• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem evliliğimimi bitirmeyi başaracak..

canım yukarda yazdım içime doğmuş demekki seni kötü doldurmaya hakkım yok belki senin kayınvalidenn gerçekten iyi biridir ama ilişkini öyle yakın ama bi okadarda mesafeli koyki sıkıntı yaşama.ayrı olunca inan çok tatlı olucakaranızda saygı olacak rabbim tamamına erdirsin şu saate kadar dinledin beni hakkını helal et allah sizi ayırmasın mutluluğunda daim olsun..

canımm helal olsunn ne yaptım ki. günlercede dinlerim. yeterki sen iyi ol. umarım bi çözüme kavuşur bu olay. evliliğinin bitmesini istemiyorum. dua ettim senin için.
amin canımm. Allah sizi de ayırmasın hiç.

valla canım yaşadıkların zor allah sabır versin sana.hatalı arıycaksak hepiniz suçlusunuz kaynanan hariç çünkü o bambaşka bişey yaptıkları hata olarak adlandırılamaz.canım ev ev üstüne olmaz en iyi kaynana bile ilgi,alaka(hizmetçi)bekler gelin değil.belki bazıları kızacak ama ben şahsen bi hastalık söz konusu olmadan yada ailevi ki herkesi allah korusun kendi öz annemle bile uzun süre yaşayamam.özgürlük rahatlık isterim.gelsin kalsın yesin içsin ama devamlı dedinmi iş değişir.kaldıki birde kaynanayla yaşamak daha kötü.bende kaynanamla altlı üstlü oturuyorum pişmanmısın desen evet pişmanım keşke kiraya çıksaydıkda 10-15 günde bir görüşseydik.ki benim kaynanamla aramda çok büyük sorunlar yok ama bikaçtanede olsa felanığı mümkündür ben bunları unutamam.eşime gelince çok saygılıdır.yeminle ben bir erkekte onunki kadar aileye bağlı herkesin yardımına koşan birini görmedim sülalesinde herkes bayılır ona fakat anneci değildir.tek dua ettiğim kısımda o zaten yoksa hayatta mutlu olamazdık biz.eşimm beni haklı görüyor.benim yanımda destek konuşuruz olmadı evden taşınırız falan dedi.ama ben hala saygıda kusur etmiyorum neyse asıl meseleye gelelim erkeklerin anası annelik değil patronluk hanımağalık yapmak istiyor.ama nabza göre şerbet bakıyor hangi oğlu vicdanlı,ona düşkün,kandırabilecek işte ona sakız gibi yapışıyor.gerçek yüzünüde göstermediği için aman oğlum şöyle aman oğlum böylee kendi haklılığına inandırmaya çalışıyor.adam düşkünse tamamdır artık o evlilik için yapılcak bişey kalmamıştır çünkü anne onun için bir ilahtır hata yapmaz.kadında istediği gibi at koşturur.ya bak en basitinden bir örnek veriyim kendi hayatımla ilgili ramazanda benim akrabama davete gidicez ben 6 gibi gittim dedim yardımcı olayım azcık işlenrim malum herkes oruçlu diyee onada seslenmedim ayakkabısını göremeyince çıktım gittim işte olan bu eşimide aradım annenide al gel diyee.eşime söylenmiş durmuş işte beni insan yerine koymuyor yok efendim insan haber veririmiş,korkmucakmışım benim peşime takılcak insan değilmiş ....eşim bana anlattı ama tepemden kaynar sular döküldü ben yorulmasın oruçlu arabayla gelsin diyee düşünüyorum ama karşımdakinin fesatlığına neyse ertesi gün eşim annesine gitti işte başlamış acıtasyona işte abinde istemiyor beni sende istemiyosun beni huzurevine götürün rahatlayın....kaldıki bu kadının evi var,maaşı var hangi akıllı evi maaşı varken huzurevine gider???eşim yukarı çıktı sinirli annesinin sözlerine cahilce konuşuyor acıtasyon yapıyor diyee.baktıki bizdn ilgi yok daha ılımlı davranmaya başladı.uzun lafın kısası hepside o zarfı atıyorr yersen hayatın bitti yok yemessen aslan kuş kesiliyor başınaaa hee bazen sinir bozucu olmaya devam ediyor ama biliyorki oğlunu elin kızı kaptı kendinden daha kıymetli onun için o yüzden daha düzgün davranmaya başlıyor.

amma uzattım hee:DDDneyse canım sanda sözü bak çocuk falan yokken bu sorunu hallet sakın birde çocuk yapıp hayatını karartma.önce evliliğini rayına oturt.arkadaşın verdiği çare tek umudunuz her çocuk ayda 150-200 yollucak ona sizin yakınınızdan bir ev tutucaksınız hem sen rahat edicen hemde eşin huzurlu olucak yoksa başka çaresi yok.eşinede ona muhtaç olduğunu sezdirme olmuyorsa çeker giderim modunda takıl.gaz vermek gibi olmasın ama seven adam yuvasının yıkılmasına asla razı olmaz tamam annesinide atmasın ama ayrı ev konusunu halletsin yok halletmiyor ile bizle oturcak diyorsa yol yakınken kaç kurtul derim anasını oğluna oğlunuda anasına bırak yesinler birbirlerini.bakalım sen gidince eşin geceleri kime sarılıp uyucak,kaynanan evde iyi kötü muhabbet etcek,uğraşcak kimi bulcak.unutmaaa senden kıymetli yok hiçbişey bu hayatta bu görüş doğrultusunda canının,gençliğinin kıymetini bil kaç gün daha yaşıycaz ki şu dünyada sevdin diye kahırlarını çekmene ne gerek var sende insansın mutlu olmaya kendi evinde istediği gibi yaşamaya hakkın var.

evet sizlerin bu fikri en mantıklı olanı olmuycağını biliyorum ama tekrar gündeme getircem.eşime hiçbizman muhtaç gbi davramadım hatta bu konudaki katılığıma babam bile şaşırıp kalıyor ben her gerginliğimde toplayın eşyanızı gidin diyorum.gerçekten bunu herkes bilir ama eşime olan aşkım malesefki herşeyi eziyor sizin eşiniz gibi babamın sülalesi artık babamlaara değil bize geliyor okadar sevilen biri.ben şundan adım kadar eminim eşim annesini bırakmıycak ve biz ayrılcaz zaten bu ara tuhaftır sürekli rüyamda ölüyorum uzar derler ama hayatımın geri kalanınıda yaşamış gibiyim yemin ederim.sanki kısacık ömrüm kaldı çünkü onsuz pekte yaşabileceğğimi sanmıyorum ben :(

canımm helal olsunn ne yaptım ki. günlercede dinlerim. yeterki sen iyi ol. umarım bi çözüme kavuşur bu olay. evliliğinin bitmesini istemiyorum. dua ettim senin için.
amin canımm. Allah sizi de ayırmasın hiç.

canım benimmm çok sağoll..beynim uyuştu resmen ya bildiğin gibi değil..

canım eğer o annesini tercih edip bu olayda diretirse demekki sensiz yaşıyabiliyor demektir. onsuz yaşıyamam ölürüm deme. her acının bir sonu var ama iş bu raddelere gelmesin. bi otele falan gitsen bi kaç gün. kafanı dinlesen. nasıl olur acaba?
ama önce şu konuyu bi konuş ta baktın ona da hayır diyo. o zaman bakarsın bu duruma.

canim bence esine net ve kesin bir dille annesinin sizde oldugu sürece bu evliligin yürümeyecegini anlatmalisin.normalde de cekilmiyolarda birde ayni evde yasadigimizi düsünemiyorum..insallah esin dogru yolu bulur.

canım eğer o annesini tercih edip bu olayda diretirse demekki sensiz yaşıyabiliyor demektir. onsuz yaşıyamam ölürüm deme. her acının bir sonu var ama iş bu raddelere gelmesin. bi otele falan gitsen bi kaç gün. kafanı dinlesen. nasıl olur acaba?
ama önce şu konuyu bi konuş ta baktın ona da hayır diyo. o zaman bakarsın bu duruma.

ben aslında dün kafamı alıp gitmek istedim bir hafta kaybolmak hatta..muhakkakki vardır acıların sonu..çokta güçlüyüm aslında gerçekten..dediğin gibi iş tercih meselesine kalır ve o annesini isterse gözüm hiçbirşeyi görmez..sanırım kafa dinlemeye herkesden uzaklaşmaya gerçekten ihtiyacım var benim..

canim bence esine net ve kesin bir dille annesinin sizde oldugu sürece bu evliligin yürümeyecegini anlatmalisin.normalde de cekilmiyolarda birde ayni evde yasadigimizi düsünemiyorum..insallah esin dogru yolu bulur.

eşimin kafası beni kaybedince dank edicek ama artık çok geç olucak..burda konuştuğum iyi oldu sizlerle bir yanım savaş mutlaka bir çözümü vardır diyor bi yanımda ömrünü heder etme bu insanlara diyor.ben haketmediklerini düşünüyorum gerçekten..

ben aslında dün kafamı alıp gitmek istedim bir hafta kaybolmak hatta..muhakkakki vardır acıların sonu..çokta güçlüyüm aslında gerçekten..dediğin gibi iş tercih meselesine kalır ve o annesini isterse gözüm hiçbirşeyi görmez..sanırım kafa dinlemeye herkesden uzaklaşmaya gerçekten ihtiyacım var benim..

canım evet git uzaklaş biraz peşinden gelmemesi içinde annene gitme. başka bi yere git ve yerini kimseye söyleme.
en azından göz dağı verirsin. hem sensiz kalmanın acısı içine oturursa daha kararlı davranabilir. erkekleri arada bi böyle korkutçaksın.

Canim seni cok iyi anliyorum esinde simdik arada kaliyordur eve geliyor ya sen yada o surat yapiyor adam eve gelmekden sogacak huzuru disarda aricak hergece evde oturmayin yemege disari cikart gez toz zaten tam zamani yeni evlisin kalsin arada kayinvalden evde nap et goturme kocana cilve yaparak ikna et yeride gelince sertlini gosder diyer kardesleride seni sevmiyorlardi niye ozaman annelerini goturmuyorlar insanlar boyle adi cika biliyor

evet sizlerin bu fikri en mantıklı olanı olmuycağını biliyorum ama tekrar gündeme getircem.eşime hiçbizman muhtaç gbi davramadım hatta bu konudaki katılığıma babam bile şaşırıp kalıyor ben her gerginliğimde toplayın eşyanızı gidin diyorum.gerçekten bunu herkes bilir ama eşime olan aşkım malesefki herşeyi eziyor sizin eşiniz gibi babamın sülalesi artık babamlaara değil bize geliyor okadar sevilen biri.ben şundan adım kadar eminim eşim annesini bırakmıycak ve biz ayrılcaz zaten bu ara tuhaftır sürekli rüyamda ölüyorum uzar derler ama hayatımın geri kalanınıda yaşamış gibiyim yemin ederim.sanki kısacık ömrüm kaldı çünkü onsuz pekte yaşabileceğğimi sanmıyorum ben :(

canım bi kere orda dur bu hayatta kimse vazgeçilmez değildir.herkesten vazgeçebilirsin.seni doğurup büyüten anada,her daim destek olan aileden,ve en önemlisi canından can olan çocuğundan geri kalan herkesten vazgeçilir.anne babada destek yerine köstek olursa onlardan bile vazgeçilir kaldıki kocadan bahsediyoruz burda.sen çokmu çirkinsinde başkasını bulamıycan?çokmu kötüsünde başka biri seni sevmez çokmu kalpsizsinde başka biri için kalbin atmaz???insan evladının ölümüne bile alışıyor acı çeksede onsuz yaşamayı öğreniyor.sen baştan bir kere kendine güvenmiyorsun,kendini sevmiyorsun,sen seni unutmuşsun artık önce kendinin kıymetini bi öğren.elbetteki yuvanın bozulması hoş bişey değil ama yapıcak bişeyin yok.ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen.çok hata yapıyorsun kendine güven inan çevremde birbirleri için intahar eden çiftler vardı nemi oldu hepsi başka insanlarla evlendi çoluk çocukları oldu .eskiden ne salakmışım hayatımı bunun için mahfetmişim gibilerinden dert yakınır oldular.sana senden başka destek olamaz.sen kendine destek olucaksın.ben bunu atlatırım diyiceksin.beni sevseydi bir çözüm bulurdu ortak bir nokta bulurdu annem burda yaşıycak diyip kestirip atmazdı,bensiz yaşamayı göze alamazdı.... diye düşünüceksin.sevginide seni hakedene vericeksin.hiçbirimiz ailemizi atamayız ama önce kendi ailemiz kocamız gelir baktın karşı tarafta yok böyle bişey sen daha neye yakınıyorsunki siz daha bir aile olamamışsınız kocanın gözünde.anlattıklarındanda anlaşılıyorki kocan seni senin sevdiğin gibi sevememiş.ama beni esas üzen kendini kıymetsizmiş gibi göstermen.umarım kırılmamışsındır ama silkelenip kendine gelmeye ihtiyacın var.duygusal bi çökündesin.sana verbileceğim son tavsiyede eşinle bu durumları konuş ve bi süreliğine evi bırak git mümkünse arkadaşlarına falan 1 hafta hiç konuşmayın sende gez dolaş muhabbet et kafanı dağıt biraz kendine gel özgüvenin yerine gelsin.daha sonra ev dışında bi yerde oturupta eşinle son kez neticeleri konuşun çözüm bulunmşsa ne ala yok eşin yanaşmıyorsa yolun belli demektir.

canım evet git uzaklaş biraz peşinden gelmemesi içinde annene gitme. başka bi yere git ve yerini kimseye söyleme.
en azından göz dağı verirsin. hem sensiz kalmanın acısı içine oturursa daha kararlı davranabilir. erkekleri arada bi böyle korkutçaksın.

evet kesinlikle yapıcam bunu..doğru söylüyosun kesinlikle gidicem bi kaç gün..yetti artık

işte ev ev üstüne olmuyor ya, nasıl anne bunlar anlamıyorum nasıl böyle bencil oluyorlar ya.

bu nereye kadar devam edecek ki canım? bence artık başla bir yerden, çek restini. olmuyor yapamıyorum de, konuş eşinle net bir şekilde. seni kaybetmek istemiyorsa bulur bir çare. baksana nasıl sinirlerin bozulmuş yazık değil mi sana da. ileride çocuk olacak vs, sizin aile olarak masraflarınız var zaten, niye sırf siz yüklenesiniz ki bu durumu. maddiyat sorun olmasa bile, evde anne baba şu bu olmaz, insanın kendi annesi kardeşi bile ağır gelir bir yerden sonra, aynı evde yaşamak zor

bence artık net bir şekilde konuş, annenlere git yap bir şeyler kararlı olarak

bol şans...

Inat la bir yere gelinmez kayinana belki niyeti sizi kotu etmek ve sen ona amacina ulastirma inatla hem kocana hem ona iyi davran bak goruceksin degisimi o isdiyor kavga ciksin sen etme herkez demez ne cadi yasli kadin delerki bir yasli kadini eve sigdirmadii gelin birak milet gorsun ne iyi oldugunu

canım bi kere orda dur bu hayatta kimse vazgeçilmez değildir.herkesten vazgeçebilirsin.seni doğurup büyüten anada,her daim destek olan aileden,ve en önemlisi canından can olan çocuğundan geri kalan herkesten vazgeçilir.anne babada destek yerine köstek olursa onlardan bile vazgeçilir kaldıki kocadan bahsediyoruz burda.sen çokmu çirkinsinde başkasını bulamıycan?çokmu kötüsünde başka biri seni sevmez çokmu kalpsizsinde başka biri için kalbin atmaz???insan evladının ölümüne bile alışıyor acı çeksede onsuz yaşamayı öğreniyor.sen baştan bir kere kendine güvenmiyorsun,kendini sevmiyorsun,sen seni unutmuşsun artık önce kendinin kıymetini bi öğren.elbetteki yuvanın bozulması hoş bişey değil ama yapıcak bişeyin yok.ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen.çok hata yapıyorsun kendine güven inan çevremde birbirleri için intahar eden çiftler vardı nemi oldu hepsi başka insanlarla evlendi çoluk çocukları oldu .eskiden ne salakmışım hayatımı bunun için mahfetmişim gibilerinden dert yakınır oldular.sana senden başka destek olamaz.sen kendine destek olucaksın.ben bunu atlatırım diyiceksin.beni sevseydi bir çözüm bulurdu ortak bir nokta bulurdu annem burda yaşıycak diyip kestirip atmazdı,bensiz yaşamayı göze alamazdı.... diye düşünüceksin.sevginide seni hakedene vericeksin.hiçbirimiz ailemizi atamayız ama önce kendi ailemiz kocamız gelir baktın karşı tarafta yok böyle bişey sen daha neye yakınıyorsunki siz daha bir aile olamamışsınız kocanın gözünde.anlattıklarındanda anlaşılıyorki kocan seni senin sevdiğin gibi sevememiş.ama beni esas üzen kendini kıymetsizmiş gibi göstermen.umarım kırılmamışsındır ama silkelenip kendine gelmeye ihtiyacın var.duygusal bi çökündesin.sana verbileceğim son tavsiyede eşinle bu durumları konuş ve bi süreliğine evi bırak git mümkünse arkadaşlarına falan 1 hafta hiç konuşmayın sende gez dolaş muhabbet et kafanı dağıt biraz kendine gel özgüvenin yerine gelsin.daha sonra ev dışında bi yerde oturupta eşinle son kez neticeleri konuşun çözüm bulunmşsa ne ala yok eşin yanaşmıyorsa yolun belli demektir.

:'( aynı annem gibi konuştun ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen....kırılmadım doğrudur muhakkak..ben üniversite meznunuyum evlenmden önce isim olarak çok büyük hatrı sayılır yerllerde çalıştım çok güzel arkadaşlıklar edindim halada öyle..beni görenler tanıyamıyor beni çünkü okadar içten ve samimiyim ki inan bana anlaşamayacğım insan yoktur.ama şimdi annemle bile oturup iki laf edesim yok söylediklerinede harfi harfine katılıyorum.bu gece çok net kararlar aldım sayenizde..

Inat la bir yere gelinmez kayinana belki niyeti sizi kotu etmek ve sen ona amacina ulastirma inatla hem kocana hem ona iyi davran bak goruceksin degisimi o isdiyor kavga ciksin sen etme herkez demez ne cadi yasli kadin delerki bir yasli kadini eve sigdirmadii gelin birak milet gorsun ne iyi oldugunu

en baştan beri tüm yolları d enedik olmuyor adilecim. kayınvalidenle tatlı dille konuş dedik, aynı apartmanda aynı mahallede ev tutun dedik ama eşi yanaşmıyor. bi de yeni bebeğini düşürmüş. bencce biraz uzaklaşıp kafa dinlemesi gerekiyor.

evet kesinlikle yapıcam bunu..doğru söylüyosun kesinlikle gidicem bi kaç gün..yetti artık

Cok sacma gitmen kazansin ohalde o cadi sahiplen kocana dediklerini yapmasini ogren gidiceksin geri gelicen ne degisecek degerin dusucek bukez allah korusun o cadi iftira bile yapar

tabi işin bide bu tarafı var evet onun derdi bizi yerimizden yurdumuzdan etti bi kız için kalktık geldik sennde burnundan getiririm mantığı..rest çekmek onun işine gelicek hatta eşime hadi oğlum bir an önce dönelim geri diyecek!!

ee o zaman iyi davransan değişir mi sencce? yanii gitmesen kalsan. durumlar değişirmi?

tabi işin bide bu tarafı var evet onun derdi bizi yerimizden yurdumuzdan etti bi kız için kalktık geldik sennde burnundan getiririm mantığı..rest çekmek onun işine gelicek hatta eşime hadi oğlum bir an önce dönelim geri diyecek!!

Ayneeeen yeeee ic suslen keyfineee bak boswer o bikip gider bizde bi laf var ozur herkesden bilmem neyi kim verirse o tatlidir birak kadin catlasin suratinu bile asma konusmayan konusani delieder;)))))((

en baştan beri tüm yolları d enedik olmuyor adilecim. kayınvalidenle tatlı dille konuş dedik, aynı apartmanda aynı mahallede ev tutun dedik ama eşi yanaşmıyor. bi de yeni bebeğini düşürmüş. bencce biraz uzaklaşıp kafa dinlemesi gerekiyor.

tuğçecannn sen harikasın yaa :) yüzümde tebessümler oldu okuyunca canım benimm..nasılda etkilendin dimi resmen kendini koydun yerime.harika bir dinleyicisin maşallah sana..tabii diğer arkadaşlarımda...

Back