• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar toplanın. Haksız mıyım ?

Bence siz normalsiniz hatta gayet de iyisiniz. Haftada 1 2 ailesini ziyaret bile çok fazla mesela benim için. Hiç gitmemezlik etmiyorsanız eşinizin anlayışlı olması lazım.

Mecburiyetlerden, görev yüklenmelerden bende hiç hoşlanmadığım için bana gıcıklık gibi gelmiyor.

Gabor Mate'nin sevdiğim bir ölçüsü var. 'Bir teklifi kabul etmek sizde kırgınlık, reddetmek ise suçluluk uyandıracaksa suçluluğu tercih edin.'

Eşinizin ailesi gibi bir ailem var.
Eşimin ailesindeyse uzaklık vardır. Teyzeler bile el gibidir.
İlk zamanlar o da biraz garip buluyordu bizi. Biz de doğumgünlerinde buluşuruz e her ayda doğan var ailede 😁 ayda bir oturup sohbet etmek iyi geliyor bize. Zamanla eşim de sevmeye alışmaya başladı. Arada kendi der şimdi dayına gitmedik epeydir bir ara gidelim diye.
Zamanla iki taraf birbirine ayak uyduruyor bence.
Kötü insanlar değilse sıkıntı çıkarmayın derim.
Bizim ailedeki destek olayını görünce ısındı eşim. Oğlanın nebülazatörü bozulur kuzenim gece yarısı koşar getirir, araba alacağımız zaman teyzemin eşi bizden çok araştırır uyguna bulur, bir acil durum olsa getir çocuğa bakalım derler, okuldan alınması gerekir servis sorunu olur kuzenim alır. Böyle şeyleri gördükçe aile olmayı daha çok sevdi, bir zarar gelmediğini aksine fayda geldiğini gördü
Aynısını yazacaktım
Eşimin anne babası sıkıntı yok ama akraba bağları biz kadar sıkı değil, uzaktalar hep
Bizde öyle değil,bir şey olur hemen ziyareti olur amcalara teyzelere vs
Kuzenler arada bir toplaniriz
E herkes giderken bizim sebepsiz gitmememizi istemem
Eşim ilk baş yadırgadı ama baktı bizde böyle, bütün kuzenler böyle gidiyor ,alıştı
Yani herkes iyise sıkıntı yoksa neden istemiyorsun ayda bir yapılan bir şeyi ?
Buluşunca çokta zevkli geçer
Bence zarar olan ortam değilse
Normalde de sevdiğiniz insanlar ise, üstelik sizin evinize almamaniza ragmen sadece misafirlik etmenize de laf etmiyorlarsa daha ne olsun
İstemediginiz durumlarda bile idare edilebilir bir sey ,hastalık vs olmadığı sürece W whitesneaker

Eğer eşiniz anlattığınız kadar iyi bir eşse, ailesi ve akrabaları da iyiyse bence ayda bir kere gidilir.

Şu zamanda hem eş iyi hem ailesi akrabası iyi kim kaldı?

Ben de bireysel biriyim, evde vakit geçirmeyi severim ama bu hayatı tek başınıza yaşamıyorsunuz ve hayatta her şey "istemiyorum, bitti" şeklinde olmaz.

Mesela benim ailemde, akrabalarımda acayip tipler var, eşim bir kere sesini çıkarmadı, hatır için yapılır diyorum kısacası konu sahibi.

Eşinizin ailesi gibi bir ailem var.
Eşimin ailesindeyse uzaklık vardır. Teyzeler bile el gibidir.
İlk zamanlar o da biraz garip buluyordu bizi. Biz de doğumgünlerinde buluşuruz e her ayda doğan var ailede 😁 ayda bir oturup sohbet etmek iyi geliyor bize. Zamanla eşim de sevmeye alışmaya başladı. Arada kendi der şimdi dayına gitmedik epeydir bir ara gidelim diye.
Zamanla iki taraf birbirine ayak uyduruyor bence.
Kötü insanlar değilse sıkıntı çıkarmayın derim.
Bizim ailedeki destek olayını görünce ısındı eşim. Oğlanın nebülazatörü bozulur kuzenim gece yarısı koşar getirir, araba alacağımız zaman teyzemin eşi bizden çok araştırır uyguna bulur, bir acil durum olsa getir çocuğa bakalım derler, okuldan alınması gerekir servis sorunu olur kuzenim alır. Böyle şeyleri gördükçe aile olmayı daha çok sevdi, bir zarar gelmediğini aksine fayda geldiğini gördü
+1

Ayda bir çok değil sanki ya. Yani insan arkadaşlarıyla bile ayda birden fazla görüşüyor. Aile olunca neden karşı çıkılıyor anlamıyorum ben. Rahatsız olduğunuz bir ortam değil anladığım kadarıyla. Sadece alışkın değilsiniz yakın aile ilişkilerine. Bence huzursuzluk çıkarmaya değecek kadar büyük bir sorun yok ortada.

Selamlar herkese,

Hanımlar ben 3,5 yıldır evliyim. Eşim çok düzgün, iyi ve merhametli bir insan. Büyük bir aşkla evlendim ve gördüm ki evlilikte de güzel bir eş.
Şimdi diyeceksiniz ki dert nerede?

Eşim ailevi bağlara, akrabalık ilişkilerine çok önem veriyor. Son dönemde 4 aydır dayılar, teyzeler bir araya gelmek için altın günü organize etmişler. Hepsi de iyi insanlar. Gerçekten güzel bir ailesi var. Kuzenleri ile çok samimi değilim. Biz işlerimiz dolayısıyla bu günlere katılmadık ama her defasında misafir olarak bekleniyoruz. Yapılan 3 günün 2sinde gittim. Birinde gitmedim ve en başında eşime “ Bak her defasında gitmek istemeyebilirim biz de bir aileyiz. Evet çok iyi insanlar çok seviyorum ama ayda 1 gün buna vakit ayırmak istemeyebilirim. Zorunda hissettirilmeyi sevmiyorum “ dedim. O dönem hafif sürtüştük ve sonrasında gittim. İnanın çok uzun bir yolculuktan döndüğüm halde bile gittim. Şimdi önümüzdeki günlerde yine olacak fakat ben gitmek istemiyorum. Hem o gideceğimiz kişi ile samimi bir bağım yok hem de her defa gitmek buna mecbur hissetmek istemiyorum.

Ben bireyselliğe önem veriyorum akrabalık ilişkilerinden hoşlanmıyorum. Kendi teyze amca vs onlara da gitmem. Çekirdek aileme anne baba kardeş bunlara çok önem veriyorum hafta 1-2 görüşmeye özen gösteriyorum. Keza eşimin ailesi de aynı şekilde. Çok seviyorum. Hafta 1-2 kez görüşmeye gayret ediyorum. Ama benim için buraya kadar. Teyzeler, amcalar, kuzenler.. Bana göre değil. Eşim ise bu durumu anlamıyor. Neden istemiyorsun ne oldu vs diye sorguluyor sadece istemiyorum demen mantıklı değil diyor. Ama ben sadece istemiyorum. Mecburi hissetmeyi sevmiyorum. Eşim de ailevi ilişkileri güçlendirmek için yapıyoruz zaten ayda 1 görüşüyoruz diyor.
Ben ise o böyle davranınca geriliyorum. Ben mi gıcıklık yapıyorum bilmiyorum. Sizce ben haksız mıyım?

Bu arada çok yoğun ve yorucu bir işim var. Cumartesi günleri bazen mesaiye kalıyorum. Hafta içi ise iş çıkışı kurslarım oluyor eve varışım 9-10 gibi oluyor. Kendime ayırdığım vakit yalnızca haftasonu.
Sizi çok iyi anlıyorum eski eşim akrabacı sık sık görüsen ben ise akrabası az olan bir tiptim. Sürekli görüşmek isterler hayır dersen problemli sen olursun senin fikrin sorulmaz başka etkenlerde vardı ama boşanma sebeplerinden biri de bu. Evlilik tümüyle erkek tarafına uyum sağlamak değildir ki iki kişi ortak bir kural uzerinde yürür ama ben de yapamadım. İnşallah sizi anlar eşiniz.

Yoğun çalışmanın Ç sini bilmeyen insanlara dert anlatmak sorunu Akrabalık ilişkilerini kendi sürdürülebilir hayatımızın ölüm gerçeği için yaşamdaki her bir isteksizligimiz için kimseyi memnun etmek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum.Keza birbirinin yüzüne gulunen her ortam gerçek değil .Arada aranır sorulur karşılıklı memnuniyet varsa ilişkiler güzelleşir değer kazanır .Zorlamak sadece iticiliği uzaklığı samimiyetsizliği besler.Samimi olmayan içten olmayan görev haline getirilen herşey cirkinlesir.Esiniz bunu öğrenmeli.

Madem iyi bir eşin var ayda bir hatrı için görüşülebilir. Ailesi de iyiymiş ye iç eğlen dön evine. Hayatı da çok zorlaştırmaya gerek yok

İyi de gün aile baglarını geliştirmek için ise eşinizin gitmesi gerekir sizin akrabanız değil ki onlar kendi akrabaları gitsin görsün

Ben gün olayını severim, giderim.. Ama bizde günler kadınlara özgüdür. Sabah gider akşam olmadan döneriz, erkekler katılmaz.
Siz muhtemelen karakter olarak da kalabalık sevmiyorsunuz ondan kaynaklı

Selamlar herkese,

Hanımlar ben 3,5 yıldır evliyim. Eşim çok düzgün, iyi ve merhametli bir insan. Büyük bir aşkla evlendim ve gördüm ki evlilikte de güzel bir eş.

Eşim ailevi bağlara, akrabalık ilişkilerine çok önem veriyor. Son dönemde 4 aydır dayılar, teyzeler bir araya gelmek için altın günü organize etmişler. Hepsi de iyi insanlar. Gerçekten güzel bir ailesi var. Kuzenleri ile çok samimi değilim. Biz işlerimiz dolayısıyla bu günlere katılmadık ama her defasında misafir olarak bekleniyoruz. Yapılan 3 günün 2sinde gittim. Birinde gitmedim ve en başında eşime “ Bak her defasında gitmek istemeyebilirim biz de bir aileyiz. Evet çok iyi insanlar çok seviyorum ama ayda 1 gün buna vakit ayırmak istemeyebilirim. Zorunda hissettirilmeyi sevmiyorum “ dedim. O dönem hafif sürtüştük ve sonrasında gittim. İnanın çok uzun bir yolculuktan döndüğüm halde bile gittim. Şimdi önümüzdeki günlerde yine olacak fakat ben gitmek istemiyorum. Hem o gideceğimiz kişi ile samimi bir bağım yok hem de her defa gitmek buna mecbur hissetmek istemiyorum.

Ben bireyselliğe önem veriyorum akrabalık ilişkilerinden hoşlanmıyorum. Kendi teyze amca vs onlara da gitmem. Çekirdek aileme anne baba kardeş bunlara çok önem veriyorum hafta 1-2 görüşmeye özen gösteriyorum. Keza eşimin ailesi de aynı şekilde. Çok seviyorum. Hafta 1-2 kez görüşmeye gayret ediyorum. Ama benim için buraya kadar. Teyzeler, amcalar, kuzenler.. Bana göre değil. Eşim ise bu durumu anlamıyor. Neden istemiyorsun ne oldu vs diye sorguluyor sadece istemiyorum demen mantıklı değil diyor. Ama ben sadece istemiyorum. Mecburi hissetmeyi sevmiyorum. Eşim de ailevi ilişkileri güçlendirmek için yapıyoruz zaten ayda 1 görüşüyoruz diyor.
Ben ise o böyle davranınca geriliyorum. Ben mi gıcıklık yapıyorum bilmiyorum. Sizce ben haksız mıyım?

Bu arada çok yoğun ve yorucu bir işim var. Cumartesi günleri bazen mesaiye kalıyorum. Hafta içi ise iş çıkışı kurslarım oluyor eve varışım 9-10 gibi oluyor. Kendime ayırdığım vakit yalnızca haftasonu.
Haklısınız. Gıtmek zorunda degılsınız. Sızı mecbur tutamaz.

Hayırlı ramazanlar canım. Son cümlen tüm yorumumu değiştirdi. Çalışıyorsun ve izin gününü buna ayırmak istemeyebilirsin. Çok çok haklısın. Zaten çalışmıyor olsaydın ya da daha çok izin günün olsaydı emin ol takılmazdın. Sınırlarını korurkan yapman gereken sınırlarının etrafında kalman. Tartışıp gidersen hep çyle olucağına inanır. Kararlı olup istemiyorum diyip gitmicektin. Derdin huzursuzluk değil dinlenmek. O zaman gitmiyip sonraki ay gidersen hem sınır çizmiş olursun hem de derdini anlatmış. Ben de çalışıyorken katılmazdım. Bi izin günüm var ne münasebet.

Gitmek zorunda değilsiniz. Ben de akraba ziyaretlerini, misafirliğe gitmeyi hiç sevmem. Kendi akrabama çok gitmeyen birisi olarak eş ailesinin akrabası da çekilmez yani. Üstelik çalışıyorsunuz yoğunsunuz. Uzun yolculuktan dönüp yine misafirliğe gitmişsiniz. Sizi buna zorlaması doğru değil. Yetişkin bir kadınsınız bu durumu kabul etmeyin. Kendisi gitmek istiyorsa gitsin.

Ayda bir gunse bence esınızı kırmaya değmez... Aıle bagları kuvvetlı demek.. Benım de bir arkadaşım var ayda bır kuzen günü yaparlar ben çok ozenırım mesela.. Bızde öyle bır bağ yok... Bence bır gün tolere edilebilir esınız buna değerse. .

Sınır psikolojisi bu. Ya karşımdaki insanlar sınırını aşarsa diye ilişki kuramiyoruz. Bu bizim sorunumuz değil. Sınırlarını bilmeyen akraba, eş, dostun bizde oluşturduğu travma. İnsanlar özellikle akrabalar nerede duracağını bilmiyor. Ben olsam iki ayda bir katılırım ne şiş yansın ne kebap. Kendi hayatımda dengeleri öyle kurdum; ipleri tamamen koparmiyorum ama hesap sormaya cesaret edemeyecekleri kadar da uzağım.

Selamlar herkese,

Ayyy tam ben bende bireysel yasamayi severim esim kalabalık sever 🤢🤮

Back