• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide yerine kendini koyan görümce

Merhaba arkadaşlar. Artık o kadar doldum ki yine yazmak istedim. Eşimle çok güzel bir evliliğimiz var ama ailesiyle artık yanyana bile gelmeye tahammülüm yok. Daha öncede yazmıştım. Depremde evim yıkıldı konteynerdeyim diye. Kayınpederim benimle yaşıyor. Kayınvalidem evlenmeden vefat etmişti. Şimdi gelelim konuya. Evet artık bir evim var ikinci çocuğuma hamileyim. Görümcem güya beni yormak istememişte o yüzden benim evime kayınpederimle beraber mobilya almaya karar vermişler. Ben çok aşırı sinirlendim kimisine basit gelebilir ama ben evlendiğimden beri eşimin babasının evinde yaşıyorum. Yıkılan evimde ki hiç birşeyi ben almamıştım hep kayınvalidemin eskileriydi. Benim evim benim hakkım değil mi ya evimi istediğim gibi dayayıp döşemek. Bu yüzden bugün eşimle baya kavga ettik. Ve ilk defa beni suçladı ben abartıyo muşum da falan filandamış. Akşamda görümcem çağırmış yemeğe bende dedim ben gelmem. Eşim de dediki zaten seni değil beni tek çağırdı. Bende hiç birşey demedim evden kovdum aklını toplamadan gelme dedim. Çıktı gitti ve ben hâlâ sakinleşemedim. Aşırı sinirliyim. Eşime olan sinirimi az önce bebeğime kızarak çıkardım. Bu seferde onun vicdan azabanı çekiyorum. Çok kötüyüm ya. Bana bi akıl verin bu süreci nasıl yönetmeliyim.
Sorun eşinizde ailesinden ayrışıp bir birey olamamış, kimse benim evime eşya seçemez alnını karışlarım hepsinin, sizi pasif bulmuşlar, sakın susmayın ve baya mesafe koyun eş ailesine , eşinizi de karşınıza alıp konuşun, eşiniz düzelmezse kimse düzelmez, bunlara rağmen 2. Çocuğu yapmak büyük cesaret gerçekten ,ortada mükemmel bir eş ve evlilik yok ...

Eşim ödücek ama mecbur kayınpederde yine benle yaşayacak ya onun seçmesi lazımmış galiba görümcemde bizle yaşamaya karar vermiş
Eşiniz ödeyecekse o koltukları eve sokmayın

Keşke arayıp görümcenize söyleseydiniz
Bu ev benim ben yaşıyorum eşyaları ben seçerim diye

Çocuğuna kızma sinirin kimeyse ona patla .
Kimseyide temizliğe çağırma bi daha eşin yapsın .

ne münasebet 😱
şimdi boşan dicem işte karnında çocukla gidicek yerin var mı . Bi tene de yanında var o kaç yaşında
Allah babamı başımdan eksik etmesin 10 tane çocukla boşanıp gitsemde bakar başının üstünde tutar. Bebeğim 21 aylık daha. Ama buda aklımın kenarında bi seçenek ben kimse için hayatımı mafedemem.gerekirse eğer kendim yada çocuklarımın psikolojilerinin bozulacağını anladığım an kalkıp giderim.

Merhaba arkadaşlar. Artık o kadar doldum ki yine yazmak istedim. Eşimle çok güzel bir evliliğimiz var ama ailesiyle artık yanyana bile gelmeye tahammülüm yok. Daha öncede yazmıştım. Depremde evim yıkıldı konteynerdeyim diye. Kayınpederim benimle yaşıyor. Kayınvalidem evlenmeden vefat etmişti. Şimdi gelelim konuya. Evet artık bir evim var ikinci çocuğuma hamileyim. Görümcem güya beni yormak istememişte o yüzden benim evime kayınpederimle beraber mobilya almaya karar vermişler. Ben çok aşırı sinirlendim kimisine basit gelebilir ama ben evlendiğimden beri eşimin babasının evinde yaşıyorum. Yıkılan evimde ki hiç birşeyi ben almamıştım hep kayınvalidemin eskileriydi. Benim evim benim hakkım değil mi ya evimi istediğim gibi dayayıp döşemek. Bu yüzden bugün eşimle baya kavga ettik. Ve ilk defa beni suçladı ben abartıyo muşum da falan filandamış. Akşamda görümcem çağırmış yemeğe bende dedim ben gelmem. Eşim de dediki zaten seni değil beni tek çağırdı. Bende hiç birşey demedim evden kovdum aklını toplamadan gelme dedim. Çıktı gitti ve ben hâlâ sakinleşemedim. Aşırı sinirliyim. Eşime olan sinirimi az önce bebeğime kızarak çıkardım. Bu seferde onun vicdan azabanı çekiyorum. Çok kötüyüm ya. Bana bi akıl verin bu süreci nasıl yönetmeliyim.BBe
Ben olsam alırım kp görümceyi karşıma bu konuyu konuşurum.Eş olmasın yalnız.Bu işin sizi üzdüğünü vb anlatırım.Kadın belki iyilik yaptığını zannediyordur koltuk almakla

Muhattap dahi olmak istemiyorum siz düşünün. Ben eşime güzellikle söyledim o tartışma haline getirdi senin ailen alsaydı böyle yaparmıydın falan dedi. O şekilde kavgaya dönüştü. Yoksa ben normalde asla sert mizaçlı biri değilim. Kavga ve tartışma benim hayatımda yok. Belkide bu yüzden böyle oluyor
İşte sizi sessiz sakin bulmuşlar, suç sizde biraz tırnak gösterin şunlara, ben olsam görümcemi arar bu şekilde bir talebim olmadığını belirtir ve kendim seçerdim herşeyi , görümce ile net konuşun derim...

Ben olsam alırım kp görümceyi karşıma bu konuyu konuşurum.Eş olmasın yalnız.Bu işin sizi üzdüğünü vb anlatırım.Kadın belki iyilik yaptığını zannediyordur koltuk almakla
Parasını o verecekse eyvallah ama eşimin ödeyeceği paraylamı iyilik yapacak

Merhaba arkadaşlar. Artık o kadar doldum ki yine yazmak istedim. Eşimle çok güzel bir evliliğimiz var ama ailesiyle artık yanyana bile gelmeye tahammülüm yok. Daha öncede yazmıştım. Depremde evim yıkıldı konteynerdeyim diye. Kayınpederim benimle yaşıyor. Kayınvalidem evlenmeden vefat etmişti. Şimdi gelelim konuya. Evet artık bir evim var ikinci çocuğuma hamileyim. Görümcem güya beni yormak istememişte o yüzden benim evime kayınpederimle beraber mobilya almaya karar vermişler. Ben çok aşırı sinirlendim kimisine basit gelebilir ama ben evlendiğimden beri eşimin babasının evinde yaşıyorum. Yıkılan evimde ki hiç birşeyi ben almamıştım hep kayınvalidemin eskileriydi. Benim evim benim hakkım değil mi ya evimi istediğim gibi dayayıp döşemek. Bu yüzden bugün eşimle baya kavga ettik. Ve ilk defa beni suçladı ben abartıyo muşum da falan filandamış. Akşamda görümcem çağırmış yemeğe bende dedim ben gelmem. Eşim de dediki zaten seni değil beni tek çağırdı. Bende hiç birşey demedim evden kovdum aklını toplamadan gelme dedim. Çıktı gitti ve ben hâlâ sakinleşemedim. Aşırı sinirliyim. Eşime olan sinirimi az önce bebeğime kızarak çıkardım. Bu seferde onun vicdan azabanı çekiyorum. Çok kötüyüm ya. Bana bi akıl verin bu süreci nasıl yönetmeliyim.
bunu bilerek yapmışlar bence. size karşı bir düşmanlığı var sizi yormak istememişte almışta bilerek yapılmış bunlar. bence görüşmeyi kesmek en manıklısı. eşinizede anlatın. başka türlü bu konu biter bir başkası başlar

Çok destek olmak istiyorsa maddi olarak verir gönlünden nasıl istiyorsan öyle yap derdi. Kabul etmemekte haklısınız.

İlk evlenirken kp bizim için kredi çekmişti.Bizde o ara bi sıkıştık eşim (para ablasındaydı) ablasından para istedi o zamanın parası 500 lira... görümcem eşime gönderemem halı alıcam size dedi. Ara söyle dedim ne para istiyorum ne halı... benim kullanacağım halıyı o nerden bilecek onun aldığı halıyı ben asla kullanmam boşuna para harcamayın...

Eşek hoş laftan ne anlar sen ak de o al anlar. Böylesi insanlarla muhattap dahi olmam da eşim var. Kızsamda anlamaz o
yanlış yoldasınız
pardon da hala pasif davranıyorsunuz
görümcenize telefon edip bir güzel söyleyin
es kaza sen seçersen eve sokmam diyin

bide yanlış mı okudum görümce de sizle mi yaşayacakmış size danışmış mı diye sormalısınız

Siz bence o insanların eşya seçmesine değil eşinizin bu konuya neden karşı gelmemesine bozulmuşsunuz üzülmüşsünüz kırılmışsınız ama erkekler bazen bu konuları bizim kadar duygusal düşünemiyorlar bazen anlatmak gerekiyor Hamilesiniz hormonlarınız da devreye girmiş tabi çok hassassınız muhtemelen bence kadın iyilik amaçlı size yardımcı olmak amaçlı böyle bir şey yapmış hamile olduğunuz için falandır belki ama tabii…
Ben sizin yerinizde olsaydım eşime tatlı bir dille “bir tanem kocacığım canım cicim herneyse.. ben evimizin eşyalarına birlikte karar vermek isterdim burası bizim özel alanımız her şey bizim zevkimize göre olsun isterdim çok hevesli oluyorum mutlu oluyorum çünkü bunu yaptığım da benim eşyalarımı başkası alınca üzülüyorum duygusal davranıyorum biz kadınlar böyleyiz bilirsin ama bu konuyu onlara söyleyemiyorum çünkü aramız kötü olsun da istemem beni yanlış anlamalarını istememben fakat sen daha güzel bir şekilde ifade edebilirsin lütfen benim için bunu yapar mısın” derdim… çünkü kavga etmekte çözüm değil bazen zekice taktikler yapmak gerekiyor evliliklerde dediğim gibi erkekler bunu kötü niyetiyle yapmıyorlar onların kafalarının çalışma biçimi bu şekilde olabiliyor bazen bu eşinizi kötü biri düşüncesiz biri yapmaz.
Umarım bebeğiniz sağlıkla dünyaya getirirsiniz🌸

Geçmiş olsun yani yapacak bişey yok 2. Cocuğu da yaptığına göre güle güle oturun böyle birine nasıl 2. Cocuğu layik gördün anlamıyorum

İlk okuduğumda anlamadım, görümce kendi parasıyla iyilik olsun diye alacak, bunun nesine kızmış ki dedim ama tekrar okuyunca olayın saçmalığını anladım. Ne alaka yani o seçiyor. Çok istiyorsa kendi evine seçsin babasını da alsın otursun. Ayrıca kayınpederin sizinle kalması çok saçma geldi. Niye sizle oturuyor? Görümce de sizinle yaşayacakmış, alsın babasını ayrı ev kursun madem.

İlk okuduğumda anlamadım, görümce kendi parasıyla iyilik olsun diye alacak, bunun nesine kızmış ki dedim ama tekrar okuyunca olayın saçmalığını anladım. Ne alaka yani o seçiyor. Çok istiyorsa kendi evine seçsin babasını da alsın otursun. Ayrıca kayınpederin sizinle kalması çok saçma geldi. Niye sizle oturuyor? Görümce de sizinle yaşayacakmış, alsın babasını ayrı ev kursun madem.
Ev depremden önce kayınpederinmiş galiba

Şimdi de o mu yaptı acaba sordum onu görmedi
Belki yine kayınpederin evi olabilir

Konu sahibi kızgınlıktan o da bizle yaşayacak dedi sanırım
Koltuğu o seçtiği için

eşi ödeyecekmiş eşinin ödediği koltuğu bile seçmesine izin vermemişler

Kayınpeder de diyebilirdi kızına biz ne alaka o kullanacak sonuçta
Ama kimse konu sahibini umursamıyor çok üzücü😔

Back