- 24 Aralık 2007
- 9.169
- 28.820
- Konu Sahibi yorgunedebiyatci
Ee atsaydınız nişanıGerçekten bazılarınız öyle bir abartmış ki neler yaşadığımı yaşattıklarını bilseniz... O pembik gelinlerden asla olmadım. Ne evim öyle oldu ne takılarım ne bana aldıkları doğrusu ne aldılar ki... Nişanlı kaldığım sürece ağlamadığım gün kalmadı ağzımı açıp birine laf etmedim. Kayınpederim sen çok saf kızsın ayrılsan hakkındır demişti düğünden 1 hafta önce benim kızlarımdan uzak dur seni aşırı kıskanıyorlar direkt babaları dedi ya. Ben aşırı düşünceli aileye aşırı düşkün manevi değerlere önem veren bir eğitimciyim. Görümcem benden tabi izin almayacak ama biletini almış ise benim evime gelip yok ya bu sene gidemem yol parası çok demeyecekti. Takılarımı düşünüp de benimkini ben arkamı dönünce ortak ticaret yapmak için ikna etmeye çalışmayacaktı. Benim yanımda da yapmıyor bunu. Arkamı döndüğüm anda. Diğerleri bana iyi davranıyor arıyorlar soruyorlar bu beni aramıyor eşimi arıyor eşime beni övüyor evime geliyor arkamı dönünce işi konuşuyor. Bana iyi davranıyorlar çünkü benle yeni iletişime geçip benle yeni gezmeye başladılar. O burnu havada gördükleri sosyete kızın yüzüme dedikleri şekilde saf temiz kalpli pozitif cömert düşünceli olduğunu gördüler. Eskiden görmek istemediler bunu. Eskiden gezen tozan mesleğinde başarılı havalı kızı gördüler gerisine bakmadılar. Ve izin almak nedir babası sırayla gelin diyor onlara bile gideceğini son anda diyor çünkü babası yan yana istemiyor inadına yapar gibi yapıyor ben zaten diğer görümcelerime demiştim siz de gelin edin diye. Eşim 1 2 sene konuşmadı ablaları ile sürekli sorun çıkardılar oturacağımız eve kadar. Birden bizim o düğün öncesi patlamadan sonra hepsine patladı sonra eşimin çok üzgün olduğunu görüp onlar konuşmaya başladı ben düğün sonrası yemeğe davet ettim beni o zaman tanıdılar. Onlar yüzünden düğünümü iptal etmeye o kadar kararlıydım ki... Buna rağmen hiçbirine saygısızlık etmedim. Bana dediklerini çoğunuza deseler ay gelinden izin mi alacağım vs demek yerine çoğunuz o nişanı atardınız! Ben hiçbiri ile kötü olmadım hanımlığımı eğitimci oluşumu bozmadım. Şimdi o pembik gelin dalgacıları bence neler yaşadığımı sorun önce sonra neden sevmediğimi anlarsınız...
Sanki bana evlendiniz
Yada evlendinizde noldu?
Daha 3 haftalık evli adam evin yolunu bulamiyor okey oynicam diye…
Yok eğitimciyim yok hanımcığım çok kaliteliyim…
Kendini öven insanları sevmem, çünkü hep aslında öyle olmadıklarını gördüm
Mesela asla dedikodu yapmam hiç sevmem diyenlerden özellikle uzak dururum, hiç samimi gelmezler.
Sizde öyle, samimi gelmediniz
Dediğinizin her biri doğru olsa bile yine tekrarlıyorum, orası onun baba evi. Giderken, kalırken sizden icazet alacak değil.
İster biletini 1 sene önce alır ister o gün karar verir gider.
Siz baba evine giderken gelinizden izin kağıdı çıkarıyormuşsunuz?
Benim kızım bana gelirken, gelin hanım o niye geliyor diyecek, oğlum yok ama olsa al şu karını gözüm görmesin derim.
Görümceniz kötü bir insanda olabilir, doğrudur.
Yinede o niye geldi deme lüksünüz yok, ama madem o gidiyor biz gitmeyelim deme lüksünüz var. Daha çok bayram olur sizin için çok sorunsa başka zaman gidebilirsiniz gayet.
Eşinizin her hayali hep gerçekmi olmuş bu yaşa kadar, bu olmazsa yıkılmaz herhalde.
Bukadar yeni evliyken ben olsam zaten gitmezdim kimsenin evine. Daha nekadar tanıyorsunuzki yatılı kalcaksınız okadar kalabalık ortamda