valla canım yaşadıkların zor allah sabır versin sana.hatalı arıycaksak hepiniz suçlusunuz kaynanan hariç çünkü o bambaşka bişey yaptıkları hata olarak adlandırılamaz.canım ev ev üstüne olmaz en iyi kaynana bile ilgi,alaka(hizmetçi)bekler gelin değil.belki bazıları kızacak ama ben şahsen bi hastalık söz konusu olmadan yada ailevi ki herkesi allah korusun kendi öz annemle bile uzun süre yaşayamam.özgürlük rahatlık isterim.gelsin kalsın yesin içsin ama devamlı dedinmi iş değişir.kaldıki birde kaynanayla yaşamak daha kötü.bende kaynanamla altlı üstlü oturuyorum pişmanmısın desen evet pişmanım keşke kiraya çıksaydıkda 10-15 günde bir görüşseydik.ki benim kaynanamla aramda çok büyük sorunlar yok ama bikaçtanede olsa felanığı mümkündür ben bunları unutamam.eşime gelince çok saygılıdır.yeminle ben bir erkekte onunki kadar aileye bağlı herkesin yardımına koşan birini görmedim sülalesinde herkes bayılır ona fakat anneci değildir.tek dua ettiğim kısımda o zaten yoksa hayatta mutlu olamazdık biz.eşimm beni haklı görüyor.benim yanımda destek konuşuruz olmadı evden taşınırız falan dedi.ama ben hala saygıda kusur etmiyorum neyse asıl meseleye gelelim erkeklerin anası annelik değil patronluk hanımağalık yapmak istiyor.ama nabza göre şerbet bakıyor hangi oğlu vicdanlı,ona düşkün,kandırabilecek işte ona sakız gibi yapışıyor.gerçek yüzünüde göstermediği için aman oğlum şöyle aman oğlum böylee kendi haklılığına inandırmaya çalışıyor.adam düşkünse tamamdır artık o evlilik için yapılcak bişey kalmamıştır çünkü anne onun için bir ilahtır hata yapmaz.kadında istediği gibi at koşturur.ya bak en basitinden bir örnek veriyim kendi hayatımla ilgili ramazanda benim akrabama davete gidicez ben 6 gibi gittim dedim yardımcı olayım azcık işlenrim malum herkes oruçlu diyee onada seslenmedim ayakkabısını göremeyince çıktım gittim işte olan bu eşimide aradım annenide al gel diyee.eşime söylenmiş durmuş işte beni insan yerine koymuyor yok efendim insan haber veririmiş,korkmucakmışım benim peşime takılcak insan değilmiş ....eşim bana anlattı ama tepemden kaynar sular döküldü ben yorulmasın oruçlu arabayla gelsin diyee düşünüyorum ama karşımdakinin fesatlığına neyse ertesi gün eşim annesine gitti işte başlamış acıtasyona işte abinde istemiyor beni sende istemiyosun beni huzurevine götürün rahatlayın....kaldıki bu kadının evi var,maaşı var hangi akıllı evi maaşı varken huzurevine gider???eşim yukarı çıktı sinirli annesinin sözlerine cahilce konuşuyor acıtasyon yapıyor diyee.baktıki bizdn ilgi yok daha ılımlı davranmaya başladı.uzun lafın kısası hepside o zarfı atıyorr yersen hayatın bitti yok yemessen aslan kuş kesiliyor başınaaa hee bazen sinir bozucu olmaya devam ediyor ama biliyorki oğlunu elin kızı kaptı kendinden daha kıymetli onun için o yüzden daha düzgün davranmaya başlıyor.
amma uzattım hee
DDneyse canım sanda sözü bak çocuk falan yokken bu sorunu hallet sakın birde çocuk yapıp hayatını karartma.önce evliliğini rayına oturt.arkadaşın verdiği çare tek umudunuz her çocuk ayda 150-200 yollucak ona sizin yakınınızdan bir ev tutucaksınız hem sen rahat edicen hemde eşin huzurlu olucak yoksa başka çaresi yok.eşinede ona muhtaç olduğunu sezdirme olmuyorsa çeker giderim modunda takıl.gaz vermek gibi olmasın ama seven adam yuvasının yıkılmasına asla razı olmaz tamam annesinide atmasın ama ayrı ev konusunu halletsin yok halletmiyor ile bizle oturcak diyorsa yol yakınken kaç kurtul derim anasını oğluna oğlunuda anasına bırak yesinler birbirlerini.bakalım sen gidince eşin geceleri kime sarılıp uyucak,kaynanan evde iyi kötü muhabbet etcek,uğraşcak kimi bulcak.unutmaaa senden kıymetli yok hiçbişey bu hayatta bu görüş doğrultusunda canının,gençliğinin kıymetini bil kaç gün daha yaşıycaz ki şu dünyada sevdin diye kahırlarını çekmene ne gerek var sende insansın mutlu olmaya kendi evinde istediği gibi yaşamaya hakkın var.