İkisini ayıırt edebiliyorum babamla kayınpeder ilişkisi aynı. Babam sert soğuktur herkese karşı ama kaynanam kendi tarafına melek. Bakın abartmıyorum ay ablamı arayamadım ay abim aramış şunu çağıramadım gidemedim yazamadım . Şok olursunuz. Tamam kendi hayatı beni ilgilendirmez anneme de aynı şekilde davransın istemiyorum zaten ama kadınada görüldü atılmaz yani.Şu da önemli kaynana herkese karşı mı mesafeli yoksa sadece annenize mi? Mesela benim babam yapı olarak daha soğuk, mesafeli biridir, tanıştığı insanlarla da çabucak kaynaşmaz ahbap olmaz. Kayınpeder ise daha şen şakraktır yoldan geçene laf atar muhabbet kurar. Haliyle o hep babamı arar. Bizimkinin aklına gelmez, alışmamış çünkü.
Ama eğer siz özellikle annenize karşı tavır hissediyorsanız, evet biraz elinizi eteğinizi çekmek en iyisi. Eskidenmiş o küçük yerde dünürler kanka oluyormuş sık görüşüyormuş, şimdi herkesin kendi hayatı var. Tabii ki bu doğumgünü mesajına cevapsız bırakmasını haklı çıkarmıyor. Ama anneniz çok üstelemesin artık,