• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem evliliğimimi bitirmeyi başaracak..

iyi geceler canımm. benim de boynum tutuldu. :) yarın haberlerini bekliyoruz. Allaha emanet ol.

Bende herzaman izmire beklerim canım. en azından burdan ulaştık birbirimize. burdan dertleştik. çok iyi oldu.

aynen öyle canım..yine görüşürüz inşallah gelir halinizihatrınızı sorarım belki birgün bende sizi dinlerim tabi inşallah sorununuz olmaz güzelliklerden bahsederiz..

ama se beni hep ağlatıyosun yaa :'( okadar içtenki yazdıkların kızmıyorum sakın yanlış anlama beni gerçekten çözdünüz siz iki saatte..iş konusunda bende istiyorum ama gerçekten ayağımı dışarıya bi atsam gerisi gelcek ama inan kendimi çok kapadım insanların içine girmeye hazır değilim biraz toparlanayım muhakak işe giricem..çok sağol yaa gerçekten..

seni çok iyi anlıyorum bende evliliğe henüz alışamadım sonuçta flört dönemiyle evlilik bir olmuyor eşekten düşüş karpuz gibiyim ne onunla ne onsuz :DDDkendimi çok bıraktım,kuaföre gitmek işkence gibi gelirki kokoşluğa bayılırdım ben:)kaşlarım çıkar,saçlarım desen upuzun üstümde kocamın 4 beden büyük kıyafeteri sabahlara kadar otururum akşama yatarım.kilo kayıpkarım oldu,kendime güvenim azaldı,eşimin beni sevmediğini düşündüm falan filan... sonra kendime kızdım dedim ben napıyorum hergün kendime söz veriyorum toparlan git kuaföre gezmeye ama tutmuyordum.kendi kendime moral vererek kızarak çıktım evden kuaföre gittim saçlarımı kestirdim,kaşlarımı aldım,eve gelip güzellcene giyindim makyaj yaptım kocamı aradım dedim yemek yok dışarda yiycez tamam dedi beni gördüğünde suratındaki şaşkınlığı hala unutamam:DDDDkendime güvenim geldi eski arkadaşlardan bazılaRIYLA MUHABBET ETTİM İYİ GELDİ.sonra bi baktım halk eğitim kurslarına bakıyorum yok efendim kpssye çalışmak için kitaplar araştırıyorum diyeceğim oki kendime verdiğim destekle kendime güvenim geldi yaa ben bunu yaparım dedim.alah nasip edersede memu olucam.olmassada başka bir iş bulup çalışıcam.haatta okadar azimliyimki eşimin kafasına bile sınava girmesini soktum.yakında derslere başlıycaz.diyeceğim oki sen bekleme biri gelip dürtmez bizler sana destek oluruz ama seni zorla yerineden kaldıramayız.onun için kendine güven.sen bir numarasınn,kimse seni üzemez,güzelsin,alımlısın başka erkekler sana ilgi gösteriyor,eee daha neyi takıcaksınki nerde akşam orda sabah üstüne düşen görevini yaptıktan sonra öyle olucaksın çık gez dolan hesap verme gidiyorum de karşı tarafta anlasın senn baskın geldiğini,gözünün hiçbirşeyi görmediğini,o hayatından çıksada hiçbir eksilik ihssetmeeceğini aksine ppeşinde dolananın çok olacağını bilsin.

ağlamak iyidir ama biyere kadar tembel kız olma daha fazla canın ne istiyorsa yap poponu yere kondurma aktif ol:DDDbak bakalım bunca dertlere rağmen insan dışardada bir dünyanın olduğunu görünce olaylara nasıl bakıyor.en kısa zamanda seni olayları öyle yada böyle çözümlemiş,güçlü,özgüveni yüksek... bir kadın olarak görmeyi umut ediyor ve izninle artık yatmaya gidiyorum.herkese iyi geceler yarın görüşmek üzereeee umutlaaa kalınnn:)))

İnsan eti insana ağır gelir bence ya ölmesi bekleyeceksin yada o evden gideceksin ki ruhsağlığım diyorsun ben ruhu herşeyin üstünde tutarım hemen ayrıl o evden sana kötü şeyler olmadan ailende çok üzülüyordur

anne bu tamam atılmaz herkez annesıne aılesıne duskundurde bukadarda olmaz pesss!! ben bunu daha öncegörmustum bi filimde ızlemısdım ``çınar ağacı`` diye bı fılım vardı nurgıl yeşilçay felan oynuyor valla ben yorum yapamıyacagım bu konuda kaynanam yok buyuk konuşmak ıstemıyorum allah sana kolaylık versın

kızlar konuya nasıl abone olunuyo ben bu konuya abone olmak istiyorum ama bulamadım nasıl abone olunacağını

en başta konunun sağ üstünde seçenekler var orayı tıkla cnm...altta seçeneği çıkıyor...

ilk önce Allah sabır ve sağlık versin...cnm inan kendine psikolojik baskı yaptığından kendini hazır hissetmiyorsun çünkü kaynananla olan sorunlarını en başta hiç düşünmediğin ve başka hayal ettiğin için içinde ürkeklik olması çok normal ama bence sen yapabilirsin bir işe gir 3.haftadan sonra kendini toparlamaya başlıcaksın gerçekten...
bu psikolojik baskı gerçekten kötü birşey ben evli değilim ama sana basit bir örneğimi anlatıyım....üniv.yıllarında hiç ummadığım gelişmeler olduğundan kendi kendime ağlayıp duruyordum ve bittiğinde işe gircem yha yapamassam yha kendi mesleğim olsun falan derken 11 ay sonra ark.vasıtasıyla işe girdim(ark.eğer işbaşı yapacak demeseydi gelmiyordum çünkü okuduğum bölümle çok alakasız ve çok pasif bir işdi) neyse işe girdim kadroludan 1 koltuk boşaldıydı...bi kız geçti yapamam dedi bana dediler (ilkönce içeriden alalım istiyorlardı ki büyük firma öyle küçük biryer değil) geçtim sorumluluk üstüme yıkılınca en başta korktum ama şimdi inan eski halim kül oldu kendime hiç bakmazdım hep üşenirdim sürekli kıyafet bakmaya uydurmaya falan neyse işde görevime alıştıktan sonra daha kendime güvenim geldi..ne bilim işte ortamlarda artık rahat fikrimi söylemeye başlamıştım (ben üniv.öncesi dahada konuşkan hep güleryüzlü ydüm polyana derdi ark.larım üniv sonrası konuşmayan buz bişi olmuştum)

yha çok uzun oldu işin kısası dışarı at kendini iş bulamasanda inan sosyallik insanı kendine getiriyor bırak kaynanayı evde çıkarken söyle ben çıkıyorum de çık (yatak odanı kilitle anahtarını al mutlaka) iş bulamazsın hemen ama ankara da birsürü kurslar var meslek kurslarına gidebilirsin nakışa gidebilirsin yardımcı anneliğe gidebilirsin ne biliyim

mutlaka kafanı bedenini evden özellikle kaynanandan uzak tutki kolay toparlan

merhaba arkadaşlar,

nerden başlıycağımı bilemiyorum ama sizlerle dertleşmek belki fikir edinmek için buraya geldim..eşimle 3 yıl önce tanıştım 2.yılımızda evlendik ve şuan bir yıllık evliyiz...hani dillere destan dedikleri kadar büyük bir aşkla evlendik halada öyle aslında..eşim 5 kardeşli bir evin en küçük çocuğu babasını 10 yaşındayken kaybetmiş annesiyle yaşıyordu.nişanlandıktan sonra ailesini daha çokyakından tanıdıkça ailem bu evliliğe sıcak bakmamaya çalıştı.çünkü çok kopuk ve ilgisiz bir aileydi.annemler orda kızım sen uzakta olucaksın o aileye güvenemiyoruz sana sahi çıkıcak insanlar değiller çaresiz kaldığında bir telefonun yeter ama yanımızdaki gibi olmaz diyorlardı..haklıydılar zaten en büyük abisi evlenmemizi istemiyordu açıkça söyledi hatta nişanımıza tavır alarak gelmedi eşim 26 yaşında hiçbirinden bir kuruş yardım olmadan evimizi kurduk.nitekim babamın endişelerine hak veren eşim topladı eşyasını yanıma ankya taşındı.gelirkende sadece tek bir şartı vardı oda annesiydi..ben 25 yıl babanne ve dedenin olduğu bir evde büyüdüm yaşlılara hürmeti,onların var olduğu yerde bereketin olduğuna inanan biriydim ve kayınvalideme pamuk annem diyordum babannemede çok benzetiyodum..ankya taşındılar ne olduysa herşey ozaman başladı..eşim taşınmadan önce ben istanbula gittim tüm eşylaarımızı aldık baştan sıfır bembeyaz rüya gibi bir ev döşedik.dönüncede düğün yapıcaktık ama kayınvalidem ve diğer çocukları ısrarla düüğün tarihini ertellemekle başladı yüzünü göstermeye.bütün masrafları eşim üstlenmş olmasına rağmen.nitekim bu gerginlik 4 ay sürdü ve evlendik.kayınvalidem benim kurduğum düzenin farkında olmayıp onun evine gelin gitmişim gibi davranıyor ilk zamanlar mutfağa sokmadı eşime gönül rahatlığıyla yemek yapamıyordum muhakakk bir şekilde engel olur olamazsa da o yemeği yemez kendi hemen birşeyler hazırlar onu yer.benim yaptığım herşeye iğrenir midesi bulanır gibi triplere girer hep..alışverilerde bi çocuk gibi abur cubur doldurur bir çocuk gibi..herzaman ekstra özel birşeyler alınmasını sağlar kendi için.dondurma,kola cips vs..komik biliyorum öyle düşünüyorsunuz eşim çocuk düşündüğümüz için çalışmama sıcak bakmıyor dolayısıyla tek maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz ve geçim sıkıntısı girince herşeyin hesabını yapmak durumunda kalıyorum ama o sürekli ekstra şeyler istiyor bir kez olsun paran varmı diye sormaz..kendi maaşı var asla yardımcı olmaz.evde odası sürekli kapalıdır temizliğebile sokmaz yüzünü sildiği havlusu bile özeldir odasında..çamaşırlarını bizle yıkamaz tek bir çamaşırı bile olsa ayrı çalıştırır..en sonuda eşim ve köpek aldı ve ondan sonra filmler koptu birçocukgibi ağladı getirdi diye çüünkü daha önce köpek alırsan giderim demişti..köpek geldi geleli her gün kavga ediyoruz kendisi haricinde kimseye tahammülü yok tüm ilgiyi kendine istiyor günün 24 saati kaprisi tribi küçük bir çocuk gibi.arkadaşlarım eve geldiğinde yalnız bırakmıyor başımızda oturuyor kumandayı saklar arkadaşlara mahçup olurum..evlendiğimizde eşim çokkötü hasta oldu düğünün ertesi günü bir hafta yattı balayı yapamadık bu sene tam tatil derken eşimin kuzeni evlenecekti orasıda denizli güzel bir yer.doğa deniz temiz hava hem onların gönlü olsun hemde kafa dinleyelim dedik bende gelcem diye evi yıktı olmaz dedi diye eşime bana küstü odadan bütün gün çıkmadı..nitekim yine dayanamadım ve tamam dedim gelsin.mağralara bile beraber bizle tırmandı... ::( yani hangi birini anlatacağımı bileiyorum 1 yılda beni tam bir ruh hastası yaaptı eşimle tek tartışma sebebimiz bu yalnızken beni çok iyi anlıyor saatlerce ağlıyorum sabaha kadar haklısın diyor sabret diyor salona geçincehiçbişey yokmuş gibi annesini öpüyor konuşuyor tahammül edemiyorum.sevdiğinin canını yakan birine bir insan nasıl bu kadar kayıtsız kalabiliyor..bu anneside olsa bir yerde dur demesi gerekmezmi çokmu kötü düşünüyorum ben :( eşim gerççekten dünyanın eniyi insanı anneme babama kardeşlerime aşırı derecede bağlı saygılı.kardeşlerim abi diyor annemler oğlum..ama beni bu konuuda anlamıyor hatta üzüldüğümü her dile getirdiğimde saçmalama yine abartıyosun diyor.beni anlamıyor :( diğer kardeşlerine gelince kesinllikle hiçbiri kabul etmiyor benden hariç 2 gelin var tatile bile gitse 10 gün dayanamayıp dönüyor..ben bu kadnla yaşayamıyorum ama onun evimizden gitmesi imkansız ya eşimden geçicem yada ömür boyu bunları yaşıycam:( bayramda boşanmaya kalktım ama eşimi çok seviyorum yalvardı ağladı sızladı dayanamdım ben zaten onu çok seviyorum onunla hiç sorunum yokki :(

5 kardeş dediniz diğerleri nerde peki neden sizde kalyor ayrı maaşı var diyorsun eğer o evde kalıyorsa paşalar gibi maaş kartını oğluna vermesi gerekmez mi? İnsan az da olsa anlayışlı olmaz mı canım bir ömür çekilmez bu kaynana çıksın ayrı eve tek kalsın illa burnunuzun dibinde olması gerekmiyor... Bu gidişle eşinden soğursun isterse padişah olsun iğne üstünde durduğun şu halde sağlıkl bir evlililk yürüteceğini hiç sanmıyorum... Allah yardımcın olsun gün doğmadan neler doğar vardır elbet bununda bir hikmeti

off kararan içim bir kez daha karardı.
yeni evli, mutlu bir yuvası olmasını isteyen bir insanın, başka bir insanın sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalması (ömrü billa) ne kadar zor bır durum.
yaşamayan bilemez.
insan hayattan soğuyor.
bunun ağırlığını kimse bilemez.

Biraz sabır dileyerek başlamak istiyorum.

Öncelikle bu anne ile kalma olayı sonradan çıkmış bir durum değil anladığım kadarıyla. Yani en başta kabul etmişsiniz. O zaman katlanmak zorundasınız. Kimse mükemmel dört dörtlük olamaz. Eminim bizlerinde sizinde insanların tahammülünü zorlayan huylarımız vardır. Yaşlandıkça çocuklardan beter oluyorlar. Hem nazlı hem huysuz hem de çekilmez oluyorlar. E bizlerde genciz. Herşeyi kolay kabullenemiyoruz annelerimiz gibi. Haklısınız. Ancak o insanlar bizler gibi kolay şartlarda büyümediler. Kim bilir ne sıkıntılar neler görmüşlerdir. Bizim dönemde en ufak sorunda hemen boşanma kelimesi ağzımıza alınıyor. Ama o insanlar herşeye, her türlü baskıya eziyete boyun eğmez durumunda kalmışlardır. Benim sevgilimin annesi köyde tarlada çalışmak için kendi çocuğunun cenazesine bile götürmemişler kadını. Düşünebiliyormusunuz baskıyı zulmu. Bu kadın acıların en büyüğünü yaşamış ve duyguları da körelmiş olabilir. Sabırlı olmak lazım. Sevgi ile yaklaşmak lazım. Nasıl ki çocuğumuz ne yaparsa yapsın vazgeçemiyoruz karşılıksız seviyoruz yaşlılarıda öyle kabullenmek lazım. Böyle uzaktan konuşmak kolay geliyor diyeceksiniz. Doğru olabilir. Evlenmedim henüz başımdan böyle birşey geçmedi Allah kimseyi bana muhtaç etmesin edecekse de beni sevgi ve merhamet duygusundan yoksun bırakmasın. Hep bunun için dua ederim. Siz iyi olun sevin yaptıklarına karşılık sevginizi onu sevdiğinizi gösterin emin olun size geri dönecektir. Ama sabır gerekiyor. Benim ananem 90 yaşında hasta bakıma muhtaç hiç bir gelini oğlu istemiyor 2 kızı var onlar canlarını verecek kadar sviyorlar ve iyi bakıyorlar. O kadar üzülüyorum ki ona. O yüzden lütfen ne olursa olsun sevin. İnsan olduğu için sevin. Allah yarattığı için sevin. İnanın mükafatını fazlasıyla göreceksiniz. Eşiniz sarıldığı zaman sizde sarılın. Belki 3-5 defa itecek sizi ama siz sabırla ona yaklaşırsanız kendisni sevdiğinizi düşünecek ve belki o da size sarılacak. Dediğim gibi lütfen sevin.

YA bu deveyi güdeceksin.ya bu deveyi güdeceksin.terk etmek olamaz.sen en iyisi kafanda sil bu kadını hayatının problem olmasını takma kafana.işe girmeye çalış.kursa git.arkadaşlarınla toplan.başka şeylerle ilgilen.
iyi görki herşeyi iyi olsun.sen sadece kendine yaparsın üzülerek

eşini seviyorsan ve ayrılmak istemediğinden eminsen başka da problem yoksa ayrılmaktan vazgeç bence. ve en iyisi tekrar işe başla. akşama kadar görmezsin. eve gelince zaten eşin de yanında olacak fazla muhatap olmazsınız. belki yalnız kalınca sıkılır o da gitmek ister.

valla sende kendimi gördüm.benimki seninki kadar kötülük yapamasada aynı evde yaşamak çok zor.benim eşimde 5 kardeşin en küçüğü.2 eltim var ikiside istemiyor açık açık bakmayız diyor hoş oğullarıda istemiyor.isteseler 4 senedir benle kalıyor birazda gel bizde kal diyen yok.eşimde başka bir alem.çok çok iyi bir insan dediğin gibi kendi aramızda problemimiz yok ama malesef annenle yaşamak istemiyorum artık deyince hemen kavga ediyoruz birbirimizi kırıyoruz.annem benle kalacak diyor başka bişey demiyor.benim birde oğlum var çalışıyorumda allahtan çalışıyorum bütün gün onun suratına bakamazdım yoksa.yalnız bu yüzden yuvanı dağıtmaya hiç değmez.ozaman onu daha çok memnun edeceksin.bak oğlum beni bırakmadı ama seni bıraktı gibi ne biliyim anne bu tabiki atılmaz bunu bildikleri içinde baştan 1-0 önde başlıyolar maça.sabret.ben artık şunu yapıyorum.o evde yokmuş gibi davranıyorum söylediği birçok şeyi duymamazlıktan geliyorum.yemek yapma dışında hiçbir hizmetini yapmıyorum.eşime dedim yapmam sen yapacan madem annemi ben bakacam diyosun buyur bak bakmak karşısına geçip ona iki gözünle baklmak değildir.herşeyiyle sen ilgileneceksin.artık kaynanada alıştı benden bişey istemiyor.seninki kaç yaşında bilmiyorum benimki 68 yaşında.ben böyle bir çözüm buldum yoksa kafayı yer insan.

Son düzenleme:
eşini seviyorsan ayrılmayı istemiyorsan kaynananı gözünde büyütme.sürekli kaynanamdan dolayı bu evde huzursuzum diye düşünme öyle düşündükçe daha da huzursuz olursun.biraz vurdumduymaz ol umursamaz davran
hatta işe gir çalış böylelikle onunla fazla zaman geçirmemiş olursun hem de kafan dağılır maddi olarakta rahatlarsınız.benim aklıma ancak bunlar geliyor canım

anne bu tamam atılmaz herkez annesıne aılesıne duskundurde bukadarda olmaz pesss!! ben bunu daha öncegörmustum bi filimde ızlemısdım ``çınar ağacı`` diye bı fılım vardı nurgıl yeşilçay felan oynuyor valla ben yorum yapamıyacagım bu konuda kaynanam yok buyuk konuşmak ıstemıyorum allah sana kolaylık versın

filmi çok merak ettim izliycem muhakak..sağol arkadaşıım dileklerin için..

seni çok iyi anlıyorum bende evliliğe henüz alışamadım sonuçta flört dönemiyle evlilik bir olmuyor eşekten düşüş karpuz gibiyim ne onunla ne onsuz :DDDkendimi çok bıraktım,kuaföre gitmek işkence gibi gelirki kokoşluğa bayılırdım ben:)kaşlarım çıkar,saçlarım desen upuzun üstümde kocamın 4 beden büyük kıyafeteri sabahlara kadar otururum akşama yatarım.kilo kayıpkarım oldu,kendime güvenim azaldı,eşimin beni sevmediğini düşündüm falan filan... sonra kendime kızdım dedim ben napıyorum hergün kendime söz veriyorum toparlan git kuaföre gezmeye ama tutmuyordum.kendi kendime moral vererek kızarak çıktım evden kuaföre gittim saçlarımı kestirdim,kaşlarımı aldım,eve gelip güzellcene giyindim makyaj yaptım kocamı aradım dedim yemek yok dışarda yiycez tamam dedi beni gördüğünde suratındaki şaşkınlığı hala unutamam:DDDDkendime güvenim geldi eski arkadaşlardan bazılaRIYLA MUHABBET ETTİM İYİ GELDİ.sonra bi baktım halk eğitim kurslarına bakıyorum yok efendim kpssye çalışmak için kitaplar araştırıyorum diyeceğim oki kendime verdiğim destekle kendime güvenim geldi yaa ben bunu yaparım dedim.alah nasip edersede memu olucam.olmassada başka bir iş bulup çalışıcam.haatta okadar azimliyimki eşimin kafasına bile sınava girmesini soktum.yakında derslere başlıycaz.diyeceğim oki sen bekleme biri gelip dürtmez bizler sana destek oluruz ama seni zorla yerineden kaldıramayız.onun için kendine güven.sen bir numarasınn,kimse seni üzemez,güzelsin,alımlısın başka erkekler sana ilgi gösteriyor,eee daha neyi takıcaksınki nerde akşam orda sabah üstüne düşen görevini yaptıktan sonra öyle olucaksın çık gez dolan hesap verme gidiyorum de karşı tarafta anlasın senn baskın geldiğini,gözünün hiçbirşeyi görmediğini,o hayatından çıksada hiçbir eksilik ihssetmeeceğini aksine ppeşinde dolananın çok olacağını bilsin.

ağlamak iyidir ama biyere kadar tembel kız olma daha fazla canın ne istiyorsa yap poponu yere kondurma aktif ol:DDDbak bakalım bunca dertlere rağmen insan dışardada bir dünyanın olduğunu görünce olaylara nasıl bakıyor.en kısa zamanda seni olayları öyle yada böyle çözümlemiş,güçlü,özgüveni yüksek... bir kadın olarak görmeyi umut ediyor ve izninle artık yatmaya gidiyorum.herkese iyi geceler yarın görüşmek üzereeee umutlaaa kalınnn:)))

sen bi ömürsün yaa :) sanki beni tanıyor gibisin şüphe duymaya başladım aynen öle popom yerde çok pasifim :D iş konusu bilmem sizdede oldumu ama ben yaklaşık bir yıldır ara ara çok iş aradım yeni evli olduğum için bebek düşünmediğimi ısrarlada söylesemde genelinde bu yüzden kabul edilmiyorum..çünkü benim daha önceki çalıştığım yerler gerçekten güzel referanslar..belki okuduğum bölümle alakalı değil ama hiçbir başvurum geri dönmüyor.kpssye gelince eşiminde derdi bu zaten bu sene çok sağlam hazırlanıp memur olmamı istiyor..

ilk önce Allah sabır ve sağlık versin...cnm inan kendine psikolojik baskı yaptığından kendini hazır hissetmiyorsun çünkü kaynananla olan sorunlarını en başta hiç düşünmediğin ve başka hayal ettiğin için içinde ürkeklik olması çok normal ama bence sen yapabilirsin bir işe gir 3.haftadan sonra kendini toparlamaya başlıcaksın gerçekten...
bu psikolojik baskı gerçekten kötü birşey ben evli değilim ama sana basit bir örneğimi anlatıyım....üniv.yıllarında hiç ummadığım gelişmeler olduğundan kendi kendime ağlayıp duruyordum ve bittiğinde işe gircem yha yapamassam yha kendi mesleğim olsun falan derken 11 ay sonra ark.vasıtasıyla işe girdim(ark.eğer işbaşı yapacak demeseydi gelmiyordum çünkü okuduğum bölümle çok alakasız ve çok pasif bir işdi) neyse işe girdim kadroludan 1 koltuk boşaldıydı...bi kız geçti yapamam dedi bana dediler (ilkönce içeriden alalım istiyorlardı ki büyük firma öyle küçük biryer değil) geçtim sorumluluk üstüme yıkılınca en başta korktum ama şimdi inan eski halim kül oldu kendime hiç bakmazdım hep üşenirdim sürekli kıyafet bakmaya uydurmaya falan neyse işde görevime alıştıktan sonra daha kendime güvenim geldi..ne bilim işte ortamlarda artık rahat fikrimi söylemeye başlamıştım (ben üniv.öncesi dahada konuşkan hep güleryüzlü ydüm polyana derdi ark.larım üniv sonrası konuşmayan buz bişi olmuştum)

yha çok uzun oldu işin kısası dışarı at kendini iş bulamasanda inan sosyallik insanı kendine getiriyor bırak kaynanayı evde çıkarken söyle ben çıkıyorum de çık (yatak odanı kilitle anahtarını al mutlaka) iş bulamazsın hemen ama ankara da birsürü kurslar var meslek kurslarına gidebilirsin nakışa gidebilirsin yardımcı anneliğe gidebilirsin ne biliyim

canım inan bana iş konusunda evlendikten soonra çok talihsizlik yaşadım böyle bir imkan sunulsa (sana olduğu gibi ark vasıtası) inan sonuna kadar kullanırdım güzel dileklekerin için teşekkür ederim..

off kararan içim bir kez daha karardı.
yeni evli, mutlu bir yuvası olmasını isteyen bir insanın, başka bir insanın sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalması (ömrü billa) ne kadar zor bır durum.
yaşamayan bilemez.
insan hayattan soğuyor.
bunun ağırlığını kimse bilemez.

aynen öyle hayattan bıkmış durumdaydım ama dün gece buraya yazmak bana çok iyi geldi güzel fikirleri olan arkadşlar var bunları mutlaka bende düşünüyordum ama başkalrından duyup yönlendirilmek daha farklı inan

Back