- 1 Mart 2007
- 6.009
- 12.278
- 37
-
- Konu Sahibi Lambayapufde
Her şeyde aynı fikirde olmak zorunda değiliz boş konuşuyor demeniz çirkin bir üslup, kaldı kiGörümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa yoook muhalefetlik olsun
Evet bak araya soğukluk girdi şimdi eşim düşünsün kendi etti kendi buldu bence bin pişman bu olayın yaşandığına ama elden bişey gelmiyor
Aynen benim eşin sinirlenince evi terkedip hava akıp geri gelmeleri de meşhurduYeni nesil erkekler bi tuhaf oldu zaten, hepsi birer nazlı gelin. Gerçi bizimki 50 yaşına geldi şu an ama..
Sizin isteğinize göre yengeniz seçiliyor sanırım böyle yenge istemezdim flan emin olun kardeşiniz sizin isteğinize göre seçer evleneceği kişiyiAsıl siz bu cümlenizle kardeşinizin eşine karışmış oluyorsunuz
Gördüğümü söylüyorum bunun neresi karışmak.İyi o zaman burada olayları anlatmak için gördüğümüz şeyleri yazmayalım karışmak oluyor nede olsa.Önce bi karışmak kavramının anlamını öğrenin siz bence.
Ben deHer şeyde aynı fikirde olmak zorunda değiliz boş konuşuyor demeniz çirkin bir üslup, kaldı kiBana Diyor Nau Nau efendi kişilikte biri şahsım adına diyorum bunu.. Birden fazla görümcen olduğu için onunla da aynı görüşte olmayabilirim ama saygı duyuyorum hepinizin düşüncesine kurmadan yorum yapın ne olur yahu?!
İki görümceli bir gelin olarak karşıyım bunaBenim evimi çekiştiren bir görümce nooooğğğğ. Gelinin de haddi olur tabi çekişmeye dahil edilirse...
Birbirinin ev sorunlarını hiçbir kardeş konuşmamalı bence.. Sonra bileniyor her iki taraf birbirine. Konuşacak şey mi yok
Ay ben gelinim ve erkek kardeşim yok yoookGörümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa yoook muhalefetlik olsun
Evet bak araya soğukluk girdi şimdi eşim düşünsün kendi etti kendi buldu bence bin pişman bu olayın yaşandığına ama elden bişey gelmiyor
Asıl suçlunun eşim olduğunu ben mi görmüyorumSizin içinize oturan görümce abi ilişkisi. Görümce aramamsına rağmen nasıl olur da abisini destekler? Nasıl eşiniz görüşmeye devam eder? Alt metin buram buram kokuyor.
Gördüğünüzü söylemenin bir amacı var ki söylğyorsunuz. Tüüü hayırsız abisini aramayan görümce. Taşlayın gitsin mi demeliyiz?
Asıl suçlu eşiniz görmüyor musunuz? Şunun cevabını verir misiniz? Sizce eşiniz ne dedi ki kardeşi arkandayım dedi?
Not: erkek kardeşim yok
L Lambayapufde geçmiş kayın konularında yüzde yüz haklıydı.Her şeyde aynı fikirde olmak zorunda değiliz boş konuşuyor demeniz çirkin bir üslup, kaldı kiBana Diyor Nau Nau efendi kişilikte biri şahsım adına diyorum bunu.. Birden fazla görümcem olduğu için onunla da aynı görüşte olmayabilirim ama saygı duyuyorum hepinizin düşüncesine kurmadan yorum yapın ne olur yahu?!
Tabi ki konuştum ama konuştuğum kişiler eşime saydırmadılar hiç.Zaten şöyleydi zaten böyleydi flan demediler yani.Sadece evet haklısın zamana bırak şeklinde konuştular.Ay ben gelinim ve erkek kardeşim yok yoook
Misal olsa da siz gibi iki kişi arasındaki muhabbete dahil olan bir yenge istemezdim.
Sen hiç annenle konuşmadın mı eşin hakkında? Bir kez bile? Sıfır?
Özellikle kayınla ilgili kavga ederken tek bir Allah'ın kuluna bile anlatmadın mı?
Her zaman aynı fikirde olamayız ki ama..Ben deBana Diyor Nau Nau kişisinin yorumlarına birçok yerde denk geldim ve çok doğru yorumları vardı hatırlıyorum.Beğendiğim yorumları da oldu.Ama bir olayı tek elden yorumlamak karşı tarafı düşünmeden yorumlamak ne kadar etik olabilir.Altı dolu bir yorum mu yani sadece görümce ile empati yapmak biraz da benim yerime kendisini koyması gerekmez mi ?
Tabi ki konuştum ama konuştuğum kişiler eşime saydırmadılar hiç.Zaten şöyleydi zaten böyleydi flan demediler yani.Sadece evet haklısın zamana bırak şeklinde konuştular.
Biz o hatayı evliliklerimizin başında yaptık sonra bakışlar bile değişiyor bıraktık . Mantıklı olanın bizim evliliğimizin sorunları değil başka dertleri konuşmak olduğunu gördük. Anne babamızdan. Aldığımız yeni şeylerden, hatta bu aralar kardeşim formasyon alıyor ondan ben atanmak için kursa gidiyorum bundan konuşuyoruz..Ya bence kardeşlik böyle bir şey değil. Bir tane kızkardeşim var. Eşiyle mutsuz olsa ve kavga etse içine atmak yerine bana anlatsın isterim.
İşinize gelmeyen yorumlara neden boş boş konuşuyorlar diyorsunuz?Görümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa
Biz o hatayı evliliklerimizin başında yaptık sonra bakışlar bile değişiyor bıraktık . Mantıklı olanın bizim evliliğimizin sorunları değil başka dertleri konuşmak olduğunu gördük. Anne babamızdan. Aldığımız yeni şeylerden, hatta bu aralar kardeşim formasyon alıyor ondan ben atanmak için kursa gidiyorum bundan konuşuyoruz..
2’ye daha yakın olmakla beraber kararsız kalıyorum sanırımKeşke birisi de size arkandayım deseydi.
Etik açıdan yorumlamışsınız yorumlarımı.
Görümceyle empati yapmıyorum. Çünkü görümce değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım.
Ama iki kardeş arasındaki ilişki olarak bakıyorum.
Önünüzde iki seçenek var.
1. Bu olayı sürdürün. Görümce ile görüşmeyin. İki kardeşin birbirine destek olması olarak değil de şahsınıza yapılmış hareket olarak algılayın ve evde huzursuzluk devam etsin.
2. Ben şahsımla alakalı olay değil. İki kardeş birbiriyle sohbet etmiş ve destek olmuş deyin geçin. Mesafeli de olsa ilişkileri normalleştirmeye çalışın.
Karar sizin
Bizde de benzer durumlar hakim aslında.Zaten bir araya geldiğimizde görümce bana hiç surat yapmadıAileler arası fark diyelim o zaman...
Bizde herkes herkese anlatır. Dayımlar teyzemlere, teyzemler annemlere, annem anneanneme
Sonra bir bayram toplaşma vs olur. Herkes canciğer kuzu sarması
Çünkü şöyle düşünülür. "Şimdi damada/geline surat assam yine oğlumun/kızımın huzuru kaçacak"
Bekle eşinden. Ondan beklemeyince alakasız insanlardan beklemeye başlıyorsun. Sonra dönüp kendi kendine şaşırıyorsun.Sana değildi o sözlerim
Ben artık eşimden hiçbişey beklemiyorum galiba özellikle bu konularda
Ya bu konular çok sıkıcı...Bu ne ya insanlar ya evlerinde kalsın ya da kendilerine bir ev tutsun.Kimsenin düzenini bozmaya, sülük gibi olmaya gerek yok.Esinize Allah yardım etsin valla adam arada kalmış.Siz de haklısınız vallaMerhaba hanımlar…
Eski konularımı bilen arkadaşlar var ama bilmeyenler için aşağıya ekledim becerebildim mi bilmiyorum ama.Kısaca özet geçecek olursam eş kişisi erkek kardeşini sanki kendi memleketlerinde dersane yokmuş gibi bana sormadan kafasına göre bizim yaşadığımız şehirde dersaneye gitmesini ve bizimle kalmasını söylemişti Ben duyunca büyük problemler çıktı çok sorun yaşadım.Eş kişisi o dönem benim bu durumu istemediğimi kız kardeşine söylemişti.Sen erkek kardeşime söyle buraya gelemeyecek çünkü eşim istemiyor demişti Kız kardeşte zaten senin idare ettiğin belliydi abi biz biliyorduk da sana söylemiyorduk.Bu senin hayatın biz karışamayız.Zaten buraya geldiğinde de soğuk soğuk oturuyor.Biz her zaman senin arkandayız demiş.Bunu bi şekilde öğrendim eşim direkt kardeşim böyle böyle dedi demedi ama imalar etti bi şekilde öğrendim.Daha sonra erkek kardeş kafasına göre okumamaya bizim bulunduğumuz şehirde çalışmaya başladı senelerce insanların evinde kalmayı ve çalışmayı düşünüyordu ama sonra erkek kuzeni de bu şekilde bizim bulunduğumuz şehire çalışmaya gelince o da başkasının yanında kalmaya başladı sonra insanlar tabi niye bizde kalıyor bunlar diye laf da etmeye başladılar ve sonunda ev tutuldu…Şimdi de kız kardeş yani görümcem anne ve babasıyla yaşadığı köyden buraya kardeşi ve kuzeninin yanına geldi onlara yemek yapacakmış onlarla yaşayacakmış bir süre…Kırgınım ona… benim hakkımda düşündüklerinden dolayı değil isteyen istediğini düşünebilir ama bu düşüncelerini abisine söylemesi sanki boşanmamı bekliyormuş gibi bi hava yarattı belki de ben abartı düşünüyorum bunu bilemiyorum.Bu konuda sizden yardım istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ?
Bu zamana kadar eşimi bi kere bile abi diye ne bayramda arar ne de başka bi zaman…2 sene üniversite okurken eşim göndermiş her ay belirli bir para ama ona rağmen araması sorması yoktur.27 yaşında ve bekar görümce kişisi…Şimdi buraya gelmiş ben nasıl davranmalıyım? Eş kişisi yaşananlardan dolayı ona sinirli olduğumu biliyor belki de bu yüzden kardeşine 2 kez gitti giderken beni çağırmıyor bile gel gidelim diye.Ama ben çok arada kaldım ne yapmalıyımYa da hiç bişey yapmadan beklemeli miyim Kafam çok karışık tecrübeli kk kadınları
Bu hep mi yapılıyor ?İşinize gelmeyen yorumlara neden boş boş konuşuyorlar diyorsunuz?
İki tane görüncem var zamanında sorunda yaşadım ama hiç hakkımda ne düşünüyorlar diye kocamın ağzından laf almaya çalışmadım, eşimin telefonunu, aramaları, mesajları merak etmedim.
Kocanız görümceye neler dedi sizinle ilgili ki o da arkandayız abi dedi. Bu durduk yere söylenecek bir laf değil. Abim mutsuz olduğunu söylese bende benzer şeyler söyleyebilirim sanırım. Yine görümce empatisi yaptım yine, tüh.
Siz sorun arayacaksanız, hayatınızı paylaştığınız kocanızda arayın. Sizi onlara ne kadar kötülediyse yanlarına bile getiremiyor, siz hâlâ görümce niye öyle söylemiş diyorsunuz.
Bizde de benzer durumlar hakim aslında.Zaten bir araya geldiğimizde görümce bana hiç surat yapmadı