- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.194
- 38
- Konu Sahibi Lambayapufde
Fesat olduğum fikrine nereden kapıldınız acaba ?
Eşimin beni çağırmadan gitme sebebi benim istenmemem değil.Kız kardeşinin konuşmalarını bildiğimi ve bu duruma sinirlendiğimi biliyor beni davet etmeye yüzü olmadığını düşünüyorum eşimin.
Görüşmeyim ille de görüşmemeliyim demiyorum zaten ben.
Sizin kocanızın karakteri bana göre çok çok kötü. Burada size yapılan yorumlara da çok şaşırdım. Kocanın erkek kardeşinin bir zorunluluk olmadan size yerleşmesi korkunç bir şey %100 haklısınız. Ama kocanızda hiç iş yok. Siz hayır dedikten sonra ailesine “ev tutalım” fikriyle onun gitmesi lazımdı. Belli ki aile normal değil ki eşinizin kardeşini size evlatlık yollayabiliyor. Bu aile zaten ‘karım istemiyor’ dan anlar mı? Ama elbette böyle bir zihniyete sahip adamla evlenmek de sizib suçunuz. Ben aşkımdan ölsem asla evlenmezdim. “Canım ben kabile zamanlarını geçtim kusura bakma” der giderdim. Yani sizin evliliğinizde normal bir kayın ailesi ilişkisi olamayacağı belliymiş.
Normal ilişkide kimse kayınbiraderi evlatlık olarak göndermez. Kimse bu yüzden kardeşin bizle 10 sene yaşamasın diye kavga etmez. Hiçbir eş “karım kardeşimi evlatlık kabul etmiyor” demez ve aile de geline tepki göstermez. Sizin normal olma şansınız eşinizin zihniyeti nedeniyle yok.
Görümce de aynı düşüncede aileyle ki kardeşini 10 yıl kabul etmediniz diye size tepki göstermiş soğuk demiş keşke böyle insanlar olmasalardı da siz de normal insanlar gibi görümceniz geldiğinde hoşgeldine gitseydiniz, eve çağırıp yemek yapsaydınız vs. Normali budur ama dediğim gibi sizin normal ilişki yaşama şansınız baştan yokmuş.
Ben olsam eşim böyle biri olsa oba da tüm sülalesine de direkt konuşur derdimi anlatırdım ki yanımdaki yılan saçma sapan konuşmasın “ben ev üstünde ev konusuna karşıyım. Kendi kardeşimin de gelip aylarca kalmasını istemem. Her iki ailede uzak mesafedeyde tabi ki gelir 1-2 hafta elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışırız ve çok mutlu olurum. Yakın mesafede yemeğe gelmenizi çok isterim. Sizi de gerçekten sevdim. Ama ben aylarca çekirdek ailem dışında kimseyle yaşamak istemem” der geçerdim. Sonra da arkamdan yapılan yok soğukmuş yok boşanırsan arkandayım laflarına hiç takılmazdım. Görümce geldiyse “aaa bize çocukları çağırsana yemek yapalım” derdim. Gayet de normal samimi konuşurdum çünkü benim bir problemin yok geldiklerinde onlarla keyifli vakit geçirmek isterim. SADECE VE SADECE evimde aylarca birlikte yaşamaya karşıyım. Bunu niye anlamasınlar? Anlamazlarsa onların sorunu olur seni istemiyorlar derse “canları sağolsun” der geçerim.