Kayınvalidem annemi rahat bırakmıyor

teacherteachermom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
36
79
39
Merhaba arkadaşlar
Bu yaz 2.evliliğimi yaptım. Eşimin de 3.evliliği.
Eşim çok iyi bir insan. Ancak annesiyle problemler yaşıyoruz. Hatta eşimin eski evliliklerininde de ondan kaynaklı bittiğine artık eminim.
Şöyle ki; bizde kaldığı bir gün biz daha 1 aylık evliyken yaz günü sabahın beşinde kapımızı açıp bakan biri. Bizi uyurken görmüş ama yaz günü üzerim açılmış uykuda, bana uyanınca kendisi söylüyor, 5 te geldim yanınıza üstün açıktı hasta olursun, yatarken elbise değil pijama giy diyor kalbini kirmak istemedim bir şey demedim ama eşim de bir şey diyemedi annesine, çünkü korkuyor ondan.

Anneme giderken peşime takılıp, annemin evindeki her şeyin ve annemin dedikodusunu benim yanımda akrabalarına anlatıyor. Benim annemin kahvaltıdaki kalan çayı sonradan ısıtıp ısıtıp içtiğini anlatıyor, ki bir kez gördü bunu. Annemin yaptığı yemekleri elestiriyor.

Annem daha bir kez evlerine adım atmadı ama o annemle çok sık görüşmek ve hep anneme gelmek istiyor. Ben görüşmelerini istemiyorum, çünkü gittiği evin dedikodusunu sağda solda yapacak birinin annemi malzeme etmesini istemiyorum.

Bıraksam her gün annemde. Annem bir gün çok hasta ve uyku ilacı almış evinde uyurken bu yine kapıya gidiyor, 1 saat 15 dakika kapıyı yumrukluyor zili duymayinca. Aynı zamanda 21 defa da tlf ile aramış cevapsız çağrı.

Her neyse çıkınca canı burnunda beni aramış ama anneme gittiğini söylemiyor bana. Aklınca bana yoklama çekiyor annem bende mi diye. Bende olmadığını anlayınca kapatti ve oraya gittiğinden bahsetmedi bile.

O günün akşamı annem bi uyanıyor, bundan 21 cevapsız çağrı. Komşular hep merak etmiş alacaklı mıdır nedir niye yumrukluyor böyle diye. Hatta anneme bir şey mi oldu diye korkmuş komşular

Neyse annem uyanınca bundan çağrıları görünce o olduğunu tahmin etmiş ama kendisi yeminler ediyor kapiya giden de ben değilim yumruklayan da ben değilim, hiç evden cikmadim bile diyor.

3 gün inkar etti. Ben de annemin kamera kayıtlarını çıkardım binanın. Boy boy bunun fotoğrafları..

Eşim de onun tarafını tutuyordu, annem gitmedim diyorsa gitmemiştir diye büyük büyük konustu anneme. Kamera çıkınca o da sinirlendi, kızdı annesine. O gün sinirsel kasilmadan acillik oldu.
Annem tek yasayan yaşlı bir kadın. O gün çok korkmuş 21 çağrı ve komşuların bahsettiği kapı yumruklama konusunu duyup görünce.

Ailesi şimdi büyütecek ne var bunda diyormuş.

Ayrıca ben öğretmenim ama eşimin sadece 1 gün pazar izni var. Onda da tüm pazari her haftasonu orda gecirmemizi istiyor. Gitmezsek eşim trip yiyeceği korkusuyla erkenden oraya götürüyor beni de.

Geçen gün kırk yılda bir ordan erken kalktık avm ye gittik diye, onu araştırıyorlar hangi avm bu, ne için gittiniz vs vs
Annemin kapisi 1 saat 15 dakika yumruklaninca ben artık gitmek ve görüşmek istemiyorum.

Eşimi çok seviyorum, o da beni çok sever ama eşimle de huzurumuzu kaçırıyor bu konular.

Eşimi çok seviyorum ama bu evlilik yürür mü bunlarla bilemiyorum.

K.valide sözde ozur dilemeye beni arıyor ama eşime beni kimse arayıp sormasın dedim açmadım

Siz olsanız şu durumda ne tepki verirdiniz? Ne yapmalıyım?

kaç yaşında eşiniz?
eğitilebilir olsaydı diğer iki eşi boşanmazdı bence.
hiç görüşmeyin diyeceğimde eşinizin buna müsade edeceğini sanmıyorum.
39 ikimizde. Ben hiç anlam veremiyordum böyle bir erkekten hangi kadın boşanır diye. Eşime bulabileceğim annesi dışında hiçbir kusur yok ama onlardan çok çekiniyor tek kusuru bu.

39 ikimizde. Ben hiç anlam veremiyordum böyle bir erkekten hangi kadın boşanır diye. Eşime bulabileceğim annesi dışında hiçbir kusur yok ama onlardan çok çekiniyor tek kusuru bu.
O zaman biraz da sizden çekinmesinin zamanı gelmiş. Pasif durmayın ben böyle şeyleri kaldıramam deyin görüşmeyin anneniz de bir daha eve almasın. Dedikodu, yalan, darlama, gözetçilik her şey var kadında.

Ama herkes haklı, asıl sorun eşin maalesef. Böyle anacı tipler yola zor gelir.

Eşiniz annesine dur diyemiyor. Bundan daha çok kusur mu olur?
Normal bir erkek annesine durması gerektiği yeri gösterir.
Tek izin gününde sabahtan koşa koşa annesine giden adam iyi bir koca değildir.
Olamaz da.
Eşiniz annesinin sözünden çıkamayan aileci bir adam.

Eşinizi ne kadar severseniz sevin annesi bu sekilde olduğu sürece ne sevgi kalır ve huzur ruh hastası olur çıkarsınız eşinizin 3.evliligi bu yani tecrübesiz değil annesini tanımıyor desek o hiç değil malesef çok yaş tahtaya basmışsınız. Kadın belli ki gelin ve dünürle kafayı bozmuş böyleleri uyarıdan anlamaz sus dur yapmadan da anlamaz. Hiçbir sekilde affetmeyin çünkü şuan rol yapıyor kendince tekrar arayı düzeltip devam edecek tacizlerine bir de kesin oyuncudur bu kadın başı sıkıştı mi ay hastayım ölüyorum yetişin diye ortalığı ayağa kaldırır oğlu da inanır diye düşünüyorum

Eşim Kendisi de Bu olaydan sonra herkese mesafe koyacağını yoksa bizim geçimimizin, hatta en çok da kendisinin etkilendiğini söylüyor ama bunu ne kadar başarabilir şimdilik bilemiyorum

Evlenmeden önce annesi hiç belli etmemiş miydi bu huylarını tanışmadan falan da çok soru falan sormadı mi

Annende sen de ayağınızı denk alın bu iş böyle gitmez diye resti çekeceksiniz.Her pazarda asla gitmeyin.Benim tek tatil günüm kusura bakma her hafta sonu annenle geçiremem evliyiz bunu unutma unutmakta ısrar edersen sonucuna katlanır diye bunun içinde resti çekeceksin.
Siz aslında ana oğul bir uzmana görünün diyeceksiniz. Yaşda 39 muş..bunları yapabilecek yaş sizin için..

yaş aldıkça farkına varır diyecektimde zaten basbayağı yetişkin bir insanmış artık.
40 yaşındaki insanında ailesinden çekinmesi normal değil altı üstü bir avm ye gidemiyor adam hesap vermeden. şimdiye kadar sınırlarını çizmemiş bir birey olduğunu ailesine gösterememiş. kusura bakmayın ama bu kusur zaten başlıbaşına. anası 40 yaşındaki adama saygı duymuyor.
şu avm olayında bile ben dünyanın lafını sokardım. siz birşey demediniz mi? farkındalığı oluşacak mı diye bakardım.

İnanın bende kv olarak kalbim sıkıştı okuyunca zaten burada öyle hikayeler var ki inanılmaz.Siz sert olun dik durun tüm aileye onların ne dedikleri önemli değil sizin yaşadıklarınız gördükleriniz asla izin vermeyin. Bu arada kv niz psikolojik olarak normal gelmedi bana bunu eşe söyleyin alsın annesini dr götürsün ben çekemem diyeceksiniz.

Ana kuzusu eşin adam olup 2 evliliğine sahip çıkamamış. Her pazar orda ne işiniz var. İlk defa evlenmiş yaşı küçük cahil değilsiniz. Sınırlanızı koruyamıyorsunuz. Ruh hastası kadın 1.5 saat birinin kapısını yumruklamak nedir. Eşinin değişeceğini hiç sanmıyorym. Niye evlenmiş anasının koynunda yaşasaymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…