir keyfi de istemeyebilir. Kime ne? Bu evlenip evin hesabına kadının karışamayacağı anlamına gelmiyor.

Kayseri'ye bir defa gittim temmuz ayıydı, her gün yağmur yağıyordu, hırkasız duramıyorduk. Gerçekten de klima şart mıymış? Bizim borcumuz çok diye geçen sene Diyarbakır'da 42 derecede klimasız geçirdik yazı.. Bu sene dayanamadık koştur koştur aldık mecburen. Ama eşiniz diretiyorsa alsın, 50 bin borcu ödeyecek adam 55 bini de öder nasıl olsa.. Adamın kendine acıması yok demek ki..

5 bin lira bir klima için çok falan değil piyasa bu ve daha üstü zaten. Sizin artan fiyatlardan haberiniz yok galiba. Biz de aldık 4500 lira ve en düşük kapasitenin bir tık üstü ve giriş seviyesi bir model. Serinletmek dışında bir özelliği yok. Zaten oda kapasitesine göre alındığı için fiyat belli bir seviye altına düşemiyor. Adana değil sonuçta ne gerek var diyemezsiniz. İzmirdeyim hissedilen 40 küsür derece. Sadece adana yanmıyor yani sıcaktan. Yaşlı insanlar sıcağa hiç gelemez. Biz de yanıyoruz hala teslim edilmedi bizimki bir de. Vantilatör kar etmiyor. Alsın ailesine, sürekli onlar için borca girmeye devam ederse sorun edersiniz de bu olabilir yani. Abartmaya gerek yok. İstediğiniz ayakkabıyı da alın fazla fedakarlık yapmayın. Ona da gerek yok, alın gitsin.

50 bin tl neyin borcu dügünmü
Düğüne gerek yok zaten eli yüzü düzgün bir salon takımı en az 8-10 bin
Yatak odası keza öyle
TV uzun süre kullanılan bişey, en giriş seviyesi bilinen bir marka en az 4-5 bin
Beyaz eşyaları saymaya gerek duymuyorum
Halı perde vs bunları da katınca yaşanabilir bir ev kurmak evet bu fiyata mal oluyor ne yazık ki artan fiyatlar sebebiyle.

Cok kötü ya en uygun araba 200 binden başlıyor.

Ev kurmak için tamam ama düğün için borca hayatta girmem . O parayi salona kuafore vereceme evimin esyasini alir üstüne bal ayima giderim.

Kocanın parası ne demek ya ne saçma sapan bi söylem bu!

Konuyu baştan başa yanlış okumuşsunuz.

700 tl lik lüks ayakkabıdan değil, 70 tl lik sandaletten bahsediyoruz.
Evet sadece bir evi kurarken 50 bin tl rahat gider, yaşam çok pahalı oldu.
Kafanızdaki en son hatırladığınız fiyatlara bir yüzde 50 daha zam yapın, heleki o fiyat 1-2 yıllıksa yüzde 100.

Konu sahibi master yapıyorum diye çalışmadığını söylemiş, bence de en kısa zamanda çalışmalı.

Ayrıca kadın çalışmıyor diye ev bütçesinde söz sahibi olamaz diye birşey yok ne diyorsunuz yahu? O zaman kadın çocuk evde aç beklesin koca yat kat alsın olur mu öyle şey? Bir zahmet evlilik birlikteliği yapılıyor, köle alınmıyor.

Bir ev hanımının da eve kattığı değer vardır, yaptığı işi paraya vurun bakalım. Bebek bakımı ev bakımı yatılı kişi denince millet korkunç paralar istiyor.

Kadının hep çalışması gerektiğini savunan benim bile tepkimi çekti ne diyeyim.

Ne alaka ya? Bu kadın da evde dünya kadar iş yapıyor. Burada olduğu gibi aile bütçesine katkıda bulunmak için ihtiyacından feragat ediyor. Ne demek karışmayacaksın kocanın parasına? O borç da ikisinin para da ikisinin kocanın değil!

Ne berbat kafalar bunlar.. Midem bulandı okurken. Bitersiniz inşallah.

Parayı çatır çatır yersen kimseye hiçbir şey alamaz. O kadar borcun içinde kime ney alıyormuş öyle oldu canım. Bence ne istiyorsanız alın. Hee annemi rahat ettiremedim diyeceğine karımı rahat ettireyim desin annesi klima yoksa pencere açsın karşılıklı öyle de esiyor bak bizde klima yok açtım karşılıklı camları oturuyoruz efil efil

Kuzenim evleniyor eylülde. 35bine aldılar salon takımını. Kuzenim ve bi arkadaşım 25 bine yatak odası aldı ikisi de. Ve emin olun bunlar lüks o şatafatlı şeyler değil.

Hakikaten bu nedir yani?

Biz de aman kadın çalışsın etsin falan diyoruz da bu söylem çok itici.

Sanki eş değil köle alınıyor eve de hiçbir hakkı yok.

Neden kafa yoruyorsunuz ki? 5000 tl maaşı olan adam borderline, depresyon ve anksiyetesi olan, bu yüzden öğretmenlik mesleğini icra edemeyecek biri ile evlenirken az çok başına geleceği biliyormuştur. Normal zamanda dert edilmez ama tonla borç varken kalan parayla nasıl geçim yapacağım diye düşünmesi lazım adamın anneme klima alacam diye dikilmesi beyefendinin henüz hayat hakkında çok fikri olmadığı hissini uyandırdı bende. Klima çok lazım birşey değil şu an, vantilatör de iş görür. Bazı erkeklerimiz kendini süpermen falan sanıyor da başlarda, sonra sonra o balon fıslıyor.

Yorumunun alnını öperim katibim

İnsan annesine hediye alabilir bunda birşey yok bence
Ama illa evlenicem diye borç harç içine girip sonra ağlanmak bana saçma geliyor
İki insan maddi olarak kendini hazır hissedince evlilik yapar normal şartlarda
Kadın ben hastayım diye çalışmıyor okuduğu halde
Adam didiniyor
Gerçi dediğin gibi banane
Evlenmeyi bilen geçinmeyi de bilecek

Ailesine bir sey almasini gectim, kendine alacak olsa bile hic makul degil.

Maasi 5 bin, borcu 50 bin. Maasinin 1 kurusuna dokunmasa bile ancak 10 ayda biter o borc. Hal boyleyken gidip bir de 1 aylik maasini vererek klima alacak. Bu adam borçtan korkmuyor. Onca borcu varken daha hala para harcama pesinde.

Borctan korkmayan insandan korkarim ben.
Boyle giderse sizin borc sittin sene bitmez.

Evlenirken düşüneceklerdi geçim derdini
Valla ben anlamıyorum
Borcum var diye ağlanıyorlar sonra
Adamın maaşı belli tek başına ev geçindirmek kolay mı?
Kız okumuş etmiş master yaparken de çalışabilir çalışmak zor geliyor
Sonra 70 tl ye sandalet alamıyorum oluyor
Okumamış olsa anlarım da okul okumuş
Millet saf heralde çalışıyor
O zaman ağlanmıcak
Adam annesine klima alacakmış olay değil
Anneme hediye alırken kimseden izin almam
Çalışıp evi geçindiren bensem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…