- Konu Sahibi yorgunedebiyatci
-
Ee atsaydınız nişanıGerçekten bazılarınız öyle bir abartmış ki neler yaşadığımı yaşattıklarını bilseniz... O pembik gelinlerden asla olmadım. Ne evim öyle oldu ne takılarım ne bana aldıkları doğrusu ne aldılar ki... Nişanlı kaldığım sürece ağlamadığım gün kalmadı ağzımı açıp birine laf etmedim. Kayınpederim sen çok saf kızsın ayrılsan hakkındır demişti düğünden 1 hafta önce benim kızlarımdan uzak dur seni aşırı kıskanıyorlar direkt babaları dedi ya. Ben aşırı düşünceli aileye aşırı düşkün manevi değerlere önem veren bir eğitimciyim. Görümcem benden tabi izin almayacak ama biletini almış ise benim evime gelip yok ya bu sene gidemem yol parası çok demeyecekti. Takılarımı düşünüp de benimkini ben arkamı dönünce ortak ticaret yapmak için ikna etmeye çalışmayacaktı. Benim yanımda da yapmıyor bunu. Arkamı döndüğüm anda. Diğerleri bana iyi davranıyor arıyorlar soruyorlar bu beni aramıyor eşimi arıyor eşime beni övüyor evime geliyor arkamı dönünce işi konuşuyor. Bana iyi davranıyorlar çünkü benle yeni iletişime geçip benle yeni gezmeye başladılar. O burnu havada gördükleri sosyete kızın yüzüme dedikleri şekilde saf temiz kalpli pozitif cömert düşünceli olduğunu gördüler. Eskiden görmek istemediler bunu. Eskiden gezen tozan mesleğinde başarılı havalı kızı gördüler gerisine bakmadılar. Ve izin almak nedir babası sırayla gelin diyor onlara bile gideceğini son anda diyor çünkü babası yan yana istemiyor inadına yapar gibi yapıyor ben zaten diğer görümcelerime demiştim siz de gelin edin diye. Eşim 1 2 sene konuşmadı ablaları ile sürekli sorun çıkardılar oturacağımız eve kadar. Birden bizim o düğün öncesi patlamadan sonra hepsine patladı sonra eşimin çok üzgün olduğunu görüp onlar konuşmaya başladı ben düğün sonrası yemeğe davet ettim beni o zaman tanıdılar. Onlar yüzünden düğünümü iptal etmeye o kadar kararlıydım ki... Buna rağmen hiçbirine saygısızlık etmedim. Bana dediklerini çoğunuza deseler ay gelinden izin mi alacağım vs demek yerine çoğunuz o nişanı atardınız! Ben hiçbiri ile kötü olmadım hanımlığımı eğitimci oluşumu bozmadım. Şimdi o pembik gelin dalgacıları bence neler yaşadığımı sorun önce sonra neden sevmediğimi anlarsınız...
Öyle tabii, adamı nikahına alınca tüm sülaleyide emri altına alıyor pembik gelinler…
O ne derse o
Görümcede kimmiş, geline danışmadan haber vermeden aile evine gidiyor hemde bayramda, bilet bile almış üstelik hadsiz.
Ben aşırı düşünceli aileye aşırı düşkün manevi değerlere önem veren bir eğitimciyim.
O burnu havada gördükleri sosyete kızın yüzüme dedikleri şekilde saf temiz kalpli pozitif cömert düşünceli olduğunu gördüler
Eskiden gezen tozan mesleğinde başarılı havalı kızı gördüler gerisine bakmadılar.
Bu arada biraz sallıyorsunuz gibi geldi. Havalı, sosyetik, mesleğinde başarılı o güçlü kadın haftada dört gün kahvede okey masasında sabahlama potansiyeli olan adamla evlenmek için kendisine yapılan saygısızlıklar karşısında kan kusup kızılcık şerbeti içmez. Aynı vizyona sahip kadın eşin köyüne yapılan bayram ziyaretine tatil de demez mesela.Ben hiçbiri ile kötü olmadım hanımlığımı eğitimci oluşumu bozmadım.
3 haftalık evlilikte de sürekli tartışmayın ya, bu ne, daha cicim aylarında kavga gürültü gerginlik...nasıl başlarsa öyle devam eder, biraz ılımlı oluneşimle de sürekli bu konuda tartışıyorum.
Evet ya 3 haftalık evlilikte sürekli görümceleri ile görüşen, tatil diye de eşin memleketine gidecek olan,eşi okey masasından kalkmayan, havalı sosyetik güzelBu arada biraz sallıyorsunuz gibi geldi. Havalı, sosyetik, mesleğinde başarılı o güçlü kadın haftada dört gün kahvede okey masasında sabahlama potansiyeli olan adamla evlenmek için kendisine yapılan saygısızlıklar karşısında kan kusup kızılcık şerbeti içmez. Aynı vizyona sahip kadın eşin köyüne yapılan bayram ziyaretine tatil de demez mesela.
Adamla evlenene kadar neler çektim ben, siz olsanız dayanamaz nişanı atardınız diyorsunuz bir de. Evet ben olsam dayanmazdım gerçekten. Keşke siz de çekmeseydiniz, sanki vatan borcu ödediniz
Bu havalı ve sosyetik eğitimci umarım balayı yapabilmiştir...Evet ya 3 haftalık evlilikte sürekli görümceleri ile görüşen, tatil diye de eşin memleketine gidecek olan,eşi okey masasından kalkmayan, havalı sosyetik güzel
Eş memleketine gitmeyi tatil olarak görmesinden dolayı balayına gitmemistirden yana kullanıyorum oyumuBu havalı ve sosyetik eğitimci umarım balayı yapabilmiştir...
İşte tam da böyle biriyim... Yine de kin tutamadım onca yapılana rağmen. Ve anne babalarının evi dediğim şey anne babaları zaten İstanbul'da yaşıyor gideli onlar 2 hafta oldu. Babası gelmeyin sıra sıra dediği halde gizli saklı yapması sorun. Neden gizli saklı? Geliyorum demesine kimse gelme demezdi. Ama bizim gideceğimiz bayramda çok belliydi yine de tamam sıra sıra olsa da neden son günde ben bileti alalı 1 ay oldu söylemedim demesi sorun? Evimde annesine babasına bile dememesi? Bu arada sıkı fıkı değilim gayet mesafeli ama uyumlu davranıyorum sizden öteye geçmeden kendimle ilgili pek paylaşım yapmadan ortama uyumlu
Kendimi överken ben:
Ahshdjdjdjjdjdjsjsdjdj o konuyu hatırladım harikaydı o yaOnun meali şey ya; sülalede üniversite yüzü gören ilk insan benim.
Fake değilse böyle olduğuna yemin edebilirim
Bir de bir üye vardı, eşinin ailesi kendisine hocam, hoca hanım vb şekillerde hitap etmiyor diye dertliydi.
Ne acılar var işte hiç bilmiyoruz
Tespit gibi tespit. Sosyetik kız öğretmen olmaz çünkü. Bu kadar abartılıyorsa kesin gariban aile şişirmesi.Onun meali şey ya; sülalede üniversite yüzü gören ilk insan benim.
Bununla 2 kere görüştüm evimin yanında olanlarla o kadar görüştük. bu dediğim gibi arkamdan iş çevirmekle meşgul
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?