KAYINVALİDE İLE ALTLI ÜSTLÜ OTURUP BİR DE ŞEHİR DEĞİŞTİRMEK

Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar eş ailesi evlenince ilgi bekleyecek. Çocuğun olacak kaynanan bakacak. Herseye karısacak. Ailen rahatca gelemeyecek. Ayrıca onların alt katında oturacagına kendı aılenle otur daha iyi. Maddı bakımdan rahat etsede manevi yönden inan huzursuz olurdun.Bence içini rahat tut. Dogru olanı yaptın sen

Evlenip mutsuz olmandan iyidir inanki aha 20 yasindayim 2 yillik evliyim bosanacagim gunu iple cekiyorum nefret ettirir huzursuz yuva artik kimseye guvenin kalmaz ..
Lutfen kendine haksizlik yapma hic bir zaman duygusal kararlar verme..
Duygusal yanım ağır olmadığı için şu an bu yoldayım ve ayrıldık, sizin adınıza üzüldüm mutlu bir birliktelik herkesin hakkı aslında ama umarım bundan sonra güveninizi yeniden kazanacak ve sizi mutlu edecek insanlar olur hayatınızda.

Sınırlarını net çizerek iyi yaptın. Evlensen emin ol uzaga tasınmak ısteyecektın ve eşin kesınlıkle taşımazdı.Aynı binada olup mutlu olanı görmedim ben. Büyük konuşmuyorum da aynı bina degil aynı semt bile istemiyorum.Eşim gider kendi oturur. Benim için biter bu iş.Bak çok iyiler ama olmuyor. Çok ilgi bekliyorlar. Akrabaları desen onlarda öyle. İnan dogru olanı yaptın. Hiç geriye bakma bile. 4 yıl dedıgın nedır kı. Herkes her sevgılısıyle evlenmiyor hem.

Anlattığınız şey kücük bir problem değil o yüzden neden bitirdim diye sorgulamayın. Gayette bir ilişkiyi bitirecek bir neden.

İzmir gibi bir yerden kalkip hatay a onun anasının dizinin dibine gideceksiniz. kendi aileniz bursa da ki cok daha uzaklaşacaksınız işinizi bırakacaksınız ki hatay da izmir kadar cok iş ve kendinizi geliştirme imkanınız yok. oldu paşamın başka arzusu var mıymış?

Ailesine bir sey olursa vicdan azabı cekermiş bak sen. onun ailesi kıymetli bir tane de sizin aileniz neci? sizin ailenize bir sey olursa? insanlar aynı evde yasadikları anne babalarını sabah can vermiş buluyorlar gece yatakta kalp krizi geciriyor evdekilerin ruhları duymuyor kendisi nasıl engel olacakmışta vicdan azabı cekmeyecekmiş? Bunların hepsi bahane duygu sömürüsü baska bir sey degil.

Erkek arkadaşınız bencil. Simdi ayrılığı kabul etmiş gorunuyorki siz duygusal davranın dayanamayın kabul edin dönun. Simdiden tercihini yapmiş ailesinin dibinden ayrılmamak icin sizi birakmış. evlenince daha da aileci olacak emin olun.

Evet zor 4 yıl kolay degil ama duygulariniza yenik düsmeyin doğru bir karar vermişsiniz.

Gitsin annesini dibinde oturacak gelin bulsun annesine. Kendine es dehil annesine gelin arıyor paşam.

Sizin eşiniz ne mutlu ki ev ayırmaya sıcak bakmış . Her şeye müdahale olurdu yoksa ... Kavgasız gürültüsüz ayrıldık ama bu kriterlere uygun birisi ile evlendiğinde o kızda mutsuz olacak sen de olacaksın bunca zaman sevgili olmayı geç seni seven bir insan olarak söylüyorum diyerek ayrıldım ki gerçekten de öyle olacak yani çok üzücü ama öyle. İster çalışan biri olsun ister çalışmayan biri olsun sıkıntı yani hatta çalışmayan kişi için çok daha sıkıntı.

Sevgilim zaten sen çalışıyorsun ileride çocuk olunca bakıcıyla büyümesin annem bakar diyordu bilmiyorum çevrenizde bu şekilde çocuk büyüten oldu mu ama güvenme açısından iyi ama yine de sorunlar oluyor diye duyuyorum.

Sorun olmaz mı? çocuk olması ve kayınvalidenin bakması daha icli dıslı olmak demek. Bu arada çocugunuza bakıyorum diye sizden daha fazla minnet beklemesi daha fazla ilgi nazlanma beklemesi demek.

Benim kendi annem baktı o bile bunaltti beni. Simdi ikinci cocuguma hamileyim kendim bakacagim 2 yıl ücretsiz izin alıpm sonra 1 2 yıl bakıcı sonrada kreş. Kendi annemin bile çocuğuna bakıyorum minnetini cekemem ikinci cocukta.

Cok sıkıntı cekersiniz çok yıpranırsınız bu kafayla bir erkekle. emin olun kavgada bile yuzune vurur benim annem büyüttu o cocugu sen çalıştın der.

Bunlar geleceğim sinyalleri.

Ve şu an çalıştığım işimi elde edene kadar okurken bile ne emekler verdim bunu en iyi kendisi biliyor.

Bu konuda ben de bencil olduğunu düşünüyorum, çok seferde demişimdir bu dünya senin ailenin etrafında dönmüyor diye kendisinin ve ailesinin bencil olduğunu ... Hepimiz ana baba evladıyız ona kalırsa yani

Hatta dedim ki aradan zaman geçer biriyle evlenirsin oturtursun alt kata sorunlar çıktıkça beni hatırlarsın bu söylediklerimin çıktığını göreceksin dedim zaten ona da ve gerçekten de düşüncem bu yönde.

Bi tanıdığın kızına anneanne bakıyor. Kız psikologa gönderıyorlar. Ve cocuk aıle ıcınde sosyal ama baskalarıyla arkadaslık kuramıyor. Çogu kısı krese gıden cocukların daha özerk ve sosyal oldugunu söyluyor..2 yaşına kadar en fazla kendın bakarsın. Sonrasına krese verırsın bence. Cocuga baktı mı da sıkıntı oluyor genelde. Tavsıye etmıyorum

Evet tecrübe edenler bunu çok daha iyi bilir, ben de az çok tahmin edebiliyorum ve hak veriyorum size .

Kesinlikle çocukların gelişimlerini tamamlayabilmeleri için çok daha faydalı bazı kesimler bunu kötü annelik diye yorumlasa da ben öyle düşünmüyorum.

Size çok deger verse 4 yıllık ilişkinizi bu sebeple bitirmenize engel olurdu.Bu durumda bile ailesini size tercih ediyor.Demek ki ailesi daha değerli(bir tane ailem var yüzlerce kız bulurum modunda çok erkek var malesef)

Ayrıca bence çok bencil birisi.Siz ailenizden çok uzakta olacaksınız.O hâlâ "ailemin başına bir şey gelirse vicdan azabı çekerim" demis.Tamam ihtiyaçları oldugunda yardım eder o normal ama ailesinin koruyucu meleği miymiş ki alt katlarında oturup koruyuculuk yapacak.
Belli ki sevgiliniz ailesine çok bağlı bir ana kuzu.Şu anki vaadlerine de inanmayın.kendi hayatımızı yasarız diyor ama annesi aynı apartmanda her şeyinize karıstıgında laf bile etmez "canım anam" modunda takılır büyük ihtimalle.

Sakın ha aynı semtte bile oturma bacım biz yandık sen yanma aman diyim

Evet tecrübe edenler bunu çok daha iyi bilir, ben de az çok tahmin edebiliyorum ve hak veriyorum size .

Artık teknoloji gelişti takarsınız evinize kamerayı tutarsınız bakıcı gelir evinizde bakar istediginiz zaman evi kontrol edersiniz. Biraz fazla verirsiniz bakıcıniza çocuk uyurken yemeginizi yapar eve gelince yemeginiz hazır olur. Bakıciya gönul rahatliğıyla bunu yedir bunu yedirme dersiniz tamam der.

Kayınavlide bakinca öyle mi en ufak bir lafınizda alınır. sizi dinlemez ben cok cocuk buyuttum bana mı öğretiyorsun olur. Esınize dersiniz annesini savunur. "Çocuğuna bakıyor nankorlük yapma" olur.
Sizin yaptıgınız fedakarliklar ise fedakarlık olarak algılanmaz "olmasi gereken" olur.

Çok bayanın çalıştıği bir is yerinde calişıyorum. hergün dinliyoruz. arkadasımın bir tanesi oturmuş kayınvalidesiyle kavga dovuş zor ayrilmis ilce degistirmis uzaktan ev almiş gelmiş kayinvalidesi çocuguna da bakmış neler cektim bir bilseniz sacim beyazladı diyor. hala da kayinvalidesi kocasına beni biraktın gittin diye ağlıyormuş telefonda kocasida evde sorun cikarıyormus senin yuzunden uzaga tasindik annemi uzduk diye.

Net pişmanlık olacak bu işin sonu evlenirsen.

Aman sakın sakın kabul etme, kararından vazgeçme.
Ben iki tarafa da yakın oturmuş biri olarak şunu söyleyeyim: kaç kaç kaç.
Ne kendi tarafına, ne de eşinin tarafına yakın olmayacaksın.
En güzeli baştan mesafeli olmak ve uzakta oturmak.

Tam olarak duygularımı ve gelecekte olabileceğini düşündüğüm şeyleri söylüyorsunuz , bundan sonrası sağlık olsun diyorum ben de .

Tam olarak duygularımı ve gelecekte olabileceğini düşündüğüm şeyleri söylüyorsunuz , bundan sonrası sağlık olsun diyorum ben de .

Arkadasim bir de nasıl hissediyor biliyor musun? Neden kayinvalidelerinden ayrı sehirde hatta ayrı ulkede oturanlarin evliliginde sorun yokta ben ayrı ilceye geldim diye bu kadar sorun yaşiyorum. benim gunahım neydi diyor. biz omrumuzun sonuna kadar 3 kisilik bir evlilik mi yaşayacagız diyor.

kuşlar bile yavruları olgunlasınca yuvadan asagiya atiyorlar ucmayı ogrensin gitsin kendine yeni yuva yapsin diye. Bu kadar oğullarından ayrılamayan kayınvalideler ve oğulları normal degil. doğaya bile aykırı.

1 oğlum var 1 i yolda. ben istemem evlenince dibimde oturmalarını. gitsinler kendilerine aile kursunlar o ailenin icinde mutlu olsunlar. Arada bir bir araya gelip yiyip icip hos vakit gecirelim yone evlerine donsunler. Bundan daha doğal ne olabilir ki? koloni halinde yaşayıp sorun yasayacağımıza böyle olsun daha iyi.

Annesi bir kere tek oğlumuzsun nasıl bırakalım demiş bu arada. Ben bu zihniyeti zaten asla anlayamadım ve geldi o zihniyet beni buldu.

Zeten sizin düşünceniz olması gereken düşünce yapısı ama herkes bir olmuyor işte.

Mutlu bir yalnızlık mutsuz bir birliktelikten daha iyidir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…