- 16 Nisan 2021
- 450
- 383
- 31
10 yıldır oturuyorum bütün olumsuxlar doğru olumlu da çocuğu bakiyorlar bide ihtiyacın olan şeyi gidip alıyorsun bu kadarYaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var biz mutlu bir çiftiz ancak işler ciddiye gittiğinde sevgilim ailesinin alt katında oturmamızı istiyor ben İzmir'de çalışıyorum sevgilim Hatay'da , bu durumda benim İzmir'den Hatay-Antakya'ya taşınmam gerekiyor, hem şehir değiştirmek hem de altlı üstlü oturmak bana haksızlık gibi geliyor, son 1 yıldır bu konu ile boğuşuyoruz. Ben kaygılarımı güzelce anlatıyorum olmuyor kavga ediyoruz olmuyor. Sevgilim diyor ki bir gün onlara bir şey olur da yetişemezsem vicdan azabı çekerim diyor onu anlıyorum da o beni anlamıyor. E benim ailem de Bursa'da yaşıyor ben haksızlık olmasın diye iki şehirde de olmayalım diyorum hiç yanaşmıyor, sana kimse bir şey diyemez sürekli yukarı çıkmayız, istediğimiz gibi gezer tozarız diyor ,zaten ben kendim şu an sürekli alt kattayım evlenince arada çıkarız diyor , hem kira vermeyiz evi de istediğin gibi dekore et döşe nasıl istersen öyle olsun diyor ama ben bunları değil ufacık da olsa huzurlu bir yuva istiyorum. Normal bir apartman dairesi olsa hani komşu vs. olsa kabul ederim belki ama aile apartmanına hiç sıcak bakmıyorum. Erkekler en başta bir şey olmayacak diyor evlenince iş değişiyor ben düzenimiz ayrı olsun , çok yana yana olunca bir sıkıntı çıkacak diye düşünüyorum. Saygılı güzel bir ilişkimiz olsun ailesiyle istiyorum ama durumlar yüzünden olamıyor. Gerçi ben çalışıyorum ama akşam eve geldiğimde dinlenmek istiyorum yani doğal olarak misafiri geldi çık olacak, sürekli beraber yeme içme vs. olacak diye düşünüyorum, ailesi illa alt katta oturun diyormuş ben de 1 artı 1 bile olsa ayrı istiyorum diyorum ama anlamıyor ve bu yüzden 4 yıllık ilişkimizi sonlandırdık, o da çok üzgün şu an ben de ama orta yolda buluşamıyoruz . Hem o kadar işim için emek verdim oraya gidince kariyer imkanım da daha az olacak. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ?
Fırsatınız olsa siz de ayırmak isterdiniz öyleyse değil mi ?10 yıldır oturuyorum bütün olumsuxlar doğru olumlu da çocuğu bakiyorlar bide ihtiyacın olan şeyi gidip alıyorsun bu kadar
Aynen çok istedim eşim çok inatçı istemedi benim de idare ile günlerim geçti yeni gelen iken çok zor oldu iyi yapmışsınFırsatınız olsa siz de ayırmak isterdiniz öyleyse değil mi ?
Ben istemediğim için bo konuda bir türlü anlaşamadık ve ayrıldık.
aynı semt olsa okey ama aile apartmanı üst katta onlar biz alt katta bu kadar yakın olmak tatsızlığa neden olacak diye düşünüyorumaynı semtte oturup mutlu olan da var bence neden olmasın ama önemli olan sizin kaldırıp kaldıramıycağınız belli ki siz asla yapamazsınız üzüldüm keşke çözülse
İllaki oluyor. Kayınvalidem bugün hastaneye gitti geldi aradım ama inmem de gerekiyor neden alt katta ayıp olur laf olur gelmedi bi sormadı derler. Hep bi bunalma zorunda hissetme. Zaten gidilir annem yerine sonuçta kocası yanında gerekte yok eşimle gidicez zaten ama insan kendini zan altında hissediYor. Bu en basiti.aynı semt olsa okey ama aile apartmanı üst katta onlar biz alt katta bu kadar yakın olmak tatsızlığa neden olacak diye düşünüyorum
Evet işte sürekli zan altında hissetme hissi oluyordur tahmin edebiliyorum. Belki atıyorum o gün iş yerinde çok zor ve mutsuz gün geçirmişsindir ama yine de onları arasan bile yanlarına çıkma zorunluluğu hissediyordur insan..İllaki oluyor. Kayınvalidem bugün hastaneye gitti geldi aradım ama inmem de gerekiyor neden alt katta ayıp olur laf olur gelmedi bi sormadı derler. Hep bi bunalma zorunda hissetme. Zaten gidilir annem yerine sonuçta kocası yanında gerekte yok eşimle gidicez zaten ama insan kendini zan altında hissediYor. Bu en basiti.
Biz ayrıldık bu sebeplerden, siz de benzer zorluklar yaşadınız sanırım değil mi ?Alt kattan sesleniyorum,koca için işini bırakma şehir değiştirme eğerki aile apartmanına gideceksen
Bak sana şöyle söyliyim bi gün çok rahatsızdım sindirimimden gece 5 den beri uyuyamadım o halde işe gittim eve geldiğimde noldu biliyormusun ? Eşimin kardeşi aşağıdaymış yemek yapmışlar orda yicekmişiz. Eşime dedim haberim yok kime sordun ? Benimde şimdi haberim oldu dedi. Eve çıktım gelmiyorum ben hastayım bu ne saçma bişey dedim gelmicekmisin ama bekliyorlar dedi üzüldü suratsız suratsız indim çıktım. Ya çemkirincde şu oluyor çalışıyorsun hazır yemek işte neden sorun yaratıyorsun nönkörsün diye bakılıyor. İşe başladı kaynanam öyle rahatladım. Sürekli fazla fazla yemek yapıyor arıyor kaldı yemeğim diyor kimse yemek yapta demiyor evimde var benim yemeğim bazen yemiyoruz bile. Sürekli bi huzursuzlukEvet işte sürekli zan altında hissetme hissi oluyordur tahmin edebiliyorum. Belki atıyorum o gün iş yerinde çok zor ve mutsuz gün geçirmişsindir ama yine de onları arasan bile yanlarına çıkma zorunluluğu hissediyordur insan..
Erkek arkadaşım bana çalışacaksın yemek hazır olur işte ne güzel falan diyordu dediğiniz gibi aynı haklı olduğunuz halde ses çıkarınca nankör görünüyorsunuz onlara göre.. bu kadar basit bakıyorlar ki olaya yani insanın kendi evinde özenerek yemek pişirip güzel bir akşam yemeği yemek istiyordur yani bunu anlamayacak kadar kıtlar. Yani ben kayınvalide olsam gerçekten derim bu kız işten geldi belki yorgundur belki kocasıyla kalmak istiyordur bunu anlamak neden bu kadar zor. Yani arada olsa çıkılır birlikte gülünür eğlenilir sohbet edilir ama dip dibe olmanın ne onlara faydası var ne size keşke bunu idrak edebilseler.Bak sana şöyle söyliyim bi gün çok rahatsızdım sindirimimden gece 5 den beri uyuyamadım o halde işe gittim eve geldiğimde noldu biliyormusun ? Eşimin kardeşi aşağıdaymış yemek yapmışlar orda yicekmişiz. Eşime dedim haberim yok kime sordun ? Benimde şimdi haberim oldu dedi. Eve çıktım gelmiyorum ben hastayım bu ne saçma bişey dedim gelmicekmisin ama bekliyorlar dedi üzüldü suratsız suratsız indim çıktım. Ya çemkirincde şu oluyor çalışıyorsun hazır yemek işte neden sorun yaratıyorsun nönkörsün diye bakılıyor. İşe başladı kaynanam öyle rahatladım. Sürekli fazla fazla yemek yapıyor arıyor kaldı yemeğim diyor kimse yemek yapta demiyor evimde var benim yemeğim bazen yemiyoruz bile. Sürekli bi huzursuzluk
Erkek arkadaşın şimdiden demiş yani yeme içme bir olucak demek istemiş. İnsan evinin düzenini neden başkasına emanet etsin ki ? Çok kavgalar ettim evimde yemek yapıcam bu ne dedim uzanmak istiyorum dedim sevin annem yemek yapıyor dedi. Anlamıyorlar. Aynı apartmanda olunca aynı ev gibi görüyorlar. Kaynanama sürekli birliktemi yiyorsunuz diye soruyorlar herkese evet evet diyor. Bi kere yanımda şey dedi yemekleri indirelimde aşağıya zaten birlikte yiyoruz yarın yeriz. Kim yiyor birlikte ya ? Ne bu hava yani gelin dedğimi yapıyor sürekki bizimle imajı vermek istiyor. Ertesi gün yemedik orda uğramadık bileErkek arkadaşım bana çalışacaksın yemek hazır olur işte ne güzel falan diyordu dediğiniz gibi aynı haklı olduğunuz halde ses çıkarınca nankör görünüyorsunuz onlara göre.. bu kadar basit bakıyorlar ki olaya yani insanın kendi evinde özenerek yemek pişirip güzel bir akşam yemeği yemek istiyordur yani bunu anlamayacak kadar kıtlar. Yani ben kayınvalide olsam gerçekten derim bu kız işten geldi belki yorgundur belki kocasıyla kalmak istiyordur bunu anlamak neden bu kadar zor. Yani arada olsa çıkılır birlikte gülünür eğlenilir sohbet edilir ama dip dibe olmanın ne onlara faydası var ne size keşke bunu idrak edebilseler.
Yıl olmuş 2021 hala bu dertlerle bizi uğraştırıyorlar ..Keşke bu kayınvalideler gelinlerini serbest bıraksa da oğlunun ve gelininn mutluluğunu anlatsa çevreye böyle gelin beni dinliyor havalarında olacaklarına . Siz yine de sınırı korumaya çalışıp doğru olanı yapıyorsunuz.Erkek arkadaşın şimdiden demiş yani yeme içme bir olucak demek istemiş. İnsan evinin düzenini neden başkasına emanet etsin ki ? Çok kavgalar ettim evimde yemek yapıcam bu ne dedim uzanmak istiyorum dedim sevin annem yemek yapıyor dedi. Anlamıyorlar. Aynı apartmanda olunca aynı ev gibi görüyorlar. Kaynanama sürekli birliktemi yiyorsunuz diye soruyorlar herkese evet evet diyor. Bi kere yanımda şey dedi yemekleri indirelimde aşağıya zaten birlikte yiyoruz yarın yeriz. Kim yiyor birlikte ya ? Ne bu hava yani gelin dedğimi yapıyor sürekki bizimle imajı vermek istiyor. Ertesi gün yemedik orda uğramadık bile
Erkek arkadaşım bana çalışacaksın yemek hazır olur işte ne güzel falan diyordu dediğiniz gibi aynı haklı olduğunuz halde ses çıkarınca nankör görünüyorsunuz onlara göre.. bu kadar basit bakıyorlar ki olaya yani insanın kendi evinde özenerek yemek pişirip güzel bir akşam yemeği yemek istiyordur yani bunu anlamayacak kadar kıtlar. Yani ben kayınvalide olsam gerçekten derim bu kız işten geldi belki yorgundur belki kocasıyla kalmak istiyordur bunu anlamak neden bu kadar zor. Yani arada olsa çıkılır birlikte gülünür eğlenilir sohbet edilir ama dip dibe olmanın ne onlara faydası var ne size keşke bunu idrak edebilseler.
Kimse vazgeçilmez degil.. zaten sevgilin şartlarinı kabul eder eger gercekten niyeti seninle mutlu olmaksa.. göz göre göre mutsuz olcagin bi yere gitme.Bu süreci atlatıp yeni bir insan tanıyabilecek miyim düşünceleri dönüyor kafamda ya da çok taze olduğu için şu an böyle düşünüyorum bilmiyorum.
Ya bir de erkek arkadaşıma diyordum ki sana hiç mi demiyorlar biz bu kızı alt kata oturtalım diyoruz da ama o kız ister mi ne düşünür sonuçta yeni bir hayat kuracak bu soran yok mu diyorum sesi çıkmıyor. Senin de kız kardeşlerin var onlara olsa istemez ama başkasının kızını dibinde ister ben bu kafa yapısını kabul edemiyorum dedim biraz ağır oldu belki söylediğim ama son 1 yıldır bu sorunla uğraşıyoruz benim de sabrım taştıZaten dediğiniz gibi düsünen kayınvalide yani isten geldiler belki de başbaşa kalmak istiyorlar beraber yemek yemek istiyorlar diye düsünen, benimle aynı binada oturacaksınız diye tutturmaz. aynı bina da oturmanın amacı zaten elimin altında olsunlar ben den habersiz adım atamasinlar kontrol edeyim egosudur.
Siz ki aolenizden ayrı sehirde yasıyorsunuz kendi ailenize bu kadar hesap vermiyorsunuz kayınvalideye hesap vermek zorunuza gider doğal olarak.
Eğer yapmazsam kendime saygısızlık yapmış olurum. Meyvelerini topluyorum şuan inanın. Ama ben şanslıyım şükürler olsun eşime yoksa şuan 15 20 kez boşanalım derdim.Yıl olmuş 2021 hala bu dertlerle bizi uğraştırıyorlar ..Keşke bu kayınvalideler gelinlerini serbest bıraksa da oğlunun ve gelininn mutluluğunu anlatsa çevreye böyle gelin beni dinliyor havalarında olacaklarına . Siz yine de sınırı korumaya çalışıp doğru olanı yapıyorsunuz.
Evet kesinlikle idare etmesi gereken taraf hep benmişim gibi görülecek, bir de gerçekten kafesin içinde olacakmışım gibi hissedeceğim. Erkek arkadaşım da bu şekilde hiç mutlu olamayacaksın dedi o da farkında ama işte bu konuyu da halledemedi orası ayrı.Kimse vazgeçilmez degil.. zaten sevgilin şartlarinı kabul eder eger gercekten niyeti seninle mutlu olmaksa.. göz göre göre mutsuz olcagin bi yere gitme.
Bu meselenin istisnasi yok olmaz yani. Bi anda hem sehir değiştirip hem ayni apartmanda oturup kafesin icine girceksin. Huzursuzluklar o bunu dedi şu şunu dedi hic bitmicek.
Işin kötü tarafi şu ki sevgilin simdiden annem babam diye takmis kafaya. Evlenince hepten öyle bagimli yasicaksiniz. Annem her gece yemege cagirdiysa nolmus idare ediver dicek. Senin yaptigin fedakarliklar kimsenin umrunda olmucak. Kvde de zaten cocuklarin huzuru olsun ben koseye çekileyim demicek demez..
Direnmeye devam et. Sen iki ailenin de olmadigi bi sehirde olalim demissin o hala annem diyo 5 yasindaki cocuk gibi..sen agac kovugundan ciktin bi onun annesi anne galiba.
Eşinizin anlayışlı olması ve sizi anlayabilmesi olayı kurtarıyor zaten haklısınız.Eğer yapmazsam kendime saygısızlık yapmış olurum. Meyvelerini topluyorum şuan inanın. Ama ben şanslıyım şükürler olsun eşime yoksa şuan 15 20 kez boşanalım derdim.
Ama inanın o bile çare olmuyor bazen. Kaynanam arıyor gelsenize yemeği burda yicez dedik ya diye. Ya da x bey müsaitmiydiniz görüşemez olduk diye eşime kötü evlatmış gibi hissettiriyor. Kardeşi her annesine geldiğinde bizimde inmemiz gerekiyor eşim yiğenini görmek istiyor gitmeyelim desem benim ailemede soğuyabilir. Kulliyen sıkıntı ya. Benim kaynanamın bakış açısı sıkıntı. Geçen birine demişki dubleks al gelini üste koyarsın. Dicektim gelin belki istemicek niye başkası adına karar veriyorsunuz. Yuttum yani.Eşinizin anlayışlı olması ve sizi anlayabilmesi olayı kurtarıyor zaten haklısınız.