• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem evliliğimimi bitirmeyi başaracak..

Biraz sabır dileyerek başlamak istiyorum.

Öncelikle bu anne ile kalma olayı sonradan çıkmış bir durum değil anladığım kadarıyla. Yani en başta kabul etmişsiniz. O zaman katlanmak zorundasınız. Kimse mükemmel dört dörtlük olamaz. Eminim bizlerinde sizinde insanların tahammülünü zorlayan huylarımız vardır. Yaşlandıkça çocuklardan beter oluyorlar. Hem nazlı hem huysuz hem de çekilmez oluyorlar. E bizlerde genciz. Herşeyi kolay kabullenemiyoruz annelerimiz gibi. Haklısınız. Ancak o insanlar bizler gibi kolay şartlarda büyümediler. Kim bilir ne sıkıntılar neler görmüşlerdir. Bizim dönemde en ufak sorunda hemen boşanma kelimesi ağzımıza alınıyor. Ama o insanlar herşeye, her türlü baskıya eziyete boyun eğmez durumunda kalmışlardır. Benim sevgilimin annesi köyde tarlada çalışmak için kendi çocuğunun cenazesine bile götürmemişler kadını. Düşünebiliyormusunuz baskıyı zulmu. Bu kadın acıların en büyüğünü yaşamış ve duyguları da körelmiş olabilir. Sabırlı olmak lazım. Sevgi ile yaklaşmak lazım. Nasıl ki çocuğumuz ne yaparsa yapsın vazgeçemiyoruz karşılıksız seviyoruz yaşlılarıda öyle kabullenmek lazım. Böyle uzaktan konuşmak kolay geliyor diyeceksiniz. Doğru olabilir. Evlenmedim henüz başımdan böyle birşey geçmedi Allah kimseyi bana muhtaç etmesin edecekse de beni sevgi ve merhamet duygusundan yoksun bırakmasın. Hep bunun için dua ederim. Siz iyi olun sevin yaptıklarına karşılık sevginizi onu sevdiğinizi gösterin emin olun size geri dönecektir. Ama sabır gerekiyor. Benim ananem 90 yaşında hasta bakıma muhtaç hiç bir gelini oğlu istemiyor 2 kızı var onlar canlarını verecek kadar sviyorlar ve iyi bakıyorlar. O kadar üzülüyorum ki ona. O yüzden lütfen ne olursa olsun sevin. İnsan olduğu için sevin. Allah yarattığı için sevin. İnanın mükafatını fazlasıyla göreceksiniz. Eşiniz sarıldığı zaman sizde sarılın. Belki 3-5 defa itec
ek sizi ama siz sabırla ona yaklaşırsanız kendisni sevdiğinizi düşünecek ve belki o da size sarılacak. Dediğim gibi lütfen sevin.

inan bana bugün bunları yazan ben değil bir başkası olsa bende senin gibi düşünürdüm çünkü ilk yazdığım konuda dediğim gibi annem 25 yıl babanne ve dedemle yaşadı tabiki bizde..ve sana yemin ediyorum babannem türünün son örneğiydi..ama biz annemde dahil öldükleri halde onları hasret ve özlemle anıyoruz okadar sorun yaşamasına rağmen.neden tatlı bir dili vardı gönül alması vardı sırt sıvazlaması vardı yaptıklarını tamir edebiliyordu yani kavgalardan sonra yüreğimize su serpebiliyordu ve bi nebze unutabiliyoduk ama benim kayınvalidem öyle değil sen onun yüzünden kafayı sıyır hastanelik ol hep salağa yatar ve hiçbişi olmamış gibi davranır..söylemesi kolay seni yadırgamıyorum ama insanın iyi niyeti göz gire göre sömürüldüğü zaman bir yerde tıkanıp kalıyor...sarılma meselesine gelince :) benim kayınvalidem kendi çocuklarına sarılırken resmen iter!bunuda hepsi söyler o yüzden ben yapamam bunu

valla sende kendimi gördüm.benimki seninki kadar kötülük yapamasada aynı evde yaşamak çok zor.benim eşimde 5 kardeşin en küçüğü.2 eltim var ikiside istemiyor açık açık bakmayız diyor hoş oğullarıda istemiyor.isteseler 4 senedir benle kalıyor birazda gel bizde kal diyen yok.eşimde başka bir alem.çok çok iyi bir insan dediğin gibi kendi aramızda problemimiz yok ama malesef annenle yaşamak istemiyorum artık deyince hemen kavga ediyoruz birbirimizi kırıyoruz.annem benle kalacak diyor başka bişey demiyor.benim birde oğlum var çalışıyorumda allahtan çalışıyorum bütün gün onun suratına bakamazdım yoksa.yalnız bu yüzden yuvanı dağıtmaya hiç değmez.ozaman onu daha çok memnun edeceksin.bak oğlum beni bırakmadı ama seni bıraktı gibi ne biliyim anne bu tabiki atılmaz bunu bildikleri içinde baştan 1-0 önde başlıyolar maça.sabret.ben artık şunu yapıyorum.o evde yokmuş gibi davranıyorum söylediği birçok şeyi duymamazlıktan geliyorum.yemek yapma dışında hiçbir hizmetini yapmıyorum.eşime dedim yapmam sen yapacan madem annemi ben bakacam diyosun buyur bak bakmak karşısına geçip ona iki gözünle baklmak değildir.herşeyiyle sen ilgileneceksin.artık kaynanada alıştı benden bişey istemiyor.seninki kaç yaşında bilmiyorum benimki 68 yaşında.ben böyle bir çözüm buldum yoksa kafayı yer insan.

benimkide 65 yaşında canım evet çok benziyor anlattığına göre şuan artık onu görmemeye çalışıyorum dediğin gibi..benim kaynanam sofrada su yanımda olsun oğlundan su ister bana hiç müdanesi yok ve evde bana tahammülü yok malesef..bi gitsem dünyalar onun olucak!!

canım allah yardımcın kayınvalideyle yaşamak büyük sabır işi ,çok fazla sabırlı olman lazım.sık sık ayrı takılın eşinle diyecem ama her gittiğiniz yere gelmek istiyormuş.madem 2 gelini daha varsa eşin kardeşleriyle oturup konuşacak hepinizin yanında 4 er ay kalacak.çünkü çok adaletsiz bi durum.

benimkide 65 yaşında canım evet çok benziyor anlattığına göre şuan artık onu görmemeye çalışıyorum dediğin gibi..benim kaynanam sofrada su yanımda olsun oğlundan su ister bana hiç müdanesi yok ve evde bana tahammülü yok malesef..bi gitsem dünyalar onun olucak!!

ya boşver istemesin.bende daha önce sofrada su yanında yine benden istemesine önümdeki dolu bardağı kapar gibi almasına sinir olurdum.ama artık yapmıyor.ne isterlerse onlardan istesinler zaten.yapsakta yaranılmıyoruz yapmasakta en iyisi yapmayalım yorulmayalım yaranılmayalım.
işte gitmen ona dünyaları verecekse gitmeyeceksin.eşinle aranı bozmayacaksın.sabredecez duyma görme işitme duyularımızı yeri gelince yok edecez ne yapalım.

Son düzenleme:
senin adına çok üzüldüm maalesef. sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elimden. keşke eşin de senin kadar anlayışlı olsa, iyi niyetini suistimal etmeyip elini masaya vursa ve anneside olsa gereken cevabı verebilse. böyle annelere hayret ediyorum, nasıl bir insanlar, nasıl bir kişilikler hiçmi utanmıyorlar acaba. başlarını yastığa koyduklarında vicdanları sızlamıyormu. benimde kayınvalidem var elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz. aynı şekilde görümcemde öyle her konuda bana yardımcı olurlar. kayınvalideler her işi gelinlere yaptırmaya çalışır genel olarak, benim kayınvalidem ve görümcem tam tersine bana yapıyor, bi isteğin varmı diye soruyor. onların 1 sokak aşağısından ev aldık 6 ay önce. Anahtarıda verdik onlara 1 kez olsun anahtarla evime girmemiştir, sadece 2 kere ben yokken geldi oda dolaba yemek, meyve vs koymak için. geçen kocamla ev işleri için kavga ettik. kayınvalidem diyorki aman kızım tek sıkıntınız bu olsun ara beni deki ütüm var yapılacak ben gelir yaparım, deki akşama yemeğim yok ben ister evinde yaparım istersen yapar evine bırakırım, ha dersenki gelme ben gene yaparım akşam evine geçerken sen alırsın. Allah hepsinden razı olsun ailemden görmediğim ilgiyi, şevkati onlar gösteriyorlar. Allah gönlü güzel hereke böyle kaynana, kayınbaba ve görümce nasip etsin inşallah...

ya boşver istemesin.bende daha önce sofrada su yanında yine benden istemesine önümdeki dolu bardağı kapar gibi almasına sinir olurdum.ama artık yapmıyor.ne isterlerse onlardan istesinler zaten.yapsakta yaranılmıyoruz yapmasakta en iyisi yapmayalım yorulmayalım yaranılmayalım.

aynen öyle ona yaptıklarımı kendi evlatları yapmadı saygıyı hürmeti sevilmeyi ben de gördü ama şimdi en kötü benim malesef..

senin adına çok üzüldüm maalesef. sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elimden. keşke eşin de senin kadar anlayışlı olsa, iyi niyetini suistimal etmeyip elini masaya vursa ve anneside olsa gereken cevabı verebilse. böyle annelere hayret ediyorum, nasıl bir insanlar, nasıl bir kişilikler hiçmi utanmıyorlar acaba. başlarını yastığa koyduklarında vicdanları sızlamıyormu. benimde kayınvalidem var elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz. aynı şekilde görümcemde öyle her konuda bana yardımcı olurlar. kayınvalideler her işi gelinlere yaptırmaya çalışır genel olarak, benim kayınvalidem ve görümcem tam tersine bana yapıyor, bi isteğin varmı diye soruyor. onların 1 sokak aşağısından ev aldık 6 ay önce. Anahtarıda verdik onlara 1 kez olsun anahtarla evime girmemiştir, sadece 2 kere ben yokken geldi oda dolaba yemek, meyve vs koymak için. geçen kocamla ev işleri için kavga ettik. kayınvalidem diyorki aman kızım tek sıkıntınız bu olsun ara beni deki ütüm var yapılacak ben gelir yaparım, deki akşama yemeğim yok ben ister evinde yaparım istersen yapar evine bırakırım, ha dersenki gelme ben gene yaparım akşam evine geçerken sen alırsın. Allah hepsinden razı olsun ailemden görmediğim ilgiyi, şevkati onlar gösteriyorlar. Allah gönlü güzel hereke böyle kaynana, kayınbaba ve görümce nasip etsin inşallah...

allahım nazarlardan saklasın maşallah..bunları duyunca kıskanmak değilde çok imreniyorum canım ya..hatta düşük yaptığımda hastanede yattım 3 gün orda bir arkadşla tanıştım kürtaj olmuş oda benle aynı odadaydı..bir kayınvalidesi var arkasından ona çok dua ettim allah razı olsun diye..zaten ilk annesi sandım peşinde pervane gibi kayınpederi yine öyle.ağzının içine bakıyor bişi istermi diye..sevgide saygıda karşılıklı olunca büyüyor sapasağlam yuvanın temelleri atılıyor allah seni eşine ikinizide sevdiklerinize bağışlasın..

allah nazarlardan saklasın canım allah bozmasın.kayınvalidene anne diyebilirmiyim:) şaka bir yana allah herkese boyle tatlı kayınvalide görümce nasip etsin inşallah...

niye kabul edersiniz şu kayınvalidelerle yaşamayı bi anlasam...
olmuyor işte kardeşim ev üstüne ev olmuyooor

valla arkadaşım Allah sana sabır versin... şöyle bi okudumda yaşadıkların gözümde canlandı.. ne denir bilmiyorum.. daha doğrusu bu durum nekadar devam eder.. sen ne kadar dayanabilirsin.. bu yaşadıklarınla psikolojinin bozulmaması elde değil.. sana nasıl akıl versem bilemedim.. ama şunu bil.. şuanda bu yaşadıkların sana ilerde hastalık olarak geri gelicek.. stres üzüntü hertürlü hastalığın başı.. bende uzun süre stresten sonra panik atak oldum.. ne lanet bi hastalık bilemezsin.. bu yüzden benden sana tavsiye şu hayatta hiçkimse için sıkıntı çekip hayatını zindan etmeye değmez..eşine şart koş istemiyorum de.. bi çocuğu senmisin de.. ruh sağlığm bozulcak de.. yol yakınken resti çek.. yoksa kaybettiğin zamanla kalırsın.. düşün mesela 5 yıl geçmiş herşey aynı.. çocuğun olmuş herşey aynı.. yaş geçmiş evliliğinden bişey anlamamışsın ve herşey aynı...

arkadaşlar tekrar merhaba,
eşimle şehir dışında 2 günlük kaçamak yapcaz anlıycanız anlamaya başladı beni daha güzel haberim ise çok güzel bi yerle iş görüşmesi yaptım eğer olursa çok daha mutlu olcam onca zaman beklediğime deycek gibi gözüyor umarm olur dua edin nolur..

eşimle şehir dışında 2 günlük kaçamak yapcaz anlıycanız anlamaya başladı beni daha güzel haberim ise çok güzel bi yerle iş görüşmesi yaptım eğer olursa çok daha mutlu olcam onca zaman beklediğime deycek gibi gözüyor umarm olur dua edin nolur..

:46::46::46::46::46::46::46:

inş.olur cnm:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ooooooooohhhhhhhhhhh hadi bakalım bak sular yavaş yavaş duruluyo iyi değerlendirin bu kaçamağı:16:

yokmu başka fikri olan :(

seni en iyi anlayanlardan biri ben olabilirim kesinlikle boşanmayı düşünme sana kayınvalidemın bana söyledıklerını anlatsam şok olursun artı benım bide 31 yaşında kendini evde kalmıs hisseden bi görümcem var.. keske bastan kabul etmeseydın onla oturmayı.. eşinle hallet bence sorununu.. Allah yardımcın olsun canım çok zor biliorum ama dik dur bence, açık açık istemdıgını belli et ben şuan görüşmüorum kayınvalideı belki affederım ama görümcem olacak şeytanla küslüğümüz mezara gider.. eşin senı sevıosa annesyle aranıza duvar örmek zorundA dua et canım bol bol

Merhaba canımm. çok sevindimm. iş için de sevindim tabi. senin için güzel olurr. hayırlısı olsun canım. Allah mutluluk versin.

cnm sana söyleyebılecgım tek şey allah sabır versın zor işin....ama diğer arkdşımızın dedıgı giib yapsaymışsın keşke yanı en azından senle bi şartla barışırım oda annen arada diğer kardeşlerininde yanında kalıck periyodlu oluck demen yada yıne aynı şehre donup kaynanı bırakmak...çok zor durum öyle bi evde cocuk düşünme ben yıne ayrıydım aama bnmkıde senınkının bı ust modelı oldugundan oğlum erken doğdu..şimdi kızıorum keşke yıksaydım ortalıgı görüşmemek ıcı bahane bulsaydım dıorum ...sende bul bı bahane cnm oyle hamılelık sakın yaşama allah korusun bişey olur falan kendını suçlarsın hep...

sayfaları okuyamadım bu fikri veren oldumu bilmiyorumm..

evimize hırsız girdigi icin bir süre korkudan eve giremedik 3 ay kayınvalidemde kaldım..sabır konusunda örnek gösterilen ben o kadar dayanabildim..
her işi yapıyodum arkalarını topluyodum sürekli güler yüz gösteriyodum ama hem görümcem ham kayınvalidem laf sokmakta stlerine yoktu..
12 yasındaki kayınbiraderim bile laf sokma cabasındaydı.. eşim bile farketmişti artık ama hiç bişe demiyodu bende hiç yakınmamıstım takii hamile kalana kadar..
hamile kaldıgımı ögrendigimde kimseye söylemedim.. ilk görümceme söyledim sırf bilsinde onun olsun arkasını toplamiim diye tebrik bile etmedi :S
eşime söyledim sevincinden havalara uctu.. görümcem oturur evdeki işlere eşim yardım ederdi beraber sofra kurar kaldırırdık..
sevincimiz cok sürmedi ve düşük yaptım... o günden beri eşim daha bi sahiplendi beni acık acık bana daha ii davranmalarını peşlerinden kosturmamalarını söyledi..

şimdi cocuk calısmalarına basladık sırf gidersek is yapmak zorunda kalırım diye annesine gitmiyoruz...
bence bir an önce hamile kal.. madem eşinde çok istiyo.. kayınvalidenin iki katı nazlan sızlan bak o zmn kimin borusu ötüyo..

hoşgeldinn canımm iyiyiz sen nasılsınn? nasıl geçti tatiliniz?
sular duruldu mu?

Back