- 25 Haziran 2014
- 123
- 52
-
- Konu Sahibi aquariuswoman
O kadar iyi anlıyorsunuz ki halimi. Yani kendime kızıyorum öncelikle, sınırımı çizemedim. Sonra eşime kızıyorum, benim kendimi ezdirmeme müsade etti diye. Ama eşime kızmama bile müsade etmediler ya, hemen ezik kadın oldum. Ben de farkındayım ezildiğimin ki önlemeye çalışıyorum. Daha doğrusu o sınırı şimdi çizmeye çalışıyorum. Ki bu sonradan daha zor olan bir şey...Bence de konuşun, bunun için illa kavga etmeye gerek yok, huzurlu ve sakin bir gebelik sonrası yine huzurlu sakin bir doğum ve lohusalık istediğinizi, kayınvalide ve görümcenizin dan dan konuşmaları, bebek üzerinden size baskı ve yaptırımları olacaksa, bebeği alır giderim gibi sözler sarf edilecekse, sizin uygun göreceğiniz bir zamana kadar lohusalığı yalnız geçirmek istediğinizi vs içinizden ne geliyorsa tüm duygularınızı dökün ortaya, sizinle birlikte hareket etmesini isteyin yoksa gebeliğiniz ve lohusalığınız boyunca strese girersiniz, ki dediğim gibi zaten bu gece stres yapmanızın sebebi de kayınvalidenizin sözlerinden çok eşinizin geçmişte ailesine susup kalması.
Bu tip sorunlarda asıl suçlu hep eştir maalesef.
Olur mu öyle şey? Sadece o... lafını etmiş(!) Cahil oldukları içinmiş bir de. Savunanlara göre de normal o laf. Herkes hak ettiği hayatı yaşar.Aynısını yazacaktım, bu kadar cahil ve berbat olunmazEldeki mal belli, 10yıl Oxford mezunu yaşayıp sonra cahil olmadı bu aile herhalde, konu sahibesi bu aileyi kabul ederek çocuk yoluna girdi. Yani şu aileyi türetmek için de 3 kez tüp bebek tedavisiyle uğraşmazdım herhal
İnşallah öyle bir planı var bakalım. Ben en kötüsünü düşünüyorum. Bir de işimi bırakmak istemiyorum açıkçası. Meslekte iyi bi noktadayım, kariyerim dursun gerilesin istemiyorum. Eşim de bebekle kalmamı istiyor ama gerekirse ben işe bile götürürüm dedi, kendi ofisi var.Kimse kimsenin çocuğunu alamaz. Hamileliğinizi zehir falan etmeyin. Bebek 2 aylıkken de işe başlamayın. Kocanız bulsun bir şekilde para.
Asla korunamazsınız. Kapıyı kilitliyorsunuz ama işbirlikçi içeride. Onlar dediğiniz sizinle bir bağı olmayan insanlar. Sebep olmak istemiyorum falan yanlış düşünüyorsunuz. Saygısızlık yapan kişiyi uyarırsın hatta ailense bir kaç defa uyarırsın, olmuyorsa da ilişkini kesersin. Siz eşinize tepkinizi ve rahatsızlığınızı gösterin ve bu sorunu çözmesini söyleyin. Benim yüzümden kavga çıkmasın, ben sebep olmayayım derseniz bir adım ilerleme olmaz. Eşiniz bedeli neyse ödeyecek, kusura bakmayın. Herkesin gönlünü edebilmek için herkesin sağlıklı düşünen mantıklı bireyler olması lazım.Ben kendimi onlardan kendi çabamla korumak istiyorum. Eşimi dahil etmek istemiyorum.
Hayatım uslu duracaksa kalsın. Bebeği sevsin, torununa doysun. Onlar için yatak bile aldım ben. Ama uslu durmuyor işte.Ne demek istediğin kadar kal. 3 günden sonra işi yok sizin evde. Saf mısınız?
Asla korunamazsınız. Kapıyı kilitliyorsunuz ama işbirlikçi içeride. Onlar dediğiniz sizinle bir bağı olmayan insanlar. Sebep olmak istemiyorum falan yanlış düşünüyorsunuz. Saygısızlık yapan kişiyi uyarırsın hatta ailense bir kaç defa uyarırsın, olmuyorsa da ilişkini kesersin. Siz eşinize tepkinizi ve rahatsızlığınızı gösterin ve bu sorunu çözmesini söyleyin. Benim yüzümden kavga çıkmasın, ben sebep olmayayım derseniz bir adım ilerleme olmaz. Eşiniz bedeli neyse ödeyecek, kusura bakmayın. Herkesin gönlünü edebilmek için herkesin sağlıklı düşünen mantıklı bireyler olması lazım.
Karısını korumayan, sistematik şekilde hakaret küfür işitmesine müsade eden adamdan koca olmaz. Sizin kardeşiniz eşinize devamlı küfür etse durdururdunuz değil mi, eşinizi savunurdunuz. Böyle saçmalık olmaz, kafası kırıkmış şöyleymiş böyleymiş. İsteseniz avukat tutup dava bile açabilirsiniz bu kadına. Size oradan yazması söylemesi kolay başınıza gelince görürüm demeyin. Biri karnımda diğeri kucağımda iki çocuk varken yaptım bunu ben. Beni savunmayan adama nasıl güveneceğim, ananı da al git diye eşyasını kapıya koymuşluğum var. Yaptıklarının ve müsade ettiklerinin masumca şeyler olduğuna inanıyorlar ve sizden de aynısını bekliyorlar. Hayır, ben böyle düşünmüyorum benim işime gelmiyor u hissettirmek lazım bunlara.
Tam tersine söylediklerinizi o kadar dikkatle okuyorum ki, genel olarak hayatta başkaları için yaşıyor gibiyim zaten, kendim kırılıyorum başkaları incinmesin diye. Dediğiniz doğru. Gerekirse inceldiği yerden kopsun. Net olduğumu göstermeliyim ona.Asla korunamazsınız. Kapıyı kilitliyorsunuz ama işbirlikçi içeride. Onlar dediğiniz sizinle bir bağı olmayan insanlar. Sebep olmak istemiyorum falan yanlış düşünüyorsunuz. Saygısızlık yapan kişiyi uyarırsın hatta ailense bir kaç defa uyarırsın, olmuyorsa da ilişkini kesersin. Siz eşinize tepkinizi ve rahatsızlığınızı gösterin ve bu sorunu çözmesini söyleyin. Benim yüzümden kavga çıkmasın, ben sebep olmayayım derseniz bir adım ilerleme olmaz. Eşiniz bedeli neyse ödeyecek, kusura bakmayın. Herkesin gönlünü edebilmek için herkesin sağlıklı düşünen mantıklı bireyler olması lazım.
Karısını korumayan, sistematik şekilde hakaret küfür işitmesine müsade eden adamdan koca olmaz. Sizin kardeşiniz eşinize devamlı küfür etse durdururdunuz değil mi, eşinizi savunurdunuz. Böyle saçmalık olmaz, kafası kırıkmış şöyleymiş böyleymiş. İsteseniz avukat tutup dava bile açabilirsiniz bu kadına. Size oradan yazması söylemesi kolay başınıza gelince görürüm demeyin. Biri karnımda diğeri kucağımda iki çocuk varken yaptım bunu ben. Beni savunmayan adama nasıl güveneceğim, ananı da al git diye eşyasını kapıya koymuşluğum var. Yaptıklarının ve müsade ettiklerinin masumca şeyler olduğuna inanıyorlar ve sizden de aynısını bekliyorlar. Hayır, ben böyle düşünmüyorum benim işime gelmiyor u hissettirmek lazım bunlara.
Travmatik bir hayatı var ablanın. Bazılarının rüyasını görse üç gün kendine gelemeyeceği şeyleri bizzat yaşamış çocukken. Tabi bu haklı olduğunu göstermez. Ben çevremde istemiyorum onu. Ama eşimin yaklaşımını anlayabiliyorum.O kadın aklınca bu kelimeyi küfür olarak kullanmıyor aile de bu tavra alışık olduğu için tepki vermiyor bence. Çünkü benim görümcem şuan bana böyle bir şey söylese ki asla söylemez böyle bir tavrı tarzı yok, ben cevap vermeden eşim verir… Ama o ablanın tarzı bu belli ki, avam bir konuşma şekli var ve bu ailede kabul görmüş. Bu konuyu, konu sahibi eşinin ağzına yüzüne sokmadan da o adam bunu çözmez çünkü beyinde abla için o reseptör off durumdaanlatabildim mi bilemiyorum ama…
İnşallah öyle bir planı var bakalım. Ben en kötüsünü düşünüyorum. Bir de işimi bırakmak istemiyorum açıkçası. Meslekte iyi bi noktadayım, kariyerim dursun gerilesin istemiyorum. Eşim de bebekle kalmamı istiyor ama gerekirse ben işe bile götürürüm dedi, kendi ofisi var.
No no nooo.. Tecrübeler konuşuyor bu sitede. 3 gün, en geç 1 haftada herkes evine.Hayatım uslu duracaksa kalsın. Bebeği sevsin, torununa doysun. Onlar için yatak bile aldım ben. Ama uslu durmuyor işte.
Deme öyle bacım, ben sonradan açılıyorum, arap atı gibi.Yazacak çok şey var ama gerek yok. Sen daha çok çekersin, çok uyuyamazsın. Yaşanacaklar belli.
Kaç yaşında evlendiniz? Ben de olgun sayılmazdım 22 yaşında evlendim 30 yıllık evliyim belki çocuğum yaşındasınızdır, sizin sorun farklı kültürlerde büyümüş 2 insanın doğru yanlış kavramlarının karışması, eşiniz o ailede büyümüş küfürlü konuşmalar anneyi haksız da olsa her daim onaylama ve sözünün üstüne söz söylememe, belki biraz da büyüktür saygı duymak gerekir psikolojisiyle, ailesi size de dan dan konuşunca yanlış bir şey yapmadıklarını düşünmüş, siz ise bilmediğiniz bir kültürdeki insanlara adapte olmaya çalışırken toyluğunuzun kurbanı olmuşsunuz.O kadar iyi anlıyorsunuz ki halimi. Yani kendime kızıyorum öncelikle, sınırımı çizemedim. Sonra eşime kızıyorum, benim kendimi ezdirmeme müsade etti diye. Ama eşime kızmama bile müsade etmediler ya, hemen ezik kadın oldum. Ben de farkındayım ezildiğimin ki önlemeye çalışıyorum. Daha doğrusu o sınırı şimdi çizmeye çalışıyorum. Ki bu sonradan daha zor olan bir şey...
Tatlı bir şekilde konuşacağım tabi. Ban ahak vereceğine de eminim. İçim rahat. Yarın paylaşırım sonucu. Umarım başka hiçbir kadın bunu yaşamaz. Daha geç evlenmeli insanlar. 30 dan önce kimse evlenmesin bence.
Sen de heee! Ben kendi annemle anlaşamıyorum o kadarHayatım uslu duracaksa kalsın. Bebeği sevsin, torununa doysun. Onlar için yatak bile aldım ben. Ama uslu durmuyor işte.
Bunu da konuşcam yarın :) Bana böyle tecrübelerle gelin bacılar yaa beni suçlayacaklar nerdeyse görümcem deli diye eşim sessiz diyeNo no nooo.. Tecrübeler konuşuyor bu sitede. 3 gün, en geç 1 haftada herkes evine.
Hiçbirimiz pamuklara sarılıp büyümemişizdir bence… Benim de zor dönemlerim oldu hayatımda herkesin olduğu gibi ama kimseye saçmasapan konuşmuyorumTravmatik bir hayatı var ablanın. Bazılarının rüyasını görse üç gün kendine gelemeyeceği şeyleri bizzat yaşamış çocukken. Tabi bu haklı olduğunu göstermez. Ben çevremde istemiyorum onu. Ama eşimin yaklaşımını anlayabiliyorum.
Mükemmel olurdu şunu söylese. Evet uyumadım bu gece ama yarın eşimle güzelce konuşacağım bu konuları.Kaç yaşında evlendiniz? Ben de olgun sayılmazdım 22 yaşında evlendim 30 yıllık evliyim belki çocuğum yaşındasınızdır, sizin sorun farklı kültürlerde büyümüş 2 insanın doğru yanlış kavramlarının karışması, eşiniz o ailede büyümüş küfürlü konuşmalar anneyi haksız da olsa her daim onaylama ve sözünün üstüne söz söylememe, belki biraz da büyüktür saygı duymak gerekir psikolojisiyle, ailesi size de dan dan konuşunca yanlış bir şey yapmadıklarını düşünmüş, siz ise bilmediğiniz bir kültürdeki insanlara adapte olmaya çalışırken toyluğunuzun kurbanı olmuşsunuz.
Geçmişte olan olmuş siz şu ana bakın, eşinizle konuşun zira bundan sonra kayınvalide sık sık arayacaktır, annesi çocuğumu alacağım burada büyüyecek gibi sözler söylediğinde özlersen gelir birkaç gün görür gidersin demeyi öğrensin, böylece kayınvalide sizin eve gelip uzun süre kalamayacağını da bebeği de sizin evde göreceğini de öğrenir çünkü bunu direkt oğlunun ağzından duymuş olacak.
Kesinlikle öyle. Tedavi olsun. :)Hiçbirimiz pamuklara sarılıp büyümemişizdir bence… Benim de zor dönemlerim oldu hayatımda herkesin olduğu gibi ama kimseye saçmasapan konuşmuyorumO da konuşamaz. Yani aile bunu kabullenmiş olabilir ama sen kabullenmek zorunda değilsin, doğuran da değilsin karındaşı da değilsin…
Söyleyecek, başka alternatif bırakmayın eşinize, esnek olursanız eşinizde kulağının üzerine yatar, bence şimdi gidin ılık bir duş alıp uyumaya çalışın, hamilesiniz ve uyku önemliMükemmel olurdu şunu söylese. Evet uyumadım bu gece ama yarın eşimle güzelce konuşacağım bu konuları.
Ay eşim de çabuk gaza geliyor var ya. Hemen kavga ediyor onlarla. Sonra aylarca küslük. Ama nolucaksa olsun ben konuşcam yarın.Sen de heee! Ben kendi annemle anlaşamıyorum o kadarBi de konu anlattığından çok daha derin. Ben he de geç dedim ama baya ayrıntı varmış içinde… ayrıca bunu kendin çözemezsin. Eşin çözecek, çözdürmelisin. Ben bu çocuğu kaç sene aradım da anan sahip çıkıyor hayırdır? demelisin… Ablan o ağzına sahip çıksın yoksa aynı karşılığı ben vermek zorunda kalırım sonra da yaşanan sorunu ben çözmek için uğraşmam demelisin… Yani eşini oyuklayacaksın, o çözecek