Ben de onu diyorum benim de bir ailem var kusura bakma dedim. Şehre de sıcak bakmıyorum alt kata da açıkçası şehri kabul etsem zaten ev meselesi devreye giriyor onu da halledemiyoruz.Dediğiniz gibi kendime ait bir hayatım olmayacak diye her tartışmamızda bu cümleyi söyledim ben de, tek taraflı fedakarlıklarla ilişki yürümüyor malesef.e sizin de bir aileniz var. siz oraya gitmeyi kabul etseniz bu sefer akşama yemeği annemlerde yiyelim diyecek her akşam orada. sonra üstüne çay içelim diyecek, sabahları kahvaltı yapalım diyecek diyecek de diyecek. e anneden ayrılamayan bir tip belli ki bir yere gitmek isteseniz annemleri de alalım diyecek. sizin kendinize ait bir hayatınız olmayacak. şehir değiştirseniz bile alt katı kabul etmeyin bence. bu ne bencillik yahu. her fedakarlığı siz mi yapacaksınız?
yani bitirdiyseniz en iyisini yapmışsınız. sen benim için şehir değiştirdin tamam annemlerin semtinde başka eve çıkalım ben bir şey olduğunda hızlıca gider bakarım da diyebilirdi. ortada buluşmak lazım. hem izmiri bırakıp antakya'ya gidiyorsunuz hem de paşam annesinin dizinin dibinde olsun diye altlı üstlü. böyle insanla evlenilmezmiş zaten. evlilik karşılıklı fedakarlık, orta yol bulma meselesi bence.Ben de onu diyorum benim de bir ailem var kusura bakma dedim. Şehre de sıcak bakmıyorum alt kata da açıkçası şehri kabul etsem zaten ev meselesi devreye giriyor onu da halledemiyoruz.Dediğiniz gibi kendime ait bir hayatım olmayacak diye her tartışmamızda bu cümleyi söyledim ben de, tek taraflı fedakarlıklarla ilişki yürümüyor malesef.
Konuşun,yemeklerinizi akşamdan haftasonundan buzluğa ayarlayın,yemeğim var deyin,anne haftada bir gün gelelim deyin,eşiniz çok ısrar ederse yalnız gönderin,verdiği yemekleri alın mutlaka ,oğlu sever, olmadı buzluğa atın,keseniz bir olsaydı daha sıkıntı olurdu,arada bir siz bişey yapın verin gösterin güzel yaptığınızı,o oğlu için çırpınıyordurEvet öylw aslında hepimiz anne adayıyız abimde var annemde düşkündür düşkün olsun tabi sevsin saysın öpsün koklasın sarılsın anadır ama bilsin ayrı yuvası olduğunu asıl burda başlıyor olay. Ben yemekte yerim orda sorun da değil ama müsaitseniz gelin fazla yapıyımmı ayrı konu fazla yaptım yersiniz gelin ayrı konu. Sormadan başka biri adınada fazla yemek yapılmaz. Ya da ben abartıyorum bilmiyorum
Oğlu için çırpınsa verir bi tabak gönderir istiyorki birlikte yiyelim hep yiyelim. Ah canım benim anne evde yemeğim var dedim kalsın kalsın sonra yersiniz benimkileri yiyelim dediğini bilirim. AnlamıyorlarkiKonuşun,yemeklerinizi akşamdan haftasonundan buzluğa ayarlayın,yemeğim var deyin,anne haftada bir gün gelelim deyin,eşiniz çok ısrar ederse yalnız gönderin,verdiği yemekleri alın mutlaka ,oğlu sever, olmadı buzluğa atın,keseniz bir olsaydı daha sıkıntı olurdu,arada bir siz bişey yapın verin gösterin güzel yaptığınızı,o oğlu için çırpınıyordur
İçimdekşleri söylersem bidaha konuşmayızBence içinden ne geçiyorsa direk söyle. Anlamasa bile içinde kalmaz. Yoksa insan kendi kendini yiyo
Böyle düşünme eğer herşeye rağmen evlenseydin daha kotu hissederdin bence iyi yapmışsın. Sen düzenini bozacak gidecektin fedakarlık edecektin peki o ne yapacaktı.Şu an 4 yılım boşa gitmiş gibi hissediyorum, şu an 25 yaşımı bitirmeye 26 ya girmeye az kaldı bir yandan ona kızıyorum zamanıma emeğime yazık .Çevremde herkes yavaş yavaş nişan düğün aşamalarına girdi , ben bu durumu atlatıp sonra yeni birini nasıl tanıyacağım diye düşünüyorum. O kadar güzel zamanlarımız geçti güven, saygı vs bunlarda hiç problemimiz olmadı benim derdimi kendi derdi bildi ben de aynı şekilde tabi ki. Bu aileleri anlamıyorum böyle müdahele edince kendi çocukları da mutsuz oluyor ama gerçekten istemiyorum ya yeni evlenen kişi kendi evi ile ilgili bile söz sahibi olmaması nedir ya hangi çağda yaşıyoruz ?
Evet bitirdim, ben de ondan bunu bekledim sen benim için şehir değiştirdin ev konusunda da senin istediğin olsun demesini beklerdim ama ben biliyorum başka biriyle evlense dahi o kızcağız da bu sorunları yaşayacak, gerçekten kimse yaşasın istemem ya bundan sonraki hayatımda da ilk dikkat edeceğim şey bu olur hayatıma birini almaya karar verdiğimde . Karşılıklı fedakarlık olmadan evlilik işi zor ortaya mutsuz hayatlar çıkıyoryani bitirdiyseniz en iyisini yapmışsınız. sen benim için şehir değiştirdin tamam annemlerin semtinde başka eve çıkalım ben bir şey olduğunda hızlıca gider bakarım da diyebilirdi. ortada buluşmak lazım. hem izmiri bırakıp antakya'ya gidiyorsunuz hem de paşam annesinin dizinin dibinde olsun diye altlı üstlü. böyle insanla evlenilmezmiş zaten. evlilik karşılıklı fedakarlık, orta yol bulma meselesi bence.
En başta her şey ayrı olacak denir ama sonra müdahaleler başlar diye düşünüyorum ben de , herkes ayrı yuvasında huzurlu mutlu olsun bu kadar basit bir şey aslında. Yine de kayınvalideniz anlamış, bu konuda diğerlerine göre şanslısınız :)Böyle düşünme eğer herşeye rağmen evlenseydin daha kotu hissederdin bence iyi yapmışsın. Sen düzenini bozacak gidecektin fedakarlık edecektin peki o ne yapacaktı.
Ailesinin yanından ayrilmiyorsa boşver saygı duysaydi şimdiye kadar ev tutmayı kabul ederdi.
Valla dedikleri gibi olmuyor evlenince bende altlı ustluyum bize başta siz ayrı yiyeceksiniz dediler eee evlendik aşağıda yedik ilk 3 ay.
ilk aylar cok zor geçti misafir gelir aşağıya inelim hiç bitmedi her misafir de en son çok büyük kavga ettim kayinvalideme de anlattım durumu anca 2,3 senede düzeldi.
En güzeli her iki tarafın ailesine de uzak ortada olmak
Öyle olmuyor canım çocuk olunca ben rahata ermistim giden gelenden. 8 seneye gireceğiz artık Hatta Corona var diye şimdi 1 senedir aşağı gelen giden yok daha bir rahatızEn başta her şey ayrı olacak denir ama sonra müdahaleler başlar diye düşünüyorum ben de , herkes ayrı yuvasında huzurlu mutlu olsun bu kadar basit bir şey aslında. Yine de kayınvalideniz anlamış, bu konuda diğerlerine göre şanslısınız :)
Corona'nın tek işe yardığı şey sanırım :)Öyle olmuyor canım çocuk olunca ben rahata ermistim giden gelenden. 8 seneye gireceğiz artık Hatta Corona var diye şimdi 1 senedir aşağı gelen giden yok daha bir rahatız
Bizde o da yaramıyor öksürüyorum desem bişey olmaz gel derlerCorona'nın tek işe yardığı şey sanırım :)
Evet bana çok yaradıCorona'nın tek işe yardığı şey sanırım :)
Kesinlikle mecbur degilsiniz..başta herşey iyi olacak desede evin içine girince değişecektir işler illaki de sorunlar çıkacaktır..hiç başınızı agritmayinYaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var biz mutlu bir çiftiz ancak işler ciddiye gittiğinde sevgilim ailesinin alt katında oturmamızı istiyor ben İzmir'de çalışıyorum sevgilim Hatay'da , bu durumda benim İzmir'den Hatay-Antakya'ya taşınmam gerekiyor, hem şehir değiştirmek hem de altlı üstlü oturmak bana haksızlık gibi geliyor, son 1 yıldır bu konu ile boğuşuyoruz. Ben kaygılarımı güzelce anlatıyorum olmuyor kavga ediyoruz olmuyor. Sevgilim diyor ki bir gün onlara bir şey olur da yetişemezsem vicdan azabı çekerim diyor onu anlıyorum da o beni anlamıyor. E benim ailem de Bursa'da yaşıyor ben haksızlık olmasın diye iki şehirde de olmayalım diyorum hiç yanaşmıyor, sana kimse bir şey diyemez sürekli yukarı çıkmayız, istediğimiz gibi gezer tozarız diyor ,zaten ben kendim şu an sürekli alt kattayım evlenince arada çıkarız diyor , hem kira vermeyiz evi de istediğin gibi dekore et döşe nasıl istersen öyle olsun diyor ama ben bunları değil ufacık da olsa huzurlu bir yuva istiyorum. Normal bir apartman dairesi olsa hani komşu vs. olsa kabul ederim belki ama aile apartmanına hiç sıcak bakmıyorum. Erkekler en başta bir şey olmayacak diyor evlenince iş değişiyor ben düzenimiz ayrı olsun , çok yana yana olunca bir sıkıntı çıkacak diye düşünüyorum. Saygılı güzel bir ilişkimiz olsun ailesiyle istiyorum ama durumlar yüzünden olamıyor. Gerçi ben çalışıyorum ama akşam eve geldiğimde dinlenmek istiyorum yani doğal olarak misafiri geldi çık olacak, sürekli beraber yeme içme vs. olacak diye düşünüyorum, ailesi illa alt katta oturun diyormuş ben de 1 artı 1 bile olsa ayrı istiyorum diyorum ama anlamıyor ve bu yüzden 4 yıllık ilişkimizi sonlandırdık, o da çok üzgün şu an ben de ama orta yolda buluşamıyoruz . Hem o kadar işim için emek verdim oraya gidince kariyer imkanım da daha az olacak. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ?
Hatay’da ama ayrı bir evde yaşamanıza da mı sıcak bakmıyor?Yaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var biz mutlu bir çiftiz ancak işler ciddiye gittiğinde sevgilim ailesinin alt katında oturmamızı istiyor ben İzmir'de çalışıyorum sevgilim Hatay'da , bu durumda benim İzmir'den Hatay-Antakya'ya taşınmam gerekiyor, hem şehir değiştirmek hem de altlı üstlü oturmak bana haksızlık gibi geliyor, son 1 yıldır bu konu ile boğuşuyoruz. Ben kaygılarımı güzelce anlatıyorum olmuyor kavga ediyoruz olmuyor. Sevgilim diyor ki bir gün onlara bir şey olur da yetişemezsem vicdan azabı çekerim diyor onu anlıyorum da o beni anlamıyor. E benim ailem de Bursa'da yaşıyor ben haksızlık olmasın diye iki şehirde de olmayalım diyorum hiç yanaşmıyor, sana kimse bir şey diyemez sürekli yukarı çıkmayız, istediğimiz gibi gezer tozarız diyor ,zaten ben kendim şu an sürekli alt kattayım evlenince arada çıkarız diyor , hem kira vermeyiz evi de istediğin gibi dekore et döşe nasıl istersen öyle olsun diyor ama ben bunları değil ufacık da olsa huzurlu bir yuva istiyorum. Normal bir apartman dairesi olsa hani komşu vs. olsa kabul ederim belki ama aile apartmanına hiç sıcak bakmıyorum. Erkekler en başta bir şey olmayacak diyor evlenince iş değişiyor ben düzenimiz ayrı olsun , çok yana yana olunca bir sıkıntı çıkacak diye düşünüyorum. Saygılı güzel bir ilişkimiz olsun ailesiyle istiyorum ama durumlar yüzünden olamıyor. Gerçi ben çalışıyorum ama akşam eve geldiğimde dinlenmek istiyorum yani doğal olarak misafiri geldi çık olacak, sürekli beraber yeme içme vs. olacak diye düşünüyorum, ailesi illa alt katta oturun diyormuş ben de 1 artı 1 bile olsa ayrı istiyorum diyorum ama anlamıyor ve bu yüzden 4 yıllık ilişkimizi sonlandırdık, o da çok üzgün şu an ben de ama orta yolda buluşamıyoruz . Hem o kadar işim için emek verdim oraya gidince kariyer imkanım da daha az olacak. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ?
Kuzenim 30 yaşında tanıştı 32 de evlendinçok mutlular neden insanlara bakıyorsunuzŞu an 4 yılım boşa gitmiş gibi hissediyorum, şu an 25 yaşımı bitirmeye 26 ya girmeye az kaldı bir yandan ona kızıyorum zamanıma emeğime yazık .Çevremde herkes yavaş yavaş nişan düğün aşamalarına girdi , ben bu durumu atlatıp sonra yeni birini nasıl tanıyacağım diye düşünüyorum. O kadar güzel zamanlarımız geçti güven, saygı vs bunlarda hiç problemimiz olmadı benim derdimi kendi derdi bildi ben de aynı şekilde tabi ki. Bu aileleri anlamıyorum böyle müdahele edince kendi çocukları da mutsuz oluyor ama gerçekten istemiyorum ya yeni evlenen kişi kendi evi ile ilgili bile söz sahibi olmaması nedir ya hangi çağda yaşıyoruz ?
Neden erken evlendinizEvlenip mutsuz olmandan iyidir inanki aha 20 yasindayim 2 yillik evliyim bosanacagim gunu iple cekiyorum nefret ettirir huzursuz yuva artik kimseye guvenin kalmaz ..
Lutfen kendine haksizlik yapma hic bir zaman duygusal kararlar verme..
Bazen insan mejbur kalirNeden erken evlendiniz
Meslek sahibi olun önce yazık ya üzülüyorum okumadan evlenenlere