- 25 Haziran 2014
- 120
- 44
-
- Konu Sahibi aquariuswoman
Çok sağolun :) inşallah ben de bebek büyüdükçe daha olgun ve net sınır çizebilen biri olurum. Zamanında çok taviz verdiğim için oldu bunlar. Saygı duymayı öğrenecekler.Maalesef bazen yorumlar çok sert oluyor burada. Yani ticaretle uğraşan insanın kazancı net değildir, 1 ay sıfırda gelecek ay yüz binleri kazanır. Bazen piyasa durgun olur vsvs uzar gider örnekler. Kocamızı da bir zahmet idare edelim. Evlilik böyle bir şey. Yeri gelir siz kazanamazsınız, o sizi idare eder. Evlenirken adamın durumunu görüp ona göre evlenmişsinizdir zaten.
Hiiiç takma kv falan. Ben kocanın ettiği lafa da kızmadım, art niyetli değil. Zaten anne olduktan sonra sınırlarını çizersen herkes durması gerektiği yeri bilir. Sağlıkla kucağına alırsın umarım bebeğini
Memleket boş yapan insan dolu, hepsini önemsersek gün yüzü göremeyiz. Hee de geç ya huu. Sen mutlu musun, bebik güzel gelişiyor mu, anan yanında olacak mı çocuğun doğduğu zaman… evet… bittiiiii… üzme güzelim canını çocuğu da germe o küçücük yerde… Keyfine bak uykunu al, yarın bir sürü lüzumsuz insanla daha muhatap olacaksınben baya ağır küfür ettim ve yastığa kafanı basıp bağırdım azcık. Öfkem azaldı gibi.
Çok acımasızsınız. Konu sahibi mutluyum diyor. Anadolu’da özellikle cahil kalmış kesimlerde böyle kötü kelimeler kullanırlar ve normal görürler. Tamamen yetişme tarzıyla alakalı. E doğal olarak adam da duya duya bunun ‘şaka’ olduğunu sanıyor. Yorumlar çok serf ufff cidden bazen yorucu oluyorsunuz. Kimin kimden çocuk yaptığına da karışılıyor artık pes..Bu lafın üstüne kardeşine haddini bildirmeyen adamdan çocuk yaptıysanız, yarın yuvam bozulmasın der çocuğu da kaynanaya verirsiniz. Bu lafların üstüne o aileyle görüşmek iyi mide ister, tebrik ederim. Böyle parasız, karısını ezdiren beş para etmez bir adamdan çocuk yapmak çok önemliymiş gibi bir de tüp bebek için uğraşmışsınız.
Hayatım büyük konuşmanı istemiyorum. Ben bir hata yapmışsam bile bebeğimi kimseye vermem. Ekonomik özgürlüğüm var, ailemin de tek evladıyım, kültürlü sevgi dolu insanlardır. Sevdiğim adamın anasına yağ çekmesi gıcığıma gidebilir. Ağzı bozuk akıl hastası ablasına karşı beni korumadı diye kızmış da olabilirim, on yaş büyük kadını dövecek hali yok bana küfretti diye. Allah daha kötü erkeklerden korusun. Ben eşimden memnunum. Kayınvalidemle de başa çıkarım. Az sinirim bpzuldu dertleştim. Daha ölmedik ayaktayız.Bu lafın üstüne kardeşine haddini bildirmeyen adamdan çocuk yaptıysanız, yarın yuvam bozulmasın der çocuğu da kaynanaya verirsiniz. Bu lafların üstüne o aileyle görüşmek iyi mide ister, tebrik ederim. Böyle parasız, karısını ezdiren beş para etmez bir adamdan çocuk yapmak çok önemliymiş gibi bir de tüp bebek için uğraşmışsınız.
Yaptığım yorum için sizden izin alacak değilim. Daha boşanmadan iki güzel söze tav olmuyor herkes, bu dünya erkeksiz de yaşanıyor. Beğenmediğiniz yorum olunca üyeyi görmezden gelin, ben öyle yapıyorum.Çok acımasızsınız. Konu sahibi mutluyum diyor. Anadolu’da özellikle cahil kalmış kesimlerde böyle kötü kelimeler kullanırlar ve normal görürler. Tamamen yetişme tarzıyla alakalı. E doğal olarak adam da duya duya bunun ‘şaka’ olduğunu sanıyor. Yorumlar çok serf ufff cidden bazen yorucu oluyorsunuz. Kimin kimden çocuk yaptığına da karışılıyor artık pes..
Yani sizden fazla kazansa, garanti ve yüksek maaşı olsa o sahtekarlığı da yapmaz mı demek bu? Yeri gelince sıfır kazancı olan adamın karnı doyuyor, kira faturalar ödeniyor, mutfak alışverişi yapılıyor, eve hamile karısı bakıyor ama ne annesine ne kardeşine höt diyip had bildirmiyor. Kardeşi size küfür ediyor, annesi gelip alırım çocuğu İstanbul'da büyümesin diyor ama nankör ötesi kocanız ben de senin koynunda uyurdum çocuğum da senin koynunda uyuyacak deyip pohpohluyor gaz veriyor anasına. Siz herkes değilsiniz, tek başına ev geçindirebilen ayakları üstünde duran kocasına bile bakan bir kadınsınız. Herkes haddini bilsin, bilmeyene de bildirilsin.Eşimle ilk tanıştığımızda çok kazanıyordu. Benim hamileliğimin ilk gününden beri temizlik, yemek hiçbir şeyi bana yaptırmadı. Sabah benle birlikte kalkıp o da işine gidiyor, beni işten alıp eve bırakıp tekrar müşteriye gidiyor. Bazı ay satışı iyi oluyor, bazı aylar sofır oluyor. Dolayısıyla ben işi bırakamam. Kira vs ödemeler geciktirilebilecek şeyler değil.
Ama ablasına karşı beni korumuyor olması gerçeğini bu değiştirmiyor tabi. Ablası kwndi anneisne bile öyle diyor bu arada. Kafası kırık biraz. Terbiyesiz biri. Herkes de onu öyle biliyor. Ananesine bile teyzesine bile küfür eder. Berbat bi insan.
Eşim tam bir sahtekar bazen. Ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Oysa bir kez kızsa onlara, hadlerini bilirler.
O kadar iyi bildin ki :) yarın da güçlü olacağım. Bu gecenin de bir hikmeti vardır. Geliştim ve güçlendimMemleket boş yapan insan dolu, hepsini önemsersek gün yüzü göremeyiz. Hee de geç ya huu. Sen mutlu musun, bebik güzel gelişiyor mu, anan yanında olacak mı çocuğun doğduğu zaman… evet… bittiiiii… üzme güzelim canını çocuğu da germe o küçücük yerde… Keyfine bak uykunu al, yarın bir sürü lüzumsuz insanla daha muhatap olacaksın
Bu sözler ortamı yumuşatma sözleri değil onaylama sözü gibi, sizi de rahatsız eden kayınvalidenizin söylemlerinden ziyade eşinizin annesini onaylar gibi konuşması, böyle bir cümle yerine anne özlediğinde gelir görürsün dese kafaya takmazdınız.Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam
Problem eşinizde, üçünün değil sadece eşinizin kafasını şöyle sıkıca bir ezmeniz lazım ki geçmişte olduğu gibi bebek doğunca da sizi ezdirmesin, o görümcenizin kayınvalidenizin çenesini kapatacak tek kişi eşiniz ama onda o potansiyel yok, annesine cahil ablasına/kardeşine şaka yapıyor deyip geçiştiriyor.Bazen böyle elime bir taş alıp üçünün kafasında sektiresim geliyor.
Ay siz mükemmel adam bulur ondan çocuk yaparsınız. Bi anne adayına bir de tüp bebek yapmışsınız demek kaçıncı seviye acımasızlık? Lütfen yaa…Bu lafın üstüne kardeşine haddini bildirmeyen adamdan çocuk yaptıysanız, yarın yuvam bozulmasın der çocuğu da kaynanaya verirsiniz. Bu lafların üstüne o aileyle görüşmek iyi mide ister, tebrik ederim. Böyle parasız, karısını ezdiren beş para etmez bir adamdan çocuk yapmak çok önemliymiş gibi bir de tüp bebek için uğraşmışsınız.
Bu konuda çok büyük konuşurum, böyle avam bir aileye kolay kolay hiçbir eğitimli kadın gelin gitmez.Hayatım büyük konuşmanı istemiyorum. Ben bir hata yapmışsam bile bebeğimi kimseye vermem. Ekonomik özgürlüğüm var, ailemin de tek evladıyım, kültürlü sevgi dolu insanlardır. Sevdiğim adamın anasına yağ çekmesi gıcığıma gidebilir. Ağzı bozuk akıl hastası ablasına karşı beni korumadı diye kızmış da olabilirim, on yaş büyük kadını dövecek hali yok bana küfretti diye. Allah daha kötü erkeklerden korusun. Ben eşimden memnunum. Kayınvalidemle de başa çıkarım. Az sinirim bpzuldu dertleştim. Daha ölmedik ayaktayız.
NeeeeeYaptığım yorum için sizden izin alacak değilim. Daha boşanmadan iki güzel söze tav olmuyor herkes, bu dünya erkeksiz de yaşanıyor. Beğenmediğiniz yorum olunca üyeyi görmezden gelin, ben öyle yapıyorum.
İzin veriyor musunuz? Siz küfür yemeğe alışkın olduğunuz için, size tuhaf geliyor tabii.Ay siz mükemmel adam bulur ondan çocuk yaparsınız. Bi anne adayına bir de tüp bebek yapmışsınız demek kaçıncı seviye acımasızlık? Lütfen yaa…
Ayy lohusayken onu hiç istemiyorum. Bunu açıkça konuşmam lazım. Kırmak istemiyorum ama ablasını da annesini de uzun süre görmeye tahamülğmün olmadığını bilsin. Daha önce o or..pu lafının kavgasını ettik ve ben evden gitmesini söyledim esasında. ardından kendisi ablasının cidden hasta olduğunu filan anlattı ve özür diledi. Sonra bir gün eteğimin boyuyla ilgili yorum yaptı ablası ve o gün ağır bir kavga ettiler. Bayadır da göeüşmüyorlar. Bu yüzden sebep olmak istemiyorum aslında. Tek ailesi o iki kadın. Ben kendimi onlardan kendi çabamla korumak istiyorum. Eşimi dahil etmek istemiyorum.Yani sizden fazla kazansa, garanti ve yüksek maaşı olsa o sahtekarlığı da yapmaz mı demek bu? Yeri gelince sıfır kazancı olan adamın karnı doyuyor, kira faturalar ödeniyor, mutfak alışverişi yapılıyor, eve hamile karısı bakıyor ama ne annesine ne kardeşine höt diyip had bildirmiyor. Kardeşi size küfür ediyor, annesi gelip alırım çocuğu İstanbul'da büyümesin diyor ama nankör ötesi kocanız ben de senin koynunda uyurdum çocuğum da senin koynunda uyuyacak deyip pohpohluyor gaz veriyor anasına. Siz herkes değilsiniz, tek başına ev geçindirebilen ayakları üstünde duran kocasına bile bakan bir kadınsınız. Herkes haddini bilsin, bilmeyene de bildirilsin.
Adama, bir daha annenin ve kardeşinin ağzından bu lafları duyarsam toplar pılını pırtını defolur gidersin bu evden demeyi düşünür müsünüz? Dağlıymış cahilmiş, tavşana kaç tazıya tut yapıp kendimi kurtarıyorum demiyor. O kadın gelir, cahil cahil konuşup davranıp lohusalığınızı burnunuzdan getirir, görümceniz size o..pu demeye devam eder eşiniz de tavana falan bakar. Hatta, anneme nasıl böyle davranıyorsun o çok görmüş geçirmiş beni büyütmüş senden daha iyi bakar bile diyebilir.
Acımasız olmayın dedik diye eski konulardan vuruyor üye. Bizim konular ne alaka şimdi?Hanımlar tartışmayın lütfen
Beynim konuları ikiye ayırıyor. Gereksiz ve bir o kadar tuhaf kısımda kalmış sizinki. Ayrıca sen değil siz diye hitap edin. Ben sizin arkadaşınız değilim. Sadece konu sahibinin eşi değil birçok beş para etmez insan tanıyorum ve her yerde karşıma çıkıyor.NeeeeeO laf önceki konuma mıydı? Aman Allahım! Bu nasıl bir işsizlik:) Benim konuları sildirecek taze bir bilgi girmedi mi beynine 3-4 günde:)
Yorum yaparken benden izin almayacaksın ama hamile bir kadının kocasına beş para etmez dersen orda dur derim.
Hayatım kimse, hiçbir kadın bunu yaşamasın. Ben iyi bir mesleğe, güzel bir aileye sahiptim. Eşim de bana küfür etmez. Ablası hastalıklı bir kadın ve bunu herkes kabul ediyor zaten. Hayatımızdan çıkardık kendisini. O gün eşim beni korumadı, evet, asla da affetmeyeceğim bunu. Ama sonradan olgunlaştı, gençtik o zaman. Şimdi annesine yavşaklık ediyor, etsin, annesi her şeye küsüyor diye yaptı, farkındayım. Yani kavga büyümesin aranızda, beni savunduğun için teşekkür ederim, ben daha ziyade şeytan kaynanama karşı nasıl tek seferde haddini öğretirim onu soruyorum evli hanımlara.İzin veriyor musunuz? Siz küfür yemeğe alışkın olduğunuz için, size tuhaf geliyor tabii.
İzin veriyor musunuz derken? Bence siz bu konuya biraz travmatik yaklaşıyorsunuz yani mazinizde sanırım böyle bir yara var ama bu bizim sorunumuz değil. Kadının ağzı bozukmuş ve öyle sorunlu bir tipmiş anlatmış ya konu sahibi… Eşinin buna dur dememiş olması tabii ki hoş değil ama bunu konuşup çözebilirler. Hamile bi kadına ‘bi de bu adamdan tüp bebek yapmaya uğraşmışsınız’ demek başka birinin küfür etmesi kadar ağır… Hoş değil. Ayrıca tanımadığınız insanlar hakkında ‘alışıksınız’ falan diye konuşmayın lütfen…İzin veriyor musunuz? Siz küfür yemeğe alışkın olduğunuz için, size tuhaf geliyor tabii.