Kayınvalide ve Görümce ile Tatil

Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?
1 ay once alınan bıletten esinizin %99 haberı vardır onu dıyım:)
Sacma yanı 3 haftalık evlılerle balayı sayılabılınecek bı tatıle gelmeleri,görgüsüzler demek der gecerim.Yapacak bısey yok.Esınıze ters davransanız da durum degismeyecek,en azından tatilinizi zehir etmeyın derim.

Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?
Akrabalık bağları bazı noktalarda olanları unutup devam etmeyi gerektiriyor. Bu tatilde onlara bir şans vermenizi öneririm. Hepimizin kayın aileyle sorunları oluyor zaman zaman hepsini içimizde tutup kin beslemek iyi şeyler getirmiyor. Bence bir şans verin, yine saçmalarlarsa bundam sonra ona göre davranırsınız

Akışına bırakın daha gitmeden kendinizi de eşinizi de üzmeyin derim.. Taze evlisiniz tadını çıkartın.. Ve bu aile ile ömür boyu iletişim olacak, madem onlar size artık iyi davranıyor siz de olumsuzlukları unutmaya çalışın..

şımarıklıkta pembiş gelin gibi olma !

Bu ne hız ? Bi kırkın çıksaydı?
Aileyi sen birbirine düşürürsün …
Daha evleneli 3 gün olmuş karıştığın konuya bak…
Söylersin kayınvalidene bidahaki bayramda kızını görüp göremeyeceğini senden izin alır !

Bende bayramda anneme gideceğim, geline sordum telefonda X bir planın varmı bayramda, (anne babası yurtdışında) yoksa biz size gelelim diye , hayır 4 kardeşim gelecek bana dedi, bende oh çok iyi bende gelirim çok güzel olur dedim :))

Neden çoğu kadın gittiği yerde eşleriyle baş başa vakit geçirmek istiyor? Dünden beri kaç konu okudum böyle "eşimle yalnız kalamadık, eşimle baş başa vakit geçiremedik vs" diye. Yani eşiyle yalnız kalmak isteyen de evinden çıkmasın bir zahmet. Ööfff yanii🙄
Elimizde olsa cikmayiz zaten, kimse bayilmiyor kaynana evine gitmeye. Ama ben sahsen sakin hayatimizi, yalnizligimizi cok seven biri olarak memlekete gidildiginde hic bas basa kalamamayi cok özlüyorum. Ara sira da olsa bunu istemek de hakkim yani. Memlekete ailesini gormeye gittik diye 1 saniye bile kaybetmeden anasinin dizinin dibinde olmasi gerekmiyor. Anneyle de oturulur, bi nefes alalim diye 2 saat eşle basbasa da evden cikilmali yani

Şu forumda her gün yeni bir şey öğreniyorum.
Bugün de 30 küsur yıllık ailemin yanına gitmeye karar verip bilet aldığım saniye kardeşimin eşine rapor vermem gerektiğini öğrendim. Aile benim ailem ama 3 haftalık gelin hanım ne hikmetse "ne hikmetse" diyerek altında başka anlamlar arayabilirmiş.
Bugün de aydınlandım. Teşekkürler kk.

Elimizde olsa cikmayiz zaten, kimse bayilmiyor kaynana evine gitmeye. Ama ben sahsen sakin hayatimizi, yalnizligimizi cok seven biri olarak memlekete gidildiginde hic bas basa kalamamayi cok özlüyorum. Ara sira da olsa bunu istemek de hakkim yani. Memlekete ailesini gormeye gittik diye 1 saniye bile kaybetmeden anasinin dizinin dibinde olmasi gerekmiyor. Anneyle de oturulur, bi nefes alalim diye 2 saat eşle basbasa da evden cikilmali yani
İkinizin de dizinin dibinde durması gerekmiyor bence.
Ayrı ayrı takılabilirsiniz diye düşünüyorum.
4 günlük sürede birbirinizi de özlersiniz hem daha güzel olur👌🏻

Kocalariniz veya kocalari baş başa kalmayi bu kadar özlese mutlaka baş başa kalinir. 😂 Aileyle ilgili değil bu

İkinizin de dizinin dibinde durması gerekmiyor bence.
Ayrı ayrı takılabilirsiniz diye düşünüyorum.
4 günlük sürede birbirinizi de özlersiniz hem daha güzel olur👌🏻
O 4 günde yine beraber uyunup uyanılıyor, gün içinde birarada olunuyor. Ne ara özleyecekler birbirlerini? Hiç aklım almıyor benim böyle şeyleri. Abartıdan başka birşey gibi gelmiyor.

Bir Rumlar’ın Megalo İdea’sı, bir de bu pembik yeni gelinlerin aile evinde baş başa vakit geçirme sevdası. :confused:
Ay🙈🙈 pembik yeni gelin degilim ama esimin memleketine gidince muhakkak 1-2 gün kendimize ayırır gezeriz.🙊
Kendi ailemin yanına da gidince aynı şekilde kendimize vakit ayırırız🙊

Şu forumda her gün yeni bir şey öğreniyorum.
Bugün de 30 küsur yıllık ailemin yanına gitmeye karar verip bilet aldığım saniye kardeşimin eşine rapor vermem gerektiğini öğrendim. Aile benim ailem ama 3 haftalık gelin hanım ne hikmetse "ne hikmetse" diyerek altında başka anlamlar arayabilirmiş.
Bugün de aydınlandım. Teşekkürler kk.
Öyle tabii, adamı nikahına alınca tüm sülaleyide emri altına alıyor pembik gelinler…
O ne derse o
Görümcede kimmiş, geline danışmadan haber vermeden aile evine gidiyor hemde bayramda, bilet bile almış üstelik hadsiz.

Ay🙈🙈 pembik yeni gelin degilim ama esimin memleketine gidince muhakkak 1-2 gün kendimize ayırır gezeriz.🙊
Kendi ailemin yanına da gidince aynı şekilde kendimize vakit ayırırız🙊
Ya biz de öyleyiz ama herkesin ortamı böyle değil. Kalabalık aileyse, karşıdakiler anlayışlı değilse baş başa kalma, gezme gibi bir durum olmuyor. Baştan bunu göze alıp gitmek gerekiyor. 😁

O 4 günde yine beraber uyunup uyanılıyor, gün içinde birarada olunuyor. Ne ara özleyecekler birbirlerini? Hiç aklım almıyor benim böyle şeyleri. Abartıdan başka birşey gibi gelmiyor.
Benmi çok senelik evliyim ama adam iş seyatine gitse bile 1 haftalığına artık özlemiyorum. Kaldiki aynı evin içinde yatıp kalktığım, yemekleri gün içinde beraber yediğim adamı özleyeyim.
Yeni evliyken bende öylemiydim hatırlamıyorum.
Halen birlike baş başa tatilede çıkarız, çocukları anneme bırakır yemeğede gideriz o ayrı. Ama 4 gün baş başa kalamayınca özlemiyorum, bunalıma girmiyorum.

Yani işte düşün bir de bunun baş başa kalınmış halini 🤪😀
Hiç özel alan yok, hep dipdibe olalım hiç ayrılmayalım kafası😐

Benmi çok senelik evliyim ama adam iş seyatine gitse bile 1 haftalığına artık özlemiyorum. Kaldiki aynı evin içinde yatıp kalktığım, yemekleri gün içinde beraber yediğim adamı özleyeyim.
Yeni evliyken bende öylemiydim hatırlamıyorum.
Halen birlike baş başa tatilede çıkarız, çocukları anneme bırakır yemeğede gideriz o ayrı. Ama 4 gün baş başa kalamayınca özlemiyorum, bunalıma girmiyorum.
Bilmiyorum ben eşimle zaten hergün birlikteyim, baş başa vakit geçirmek için oldukça fırsatımız var. Aile ziyaretinde birkaç gün baş başa olmayınca ölmeyiz hasretimizden. Ortam müsaittir yine birlikte birşey yapılabilir illa tek başına vakit geçirilmez demiyorum ama burada kaç tane konu okudum, eşin memleketine gidip yalnız vakit geçiremeyince problem çıkaranlar üzerine. Bu kadarı abartı geliyor nereden baksam.

Bilmiyorum ben eşimle zaten hergün birlikteyim, baş başa vakit geçirmek için oldukça fırsatımız var. Aile ziyaretinde birkaç gün baş başa olmayınca ölmeyiz hasretimizden. Ortam müsaittir yine birlikte birşey yapılabilir illa tek başına vakit geçirilmez demiyorum ama burada kaç tane konu okudum, eşin memleketine gidip yalnız vakit geçiremeyince problem çıkaranlar üzerine. Bu kadarı abartı geliyor nereden baksam.
Zaten makul olani budur ama bu biraz şey demek oluyor. Bakınnn benim kocam sizin yanınıza da gelse en çok benle ilgileniyor. Sizi bırakıp benimle geziyor sanırım . Yoksa kimse gece beraber uyuduğu adamı gün içinde bu kadar ozlemez. 365 günde bir iki hafta da bas basa olmayiverirsin.

Zaten makul olani budur ama bu biraz şey demek oluyor. Bakınnn benim kocam sizin yanınıza da gelse en çok benle ilgileniyor. Sizi bırakıp benimle geziyor sanırım . Yoksa kimse gece beraber uyuduğu adamı gün içinde bu kadar ozlemez. 365 günde bir iki hafta da bas basa olmayiverirsin.
Bana da böyle bir duyguyla illa baş başa vakit geçirmeliyiz gibi davranılıyor gibi geliyor, kocamı özlüyorum da işin bahanesi oluyor.

X