Yemeği kocanızın annesi değil, kocanız yapacak. Çalıştığı için Akşam yapacak, ertesi gün siz yiyeceksiniz. Paşa değil, kont değil. Kv burada dıdısının dıdısı oluyor.
Maddi konularda da yardım edilmesi gerekiyorsa, eş ile karara varılır, eşin ailesi olduğu için yardım edilir, kafaya kakılmaz. Kv size 8 kez gelmiş doğumdan sonra. Az mı? Daha ne kadar gelecek? Her akşam sizde mi yatacak?
Ev taşımasını eşiniz halledecek. Tutacak iki üç kişi yerleştirtecek. Çeyiz serme ise mesele onu siz yapacaksınız, arkadaşınız, ablanız vs ile. Neden sizin eşyalarınızı başkaları yerleştirsin? Bakış açısı hatalı.
Siz yatağa mahkumken sizi kocanız düşünmeli, bir kap yemeği o yapmalı. Ben böyle geleneksel kafalara gerçekten çok kızıyorum artık. Nedir bu eşi kayırma, onun dışnda herkesi suçlu çıkarma meselesi. Eşin ailesi ile bir türlü dikiş tutturamadıysanız bunda eşinizin suçu var. Kv sizi sevmek zorunda değil. Ama madrm ortada yenen bir hak var, sizin iddianıza göre, o zaman eşiniz sizin hakkınızı savunmak zorunda. Bu konu “kv şöyle düşük, oğulları böyle çirkin” anafikri yerine, “eşim şu şu ve ailesi karşısında şöyle” diyerek açılmalıydı. Sizin günah keçiniz kv olmuş.