• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Tuhaf olan bizim daha çok ihtiyacımız var. Antep'te yasiyoruz çok daha sıcak burası. Artı kışın ısınmak için doğalgaz kullanamayacaz binada sorun var. Klima olmazsa ufo yakıp ısınmaya çalışacağız
Kesinlikle soylemelisiniz kendi dusunsun madem nasil iki klimayi odeyecegini

Hakkına girmeyim kendisi benden hiç kismiyor. İstediğim hatta istemediğim her şeyi seve seve alıyor. Ben kıyamıyorum da harcamıyorum
Bu tutumunuz güzel ama emin olun ki bunu yaptiginiz icin taç takmayacaklar size.Nasil alistirirsaniz öyle gider ve bu sizin vazifeniz olur ,net.

Bu sene iç Anadolu'da bile ihtiyaç klima ama evin diğer çocukları veya babayla birlikte destek olarak alınabilir klima. Tek başına yüklenmek yerine. Akıl yolunu açın. Ama engellemeyin.

Öte taraftan beğendiğiniz ve ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz bir şeyi alın.

Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
Ailenin durumu gelirleri var mı?
Kendileri ödeyebilecek durumda mı?
Bunlarda önemli
Aile rahat geçiniyorsa böyle büyük harcamalara tepki gösterirdim.

Tuhaf olan bizim daha çok ihtiyacımız var. Antep'te yasiyoruz çok daha sıcak burası. Artı kışın ısınmak için doğalgaz kullanamayacaz binada sorun var. Klima olmazsa ufo yakıp ısınmaya çalışacağız
Yerinizde olsaydım hiç haber vermeden kredi kartıyla güzel bir klima alırdım. Eşinize müstahak.

Klima isteme meselesini sakın şimdi açmayın oturup annem yüzündenmi der.

Kışa doğru sıkıştırmaya başlayın. Kışım da yazın da işimizi görür gerekli diyin.

5000 maası varken ve düğün borcu varken bu harcamayı nasıl yapıyor
Siz calışıyor musunuz

Ben acıkcası anne babaya bakmakla yükümlüyüz ama mecburiyet yokken (kp varsa o alabilecek, alınacak sey zaruri değilse, sevilen model ortalama bisey değilse vs.) aileye yagdurılmasını doğru bulmuyorum
Hani önceden sözü vardı vs ise bilemem ama maası 5000 olan adam için bu hediye fazla bence.
Üff sinir oldum.
Yine bir evlendim ama hanım köylü olmadım tribi bence
Ben ingilizce öğretmeniyim ama master yaptığım için çalışmıyorum maalesef

Ayrıca paranız Yoksa düpün yapıp borç niye yapıyorsunuz
Kusura bakmayın da ben hiç anlamıyorum
Bugün iki kişi çalışıyor yine düğün yapmıyor gereksiz diye
Herseyi istiyorsunuz evlenirken
Sonra borcumuz var diye ağlanıyorsunuz

Alsın bence hiç karışmayın. Kötü olan siz olursunuz. Siz de 70 liralık değil 700 liralık ayakkabı alın size de soz söyleme hakkı olmaz. Eninde sonunda tasarrufa gidecektir
5000 bin maaşı olan adamdan 700 tl lik ayakkabı alıcağına kendi bir işe girsin çalışsın İngilizce öğretmeniyim diyor evde oturuyor
Ben bu maaşa kendimi geçindiremiyorum
5 bin tl ile herkese yetmeye çalışıyor adam yazık ya

Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?
Ne yapmanız gerek ben size söyleyim yok eşimin borcu var yok zor durumdayız demeden ihtiyacınız olan Şeyleri almanız gerekli. Siz almazsanız o gider başkasına alır (anne kardeş sizin aileniz farketmez) hayatım sen bizim için ayakkabı bile almadın canım fedakar eşim de demez. Sen de alsaydın der. Hayat böyle.

Annesine klima almak için evlenmeyi mi beklemiş eşiniz?
Bu zamana kadar aklı nerdeymiş, evlenince bir aydınlanma! yaşıyor bazıları.
Aileye hediye alınır, yardım yapılır elbette ama o kadar borç varken, bu kadar yeni evliyken çok gereksiz yapmak istediği şey.
Sizde borcumuz aman aman onu almayayım bunu almayayım diye düşünceli olmayın boş yere.

Back