Kayınvalidem ve ısrarcılığı

Aslinda cok tatlis kv ama cok yenisiniz daha anca oturcak iliskileriniz benim kayinvalidem de biraz boyle ama ben ona baya bi ilgi sevgi gosteriyorum bilerek anne sst suna şöyle soyle gel birlikte foto cekilelim de koy isntagrama falan diyorum gel gel israrlarina da yorgunum bahanesini baya uyguluyorum 2 senelik evliyoz hersey rayina oturdu israr yok artik tamam diyor hep :) onun istediklerini hava atmalarina göz yum bak hersey duzelir kv bu yaa geliniyle övünmeye calisiyor ben col iyi anliyorum onlari :) en azindsn o hava atmalarina kendim katilinca bi rahatlama geldi ona gel demesi de kesildi sonra

Sizinle ne kadar çok ortak noktamız varmış. Özel bir eğitim kurumunda çalışıyorum. 9 aylık evliyim ve Kayınvalidem neredeyse haftanın hergünüyemeğe / çaya davet ediyor. Eşim de rahatsız dile getiriyoruz ama asla anlamıyor 2 gün sonra fırında yemek yaptım gelin he bu hafta görüşmedik pek özledim diyor. Evli görümcem hergün onlarda benden de bunu istiyor sanırım. Çalışmamı bahane ediyor. Ben yemek yaptım sen yapma yorulma diyor. Ama en işten yorgun argın geliyorum ve orada daha çok yoruluyorum. Hergün aynı şeyler ile ilgili sohbet etmekten çok sıkılıyorum dinlemiyorum belli bir süre sonra. Hiç görüşmemek değil niyetim eşimin ailesi sonu taa saygısızlık asla yapmam ama sınırlarını bilmiyorlar maalesef. Bahanelerim de yeterli gelmiyor ev işlerim var diyorum mesela tamam kaçta biter bitirince gel diyor. Ancak eşimi dinliyorlar anne biz başbaşa kalmak istiyoruz bizi rahat bırak diyince gülüyor. Yazın köye gittikleri için çok mutluydum. Eşimle sonunda ciddi anlamda yalnız kalabildik. Ancak geldiklerinde aynı sorun devam edecek gibi. İnanın hala çözüm bulamadım. Siz bulursanız lütfen benimle paylaşın. Yalnız değilsiniz :)

Aynı sorun bende de var. 8 ay oldu bizimde. Şuan köydeler, kalın orda bence dedim. İnşallah gelmezler uzun süre. Köyde ama hergün eşimi ayrı arar, beni syrı arar. Bugün duymadım sessızdeydı telefon. Vicdan azabı yaptım aradım sonra. Hergün hersey aynı ne farklı olabılırki. Valaha bu konuyu eşinle çöz. Ben eşime milyon kere anaogul benı sıkmayın dedim. Cumartesi pazar hele benı hıc ellemeyın. Haftaıcı gıderız dedım. Ertesı gun iş oluyor ondan. Cumartesi olsa 1 2gıbı anca kalkar eşim.Ben artık eşime hayır bıle demıyorum, sessız kalıyorum, hayırı anlıyor. Bunu eşinle çöz derim.Benım gıbı olan cok var emınım. Keske yurtdısına gıtme ımkanımız olsa, o derece bunaldım.

Bir an teyzede kendimi gordum annemle ben, kardeşimin evlenmesini o kadar uzun süredir bekliyoruz ki, evlenirse ilk birkaç ay biz de böyle buldumcuk olacaz kesinbirak hevesini alsın kadın tatlım, sen de canın istemezse işim var de savsakla, canın isterse ye yemeğini sofrayı toplamadan kalk geç evine, işine gelirse yine arar ama sanmam zamanla azalır ilgisi

Hahaha inanın ben de diyorum keşke yurtdışındaki yaşasaydık diye.
Aslında eşimle hemfikiriz ve o da rahatsız. Bu konuyu dile getiriyoruz. Ama dediğiniz gibi bugün gitmesek ertesi gün arıyor ve yine gitmesek vicdan yapıyorum artık. Yapı gereği kalp kırmayı da sevmem ama gerçekten sıkıntılı olmaya başladı. Ben zamanla mesafeyi koydukça alışacağını düşünüyorum. Biraz uzağa taşınsak sorun iyice kökten çözülecek gibi. Kalplerimiz kırılmadan şu küçük sorunumuz çözülse keşke :)

Ben eşimle çözdüm ama annesinin artık bilerek yaptıgını düşünüyorum. Babası bile kızıyor adama kikirdiyor. Adam ciddi kızıyor. Kadının huyu bu. O çagıracak ben hayır diycem.ben yüz göz olmam eşim çözsün.Herkes kendi delisini idare etsin. Ben anne diye ölmüyorum. Gitsin annesine tek başına banane.Sende hayır de. Önünü gercekten alamazsın bak. Ben de sürekli arayınca bazen duymuyorum telefonu

Aha çok mantıklı. Kadın seni " hayır deme gerilimi" ne sokmayı seviyor sadece, çağırdım gelmedi demek için çağırıyor demek ki manyak. Böylesinden sen de sürekli yapamayacağı bişey istiyceksin, anne bana yarın 7 kilo sarma sarar mısın? Anne bana 240 parça oda takımı örer misin? Anne Fransızca kitabımı Türkçe'ye çevirir misin? anne Haftaya bungee jumpinge gitcez lütfen sen de gel sonra geçip kivranmasini seyredicen

Kendi kvmi hayal ettim ve çok güldüm Benimki sarmayı sarar oda takımına başlar ,ben Fransızca bilmem ama siz atlayın ben gelir izlerim der

Ben artık otomatiğe bagladım direk hayır diyorum. Çok iyi fikir vala

resmen kayın validemi anlatmışsınız. Her gün mesaj atar eşime de bana da 5 yıl oalcak evleneli. En başlarda gelir kalırdı eşim hastaydı o bahaneyle . Hem eşime bakar hem onun arkasını topalrdım. toydum birşey demezdim. Allahtan senin eşin de benimki gibi . Hayatta susmaz savunur beni. zamanla oturuyor canım. SAdece 1 gün evde olsam akraba komşu toplar çık yukarı derdi. Hayır diye diye alıştırdım. Ve ben baktım zamanla açıksözlü olmak gerek. Herkesin evi var diyorum valla. Akşama kadar çalış bir de komşuculuk akrabacılık oyna ben de aynı senin gibi sevmem bu tarz içli dışlı ilişkileri. Kaparım kapımı eşimle vakit geçiririm. ama bugüne gelene kadar ne olaylar ne olaylar yani. Bir gün çıldırdım o günden beri taviz yok. Ben de hamileyim bir süre bebeğimle kalmak planım. Kendisi bakamaz bebeğe annem de çalışıyor malesef. Bu pandemide 10 ay evde kaldım hiç çıkmadım yanına oturmaya falan. Eşim de söyler hep sevmedğimi bu tarz gelin kaynanacılığı. Kaynanama kalsa taksın koluna gezsin her yeri 3-5 çayları kahveleri günler :) Çocuk doğunca da gelip gitmeyi düşünmüyorum. İsteyen istediği kadar rahatsız olsun ben keyfime bakarım canım isterse yaparım. Ona da diyorum benim ailem beni öyle yetiştirmedi bana kimse nabıcağımı söyleyemez. Dik duracaksın açıksözlü olacaksın. sınırını koruyarak güzelce mesafeni koyacaksın o da alışır zamanla küçük oğlundan ayrılmaya

Annesi aglayıp zırlamıyor mu, eşiniz baskı yapmıyor mu

Annesi aglayıp zırlamıyor mu, eşiniz baskı yapmıyor mu
ağlamaz mı bi keresinde bayramda eşimin dayısına gittik aynı koltukta oturuken ban sırtını döndü hiçbişey yokken ağladı herkesin içinde bilerek beni kötü göstermek için. Her fırsatta ağlıyor zaten yalandan. eşim annesinin huyunu bildiğinden çok takılmıyor. oto şeye ağlar zaten. Eşim baskı yaparsa sonunda tercih de yapması gerekir bunu bilir. Ben en başında evlenmek istediğinde şartımı sundum. Annem de dahil çok fazla kişi kaynana terörü çektiğinden beni annen için beni ezeceksen annen çok kıymetliyse benden uzak dur dedim. Herkesin bam teli vardır benimki de bu dedim ailene akrabana beni ezdirmeyeceksen devam edelim dedim. Annesi beni çıldırttığında en son ben oğlan çocuğuyla evlenmedim ben kendime eş şeçtim he çok kıymetliyse oğlun orda bırakır giderim dedim. Oğluna da dedim annen orada ben çeker giderim sorun yok. KAynanamda yalan da var eşim hep der annemin her dediğine inanmam duymam lazım. Kısacası eşin annesinin huyunu biliyorsa sorun yok Kendi ağzıyla diyor ki onun derdi bizi parmağında oynatmak. Eşim azıcık taviz vermiş olsa çoktan boşanmıştık

Kaç yaşına gelmiş zırzır aglayan, dikkat çekmek isteyen insanlardan nefret edıyorum. Bizimki de her halta aglar b.Yani aklına gelen herseye aglar ve bunu anlatır. Ben zaten karşımda nişanlı iken daha farklı evli iken farklı bir kaynana görüyorum.Nişanlı iken Merhametlı namazında niyazında bıriydi benım ıcın. Şuan 8 ayda farkettım. Kaynanamında dedıkodusu var. Kendı kardeşinin hakkında bana bırseyler söylemeye calıstı, oralı olmadım, eve gelıp sonra gıden misafirler hakkında konustu. Onun taktigi kuzucugum diyerek yag bal çalarak agızlarına ogullarına istedıgını yaptırmak. En iyisi mesafe. Ben artık aramıyorum bile. İçimden gelmıyor zerre kadar.

benim eşimin annesinin bir çeşidiymiş sizinki de. evliliğimin 2. yılı dolmak üzere, 10 aydır aynı şehirde yaşıyoruz. bizimki aynı evde yaşayalım mı demedi olmadı evin üstüne gelin diye aylardır süren ısrarı mı yok… alık eşim başta anlamıyordu anneciğinin hep iyiliğimizi düşündüğünü sanıyordu ( yavaştan da olsa anladı ki anneciği bizden önce kendini düşünüyor.) ailem tarafından sürekli sakın bir şey deme sen terbiyeni koru uyarıları alıyordum. öyle olunca biz de eşimle girdik birbirimize. sanki benim evim yok, yatağım yok , yemeğim yok 5 yaşında çocuklarız biz.

artık 2 haftada bir gidiyoruz. telefonunu da engelledim. bi kaç defa sordu , eşime de sormuş hattımda sorun var ama fark ödemek istemediğim için değiştiremiyorum operatörü vs vs dedim. kendi ailem de ulaşamıyor dedim. eşim bi iki ayıp oldu yazık kadına dedi ona da ayıbın yolları kayıp , yazık yazık bana kazık dedim. ya “ anne bizim de bi düzenimiz var “ demesini bilecek ya da ben olaysızca anlatmaya çalışacağım. bu yani benim izlediğim yol.

aramak mı niye arayasın ki. Yalan var dedikodu var numara yapmak var. En iyisi uzak durmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…