KAYINVALİDE İLE ALTLI ÜSTLÜ OTURUP BİR DE ŞEHİR DEĞİŞTİRMEK

Kimse vazgeçilmez degil.. zaten sevgilin şartlarinı kabul eder eger gercekten niyeti seninle mutlu olmaksa.. göz göre göre mutsuz olcagin bi yere gitme.
Bu meselenin istisnasi yok olmaz yani. Bi anda hem sehir değiştirip hem ayni apartmanda oturup kafesin icine girceksin. Huzursuzluklar o bunu dedi şu şunu dedi hic bitmicek.
Işin kötü tarafi şu ki sevgilin simdiden annem babam diye takmis kafaya. Evlenince hepten öyle bagimli yasicaksiniz. Annem her gece yemege cagirdiysa nolmus idare ediver dicek. Senin yaptigin fedakarliklar kimsenin umrunda olmucak. Kvde de zaten cocuklarin huzuru olsun ben koseye çekileyim demicek demez..
Direnmeye devam et. Sen iki ailenin de olmadigi bi sehirde olalim demissin o hala annem diyo 5 yasindaki cocuk gibi..sen agac kovugundan ciktin bi onun annesi anne galiba...
Evet annem yemeğe çağırdı diye kızıyımmı anneme napıyım dicek arada kalıcak mutsuz olucak. Evlenince erkekler ailelere dahada bağlanıyorlar.

Ama inanın o bile çare olmuyor bazen. Kaynanam arıyor gelsenize yemeği burda yicez dedik ya diye. Ya da x bey müsaitmiydiniz görüşemez olduk diye eşime kötü evlatmış gibi hissettiriyor. Kardeşi her annesine geldiğinde bizimde inmemiz gerekiyor eşim yiğenini görmek istiyor gitmeyelim desem benim ailemede soğuyabilir. Kulliyen sıkıntı ya. Benim kaynanamın bakış açısı sıkıntı. Geçen birine demişki dubleks al gelini üste koyarsın. Dicektim gelin belki istemicek niye başkası adına karar veriyorsunuz. Yuttum yani.
Ya ben kayınvalide olsam gelinle yaşamaktan da rahatsız olurum hem onun ayrı yaşantısı var hem benim var derim şaka gibiler cidden düşünüyorum düşünüyorum ama anlayamıyorum gerçekten.

Dediğiniz gibi dublekste üstte olmayı gelin isteyecek mi bakalım. Kendi kızları olsa asla istemezler ya ama başkasının kızı ana baba evladı değil sanki.

sakın geri adım atmayın ayrı bir ev açsa bile mutlu olamazsınız sürekli bunları önünüze serer
çok güldüm erkek arkadaşınızın lafına kimse karışmaz rahat rahat gezeriz
klasik erkek yalanı
Yok geri adım atmak diye bir şey kalmadı bitti zaten kapanmış bir defter oldu artık yapacak bir şey bırakmadılar. Tek bir hayatım var gerçekten bu sorunlarla uğraşarak mutsuz evlilik mutsuz çocuklar vs. bunu istemiyorum

Ya ben kayınvalide olsam gelinle yaşamaktan da rahatsız olurum hem onun ayrı yaşantısı var hem benim var derim şaka gibiler cidden düşünüyorum düşünüyorum ama anlayamıyorum gerçekten.

Dediğiniz gibi dublekste üstte olmayı gelin isteyecek mi bakalım. Kendi kızları olsa asla istemezler ya ama başkasının kızı ana baba evladı değil sanki.
Benim kaynanam sürekli kızına kaynanası hakkında iyi şeyler söylüyor. Kadıncağızın yanına git yardım et çağır et iyi davran hakkını yeme bilmem ne. 3 gün tatil ya kaynanam temizlik yapcakmış sürkli yanımda söylüyor yardım ederim dememi bekliyor. 3 kere falan aynı şeyi söyledi. En sonda kızının yanında söyledi kızıda ben yardım ederim camlarını silerim dedi. Bana diyemezler yani benim evimi kim temizlicek derim. Ya sevaptır yardım edilirde sürekli beklicekler yapmayınca kötü olucaksın görev gibi olucak hemen kötü gelin damgası yersin yani.

Yok geri adım atmak diye bir şey kalmadı bitti zaten kapanmış bir defter oldu artık yapacak bir şey bırakmadılar. Tek bir hayatım var gerçekten bu sorunlarla uğraşarak mutsuz evlilik mutsuz çocuklar vs. bunu istemiyorum
en iyisini yaparsınız tebrik ediyorum sizi dik duruşunuzdan dolayı

Benim kaynanam sürekli kızına kaynanası hakkında iyi şeyler söylüyor. Kadıncağızın yanına git yardım et çağır et iyi davran hakkını yeme bilmem ne. 3 gün tatil ya kaynanam temizlik yapcakmış sürkli yanımda söylüyor yardım ederim dememi bekliyor. 3 kere falan aynı şeyi söyledi. En sonda kızının yanında söyledi kızıda ben yardım ederim camlarını silerim dedi. Bana diyemezler yani benim evimi kim temizlicek derim. Ya sevaptır yardım edilirde sürekli beklicekler yapmayınca kötü olucaksın görev gibi olucak hemen kötü gelin damgası yersin yani.
Çalışan bir insan için o 3 günlük tatilin ilaç gibi olduğunu asla anlamazlar. Belki sizin de o 3 günlük zamana sığdırdığınız evinizde işler olabilir olmasa bile dinlenmek istiyorsunuzdur yani. Yani arada yapılsa sevaptır evet ama bu kafada insanlar onu zorunlu davranış gibi görürler , sürekli yanında söylemesi hoş değil kızıyla yapsınlar yani o zaman. Zaten bu tavırları olmasa cani gönülden yardım edersin ama bu tavırlar sıkıyor.

Çalışan bir insan için o 3 günlük tatilin ilaç gibi olduğunu asla anlamazlar. Belki sizin de o 3 günlük zamana sığdırdığınız evinizde işler olabilir olmasa bile dinlenmek istiyorsunuzdur yani. Yani arada yapılsa sevaptır evet ama bu kafada insanlar onu zorunlu davranış gibi görürler , sürekli yanında söylemesi hoş değil kızıyla yapsınlar yani o zaman. Zaten bu tavırları olmasa cani gönülden yardım edersin ama bu tavırlar sıkıyor.
Ablasının gelinine sürekli gerizekalı diyor. Neymiş perde asarken yardım etmemiş. Etmesin zorundamı kız yani insanların ne yaşadığını bilmeden yorum yapıyorlar. Tekrar yanımda konusu açılsın söylicem doğru bulmuyorum yani belki kocası ilgisiz aldatıyor kötü davranıyor kız da eşinin ailesini takmıyor olabilir. Anlamıyorum bu kafa yapısını anlamıcamda.

Ablasının gelinine sürekli gerizekalı diyor. Neymiş perde asarken yardım etmemiş. Etmesin zorundamı kız yani insanların ne yaşadığını bilmeden yorum yapıyorlar. Tekrar yanımda konusu açılsın söylicem doğru bulmuyorum yani belki kocası ilgisiz aldatıyor kötü davranıyor kız da eşinin ailesini takmıyor olabilir. Anlamıyorum bu kafa yapısını anlamıcamda.
Gelin değil hizmetçi istiyor bu kafalar başka bir şey değil gerçekten.

Yaklaşık 4 yıllık bir ilişkim var biz mutlu bir çiftiz ancak işler ciddiye gittiğinde sevgilim ailesinin alt katında oturmamızı istiyor ben İzmir'de çalışıyorum sevgilim Hatay'da , bu durumda benim İzmir'den Hatay-Antakya'ya taşınmam gerekiyor, hem şehir değiştirmek hem de altlı üstlü oturmak bana haksızlık gibi geliyor, son 1 yıldır bu konu ile boğuşuyoruz. Ben kaygılarımı güzelce anlatıyorum olmuyor kavga ediyoruz olmuyor. Sevgilim diyor ki bir gün onlara bir şey olur da yetişemezsem vicdan azabı çekerim diyor onu anlıyorum da o beni anlamıyor. E benim ailem de Bursa'da yaşıyor ben haksızlık olmasın diye iki şehirde de olmayalım diyorum hiç yanaşmıyor, sana kimse bir şey diyemez sürekli yukarı çıkmayız, istediğimiz gibi gezer tozarız diyor ,zaten ben kendim şu an sürekli alt kattayım evlenince arada çıkarız diyor , hem kira vermeyiz evi de istediğin gibi dekore et döşe nasıl istersen öyle olsun diyor ama ben bunları değil ufacık da olsa huzurlu bir yuva istiyorum. Normal bir apartman dairesi olsa hani komşu vs. olsa kabul ederim belki ama aile apartmanına hiç sıcak bakmıyorum. Erkekler en başta bir şey olmayacak diyor evlenince iş değişiyor ben düzenimiz ayrı olsun , çok yana yana olunca bir sıkıntı çıkacak diye düşünüyorum. Saygılı güzel bir ilişkimiz olsun ailesiyle istiyorum ama durumlar yüzünden olamıyor. Gerçi ben çalışıyorum ama akşam eve geldiğimde dinlenmek istiyorum yani doğal olarak misafiri geldi çık olacak, sürekli beraber yeme içme vs. olacak diye düşünüyorum, ailesi illa alt katta oturun diyormuş ben de 1 artı 1 bile olsa ayrı istiyorum diyorum ama anlamıyor ve bu yüzden 4 yıllık ilişkimizi sonlandırdık, o da çok üzgün şu an ben de ama orta yolda buluşamıyoruz . Hem o kadar işim için emek verdim oraya gidince kariyer imkanım da daha az olacak. Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi ?
Mesafe her zaman iyidir. Bizde nişanliyken düğüne az kala ev bulamadık kayinvalidemlerin alt katında bulduk ama eşim orayı kesinlikle istemedi iyikide istememiş. O zaman aramız bu kadar iyi olmazdı eminim

Biz ayrıldık bu sebeplerden, siz de benzer zorluklar yaşadınız sanırım değil mi ?
Hala yaşıyorum,tek fark kv yok artık ama yerine evlenememiş yaşça büyük görümcemi bıraktı ( küçük kaynana).oda diğer görümcemle bir olup beni üzmeyi beceriyorlar.ayrıca eş kişinizin oraya gidince sizi çalışmamaya ikna edebilceğini düşünmşmüydünüz tabi buda kv nin yönlendirmesiyle😔
Yinede mesafe koyduğum için her seferinde,beterin beterinden koruyorum kendimi diyelim,Ama böylece samimi aile ortamına hasret kalıyorsunuz hatta arkadaş ortamına bile.

Hala yaşıyorum,tek fark kv yok artık ama yerine evlenememiş yaşça büyük görümcemi bıraktı ( küçük kaynana).oda diğer görümcemle bir olup beni üzmeyi beceriyorlar.ayrıca eş kişinizin oraya gidince sizi çalışmamaya ikna edebilceğini düşünmşmüydünüz tabi buda kv nin yönlendirmesiyle😔
Yinede mesafe koyduğum için her seferinde,beterin beterinden koruyorum kendimi diyelim,Ama böylece samimi aile ortamına hasret kalıyorsunuz hatta arkadaş ortamına bile.
Bana çalışma konusunda bir şey diyemez çünkü kariyerim için çabamı ve asla bu dediğini kabul etmeyeceğimi çok iyi bilir . Hatta babası fabrika müdürü olduğu için çevresi genişti bana bir kaç iş ayarladı ama bu alt katta oturma mevzusu olunca ben istemedim . Kusura bakmasınlar biz bunca okulu boş yere okumadık bizim ailemiz okumamız için o kadar emekler verdi gidip onun annesinin dizinin dibinde yaşayalım diye değil. İşte ben ona göre inatçı oldum bunları savunduğum için. Dediğiniz gibi iyi insan olsalar da o sıcak huzurlu aile ortamını yaşayabilsek keşke .

Görümce mevzusu da çok oluyor sanırım, dediğiniz gibi küçük kaynana olanları evlerden ırak , keşke iyi olsalarmış da sizin de bi kardeşiniz o olurmuş yani bu kadar güzel şeyler varken kötüyü seçmeleri niye ..

Erkek arkadaşın şimdiden demiş yani yeme içme bir olucak demek istemiş. İnsan evinin düzenini neden başkasına emanet etsin ki ? Çok kavgalar ettim evimde yemek yapıcam bu ne dedim uzanmak istiyorum dedim sevin annem yemek yapıyor dedi. Anlamıyorlar. Aynı apartmanda olunca aynı ev gibi görüyorlar. Kaynanama sürekli birliktemi yiyorsunuz diye soruyorlar herkese evet evet diyor. Bi kere yanımda şey dedi yemekleri indirelimde aşağıya zaten birlikte yiyoruz yarın yeriz. Kim yiyor birlikte ya ? Ne bu hava yani gelin dedğimi yapıyor sürekki bizimle imajı vermek istiyor. Ertesi gün yemedik orda uğramadık bile
Açık açık konuştun mu kv le? Bizim kendi düzenimiz var herkes evinde yesin yemeğini gibi

Açık açık konuştun mu kv le? Bizim kendi düzenimiz var herkes evinde yesin yemeğini gibi
Hayır zaten biz daha sevgili aşamasındaydık ciddiyete dönüşecekken bu konular yüzünden yüzünden ayrıldık, onlardan beraber yiyelim diye bir şey gelmedi ama alt katlarında oturulduğu zaman böyle şeyler oluyor , ben zaten en başta alt katta oturmak istemiyorum bunu söyleyince de kötü gelin damgası vururlar bunu çözecek olan erkek arkadaşım ama o da ailesine pek bunu anlatamıyor

Hayır zaten biz daha sevgili aşamasındaydık ciddiyete dönüşecekken bu konular yüzünden yüzünden ayrıldık, onlardan beraber yiyelim diye bir şey gelmedi ama alt katlarında oturulduğu zaman böyle şeyler oluyor , ben zaten en başta alt katta oturmak istemiyorum bunu söyleyince de kötü gelin damgası vururlar bunu çözecek olan erkek arkadaşım ama o da ailesine pek bunu anlatamıyor
Ben aslında kanaryaya sormuştum onun durumu da sıkıntılıymış baya, senin de hakkında hayırlısı olsun

Konuşamadım canım çünkü evde olduğunda yemeğini yaparım ben senin uğraşma diyerek bağladı. Yapma anne ben yaparım dedim anlamadı. Eşime dedim ne güzel sevin işten geliyoruz bu saatten sonra uğraşma dedi. Saçımı yolucaktım aynı evde yaşar gibi olduk. Sonra işe başladı kendisi rahatladım haftada 1 görüşür olduk. Ama kendisi diyelim ki bugün izinli hala sormadan etmeden fazla yemek yapıp gelin diyor. Herkesin düzeni var desem ben napıyorum ki yavrum sizi düşünüp yemek yapıyorum dicek haksız çıkarım hiç yeltenmedim konuşmaya bunu davranışlarımla belli ettim pilav arttı yarın evdesiniz yeriz birlikte dedi bende kocamla dışarda yedim dışardan yemek söyledim yiyesimiz yok dedim zamanla anlicsk umarım.

Evet kesinlikle idare etmesi gereken taraf hep benmişim gibi görülecek, bir de gerçekten kafesin içinde olacakmışım gibi hissedeceğim. Erkek arkadaşım da bu şekilde hiç mutlu olamayacaksın dedi o da farkında ama işte bu konuyu da halledemedi orası ayrı.

Evet ben hadi eşitlik olsun iki tarafın olduğu yerde olmasın dedim ayrıca benim annem hep kızım siz mutlu olun yuvanız huzurlu olsun sağlıklı olun bu bize yeter olun diyor hep yani mesela şu an işim İzmir'de olduğu için benim arkamda beni destekliyorlar okurken de hep desteklediler ben şimdi bütün emeklerimi yakıp orada yeni iş düzeni tutturmak vs. bu dertlerle boğuşacagım bunun yanında bir de alt katta oturma mevzusu .. genç yaşımda mutsuz mutsuz yaşamamı istiyorlar başka bir şey değil.
Ayni sey bende de oldugu icin anliyorum seni anlatmana gerek bile yok😅 benim ailem de öyle ince dusunceli insanlar. Esim de bi kere kötü bisey söylememiştir cunku görüyo yani..
Ama es ailesi sürekli küsen bizim dediğimiz olacak diyen insanlar. biz de az kalsin kaynanamin gaziyla ayni ilceye tasincaktik. Taynini annem hasta diyip benim yanima aldir diye tutturmustu yemin ediyorum verilmis sadakam varmis. 1 saat aramiz oldugu halde rahat birakmiyo bide ayni ilçede evler yakin olsa her dk ic ice olurduk dedigin gibi anlayisli biri de degillerki alir alir gelirdi arkadaslarni müsaitmiyim umrunda olmadan.. şu an bile öyle.
Yani bu sözleri can kulaginla dinle. Seviyosundur evet ama inanki evlenince cok baska oluyo boyut degistiriyo olay. Tamam yine evlen ama sakın ayni apartman sartini kabul etme. Bide tavrini koy bu ne böyle annem annem. 5 yasindaki cocuk mu bu ya. Böyle olcaksa bastan birak cidden. Evlenince keske dersin. Benim aileme layık degillerdi dersin cok üzülürsün.

X