Kayınvalide ve Görümce ile Tatil

Hayret yaa, bak sen şu işe. Kimin aklına gelir görümce bayram tatilinde ailesinin evine gelecek. Büyük oyun oynamışlar size.
Büyük oyunu bozmuş 😅 mesela ben bayramlarda asla ailemin yanina gitmem . İyi ki üç kız kardeşiz gelin hanım anamın evine gelmeme de karışacak demek ..

Bu arada başlığı okuyunca tatile gidiyorsunuz sandım. Bayram ziyaretine eş ailesinin yanına gidiyormuşsunuz zaten. Herhalde kayınvalide ve görümce ile geçireceksiniz. 😐
Eşin memleketine gidip, baş başa vakit geçirmek isteyenler kervanına bir üye daha dahil olmuş. 😂

Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?
Takilmamaya çalişin. Iptal durumu yok anladigim kadariyla akisina bırakın. Bir de sorunlardan sonra gorumcenizin baska falsosu yoksa kin tutmayin. Bu size zarar verir evlilige zarar verir. Boyle mevzularda kendiniziifade edin ama surekli esnizle kavga etmeyin daha cok yeni evlisiniz. Ha bence birlikte tatil icin erken baya ama iptal durumu yok diye cevap yazdim yoksa sacma olmus

Kızlar selaaaammm,
Eşimin memleketine gidiyoruz Allah nasip ederse bayramda. Ailesi bayramda orada olacak. Yeni evliyim 3 haftalık. Senelerdir hayaliydi benimle oraya gitmek. Ve görümcem ve eşi de geliyor. Bize de bunu yeni diyorlar. Sözde 1 ay önceden bilet almışlar ne hikmetse söylemediler. Ben de o görümcemden pek hoşlanmıyorum zamanında çok sorun yaşadım görümcelerimle. Evlenince beni tanıyınca sevdiler ama ben yapılanları unutmadım. Buna da ayrı bir antipatim var. Bana yan yana çok iyi davranıyor ama samimi gelmiyor hareketleri çok abartılı. Bir yandan diyorum yapma belki tatil güzel geçecek ama yok eşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum. O benim ablam onlarla da gezeceğiz baş başa da diyor. Sizce nasıl davranmalıyım yeni evliyim ve bu sebepten kavga etmek de istemiyorum. Tatilde nasıl davranmalıyım eşime nasıl davranmalıyım?
Konuyu takipteyim bende aynı şeylerden müzdaribim. Görümcemi sevmem ama bayramlarda eşim memleketini sevdiği için oraya gidiyoruz. Öldürmeyen Allah yaşatıyor ne diyeyim. Tartışmayın zaten anlamıyorlar.

Büyük oyunu bozmuş 😅 mesela ben bayramlarda asla ailemin yanina gitmem . İyi ki üç kız kardeşiz gelin hanım anamın evine gelmeme de karışacak demek ..
Hayır bir de kasıtlı yapıldığını düşünüyor falan. Bu daha elim. 😭

Kızlar selaaaammm,
Kızlar selaaaammm,
Ben aileyle ciddi sorunlar yaşayanların evlenmesini doğru bulmuyorum açıkçası. Bu sayfada zaten kaç tane okudum başta anlaşamayıp ileride felakete dönüşen malum eşlerde anacı oluyor genelde kendi ailesini savunuyor yanlışlarına rağmen. O yüzden aşk meşk bunların önüne geçemiyor maalesef ki sizde zaten şimdiden tartışmaya başlamışsınız eşinizle. Ayrıca ne olursa olsun ileri ki zamanlarda elbette beraber tatil yapılabilir ama ilk zamandan keşke sizinle gelmeselermiş birde haberde vermemişler. Şimdi eşinize tepki göstersenizde daha kötü geçer tatiliniz zehir olun en başta kabul etmişsiniz ailesini zaten bundan sonrada aynı şekilde kabul edin bence.

Siz bir arada olmaktan hoşlanmasanızda onlar eşinizin ailesi ve eşiniz onlarla iyi vakite geçirecektir.
Daha gitmeden tartışma çıkarmak sizi baştan önyargılı gösterir. Olası bir sorunda sen zaten bilenmiştin olur suçunuz olmasa bile.
Güzel düşüncelerle gidin sayılı gün geçecektir. Siz yine eşinizle evinizde baş başa olacaksınız.

Birlikte vakit geçirmeyi sevmiyor olsam da bayramda 2 görümce ve çocuklarını bize davet ettim eşimin hatrına. Ben sizin gibi biraz gerginken (çünkü çok zor ve memnuniyetsiz insanlar) onun mutlu olduğunu görüyorum ve aman 4-5 gün geçer diyorum.

Kınada düğünde yüzüme bakmadılar ondan önce benim büyüdüğüm çevre (daha metropol hayat) yaşam tarzım onlar da okumuşlar ama muhafazakarlar ben açığım ama abartı olmayan uçmayan tarzda mesleğim okuduğum üniversitenin kalitesi mesleğimdeki başarım vs onların da ağızları ile kabul ettikleri gibi ön yargılı oldular. Burnu havada dediler, yok bizimkini parmağında oynatıyor dediler neler neler. Anneleri onların yanında beni arayamazdı kıskanıyorlar diye. Evlerine davet etmezlerdi huzursuzluk çıkarıyorlar diye ve görümcelerim benden büyük düğünden birkaç gün önce düğünü bozuyorduk 1e 5 katıp nişanlımı babasını doldurmalar vs. Evime davet ettim zaman geçirmeye başladık ön yargılıydık seni sevdik filan şimdi MaşaAllah çok iyiler ama o nişanlılık bana ve aileme zehir oldu. O zaman bile onca lafa ağzımı açıp laf etmedim şimdi de iyi davranıyorum eşim teşekkür ediyor ama neler yaşadım kızlar anlatsam var ya onlar beni yeni tanıyor ama ben onları çooooktan tanıdım. Bu ablası da o zaman çok iyi davranır ama sürekli üstünlük sağlamaya çalışır gözdağı vermeye kalkışırdı yaptığı terbiyesizlikler sonucu eşim de ablası ile konuşmayı kesmişti. Şimdi iyi olması samimi gelmiyor diğerlerini yine sevdim ama bunu sevemiyorum ve bu geliyor memleketine. Bu arada akraba ziyareti vs yapmayacağız gezi planı yapmış eşim her güne

Sorun ariyorsunuz yan aynayken iyi davraniyormus ee baska ne bekliyosunuz biseyleri unutmazsaniz mutlu olamazsiniz simdiden daha ortada bisey yokken eşinizle neyin kavgasini yapiyosunuz tabiki bayramda seyranda bir araya geliceksiniz bunu bilmiyo degildiniz heralde evlenirken.

Kızlar ben evlenmeden önce de babaları tüm çocuklarını aynı anda istemiyordu sırayla gidiyorlardı zaten istanbulda hepsi ile bir arada oluyor şimdi biz de yeni evliyiz kalabalık olmayalım dedi babası benden önce de sıra sıra gidilen durumdu orada en azından birkaç ay kafamı dinleyeyim diyor babası bizim gideceğimizi biliyordu görümcem benim onları sevmediğini sorun burada

Memleket dediğiniz kv eviyse bişey diyemezsiniz kadın kendi namesinin evine gelirken izin alacak değil , beğenmiyorsanız gitmezsiniz .
Sadece aynı şehirde olacaksanız bir 2 görüşürüz denersiniz ,baktınız olmuyo esinizle başbaşa vakit gecirirsiniz

Ayyy bu konuyu da erkek tarafı basmış yine görümce savunucuları doluşmuş 😄 Neyse görümceni samimi bulmuyorsan da artniyetli davranma gerçek yüzünü illaki gösterir zaten öyle bi derdi varsa... İlk kez gittiğin bi yer sonuçta tadını çıkar, bilmediğin bi kültürse görümceni boşverip aile büyükleriyle hal hatır yaparsın aile geçmişine dair güzel anılar dinlersin 🤗

Görümceye bak hele, utanmadan bayramda ailesinini ziyarete gidicekmiş. Terbiyesizlik resmen.
Koskoca kraliyet ailesi soyundan pembik gelin gidecek halbuki, onamı kaldı bayramda ailesini görmeye gitmek. Ne hadsiz ya, oda eş ailesine gitsin yada evinde otursun geline ayak bayağı olacak durup dururken 😏

Öfff şu yeni gelin triplerinden ve şerrinden sen koruu Allahım…

Memlekete gitme olayina "tatil" diyecek kadar saf olmamakla başlayabilirsin mesela..
Yeni gelin ya
Bayrama köye gidince tatil sanıyor
Koçişkoyla bayramda kurban kesilmeden fotolarfa atar kesin, hayatımın anlamıyla ilk bayramımız Allah bütün niyetlerimizi kabul etsin diye
Çooook romantik

X