"Adam didiniyor" olarak nitelendirdiğiniz şey işe gidip para kazanması mıİnsan annesine hediye alabilir bunda birşey yok bence
Ama illa evlenicem diye borç harç içine girip sonra ağlanmak bana saçma geliyor
İki insan maddi olarak kendini hazır hissedince evlilik yapar normal şartlarda
Kadın ben hastayım diye çalışmıyor okuduğu halde
Adam didiniyor
Gerçi dediğin gibi banane
Evlenmeyi bilen geçinmeyi de bilecek
Kardeşim çalışın ya biraz azimli olun"Adam didiniyor" olarak nitelendirdiğiniz şey işe gidip para kazanması mıkadın ne yapıyor ki doğru bıçak zoruyla evlenecekleri eve eşya aldırmış onun borcunu ödetiyor garibim de çalışıp ödüyor annesine bir klima bile alamıyor yazık
Borc icinde yuzerken 1 maasini gidip klimaya vermesi kabul edilebilir bir sey degil. Degil annesine kendisine bile boyle bir harcama yapmamali..Evlenirken düşüneceklerdi geçim derdini
Valla ben anlamıyorum
Borcum var diye ağlanıyorlar sonra
Adamın maaşı belli tek başına ev geçindirmek kolay mı?
Kız okumuş etmiş master yaparken de çalışabilir çalışmak zor geliyor
Sonra 70 tl ye sandalet alamıyorum oluyor
Okumamış olsa anlarım da okul okumuş
Millet saf heralde çalışıyor
O zaman ağlanmıcak
Adam annesine klima alacakmış olay değil
Anneme hediye alırken kimseden izin almam
Çalışıp evi geçindiren bensem
Adami haklı görenleri hiç anlayamadım ki ben normalde aileye hediye ya da yardım adı her neyse yapılan harcamayı normal görürüm.Neden kafa yoruyorsunuz ki? 5000 tl maaşı olan adam borderline, depresyon ve anksiyetesi olan, bu yüzden öğretmenlik mesleğini icra edemeyecek biri ile evlenirken az çok başına geleceği biliyormuştur. Normal zamanda dert edilmez ama tonla borç varken kalan parayla nasıl geçim yapacağım diye düşünmesi lazım adamın anneme klima alacam diye dikilmesi beyefendinin henüz hayat hakkında çok fikri olmadığı hissini uyandırdı bende. Klima çok lazım birşey değil şu an, vantilatör de iş görür. Bazı erkeklerimiz kendini süpermen falan sanıyor da başlarda, sonra sonra o balon fıslıyor.
Tamam arkadasım haklısın
Herkesin bir bahanesi var işte
Bizim gibi saflar çalışıyor bu dünyada
Evlenirken borderline yok çalışmaya gelince de hadi neyse banane
Çalışmıyorsan karışmayacaksın kocanın parasına
Alt tarafı bir klima alsın annesine
Evlenirken düşüneceklerdi geçim derdini
Valla ben anlamıyorum
O zaman ağlanmıcak
Valla benim böyle sorunlarım yok çok şükür, her çalışmayanın hayatında maddi sorunlar var gibi yorum yapmanız çok enteresan :)Kardeşim çalışın ya biraz azimli olun
Alışmışsınız koca parasına
Sonra anasına şunu alıyor babasına bunu alıyor
Çalışın kazanın yani
Bi zahmet işiniz olmadan da evlenmeyin
Herkes evlenicem diye yırtınıyor
Oku meslek sahibi ol sonra evlen
Böyle sorunların olmasın
Ay banane ya gerçekten ben anlamıyorum zaten
Kimseden para almadım hayatımda babamdan bile
O yüzden ben bu mantaliteyi anlamam!
Kimseye saldırdığım yokValla benim böyle sorunlarım yok çok şükür, her çalışmayanın hayatında maddi sorunlar var gibi yorum yapmanız çok enteresan :)
Sizin bu çalışmakla ilgili derdinizi anlayamadım çok mu zorunuza gidiyor çalışmak da çalışmayanlara saydırıp duruyorsunuz. Veya insanın hayattaki tek azmi çalışmak üzerine mi oluyor/olmalı?
Dediğiniz gibi anlamıyorsunuz belli ki, kendi hayata bakış açınızla başka hayatları yargılamak üzerinize vazife değil ne yazık ki
700 lira değil 70 liralık bir ayakkabıdan bahsetmiş konu sahibi. Bugün dandik bir tişört bile 70 lira zaten. Konu sahibinin isteği uçuk bir şey değil ama eşinin annesine almak istediği klimanın fiyatı maaşına göre çok fazla.5000 bin maaşı olan adamdan 700 tl lik ayakkabı alıcağına kendi bir işe girsin çalışsın İngilizce öğretmeniyim diyor evde oturuyor
Ben bu maaşa kendimi geçindiremiyorum
5 bin tl ile herkese yetmeye çalışıyor adam yazık ya
Benim fikrim bu700 lira değil 70 liralık bir ayakkabıdan bahsetmiş konu sahibi. Bugün dandik bir tişört bile 70 lira zaten. Konu sahibinin isteği uçuk bir şey değil ama eşinin annesine almak istediği klimanın fiyatı maaşına göre çok fazla.
Ayrıca eşi bilerek evlenmiştir konu sahibinin psikolojik hastalıklarını. Bir öğretmenin öğrencilerine faydalı olabilmesi için mental durumu da çok önemli zaten.
Konu sahibinin çalışmamasını eleştirebilirsiniz ama tamamen ona yüklenmeniz yanlış bence.
Bn yanlis mi yapıyorum yazik almayım borc var diyorum anasına babasına arkadaşına gani gani cok zoruma gidiyor. Bi sey beğeniyor um gel bosver sonra alırız sonra geliriz.Bu erkekler hep aynı galiba benim eşimde tv aldı ben de senin gibi aman borcumuz var aman şuna gidiyor buna gidiyor zorlanıyor diye üzülüyor dum baktım o hiç umursamıyor bende sürekli masraf çıkarıyorum şuan istediğimi alıyorum istiyorum alınacak diyorum ben çözümü öyle buldum
Sıradan ana kuzusu erkek, Allah yardım etsin, mesafeli ol eşini de öyle alıştırma ve tepkini belli et...Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
Anama feda olsun demiş iste .. Bn kadin başıma anama düşkün değilim bu erkekler ne oluyor bilmem . Sev düşkün ol ok ama abartmayın alemi yok.Bir bilebilsem
Bu hikayeden bende yaşadım...Bir anımı anlatıp kaçayım. Bi zamanlar cepte para yok borcumuz başımızı aşmış herşeyden kısıyoruz. Ağustos sıcağı eşimle bi yerde durduk dondurma alacağız hangisinden alayım sana dedi ben de kendimce tasarruf edeceğim ya "en küçük, çubuklu olan malum markadan al" dedim geri geldiğinde kendine de en büyük pahalı olandan almıştı. Ben bozulunca da dedi ki "niye bozuluyosun ki istediğini aldım sonuçta"
Diyeceklerim bu kadar. Gözünü aç bacım.
Kendi evinde klima var mıymış, belki o zaman bir nebze haklı görürüm. Evleniyorsun, kök aileden çıkıyor, yeni aile kuruyorsun. Kapılar ayrılıyor, kapın kapanıyor iki başına kalıyorsun eşinle. Erkekler bunun farkına geç varıyor biraz. Sağlık sorunları ya da maddi sıkıntıları yoksa kendi evine eşine yapmadığı şeyi kadın da erkek de ailesine yapmamalı. Yoksa sonu gelmez.Adami haklı görenleri hiç anlayamadım ki ben normalde aileye hediye ya da yardım adı her neyse yapılan harcamayı normal görürüm.
Evliliğin ilk ayında, borç harç içinde anacığına klima almak, şovdan başka birşey değil.
Kendini biraz toparlar, evliliğinde maddi olarak birşeyleri yoluna koyar sonra alırsın.
Ama tabi konu sahibi çalışmıyorya bu mantıksız klima alma isteği "hak" olabiliyor.
Borderline, anksiyete ve depresyon vb rahatsızlıklar hafife alınacak şeyler değil zaten. Beraber çalıştığım düz memur arkadaş bipolar. 50 defa anlattığımız şeyi 51.defa sorabiliyor. Dikkat dağınıklığı var, odaklanamıyor. Çeşitli işler yapamıyor, kendi işim yetmez gibi bir de onun ardını topluyorum. Arada bakmak gerekiyor ne yapıyor diye. Çok iyi niyetli, tatlı bir kadın olmasa çekemezdim.700 lira değil 70 liralık bir ayakkabıdan bahsetmiş konu sahibi. Bugün dandik bir tişört bile 70 lira zaten. Konu sahibinin isteği uçuk bir şey değil ama eşinin annesine almak istediği klimanın fiyatı maaşına göre çok fazla.
Ayrıca eşi bilerek evlenmiştir konu sahibinin psikolojik hastalıklarını. Bir öğretmenin öğrencilerine faydalı olabilmesi için mental durumu da çok önemli zaten.
Konu sahibinin çalışmamasını eleştirebilirsiniz ama tamamen ona yüklenmeniz yanlış bence.
Bir aralar konu sahiplerini koruyup herkese saldırdığınız için tepki alıyordunuz.Evlenirken düşüneceklerdi geçim derdini
Valla ben anlamıyorum
O zaman ağlanmıcak
Valla benim evimde antep sıcağında klimam olmayacak kv ye klima alacak, evde kıyamet kopardı.. sesini çıkarmazsan devam eder , deki bende klima istiyorm 2 tane al çok paran varsa..Tuhaf olan bizim daha çok ihtiyacımız var. Antep'te yasiyoruz çok daha sıcak burası. Artı kışın ısınmak için doğalgaz kullanamayacaz binada sorun var. Klima olmazsa ufo yakıp ısınmaya çalışacağız
Sizi kırmsk için söylemiyorum ama yorumlarda yazdığınız kadar kötü iseniz neden evlendiniz? İstatistikler Evliliğin bir insana çoğunlukla iyi gelmediği yönünde. Siz de bu doneyi haklı çıkaran çiftlerdensiniz. Mevcut rahatsızlıklarınıza tuz biber ekmeye başlamış kocanız. Bakın daha 1 aylık evlilikte klima sorun oldu. Yarın borç bitince anneme buzdolabı alacağım 9.000 e der, der de der. Feda olsun der. O zaman ne yapacaksanız? Tamam olan olmuş evlenmişsiniz ama o zaman böyle hasta ikem klima son dert değil mi sizin için? Bunlsrı dert ederek düzelmez hatta iyice kötüye gidersiniz.Benim psikolojim pek iyi değil de yavaş yavas toparliyorum insan içine cikiyorum. Şuan master yapmak bile bana çok ağır. Çünkü kullandığım ilaçlar algımı odaklanmami inanılmaz kötü etkiliyor. İzlencede yer alan ödevleri dönem başından beri yapmaya başlıyorum gece gündüz çalışarak anca bitiyor. Çalışmak için hazır değilim yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?