• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem evliliğimimi bitirmeyi başaracak..

aklıma bişey geldi ama saçma gelebilir belki, ben gene de yazayım bari ... eşiniz kardeşleriyle konuşsa ve annesi için maddi destek talep etse, sizin evinizin yakınında ya da apartmanınızda bile olabilir bi ev tutulsa, hem eşiniz vicdanen rahat olur, hem siz kendi evinizde rahat edersiniz hem de diğer kardeşlerde annelerine olan görevlerini yerine getirmiş olur, bu görevi sadece eşiniz üstlenmekten kurtulur. onlar da sorumluluk almalılar ! Olabilir mi ki ?

evet mantıklı. ayrı eve çıkmalı. anne hepsinin annesi. neden bi kişi üstleniyor bakımı. sanada günahh.
sen sustukçaa bu olay dahada ilerlicek. kesin tavrını koymalısın.

aklıma bişey geldi ama saçma gelebilir belki, ben gene de yazayım bari ... eşiniz kardeşleriyle konuşsa ve annesi için maddi destek talep etse, sizin evinizin yakınında ya da apartmanınızda bile olabilir bi ev tutulsa, hem eşiniz vicdanen rahat olur, hem siz kendi evinizde rahat edersiniz hem de diğer kardeşlerde annelerine olan görevlerini yerine getirmiş olur, bu görevi sadece eşiniz üstlenmekten kurtulur. onlar da sorumluluk almalılar ! Olabilir mi ki ?

neden saçma gelsin canım benim sizlerden fikir almak için buraya geldim eşim bayramda konuştu ve şuanda bebeğimin düştüğünü bildikleri halde geçmiş olsun diye aramadılar bile.şikayet ettik diye üstlerine atcağımızdan korktular...

ayy nasıl insan bunlar yaa. geçmiş olsun bile demiyorlar. eşin annesine bilet alıp bayramda yollasın. kapıdan kovcak değller. sizde biraz kafanızı dinleyip düşünün. eşinde yumuşak biraz herhalde. sert konuşsun. en küçüğü evin diye ona atmışlar topu.

malesef bekar erkek kardeşi yok ama bir ablası yeni boşandı 2 çocuğu var bana belki alırım dedi ama kendi bile umutsuzdu..çünkü kendi çocukları dahi tahammül edemiyor eşimde zaten umut etme diyor..anlıycanız çok kötü çıkmazdayım artık bunları konuşurken bile ağlıyorum :'(

ağlama canım ya evet bencede sonuçta kayınvalidenin tek çocuğu senin eşin değil canım....sen eşini bu konuda kandırmaya bak güzelce aşkım yeni evliyiz bebeğimde düştü rahat etmek istiyorum annen elbette başımızın tacı ama böyle ev ev üzerine olmaz kardeşlerinde maddi açıdan destek olsun yakınımızda ev tutalım yine bize gelir ama evimde rahat etmek istiyorum bunu bana ve kendine çok görme filan desen canım?

biraz cırtlak olmassan tepene çıkarlar. o seni kırıp duruyorsa sende lafını söyle. tamam saygı önemli ama saygıyı haketmiyorsa sok sende lafı.
sen hep sessiz durmuşsun. neler yapıyor mesela gün içinde?

sabah kalkar kahvaltı yaparız çıtyok sonra salona tvnin karşısına bi geçer öyle bir ablukaya alıyorki salonu giremiyorum içeri yatak odasında köpeğimle eşimi bekliyorum her gün.akşama doğruda alel acele mutfağa girer bana gerek kalmadan yemek yapar.azıcık kafamı dağıtmaya anneme gitsem 10 dk sonra arkamdan geliyor.bana yetmediği gibi annemede aynı.hasta olur annem götürür hastaneye ilacı biter annem yazdırır.mesela akşam annemdeyiz es kaza diğer akşamda ordaysak dünden yemek kaldıysada asla yemez açıkça yemem ben onu der öylede yüzsüz!!

neden saçma gelsin canım benim sizlerden fikir almak için buraya geldim eşim bayramda konuştu ve şuanda bebeğimin düştüğünü bildikleri halde geçmiş olsun diye aramadılar bile.şikayet ettik diye üstlerine atcağımızdan korktular...

tamam da bu söylediğim fikre eşiniz ne der, önemli olan o. bu fikre ısınırsa eğer kardeşleri zaten anneyi istemiyor ya, pamuk ellerini ceplerine atarlar belki... ama önce eşinizin bunu kabul etmesi lazım. oooff hayat ne zor yaa, vallahi kadına da üzüldüm. derler ya bir anne kaç çocuğa bakarmış da kaç çocuk bir olup bi anneye bakamazmış :( ...tamam geçimsiz vs. olabilir ama çözüm bulmak için el birliği yapmak zorunda bu 5 kişi. 1 hayırlı evlatla olmaz bu iş :(

ayy nasıl insan bunlar yaa. geçmiş olsun bile demiyorlar. eşin annesine bilet alıp bayramda yollasın. kapıdan kovcak değller. sizde biraz kafanızı dinleyip düşünün. eşinde yumuşak biraz herhalde. sert konuşsun. en küçüğü evin diye ona atmışlar topu.

evet dünyanın en sakin adamı.insanları kırmaktan çok korkuyor hele annesiyse o insan..canım bizde aynı şeyi düşünüyoruz ama bakalım gitse bile bir hafta içinde dönüyor bakalım ne olcak

sabah kalkar kahvaltı yaparız çıtyok sonra salona tvnin karşısına bi geçer öyle bir ablukaya alıyorki salonu giremiyorum içeri yatak odasında köpeğimle eşimi bekliyorum her gün.akşama doğruda alel acele mutfağa girer bana gerek kalmadan yemek yapar.azıcık kafamı dağıtmaya anneme gitsem 10 dk sonra arkamdan geliyor.bana yetmediği gibi annemede aynı.hasta olur annem götürür hastaneye ilacı biter annem yazdırır.mesela akşam annemdeyiz es kaza diğer akşamda ordaysak dünden yemek kaldıysada asla yemez açıkça yemem ben onu der öylede yüzsüz!!

ayy zor yaa. resmen özgürlüğün yok. ben dayanamazdım büyük konuşmıyım da. çeker giderdim. yeterr derdim. yada ruh hastası olurdum. kendi evinde tüm gün yatak odanda bekliyorsun. sevgi güzel ama huzur da önemli. huzur olmayan evde yaşamak ıstırap yaa. bi ömür çekilmez bu iş.

tamam da bu söylediğim fikre eşiniz ne der, önemli olan o. bu fikre ısınırsa eğer kardeşleri zaten anneyi istemiyor ya, pamuk ellerini ceplerine atarlar belki... ama önce eşinizin bunu kabul etmesi lazım. oooff hayat ne zor yaa, vallahi kadına da üzüldüm. derler ya bir anne kaç çocuğa bakarmış da kaç çocuk bir olup bi anneye bakamazmış :( ...tamam geçimsiz vs. olabilir ama çözüm bulmak için el birliği yapmak zorunda bu 5 kişi. 1 hayırlı evlatla olmaz bu iş :(

aynen öyle o tarafından da düşünüyorum dul bir kadın 5 çocuğuna heder etmiş ömrünü hepsi evlenmiş gitsin.ama burda unuttuğu birşey var diğer çocuklarında mutsuzsa bizde eviizin huzurunu kaçırmaması lazım madem bizle yaşıycak bizi germemesi lazım.ama hiç oralı değil malesef.

ayy zor yaa. resmen özgürlüğün yok. ben dayanamazdım büyük konuşmıyım da. çeker giderdim. yeterr derdim. yada ruh hastası olurdum. kendi evinde tüm gün yatak odanda bekliyorsun. sevgi güzel ama huzur da önemli. huzur olmayan evde yaşamak ıstırap yaa. bi ömür çekilmez bu iş.

aynen öyle canım benim bende artık dayanamaycağımın farkındayım çok sevdiğim eşimden vazgeçicem..benn kafaya koydum böyle hayat geçmez ruh hastasıda oldum zaten inan delirdim kendimden korkar oldum...birgün çok fena vicdan azabı yaşıycaklar benim yüzümden...

aynen öyle o tarafından da düşünüyorum dul bir kadın 5 çocuğuna heder etmiş ömrünü hepsi evlenmiş gitsin.ama burda unuttuğu birşey var diğer çocuklarında mutsuzsa bizde eviizin huzurunu kaçırmaması lazım madem bizle yaşıycak bizi germemesi lazım.ama hiç oralı değil malesef.

canım insanlar bencilleştiklerini farkedebilselerdi keşke, o zaman bambaşka bi dünyada yaşıyor olurduk :( ...nefs öyle bişey ki o yüzden peygamber efendimiz küçük savaş bitti büyük savaş başladı der :( ama hala soruma cvp vermedin eşin bu ayrı ev fikrine, kardeşlerden maddi destek isteme fikrine ne der sence ? çok sıkıştırsan işe yarar mı ?

eğer burda kayınvalideyle yaşama hazırıklıklarında olan kardeşlerim varsa size yalvarıyorum hayatınızı mahvetmeyin.dünyanın en tatlı insanıda olsa olmuyor muhakkakki sorun çıkıyor sorunum yok diyenede inanmıyorum..yaşama sevincimi aldılar elimden artık kimse tanıyamıyor beni babamın evini özledim bişi istermi diye gözümün içine bakan babamı öksürdüğümde hastamı olcak korkusuna kapılan annemi..cayır cayır içim yanarken kimsenin görmemesi çözüm aramaması çok zormuş.aşkın yalan olduğunu evde herşeyden önce huzurun var olması gerektiğini geç olsada anladım..

kayınvaliden geçinmeye yatkın olgun bi kadın olsaydı sana sabret dur aman büyütüyosun falan derdim ama gerçekten akıllara zarar. oturupta iki laf edilecek biri değil benim anladığım. siz daha çok yeni evlisiniz yazık size. kadının maaşıda varmış. ne yapıyor maaşını onu anlamadım. biriktiriyor mu?
bu arada eşinden ayrılmayı falan unut bence eltilerin ayrılmamışlar ki sen niye ayrılacaksın cok sevdigin eşinden dur bakalım. hem adamın suçu ne yazık ona da. anneside olsa bişe diyemeyebilir çünkü eşin yumuşak kalpli biri olabilir eğer annesine kötü söz diyebilseydi sanada zırlama artık falan derdi eninde sonunda senide azarlardı emin ol bundan. orta yolu bulup kimseyi kırmadan bi çözüm bulmalısınız. güzelce konuşmalı eşin annesiyle. ortak bi ev tutup arasıra ziyaretine gidersiniz.

şu ev işini konuşun bakalım diğer kardeşlerle ne dicekler.
derler ya sadece bi kişiyle değil tüm ailesiyle evleniyorsun. dıoğru. bende kısmetse evlenicem seneye. kayınvalidem yalnız. iki kardeş benim nişanlım. kız kardeşi uzakta. biz ilgilenicez tabiki. ama kayınvalidem yalnız yaşıyor. zaten daha 50 sinde. bana bi kere dedi ben size yük olmam kızım dedi. hoşuma gitti anlayışlı olması. nişanlımda biz ilerdek apımız kapıcaz ikimiz olcaz kimseyi sen takma dedi. tabi sonradan ne olur bilmem. hayırlısı.
senin için üzüldüm ama. resmen kendim yaşıyormuş gibi çıldırdım burda. kendimi senin yerine koydum. dedim ya en son kafayı kırar yollara atardım kendimi.

canım insanlar bencilleştiklerini farkedebilselerdi keşke, o zaman bambaşka bi dünyada yaşıyor olurduk :( ...nefs öyle bişey ki o yüzden peygamber efendimiz küçük savaş bitti büyük savaş başladı der :( ama hala soruma cvp vermedin eşin bu ayrı ev fikrine, kardeşlerden maddi destek isteme fikrine ne der sence ? çok sıkıştırsan işe yarar mı ?

canım özür dilerim görmedim eşimi hala kardeşleri arayıp borç para istiyor daha evlendiğimizin ertesi günü en büyük ablasının bakkal bborcu varmış 600 llira onu gönderdik..kardeştir tabiki göndercek onlarında pek durumu yok olsa verirmiydii dersen sanmıyorum onuda konuştuk eşimle mantıklı ama yardımcı olmayacakları apaçık..

bence de en mantıklısı ayrı bi ev tutup masrafları bölüşmek gibi görünüyo canım yaa

şu ev işini konuşun bakalım diğer kardeşlerle ne dicekler.
derler ya sadece bi kişiyle değil tüm ailesiyle evleniyorsun. dıoğru. bende kısmetse evlenicem seneye. kayınvalidem yalnız. iki kardeş benim nişanlım. kız kardeşi uzakta. biz ilgilenicez tabiki. ama kayınvalidem yalnız yaşıyor. zaten daha 50 sinde. bana bi kere dedi ben size yük olmam kızım dedi. hoşuma gitti anlayışlı olması. nişanlımda biz ilerdek apımız kapıcaz ikimiz olcaz kimseyi sen takma dedi. tabi sonradan ne olur bilmem. hayırlısı.
senin için üzüldüm ama. resmen kendim yaşıyormuş gibi çıldırdım burda. kendimi senin yerine koydum. dedim ya en son kafayı kırar yollara atardım kendimi.

canım yukarda yazdım içime doğmuş demekki seni kötü doldurmaya hakkım yok belki senin kayınvalidenn gerçekten iyi biridir ama ilişkini öyle yakın ama bi okadarda mesafeli koyki sıkıntı yaşama.ayrı olunca inan çok tatlı olucakaranızda saygı olacak rabbim tamamına erdirsin şu saate kadar dinledin beni hakkını helal et allah sizi ayırmasın mutluluğunda daim olsun..

valla canım yaşadıkların zor allah sabır versin sana.hatalı arıycaksak hepiniz suçlusunuz kaynanan hariç çünkü o bambaşka bişey yaptıkları hata olarak adlandırılamaz.canım ev ev üstüne olmaz en iyi kaynana bile ilgi,alaka(hizmetçi)bekler gelin değil.belki bazıları kızacak ama ben şahsen bi hastalık söz konusu olmadan yada ailevi ki herkesi allah korusun kendi öz annemle bile uzun süre yaşayamam.özgürlük rahatlık isterim.gelsin kalsın yesin içsin ama devamlı dedinmi iş değişir.kaldıki birde kaynanayla yaşamak daha kötü.bende kaynanamla altlı üstlü oturuyorum pişmanmısın desen evet pişmanım keşke kiraya çıksaydıkda 10-15 günde bir görüşseydik.ki benim kaynanamla aramda çok büyük sorunlar yok ama bikaçtanede olsa felanığı mümkündür ben bunları unutamam.eşime gelince çok saygılıdır.yeminle ben bir erkekte onunki kadar aileye bağlı herkesin yardımına koşan birini görmedim sülalesinde herkes bayılır ona fakat anneci değildir.tek dua ettiğim kısımda o zaten yoksa hayatta mutlu olamazdık biz.eşimm beni haklı görüyor.benim yanımda destek konuşuruz olmadı evden taşınırız falan dedi.ama ben hala saygıda kusur etmiyorum neyse asıl meseleye gelelim erkeklerin anası annelik değil patronluk hanımağalık yapmak istiyor.ama nabza göre şerbet bakıyor hangi oğlu vicdanlı,ona düşkün,kandırabilecek işte ona sakız gibi yapışıyor.gerçek yüzünüde göstermediği için aman oğlum şöyle aman oğlum böylee kendi haklılığına inandırmaya çalışıyor.adam düşkünse tamamdır artık o evlilik için yapılcak bişey kalmamıştır çünkü anne onun için bir ilahtır hata yapmaz.kadında istediği gibi at koşturur.ya bak en basitinden bir örnek veriyim kendi hayatımla ilgili ramazanda benim akrabama davete gidicez ben 6 gibi gittim dedim yardımcı olayım azcık işlenrim malum herkes oruçlu diyee onada seslenmedim ayakkabısını göremeyince çıktım gittim işte olan bu eşimide aradım annenide al gel diyee.eşime söylenmiş durmuş işte beni insan yerine koymuyor yok efendim insan haber veririmiş,korkmucakmışım benim peşime takılcak insan değilmiş ....eşim bana anlattı ama tepemden kaynar sular döküldü ben yorulmasın oruçlu arabayla gelsin diyee düşünüyorum ama karşımdakinin fesatlığına neyse ertesi gün eşim annesine gitti işte başlamış acıtasyona işte abinde istemiyor beni sende istemiyosun beni huzurevine götürün rahatlayın....kaldıki bu kadının evi var,maaşı var hangi akıllı evi maaşı varken huzurevine gider???eşim yukarı çıktı sinirli annesinin sözlerine cahilce konuşuyor acıtasyon yapıyor diyee.baktıki bizdn ilgi yok daha ılımlı davranmaya başladı.uzun lafın kısası hepside o zarfı atıyorr yersen hayatın bitti yok yemessen aslan kuş kesiliyor başınaaa hee bazen sinir bozucu olmaya devam ediyor ama biliyorki oğlunu elin kızı kaptı kendinden daha kıymetli onun için o yüzden daha düzgün davranmaya başlıyor.

amma uzattım hee:DDDneyse canım sanda sözü bak çocuk falan yokken bu sorunu hallet sakın birde çocuk yapıp hayatını karartma.önce evliliğini rayına oturt.arkadaşın verdiği çare tek umudunuz her çocuk ayda 150-200 yollucak ona sizin yakınınızdan bir ev tutucaksınız hem sen rahat edicen hemde eşin huzurlu olucak yoksa başka çaresi yok.eşinede ona muhtaç olduğunu sezdirme olmuyorsa çeker giderim modunda takıl.gaz vermek gibi olmasın ama seven adam yuvasının yıkılmasına asla razı olmaz tamam annesinide atmasın ama ayrı ev konusunu halletsin yok halletmiyor ile bizle oturcak diyorsa yol yakınken kaç kurtul derim anasını oğluna oğlunuda anasına bırak yesinler birbirlerini.bakalım sen gidince eşin geceleri kime sarılıp uyucak,kaynanan evde iyi kötü muhabbet etcek,uğraşcak kimi bulcak.unutmaaa senden kıymetli yok hiçbişey bu hayatta bu görüş doğrultusunda canının,gençliğinin kıymetini bil kaç gün daha yaşıycaz ki şu dünyada sevdin diye kahırlarını çekmene ne gerek var sende insansın mutlu olmaya kendi evinde istediği gibi yaşamaya hakkın var.

canım özür dilerim görmedim eşimi hala kardeşleri arayıp borç para istiyor daha evlendiğimizin ertesi günü en büyük ablasının bakkal bborcu varmış 600 llira onu gönderdik..kardeştir tabiki göndercek onlarında pek durumu yok olsa verirmiydii dersen sanmıyorum onuda konuştuk eşimle mantıklı ama yardımcı olmayacakları apaçık..

tamam hadi abla maddi bakımdan zorda olabilir, diğer 3 ü de mi öyle yoksa öyleymiş gibi mi yapıyorlar ? önemli olan bunu anlamak...eğer yok yok deyip yalan söylüyolarsa onlar tepelerine binmeyi hak ediyorlar o zaman ! ama gerçekten yoksa o zaman zaten söylenecek bişeyimiz yok :( ... benim çevremde yok yok deyip safa içinde olanlar da var, onun için soruyorum, sinir olurum öyle tiplere !!! ayyy sevmediğim birileri geldi aklıma yalan yere yok diyenlerden bahsedince :))))

kayınvaliden geçinmeye yatkın olgun bi kadın olsaydı sana sabret dur aman büyütüyosun falan derdim ama gerçekten akıllara zarar. oturupta iki laf edilecek biri değil benim anladığım. siz daha çok yeni evlisiniz yazık size. kadının maaşıda varmış. ne yapıyor maaşını onu anlamadım. biriktiriyor mu?
bu arada eşinden ayrılmayı falan unut bence eltilerin ayrılmamışlar ki sen niye ayrılacaksın cok sevdigin eşinden dur bakalım. hem adamın suçu ne yazık ona da. anneside olsa bişe diyemeyebilir çünkü eşin yumuşak kalpli biri olabilir eğer annesine kötü söz diyebilseydi sanada zırlama artık falan derdi eninde sonunda senide azarlardı emin ol bundan. orta yolu bulup kimseyi kırmadan bi çözüm bulmalısınız. güzelce konuşmalı eşin annesiyle. ortak bi ev tutup arasıra ziyaretine gidersiniz.

benim kayınvalidem rahatsız olduğun birkonuda laf çarptırsan asla üstüne alınmaz sen sabaha kadar konuş arkasını döner gider ve hayatımda tanıdğım en tasasız insan..ve eğer oğluyla o gün bozuksamda dünyanın en mutlu insanı o mutluluğunu yüzünden çok kolay okuyabilirsin..

Back