Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Ev tutuldu sonunda.O leveli atladık Ama çok yorucu bir süreçti tabi

Arada kötü oldunuz ama.İnsanlar kendilerini neden zorla bir yerlere sıkıştırıp sonra iyi kötü arıyorlar anlamıyorum....
Burada olayın en başında eşim kendi kafasına göre erkek kardeşini bizim bulunduğumuz şehirde dersaneye gidip bizimle kalmasını bana sormadan teklif etti..Şimdi burada suçlu erkek kardeş diyemem.Yine söylüyorum suçlu tamamen eşim.Sonra utanmadan sanki bunları yapan kendi değilmiş gibi kız kardeşine eşim erkek kardeşi evde istemiyor diyen yine eşim..

He şunu görmüş olduk bu olayda baştan istemediğimi belirttiğim için erkek kardeş dan diye çalışmaya geldiğinde benim fikrimi bildikleri içim bende kalma durumu olmadı ama çok mücadele verdim.

Bizde de benzer durumlar hakim aslında.Zaten bir araya geldiğimizde görümce bana hiç surat yapmadı
Bence eşinin aile desteği gözüne batıyor, ordan destek aldıkça yine cozutacağını düşünüyorsun, güvenmediğin eşin aslında, ama şimdi herşey yolunda iken ona yansıtmak işine gelmiyor, o da çareyi o kafalardan çıkmak yerine seni kardeşinin evine çağırmamakta buluyor. Bence bu yaptığınız haksızlık. Sizin derdiniz birbirinizle, güreşinize kimseyi dahil etmeyin.

Eşimin Şuan aldığı bi destek yok kiHangi destek gözüme batsın?

Yorum beğenmemekle, boş boş yorum yapıyorlar demek arasında bir nezaket farkı var, yoksa istediğinizi beğenin ya da beğenmeyin kimsenin yorum beğendirme çabasında olduğunu sanmıyorum.

Siz hiçbir şey sormadan, eşiniz görümcenizin, soğuk durmanızdan, abisinin arkasında olduklarına kadar dediği lafları size kendi kendine söylediyse cidden başka derde ihtiyacınız yok. Görümce daha sonra görmüş normal davranmış size zaten. Siz bence eşinize güvenmediğiniz için ailesinde olan bir değişiklikden huzursuz oluyorsunuz, ne yapacağı, isteyeceği belli olmaz diye.

Bana bunları eşim direkt söylemedi.Benim öğreneceğimi bilse asla da söylemezdi.

Ama son söylediğiniz mantıksız gelmedi.Yani hala daha bu kalma durumlarını aşabilmiş değilim.Şimdi burada eşin iki kardeşi normal normal kendi hayatlarını yaşayacaklar arada gidil geleceğiz normal bir aile gibiyse herşey tamam ama yine kalmalar aylar senelerce süren şeyler olacaksa diye tedirgin olmuyorum diyemem

Nasıl öğrendiğiniz direkt söylemedi ise bu kadar ayrıntıyı.
Ben hala anlamadım nasıl :)

Desteğin gelenekle modernlikle alakası yok ki ama
Var. Bak görümceye, iki tane kazık kadar herife yemek yapmak için geliyor memleketten. Başka türlü o köyden çıkması mümkün değil o kızın. Onlar hala aynı insanlar, eşiniz de aynı adam. Sadece diş gösterdiniz, size yapamayacaklarını anlayıp pıstılar. Eşiniz dese ki boşanacağım, hiç yok demez hak verirler. Bu bir destektir.

Evet ama onu öğrendik zaten artık eşim boşanacağım dese önceden nasıl akrandayız dediyse yine öyle diyecek tabi ki görümce.Ama buna dair bir korkum yok.Boşanmak isterse boşanırız o konuda bi sıkıntı yok ki.Onlar arkasında diye boşanacak değildir bence eşim kendi düşüncesi öyledir o zaman zaten yapacak bişey yok.Neyden korkayım

Ilk konunu hatirliyorum esini eve baglamak icin cocuk dusunuyordun. Burada yazilanlardan sonra sanirim erteledin ki bunu kendin dusunebilmeliydin. Bunu bile dusunemeyen sen herkesten sikayetcisin. Sonra her konunda esim soyle, esim suclu, esim bilmem ne. Konuya bakiyorum sorun hala gorumce. Insan hic mi kendine donup bakmaz diye hayret ediyorum. Madem esin o kadar suclu ve bunu kabulleniyorsun hangi motivasyonla evli kaliyorsun ben cok merak ediyorum. Insanlarla ugrasmaktan donup kendi ozelestirini yapmayi unutmussun. Sonra cocuk gibi aylar sonra konularda alintilayip unutmadim bilmem ne burcuyum diyorsun. Gorumcenin arkandan konusmasina bozulmussun sen aylardir esinin ve ailesinin arkasindan burada konusuyorsun ve hala o adamla evlisin. ara sira donup aynaya bak.

Size soracak değilim aynaya bakıp bakmayacağımı…İnsanın evli kalmaya devam etmesi için ne gibi bi motivasyona ihtiyacı olabilir?
Kiminle uğraşıyorum ben ? Burada konu açmak biriyle uğraşmak mı oluyor?
Burada kim beni tanıyor? Herkes herkesin arkasından konuşuyor o zaman forumda…gerçekten sapla samanı birbirinden ayırmak çok önemli şeyler.Bir insanın tanıdığı insanla yaptığı konuşma ile tanımadığı insanla yaptığı konuşmalar aynı mıdır?

Bu hayatta herkes kalbinin ekmegini yer buna cok inanirim. En son benim de basima gelsin diye beddua ediyordun merak etme benim basima gelmez ama senin yasadiklarin ortada. Arkadan konusmak, dedikodusunu yapmak ne zamandir taniyip tanimama ile olculuyor? Gorumcen arkandan konusmus ya sana gore sen ayni yastiga bas koydugun adam ve ailesi hakkinda konusuyorsun ve hala o adamla evlisin bu kismi cozdugun zaman sorunun kalmaz. Bosanmaktan odun patliyor ama ailede sen haric herkes sorunlu dimi aynen :)

Ağzın bunu diyor kalbinden gelen ses başka. Tabi ki onlar arkasında diye boşanmayacaktı, bunu biliyorsun da ne diye görümcenin iki lafı bu kadar alevlendirdi seni? Onlar birbirinin canı kanı, arkasında olmaları çok doğal, donun içeriğindeki pamuk kadar doğal. Neden korktuğun da bariz, aynı şeyleri tekrar yaşamak. Yanındakine güvenemiyorsun, ama bunun adını görümce koymak saçma. Epey de haksızlık.

Görümcenizin eşinizi arayıp sormaması yada okurken para göndermesine rağmen aramaması ayrıntısına niye girdiniz anlamadım. Onlar kardeş. Aralarındaki ilişki de onlara ait. Ben aileye sonradan katılan insanların, her konuya dahil olmalarını sevmiyorum. Kırgın olduğunuz halde eşiniz çağırsa gider misiniz görümcenize? Gitmezsiniz. O halde niye gel dememesine takılıyorsunuz? Bazı kadınlar yoktan dert icat etmeye çok meraklı Şu konuda "şimdi ne yapayım" sorusu çok fuzuli. Hiçbir şey yapmayın.

Ya şu kaderle ortaklık yapmış gibi konuşanlara bayılıyorum
Merak etme benim başıma gelmez denilmiş bir de nerden eminsin bu kadarBüyük konuşmaya devam edin böyle ne olacağını bilemezsiniz
Ayrıca sözlerim kelimesi kelimesini hatırlamanız mükemmel demek ki iz yapmışım.Umarım bu bilgiler bi yerde işinize yarar
Dedikodu yapmak tanıyıp tanımamakla ölçülür bu arada..Bilmiyor olabilirsiniz şaşırmadım

Boşanmaktan ödümün patladığı da ailedeki ben hariç herkesin sorunlu olması da tamamen hayal ürünü…Bazıları bayılıyor böyle kendince çıkarımalar yapmaya

He bu Arada herkes kalbinin ekmeğini yer bence de bu yüzden sizin için çok üzgünüm

Aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum gerçekten…Tamam ev tutuldu oh mis derlen artık bi sorunla daha uğraşmak istemiyor elbette insan.
Yanımdakine bu saatten sonra tamamen güvenmem imkansız gibi bişey

Bu konuya neden girdiğimi daha önce yazmıştım

Bu arada eşim gel dese giderdim diye de daha önceki mesajlarımda belirtmiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…