Kayınvalide ve Görümce ile Tatil

Ben erkek tarafi değilim kardeş, abi yok bende. 8 yillik evliligimde eşimin memleketini görmedim henüz, gorumcelerden biriyle de bir kaç yildir goruşmuyorum.

Kendi adima konu sahibi haksiz bulma nedenim evlilik oncesi ses cikartmayip susup susup nikahla kendini garantiye aldigini dusunerek sonradan problem cikartmak dogru bir davraniş gelmiyor. Acik davranmak lazim. Bana da acik davranilmasini isterdim ben olsam.
Eşi sorun etmez kaldirirsa bu durumu ne ala.

Son düzenleme:

Annesinin evine gelirken gelinden izin almayacak dedik diye erkek tarafı mı olduk?

Ben de görümcesi "kardeşim nasılsa bunla evlenmez" diyip burnundan getirip, evlenince de cici görümce ayakları yapıyorlar diye anladım sanki

Konu sahibi bizi bi aydınlat, ne oldu o arada

bayramı zehir etmeyin kısa süreli idare edilebilinir bir durum, mesafeli durursunuz bayram düğün cenaze özel günlerde bir arada mecbur olacaksınız artık akraba oldunuz sevmesenizde aynı ortamı paylaşmanız gerektiğinde idare edecek kadar olgunlaşmanız gerekiyor

Şimdi öncelikle siz tatile gitmiyorsunuz siz eşinizin memleketine bayram ziyaretine gidiyorsunuz. O yüzden birlikte tatil yapacağız gibi düşünmeyin ortada bir tatil yok çünkü.
Bayram ziyaretinde bence olumsuzlukları gözünüzde büyütüp olay çıkarmayın. Anladığım kadarıyla eşiniz de anlayışlı davranıyor. Biraz ziyaret el öpme, sıkılınca da eşinize söyleyin şurda şu varmış gelmişken görelim şura yakınmış gidelim diye, böylece her anı görümce ve kayınvalide ile birlikte geçirmezsiniz.

Mesafeli ve politik olun , zamanınızın hepsini onlarla harcamayın, bir şekilde başka planlar yapıp kaçmaya bak , fazla muhabbete girme samimi olma , eşine de çok fazla busey demeki kinlendigini düşünüp üzerine gelmesin, kısacası akıllı ol işine bak ..

Şu söylediklerini beşle çarpımıni yaşadım . Kesinlikle düğünümde hiçbiri mutlu değildi cenazeye gelmiş gibilerdi. Evlenmeyi ben seçmiştim eşimle . Size gidince kimseye köle olun aranız çok iyi olacak yazmadı zaten . Gerekli mesafede durun . Ömür boyu bu şekilde hayat geçmez

Ben ortada büyük problem göremedim. Kısa bayram tatilini aynı evde geçiremeyecek kadar kötü şeyler yaşamadığınızı düşünüyorum. Daha çok yeni evlisiniz ve bu konu yüzünden eşinizle aranızda tartışma çıkarmayın. Tatilin tadını çıkarın yani.

Neden çoğu kadın gittiği yerde eşleriyle baş başa vakit geçirmek istiyor? Dünden beri kaç konu okudum böyle "eşimle yalnız kalamadık, eşimle baş başa vakit geçiremedik vs" diye. Yani eşiyle yalnız kalmak isteyen de evinden çıkmasın bir zahmet. Ööfff yanii

Son düzenleme:
Gerçek tatil olsa tamam
Ama memleket ortamında, kv evinde, her odadan 3 kişi çıkıtığı biryerde baş başa kalabileceğini düşünmek bile ütopik.
Bukadar pembe bakabilsem hayata yeterdi

Gerçek tatil olsa tamam
Ama memleket ortamında, kv evinde, her odadan 3 kişi çıkıtığı biryerde baş başa kalabileceğini düşünmek bile ütopik.
Bukadar pembe bakabilsem hayata yeterdi
Aynen aynen bende ona kızıyorum işte.
Dünde birisi kalabalık aile ortamında kocasını sadece antrede gördüğünü söylemişti
Adı üstünde bayram yani. 4 gün sabret sonra git kocanla fanusa git istersen kim ne diyecek

Kardesimin karisina gizli nikahlarindan sonra sadece keske birinizin akli basinda olsa ailelere haber verseydiniz demistim. O yuzden sevmez beni. Umduklari gbi gecmeyip sokaga dusunce ailemin yaninda yasadilar 3 ay. O 3 ayda annemin evine ayni sehirde oldugumuz halde 3 haftada bir falan gittim. Yemin ediyorum biberonum mamam elinde surekli cantama sokusturdu aksama kadar bunlari giderken unutursunuz diye. Oysa sabah 11 de gelmisim ta aksam gidicem daha saatler var. Ben hangi odaya gidersem salak kardesimle elele tutusup oda degistirdiler Sizin gibi gelinler ve benimki gibi salak kardesler yuzunden insan kendi anne babasinin evine sigamiyomus bazen ben de bu vesileyle ogrendim. Anneannem sakla gelin bu zambagi bu zambaktan sana da var der. Hepimiz anne baba oluyoruz. O gunler uzak degil.

Arsizla karşılaşınca insan ne yapacağını bilemiyor işte . Anne babanız da oğlu hatrina susmuştur kesin . Millet kafayı yemiş annemzin babamızin evine girip çıkarken izin mi alacağız siz yine sabırlı bir insanmişsiniz

Görümcelerinizle daha önce yaşadıklarınız aşılamayacak kadar büyük mü? Evlilik öncesi yaşadıklarınızdan dolayı gergin olmanız çok doğal bende kolay kolay adapte olamam. Şimdiden kendinizi kasarsanız bayramın tadını alamazsınız. Size olan yaklaşımlarını gözlemleyin bakarsınız hiç ummadığınız kadar keyif alacaksınız. Gidişata göre şekillenin.

Ben sabirli degilim anneme ben bunu yolarim diye diye gezdim her seferinde ama annem yapma etme diye cok yalvardi bisey yapamadim. Insan baba evinde siginti olur mu oldum valla

Bayramda annesine gelecek olan görümcenin bunun neden size önceden bildirmesi gerekiyor?
Bileti alış tarihlerine bile inanmamışsınız kendinizce. Size ne yahu?

Bu arada siz tatile gitmiyorsunuz, bayramda aileye köye ziyarete gidiyorsunuz. O yüzden sanki otel tatiline gidiyormuş da peşinize takılmışlar gibi kendinizi doldurmayın.
Yersiz olur.
3 haftalık evlilik o kadar yeni ki. Bu kadar kin fazla.
Düğün sürecinde yaşananlar dev gibi sorunlar değilse siz de onlar gibi unutun.
Tadını çıkarsanıza bazı şeylerin.
Bu kadar negatiflik yorucu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…