- 22 Temmuz 2019
- 11.511
- 51.855
Allah sabır versin. Anladigim kadariyla hzuursuzluk cikmasin diye susan taraf sen oluyosun.. ama yapma bunu kendine sonra patlamasi kötü olurAma inanın o bile çare olmuyor bazen. Kaynanam arıyor gelsenize yemeği burda yicez dedik ya diye. Ya da x bey müsaitmiydiniz görüşemez olduk diye eşime kötü evlatmış gibi hissettiriyor. Kardeşi her annesine geldiğinde bizimde inmemiz gerekiyor eşim yiğenini görmek istiyor gitmeyelim desem benim ailemede soğuyabilir. Kulliyen sıkıntı ya. Benim kaynanamın bakış açısı sıkıntı. Geçen birine demişki dubleks al gelini üste koyarsın. Dicektim gelin belki istemicek niye başkası adına karar veriyorsunuz. Yuttum yani.
Canım o klasik bir bahane annesinn yanina tasinmaniz icin.. dur bakalim gün dogmadan neler doğar cocuk olsun da bakicisini dusunmek kalsin. Calisiyosun bulursun saglam bi bakici ya da kreş..Sevgilim zaten sen çalışıyorsun ileride çocuk olunca bakıcıyla büyümesin annem bakar diyordu bilmiyorum çevrenizde bu şekilde çocuk büyüten oldu mu ama güvenme açısından iyi ama yine de sorunlar oluyor diye duyuyorum.
Evet annem yemeğe çağırdı diye kızıyımmı anneme napıyım dicek arada kalıcak mutsuz olucak. Evlenince erkekler ailelere dahada bağlanıyorlar.
Bu laflari normal bi ortamda söyleseniz anında nankör kötü gelin kötü insan olursunuz.Ya ben kayınvalide olsam gelinle yaşamaktan da rahatsız olurum hem onun ayrı yaşantısı var hem benim var derim şaka gibiler cidden düşünüyorum düşünüyorum ama anlayamıyorum gerçekten.
Dediğiniz gibi dublekste üstte olmayı gelin isteyecek mi bakalım. Kendi kızları olsa asla istemezler ya ama başkasının kızı ana baba evladı değil sanki.
Şimdi üzülürsünüz ama ilerde pişman olmaktan iyidir emin olun1 yıldır uğraşıyorum durum değişmeyince ayrıldım
Daha 8 aylık canım. Aksine susmadığım için huzursuzluk çıkıyor. Umarım zamanla eşim anlar.Allah sabır versin. Anladigim kadariyla hzuursuzluk cikmasin diye susan taraf sen oluyosun.. ama yapma bunu kendine sonra patlamasi kötü olurkac yıllık evlisin?
Zaten meraklılar hemen kötü gelin demeye ne yapsak yaranılmaz valla en güzeli ayrı şehirlerBu laflari normal bi ortamda söyleseniz anında nankör kötü gelin kötü insan olursunuz.
Çünkü bizim ailemiz yok agac kovugundan ciktik. Biz sadece sultanların minik sehzadelerinin ev islerini yapmakla gonullerini hos tutmakla yükümlü köleleriztabiki soz hakkimiz olmucak biz kimizki
Biraz da gecmisten geliyo onlar cekmisya. Benim kv ye sorsan cok cekmis. E sen cekmissin beni anlasana. Yok illa o da cektircek. Kaynanalik kutsal bi kurum onlar icin. Pabucumun kurumu.
Aynen doğdu sanki biz ağaç kovuğundan çıktık. :) Kedin çekmiş başkasına çektirmeseler ya yok ama öle olmuyor..Bu laflari normal bi ortamda söyleseniz anında nankör kötü gelin kötü insan olursunuz.
Çünkü bizim ailemiz yok agac kovugundan ciktik. Biz sadece sultanların minik sehzadelerinin ev islerini yapmakla gonullerini hos tutmakla yükümlü köleleriztabiki soz hakkimiz olmucak biz kimizki
Biraz da gecmisten geliyo onlar cekmisya. Benim kv ye sorsan cok cekmis. E sen cekmissin beni anlasana. Yok illa o da cektircek. Kaynanalik kutsal bi kurum onlar icin. Pabucumun kurumu.
Yemekten sonra çaya kalacaksınız. Sonra eve gitmen 12 1 i bulacak. Allah kurtarmış verilmiş sadakan varmış ciddiyimErkek arkadaşım bana çalışacaksın yemek hazır olur işte ne güzel falan diyordu dediğiniz gibi aynı haklı olduğunuz halde ses çıkarınca nankör görünüyorsunuz onlara göre.. bu kadar basit bakıyorlar ki olaya yani insanın kendi evinde özenerek yemek pişirip güzel bir akşam yemeği yemek istiyordur yani bunu anlamayacak kadar kıtlar. Yani ben kayınvalide olsam gerçekten derim bu kız işten geldi belki yorgundur belki kocasıyla kalmak istiyordur bunu anlamak neden bu kadar zor. Yani arada olsa çıkılır birlikte gülünür eğlenilir sohbet edilir ama dip dibe olmanın ne onlara faydası var ne size keşke bunu idrak edebilseler.
Bizde nişanlıyken akrabalarım babam falan hep kaynananın yakınına taşın, yararı olur diyordu. Şunu da anlamıyorum 30 yaşına gelmişiz. Niye onların semtinde oturayım. Eşime dedim o semtte tutarsan git kendin otur dedim. Tutarsa ailesi ile sorun yaşayacağımı biliyordu. Ben vıcık vıcık ilişkileri sevmiyorum. Onlarsa bayılır. Çat kapı gelirlerdi.Şükür uzaktayız şuan. Kafam rahat.Mesafe her zaman iyidir. Bizde nişanliyken düğüne az kala ev bulamadık kayinvalidemlerin alt katında bulduk ama eşim orayı kesinlikle istemedi iyikide istememiş. O zaman aramız bu kadar iyi olmazdı eminim
Bende eşime diyorum annenle niye takılayım yaşıtım mı. Sıkılıyorum ne konuscam onla dıyorum. Bi de kaynanayı anne gıbı görme muabbeti var. Bir psikolog söylemişti. Kırmızı başlıklı kızın kurdu annesi gibi görmesi demişti.Aynen doğdu sanki biz ağaç kovuğundan çıktık. :) Kedin çekmiş başkasına çektirmeseler ya yok ama öle olmuyor..
Benim erkek kardeşim yok ama bir kayınvalide olarak yengemi görüyorum gelininin o kadar üzerine düşüyor ki nasıl seviyor kızı gibi ya o kadar imreniyorum ki arkadaş gibiler çok iyi anlaşıyorlar ve onları özgür bırakıyor genç onlar bizim yanımızda ne yapsınlar diyor ama o iyi oldukça gelini de ona 10 kat iyi oluyor, iyilik iyiliği doğuruyor
canm sonuna kadar kabul etme seni seven insan ortaklaşa karar verır bı yerde konuyu kapatırdınız bende kayınvalıdemle normal apt.da altlı üstl oturuyorum kayınvalıdem bzden cıkmak bılmıyor yememız ıcmemz herseyımz bır bır tek yatmadan yatmaya evıne gıdıyor annemler gelıyor bızde arkadaslarım gelıo bızde artık patlama noktasına geldım sabredıyorum ve temmzda kısmetse bir sene olucak evleneli en güzel kararı vermıssın hıc üzülme sevgılınn dedıgı gıbı olmuyor karısmazlar arada bır cıkarız gezerız tozarz demeyle olmuyor bu sefer onun annesı oyle yapmayın bnıde göturun herseyde hesap vermek zorunda bırakıyor cocugunuYaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var biz mutlu bir çiftiz ancak işler ciddiye gittiğinde sevgilim ailesinin alt katında oturmamızı istiyor ben İzmir'de çalışıyorum sevgilim Hatay'da , bu durumda benim İzmir'den Hatay-Antakya'ya taşınmam gerekiyor, hem şehir değiştirmek hem de altlı üstlü oturmak bana haksızlık gibi geliyor, son 1 yıldır bu konu ile boğuşuyoruz. Ben kaygılarımı güzelce anlatıyorum olmuyor kavga ediyoruz olmuyor. Sevgilim diyor ki bir gün onlara bir şey olur da yetişemezsem vicdan azabı çekerim diyor onu anlıyorum da o beni anlamıyor. E benim ailem de Bursa'da yaşıyor ben haksızlık olmasın diye iki şehirde de olmayalım diyorum hiç yanaşmıyor, sana kimse bir şey diyemez sürekli yukarı çıkmayız, istediğimiz gibi gezer tozarız diyor ,zaten ben kendim şu an sürekli alt kattayım evlenince arada çıkarız diyor , hem kira vermeyiz evi de istediğin gibi dekore et döşe nasıl istersen öyle olsun diyor ama ben bunları değil ufacık da olsa huzurlu bir yuva istiyorum. Normal bir apartman dairesi olsa hani komşu vs. olsa kabul ederim belki ama aile apartmanına hiç sıcak bakmıyorum. Erkekler en başta bir şey olmayacak diyor evlenince iş değişiyor ben düzenimiz ayrı olsun , çok yana yana olunca bir sıkıntı çıkacak diye düşünüyorum. Saygılı güzel bir ilişkimiz olsun ailesiyle istiyorum ama durumlar yüzünden olamıyor. Gerçi ben çalışıyorum ama akşam eve geldiğimde dinlenmek istiyorum yani doğal olarak misafiri geldi çık olacak, sürekli beraber yeme içme vs. olacak diye düşünüyorum, ailesi illa alt katta oturun diyormuş ben de 1 artı 1 bile olsa ayrı istiyorum diyorum ama anlamıyor ve bu yüzden 4 yıllık ilişkimizi sonlandırdık, o da çok üzgün şu an ben de ama orta yolda buluşamıyoruz . Hem o kadar işim için emek verdim oraya gidince kariyer imkanım da daha az olacak. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ?
Allah yardımcın olsun zor işlerKonuşamadım canım çünkü evde olduğunda yemeğini yaparım ben senin uğraşma diyerek bağladı. Yapma anne ben yaparım dedim anlamadı. Eşime dedim ne güzel sevin işten geliyoruz bu saatten sonra uğraşma dedi. Saçımı yolucaktım aynı evde yaşar gibi olduk. Sonra işe başladı kendisi rahatladım haftada 1 görüşür olduk. Ama kendisi diyelim ki bugün izinli hala sormadan etmeden fazla yemek yapıp gelin diyor. Herkesin düzeni var desem ben napıyorum ki yavrum sizi düşünüp yemek yapıyorum dicek haksız çıkarım hiç yeltenmedim konuşmaya bunu davranışlarımla belli ettim pilav arttı yarın evdesiniz yeriz birlikte dedi bende kocamla dışarda yedim dışardan yemek söyledim yiyesimiz yok dedim zamanla anlicsk umarım.
İste bir türlü özgürlük ve ayrı bir hayatınız olduğunu anlamıyorlar altlığı üstlü olunca,insanı evliliğinden soguturlar . Bencede evlenince her şeye karışıyorlar en ufak aktivite bile gözlerine batacak gibi hissediyorum ben de ,direndim uğraştım ama sonunda ayrılık oldu saglik olsun o türlü daha mutsuz olacaktım simdi en azindan kendi standartlarımda guzel bir hayat sürdürüyorumcanm sonuna kadar kabul etme seni seven insan ortaklaşa karar verır bı yerde konuyu kapatırdınız bende kayınvalıdemle normal apt.da altlı üstl oturuyorum kayınvalıdem bzden cıkmak bılmıyor yememız ıcmemz herseyımz bır bır tek yatmadan yatmaya evıne gıdıyor annemler gelıyor bızde arkadaslarım gelıo bızde artık patlama noktasına geldım sabredıyorum ve temmzda kısmetse bir sene olucak evleneli en güzel kararı vermıssın hıc üzülme sevgılınn dedıgı gıbı olmuyor karısmazlar arada bır cıkarız gezerız tozarz demeyle olmuyor bu sefer onun annesı oyle yapmayın bnıde göturun herseyde hesap vermek zorunda bırakıyor cocugunu
Sağolasınız evet zor yaşlandım 8 aydaAllah yardımcın olsun zor işler
aynen oyle hıc uzulme gercekten ılerleyen zamanda ıyıkıde bu kararı verdım dıyıceksn bak. hiç pişman olma ben evlılıkten sogudum gercekten gıdebıldıgı yere kadar sürdürcem ornek verıym sna dısarıdan yemek sıparıs verıcez ne gerek var cebınzde kalsın para evde yıyın eşinle evdesn ıster ıstemez şakalasıyorsun soncta eşin öpüceksnde sarılcaksnda hemen gozler senn üzerinde tartısıyorsun neden tartıstın yada sıızn neyınz var gıbı gıbı bır suru sey..madem bu kadar karısıcaksn evlendırmicektın oglunu .İste bir türlü özgürlük ve ayrı bir hayatınız olduğunu anlamıyorlar altlığı üstlü olunca,insanı evliliğinden soguturlar . Bencede evlenince her şeye karışıyorlar en ufak aktivite bile gözlerine batacak gibi hissediyorum ben de ,direndim uğraştım ama sonunda ayrılık oldu saglik olsun o türlü daha mutsuz olacaktım simdi en azindan kendi standartlarımda guzel bir hayat sürdürüyorum
Buda işin diğer bir yönü tabi sen mesafe koysan gitmesen bile onlar sana sürekli geliyor yakın olunca ,annenin, arkadaşının, eşinin,çocuklrının yanında hep onlar var bİde konuşulanları kendi kızı,kardeşi vs ile incelemek var,herşeyiniz ağızlarında ama kendileri bir sır küpüdür.canm sonuna kadar kabul etme seni seven insan ortaklaşa karar verır bı yerde konuyu kapatırdınız bende kayınvalıdemle normal apt.da altlı üstl oturuyorum kayınvalıdem bzden cıkmak bılmıyor yememız ıcmemz herseyımz bır bır tek yatmadan yatmaya evıne gıdıyor annemler gelıyor bızde arkadaslarım gelıo bızde artık patlama noktasına geldım sabredıyorum ve temmzda kısmetse bir sene olucak evleneli en güzel kararı vermıssın hıc üzülme sevgılınn dedıgı gıbı olmuyor karısmazlar arada bır cıkarız gezerız tozarz demeyle olmuyor bu sefer onun annesı oyle yapmayın bnıde göturun herseyde hesap vermek zorunda bırakıyor cocugunu
Evet öylw aslında hepimiz anne adayıyız abimde var annemde düşkündür düşkün olsun tabi sevsin saysın öpsün koklasın sarılsın anadır ama bilsin ayrı yuvası olduğunu asıl burda başlıyor olay. Ben yemekte yerim orda sorun da değil ama müsaitseniz gelin fazla yapıyımmı ayrı konu fazla yaptım yersiniz gelin ayrı konu. Sormadan başka biri adınada fazla yemek yapılmaz. Ya da ben abartıyorum bilmiyorumBuda işin diğer bir yönü tabi sen mesafe koysan gitmesen bile onlar sana sürekli geliyor yakın olunca ,annenin, arkadaşının, eşinin,çocuklrının yanında hep onlar var bİde konuşulanları kendi kızı,kardeşi vs ile incelemek var,herşeyiniz ağızlarında ama kendileri bir sır küpüdür.
E ek-26 şimdi anne olmayınca sizin ve yeni evlilerin anlaması zor ama oğlan annesi olarak çocuklarıma çok düşkünüm ve gerçekten uzakta oldukları zaman onlarsız yapamam geliyor şu an,lakin bu onlara baskı,duygu sömürüsü yapacağım anlamına gelmiyor,nadıl askere,ünv.,yurtdışına,iş gezisine vs yollyabiliyorsak buda onun yuvası sorumluluk sahibi olmaları için gerekli bağrımıza taş basarız.yeterki mutlu olsunlar,alışana kadar aileleriyle ilgilensinler,yaşlılıkklarında hastalıklarında yardımcı olsunlar.annelerde haftada bir yemek versin çocuklarına bişey olmaz,yarın çocuğunuzu bırakıp işinizi halledersiniz oda torun sevmek ister.tüm bunlar aynı apartman,semt olmadan ,torun bakıcılığı yapmadan da olabilir.
Bence içinden ne geçiyorsa direk söyle. Anlamasa bile içinde kalmaz. Yoksa insan kendi kendini yiyoSağolasınız evet zor yaşlandım 8 ayda
e sizin de bir aileniz var. siz oraya gitmeyi kabul etseniz bu sefer akşama yemeği annemlerde yiyelim diyecek her akşam orada. sonra üstüne çay içelim diyecek, sabahları kahvaltı yapalım diyecek diyecek de diyecek. e anneden ayrılamayan bir tip belli ki bir yere gitmek isteseniz annemleri de alalım diyecek. sizin kendinize ait bir hayatınız olmayacak. şehir değiştirseniz bile alt katı kabul etmeyin bence. bu ne bencillik yahu. her fedakarlığı siz mi yapacaksınız?Sevgilim diyor ki bir gün onlara bir şey olur da yetişemezsem vicdan azabı çekerim
Bir de benim erkek arkadaşımın annesi ile teyzeleri çok sık birbirlerine gidip geliyorlar ve abilerinin eşlerini sürekli eleştiriyorlar aynı dediğiniz gibi.Buda işin diğer bir yönü tabi sen mesafe koysan gitmesen bile onlar sana sürekli geliyor yakın olunca ,annenin, arkadaşının, eşinin,çocuklrının yanında hep onlar var bİde konuşulanları kendi kızı,kardeşi vs ile incelemek var,herşeyiniz ağızlarında ama kendileri bir sır küpüdür.
E ek-26 şimdi anne olmayınca sizin ve yeni evlilerin anlaması zor ama oğlan annesi olarak çocuklarıma çok düşkünüm ve gerçekten uzakta oldukları zaman onlarsız yapamam geliyor şu an,lakin bu onlara baskı,duygu sömürüsü yapacağım anlamına gelmiyor,nadıl askere,ünv.,yurtdışına,iş gezisine vs yollyabiliyorsak buda onun yuvası sorumluluk sahibi olmaları için gerekli bağrımıza taş basarız.yeterki mutlu olsunlar,alışana kadar aileleriyle ilgilensinler,yaşlılıkklarında hastalıklarında yardımcı olsunlar.annelerde haftada bir yemek versin çocuklarına bişey olmaz,yarın çocuğunuzu bırakıp işinizi halledersiniz oda torun sevmek ister.tüm bunlar aynı apartman,semt olmadan ,torun bakıcılığı yapmadan da olabilir.