Eşime kırıldım (iç dökme)

Yani 2 hafta misafir cok zor gercekten ama sorunsuz geçmiş. Eşinizde onların yanında korkup çıkaramadıgi gerginliği çıkarmış. Çok önemli birsey yok ama durumda. Sen sadece eşini pışpışlama 😅 biraz naz,trip sen yap o gelsin sana. Geldiginde de neye bozulduğunu açık açık soylersin konu kapanır.
Biraz geri adım attı :) Bir anda beni haksız çıkarmasa büyütmezdim zaten de dediğiniz gibi biraz sakinleşince konuşur kapatırız konuyu :)

Aile buradayken yaptık gıybeti o zaman sorun yoktu, ailesi gittikten sonra bir anda beni haksız buldu ben de aile buradayken idare edildim demek ki diye içerledim. Ama şimdi düşününce biraz idare edilmem gerekiyormuş galiba :)
acaba o giybet yapilirken istemeden yanlis biseymi konustunuz eşiniz yanlis biseymi anladi da ailesinin yaninda belli etmedi gidincemi tepki verdi bilemedimki simdi ortada anlattiginiza gore bi sorun yok yani

Yani bayramda gelseler idare edilir de 9 gün zaten bayram tatili ondan da önceli hafta gelmeleri herkesi gerer. Gayet haklısınız bence. İki hafta zorlamış.
Eşiniz de iki haftaya uzatmalarındansa bayrama yakın gelin diye kibarca söyleyebilirdi bence.
Bilmiyorum ya ben de sorun çıkarırdım.
Tam olarak öyle, bir de geleceklerini son dakika öğrendim. Eşim de hiçbir şey diyememiş. El öpmeye gelmiş gibi oldular biraz bayram bayram..

Tam olarak öyle, bir de geleceklerini son dakika öğrendim. Eşim de hiçbir şey diyememiş. El öpmeye gelmiş gibi oldular biraz bayram bayram..
Yani bunu kabul eden eşte de hata var. Benim de eşim hayır diyemeyen yumuşak bir insandı. Ama ben kavga ede ede biraz yonttum. Kavgadan korkmayın. Krizse kriz. Anne baba bile son dakika geliyoruz diye 15 gün kalamaz. Planınız da olabilirdi.
Son dakika geliyoruz dediğinde gelmeyin şu gün gelin anne planımız var deseydi bir daha böyle bir şey yapamazlardı.

Tahammül sürem üç gün ,daha fazlasında hircinlasiyorum artık evimde rahat etmek istiyorum ,herşey herkes batıyor gözüme
,ilk evlendigim yıllar nasilda gönülleri olsun diye dönerdim etraflarinda ,sonra sonra pasif agresif hareketler sergiledikce ,eşimle onların yanında tartistikca gelmez oldular pek,kayınvalidem bir hafta kalıp gidiyor ,hiç biraz daha kal demiyorum..
Bütün yük kadının omuzlarında.. herkesi, kocanı dahil çekip çevir ,küçük kusurlarinda tirip ye,gereksiz mevzular dinleyip dur ,saygınlık hak getire derken derken insan kendini taniyamiyor içinde ki gerilimden...
İki haftada uzun süre,herşeye müdahil olan ,haddini sürekli aşan ,ama bahsi gectiginde abartan ve hassas olan sen olurken duygularinda o kadar haklısın ki... Ama aile hakkında eleştiriler ağır geliyor kocalara,bunu yaparken daha politik bir yerden mi yapmak gerekiyor acaba,öyle dediğinde şöyle hissettim ,canım sıkılınca şöyle reaksiyon verdim gibi ...
,bilemiyorum yaa,sürekli dikkatli yaşamak ,dikkatli tavır sergilemek,dikkatli konuşmak zorunda olan biz kadınlarız,oğulları hodukluk yapıp dururken kimse alınmıyor ,azıcık suratimiz asilaa kötü gelin ilan ediliyoruz...
Bende ne dolmusum.. 😅
Ama iç sesimi yazıya döktünüz. Eşimin kendi ailesine tahammül seviyesi de 3 gün aslında da bu kez niyeyse bir haller oldu. Neyse çıkar ortaya konu açılınca :)

acaba o giybet yapilirken istemeden yanlis biseymi konustunuz eşiniz yanlis biseymi anladi da ailesinin yaninda belli etmedi gidincemi tepki verdi bilemedimki simdi ortada anlattiginiza gore bi sorun yok yani
Ben de bilemiyorum, hatırladığım kadarıyla çok ileri gitmedim ama öyle bir yanlış anlaşılma olduysa ortam sakinleşince söyler, biraz da niye anlayıp dinlemeden geriyorsun tribi yaparım :)

Merhabalar. Çok doldum ve içimi size dökmek istedim. 3 yıldır evliyim. Kayınvalidemle bu zamana kadar doğrudan bir anlaşmazlık yaşamadık ama çok baskın ve müdahaleci olduğu için ve ben tahakküme gelemediğim için en başından saygı çerçevesinde sınır çizdim. Eşim de sadece ailesine karşı değil herkese yumuşak huylu yaklaştığı için zaman zaman sınırlarım delindi :)) Bir şekilde idare ettik..
Taa ki bayramdan bir hafta önce kayınvalidemin ve kayınpederimin 2 haftalığına emrivaki ziyaretine kadar..:) bayram tatili de birleşti, devamlı "Anne! Anneee!!" diye gezen 1.5 yaşında çocuğum tam bir koalaya evrildi ve ben kaçacak yer bulamadım.
Bu iki hafta boyunca eşim sağolsun sızlanmalarımın hepsine hak verdi, gıybet terapisiyle rahatlattı beni ve kazasız belasız kavgasız uğurladık kendilerini :) Vee...kriz ortamı son bulur bulmaz eşim bir anda beni haksız çıkarıp, demagoji yapıp gerginlik çıkardı. Sabahtan beri 2 hafta boyunca gösterdiğim özveriye yapılan nankörlüğe o kadar içerledim ki, istemsiz ağlayıp duruyorum.
Eşimin, ailesi ve benim aramda kalıp üzülmesini istemiyorum. Ama devamlı kendimi istemediğim durumların içinde bulmak da istemiyorum. Yalnızlaşan Bihter Ziyagil triplerine gireyim diyorum minik koala ona da izin vermiyor. Sadece yazıp paylaşmak istedim.
Çok benzer nankörlüğü hatta aynısını ben yaşadım bayram tatilinde.Dua et senin küçük bir koalan var.Benim teselli bulacağım tutunacağım bir şey de yok.

Yani bunu kabul eden eşte de hata var. Benim de eşim hayır diyemeyen yumuşak bir insandı. Ama ben kavga ede ede biraz yonttum. Kavgadan korkmayın. Krizse kriz. Anne baba bile son dakika geliyoruz diye 15 gün kalamaz. Planınız da olabilirdi.
Son dakika geliyoruz dediğinde gelmeyin şu gün gelin anne planımız var deseydi bir daha böyle bir şey yapamazlardı.
İlk geldiklerinde söylediği o olmuştu, bir dahakine planımız var derim şimdi boş bulundum demişti. Ama ben sonra da boş bulunabilir endişesindeyim. Tepkimi net ortaya koyacağım ani ziyaretler için, teşekkür ederim

İlk geldiklerinde söylediği o olmuştu, bir dahakine planımız var derim şimdi boş bulundum demişti. Ama ben sonra da boş bulunabilir endişesindeyim. Tepkimi net ortaya koyacağım ani ziyaretler için, teşekkür ederim

Ben de bilemiyorum, hatırladığım kadarıyla çok ileri gitmedim ama öyle bir yanlış anlaşılma olduysa ortam sakinleşince söyler, biraz da niye anlayıp dinlemeden geriyorsun tribi yaparım :)
sormadinmi ne bu hareket diye esiniz beyfendiye

Benim eşim de tam tersi mesela bir olay olur o an bana hak vermez daha sonra hak verir . 2 hafta cidden uzun bir süre hele ki 1.5 yaşında çocukla birlikte sıkıntılı . Çünkü adamlar işe gidiyorlar aile ile zaman geçiren aslında biz oluyoruz

Benim eşim de tam tersi mesela bir olay olur o an bana hak vermez daha sonra hak verir . 2 hafta cidden uzun bir süre hele ki 1.5 yaşında çocukla birlikte sıkıntılı . Çünkü adamlar işe gidiyorlar aile ile zaman geçiren aslında biz oluyoruz
Anlık tepkiler veriyor gibi eşiniz de..o da zor. Evet, çocukla çok çok zor oldu..yemek, çamaşır, bulaşık. İş konusunda biz tam tersi ben her gün işe gidiyorum hafta içi, eşim 2 buçuk gün gidiyor. O daha çok maruz kalıyor olası misafirlere

Anlık tepkiler veriyor gibi eşiniz de..o da zor. Evet, çocukla çok çok zor oldu..yemek, çamaşır, bulaşık. İş konusunda biz tam tersi ben her gün işe gidiyorum hafta içi, eşim 2 buçuk gün gidiyor. O daha çok maruz kalıyor olası misafirlere
Aaa iyiymiş sizin 🤣 bizimkiler geliyordu çocuk yoktu o zaman 1 hafta kalıyorlardı bunalım geçiriyordum sabahtan akşama kadar evde onlarla . Sonra bir olay oldu da gelmeyi bıraktılar öyle senede 1 kere 2 gün geliyorlar artık . Gerçi galiba bundan sonra onu da gelemez olacaklar gibi 😬 eşim evet anlık tepki veriyor sonra pişman oluyor ama iş işten geçmiş oluyor açıkçası . Bu bayram izne gittik ablası yüzünden bir sorun yaşadık geçmişte de ablası yüzünden büyük bir sorun yaşamıştık şimdi de öyle oldu . O yüzden mesafem vardı şimdi iyice mesafe koydum . Eşinizle de boşverin o konuşup olayı çözene kadar çokta kafaya takmayın . Kaçan kovalanır bunu anladım ben

Aaa iyiymiş sizin 🤣 bizimkiler geliyordu çocuk yoktu o zaman 1 hafta kalıyorlardı bunalım geçiriyordum sabahtan akşama kadar evde onlarla . Sonra bir olay oldu da gelmeyi bıraktılar öyle senede 1 kere 2 gün geliyorlar artık . Gerçi galiba bundan sonra onu da gelemez olacaklar gibi 😬 eşim evet anlık tepki veriyor sonra pişman oluyor ama iş işten geçmiş oluyor açıkçası . Bu bayram izne gittik ablası yüzünden bir sorun yaşadık geçmişte de ablası yüzünden büyük bir sorun yaşamıştık şimdi de öyle oldu . O yüzden mesafem vardı şimdi iyice mesafe koydum . Eşinizle de boşverin o konuşup olayı çözene kadar çokta kafaya takmayın . Kaçan kovalanır bunu anladım ben
Teşekkür ederim empati için, biraz hoşgörülmeye çok ihtiyacım vardı.. görümcelerimin ikisi de yurtdışında, o yüzden şanslı hissediyorum:)) ben de üstüne düşmekten yana değilim, çok haklısınız

Ailesi gidene kadar suratın düşmesin ailesi üzülmesin diye huyuna gidip gönlünü yapmış, onlar gidince de yapacağını yapmis gibi geldi bana🤷🏻‍♀️
Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Bir yandan da ailesinin yanında olsa aileyle yüz göz olsam daha kötü de olabilirdi, en azından hangi durumda nasıl davrandığını ve ne anlama geldiğini deneyimlemiş oldum.

Back
X