Kayınvalide ile gerilen ipler...

Benim de çoğu zaman yaptığım bir hatadır bu: Karşımdakini kendim gibi zannetmek.

Ama değiller. Yaşanan yıllar öğretti.

Kayınvalideniz düşünceli değil, misafirperver değil, vs vs

Böyle kabul edip kendi kendinize güzel zaman geçirmeye çalışmalısınız. Etrafımızdaki insanların ne dediği, ne demediği, ne yaptığı, ne yapmadığı bu kadar büyütülmemeli.

Siz akşam eşinizle sahilde içmeyi mi planladınız, kv ben de geleyim mi dedi, mesela orada "anne biz eşimle içeceğiz, sen bugün gelme, yarın gelirsin" diyebilmelisiniz.

Ya da "anne sen yarın yemek yapma sakın, mangal yapacağız biz" diyebilmelisiniz.

Biraz kontrolü kendi elinize alın.

Konu sahibi, aynen böyle yapın.

Bir örnek daha vereyim. Su aldım içiyorum "senin dünden kalan bardağın da vardı" diyor. E unutmuşum ben ne yapayım ? Onu öyle bırakmışsın, bunu böyle eksik yapmışsın. Hep alttan alta bir iğneleme. Sevemedi bu kadın beni yok :bicak:
Sevmeyecekte zaten. Beklenti içerisinde olma. Herhalde sen gelinsin diye herseyi sen yap hizmet hörmet et istiyor bi yandan benim evim benim kurallarim diyor
. Ben yurtdışından giderim yıllardır bize sofra kurmaz kV valizleri odaya bırakır direk mutfağa gecerim. Her işimi yaparım Burnumuda yere indirmem. Bende de o kadar değerleri oluyor iste

Ki bence eşimden büyüğüm diye hiç hayalindeki gelin değilim. Neyse:KK14:

Eşiniz kaç yaşında ki merak ettim .Cidden kv nin derdi bu mu ?

Sanmam sonuçta iki sene oldu. Altı yaş var aramızda ama kv dört sanıyor :KK53:

Ne o sizi sevmek zorunda nede siz onu.. Ama saygı şart. Kv niz rahat davranmış. Sizde rahat olun madem beklemeyin. Canınız ne istiyorsa alın yiyin yapın yiyin. Yada teşvik edin. Yaprak sarmasını çok seviyorsanız onun elinden yemek istiyosanız hazırlayın malzemeleri yada onuda mutfağa sokun beraber hazırlayın yiyin. Başkalarından bişey beklemeyin artık gelmişsiniz otuzunuza madem.

Kusura bakmayın ama ben kadını haksız göremedim. Hep bir açık arama peşine girmişsiniz. Evde çorba ve barbunya varsa akşama da zaten yemek yapılacaksa neden tekrar kek börek yapılsın ki gayet de zeytinyağlı barbunya yenir yani yazın neden yenmesin? dolma yapıcam demiş yapmış da ama neden zeytinyağlı değil de etli yapılmış buna takmışsınız el insaf kadın o kadar sarmış zaten önceden gidip yardım etmemişsiniz siz orada artık misafir değilsiniz ki bana özel yemek hazırlansın, benim istediğim yemekler yapılsın niye sizin hizmetçiniz değil ki o kadın evde ne varsa ne yapılırsa o yenir.

Size de demiş zaten ne istersen yaparız diye neymiş eşime sordu bana sormadı. Yok evde dondurma var dışarda yemeyin dedi eskiler öyle benim annemde söyler evde var vermeyin para boşuna diye bu art niyetten değil ki. Hemen o gün mangal yapmak zorunda da değilsiniz haklı yemek var ziyan olacak ne var mangalınızı bir gün sonra yapsanız. Kadın her şeyi yapıyor önünüze koyuyor siz hazıra gidiyorsunuz ve bir de beğenmiyorsunuz.

:KK70::KK70::KK70:

Offf ya babamı gördüm bi an .

Bana kalmaya geldiğinde en mühim meseledir " BARDAK" :rolleyes:

Benim burda bardağım vardı aus ...

Su getiriyorum , eee benim bardağım vardı ..

Çay koyuyorum , benim bardağım vardı ..

Sanki adet başına kira alıyorum bardaktan .

O yaş insanı böyle işte . Çokta takma .

:eğlence::eğlence:
Ya bu bardak takıntısı bende de var yaşla alakalı değil bence...
Mesela biz evde 2 kişiyiz eşim her su içmede ayrı bardak çıkarıyor diyorum ki biz seninle karı kocayız aynı bardaktan bile içebilmeliyiz neden sürekli bardak çıkarıp duruyorsun? O da istemsiz alışkanlık bardak alıp duruyor ailecek öyleler.
Düşün evde 5 kişi var ve sabahtan öğlene 8-10 tane bardak birikiyor saçma bence.
herkes bardağını bilsin arkadaşşş

İşte o noktada da söylenme kısmı başlıyor. Ama yemek yaptım filan. Eşim de anneci değildir hatta hiç düşkün değildir ama o akşam dili bağlandı diyemedi anne içicez diye.

Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.
Ahhh keşke benim eşimde anneci olmasa dğn kaynanama gittik eşim utanmasa kucağına oturacak otururken dibine oyuruyor sarılıyor ne zaman anneaine gitsek bana uzak davranıyor böyle olmasından iyidir emin ol

siz soyleseniz belki batabilir ama esinizde bitiyo is iki tatafi idare edebilmeli esiniz sustugu için küçük çocuk gibi hala yönetmek istiyo galiba

Evet biraz öyle oldu okuyunca :110: Sanki kapris yapıyor gibi. Ama öyle değil kadınla anlaşamıyorum sanki.

Ama işte anlaşamıyorum sanki 'desiniz,.Sanırım siz ilgi bekliyorsunuz istediğiniz ilgi ve alakayı göremediğiniz için kv'hanımdan bu sefer kafanızda kuruyorsunuz.Canınız mangal istedi ise annesi yok desede anne nezamandır ailecek bir mangal keyfi yapmayı düşünüyordur.Kalan yemekleri yarın yiyelim diyebilirsiniz.Veyahut dondurma istedi ise canınız anne evdekinide ilerleyen saatlerde yeriz şimdi bir sahil yapıp leyfini çıkaralım diyip icraate dökebilirsiniz.İstenileni size empoze ettikleri ile değil istediğinizi kırmadan empoze edin ve uygulayın .

İşe bak, ben de kaynanamın sürekli bıraktığım bardağı almasına sinir oluyorum. Özellikle de renklilerden alıp "anne bu benim" diye belirtmeme rağmen bir bakıyorum hoop yıkanmış. Acaba o da içtikten sonra yıkayıp kaldırmamı mı bekliyordur:-)

ya aslında çok kafaya takılmıcak şeyler geleneksel bi insan herhalde, eskiden karpuz yerdik mesela, sonra dondurma isterdik, annem karpuz yediniz ya derdi:KK70::KK70:
bu arada ben de bardağı olan birinin temiz bardak almasına sinir olurum:KK53:
bence kaynanan sizi misafir gibi görmüyor, kötü niyetli gelmedi bana...
bu arada bende geçen sene aile tatiline gitmiştim, datça merkezde ayaklarım suyun için içememek ne dokunmuştu ya, hususi onun için gidesim var o sahile:eğlence::eğlence::eğlence:
:KK3: bizim evde 15000 bardak olur.
Size misafir filan gelmiyeyim ben sakın.:KK23:

Evet biraz öyle oldu okuyunca :110: Sanki kapris yapıyor gibi. Ama öyle değil kadınla anlaşamıyorum sanki.

30 yıllık k.validemle bile arada takışıyoruz hala,boşver konuşsun dursun sen gene bildiğini yap.
Yemekmi yiyeceksin ye gitsin içecenmi iç eşinle beraber..

• İşte o noktada da söylenme kısmı başlıyor. Ama yemek yaptım filan. Eşim de anneci değildir hatta hiç düşkün değildir ama o akşam dili bağlandı diyemedi anne içicez diye.
Bundan sonra dediğiniz gibi yapacağım.

Söylenince onu yarın yeriz, 3 yıldır burada mangal yapamadık, çok canım çekti diyin. Siz de ısrar edin tavır yapmadan. Ya da daha gitmeden söyleyin sizin böreğimiz çok güzel biz gelmeden yapar mısınız, yoldan gelince yiyelim. 2. gün de mangal yapalım vs.

Kusura bakmayın ama ben kadını haksız göremedim. Hep bir açık arama peşine girmişsiniz. Evde çorba ve barbunya varsa akşama da zaten yemek yapılacaksa neden tekrar kek börek yapılsın ki gayet de zeytinyağlı barbunya yenir yani yazın neden yenmesin? dolma yapıcam demiş yapmış da ama neden zeytinyağlı değil de etli yapılmış buna takmışsınız el insaf kadın o kadar sarmış zaten önceden gidip yardım etmemişsiniz siz orada artık misafir değilsiniz ki bana özel yemek hazırlansın, benim istediğim yemekler yapılsın niye sizin hizmetçiniz değil ki o kadın evde ne varsa ne yapılırsa o yenir.

Size de demiş zaten ne istersen yaparız diye neymiş eşime sordu bana sormadı. Yok evde dondurma var dışarda yemeyin dedi eskiler öyle benim annemde söyler evde var vermeyin para boşuna diye bu art niyetten değil ki. Hemen o gün mangal yapmak zorunda da değilsiniz haklı yemek var ziyan olacak ne var mangalınızı bir gün sonra yapsanız. Kadın her şeyi yapıyor önünüze koyuyor siz hazıra gidiyorsunuz ve bir de beğenmiyorsunuz.

Mangalı ertesi gün yakacaktık zaten. Dedikleriniz doğru olabilir açık arama kısmı. Ama ben annemden çok farklı gördüğümden o ilgi ve alakayı bekliyorum sanırım. Artı çok karışıyor bilmiyorum genelde iyiyizdir ama bu sefer çok sıkıldım.

Back
X