- 14 Nisan 2020
- 1.167
- 1.682
- 32
-
- Konu Sahibi Lambayapufde
Eğer kabul etseydim değil bir yıl evlenene kadar bendeydi üstelik kendisi 20 yaşında..Yaklaşık bi 7-8 yıl sonra evleneceğini düşünürsek senelerce çekiyorsun…onlarda bu durum Allah’ın emrettiği bişey neredeyse kimse yadırgamıyor ve bunu normal karşılıyorlarEşinin hiç başbaşa kalma hevesi falan yok muymuş gençlik geçiyor yaşlanınca zaten durum belli 2 yıllık yoktunuz belki geldi 1 yıl kaldı ne münasebet ya herkes doğurduğu çocuğun sorumluluğunu alsın seninle başbaşa oturma kalkma evinin içinde istediğin gibi dolaşma hevesi yok muymuş hiç
Soracağım ya bunu nereli eşinin aileisEğer kabul etseydim değil bir yıl evlenene kadar bendeydi üstelik kendisi 20 yaşında..Yaklaşık bi 7-8 yıl sonra evleneceğini düşünürsek senelerce çekiyorsun…onlarda bu durum Allah’ın emrettiği bişey neredeyse kimse yadırgamıyor ve bunu normal karşılıyorlar
Bunu direkt burada yazmayım iyice kimliğim belli olmasın ama böyle aklınıza geldiği gibi doğu ile güneydoğu ile hiç ilgisi yok.Eşim de ben de Karadenizliyiz.Soracağım ya bunu nereli eşinin aileis
Yok zaten 2 tahminim vardı hatta Karadeniz daha ağır bastı bir kaç kişiden bu kayın olayını duymuştumBunu direkt burada yazmayım iyice kimliğim belli olmasın ama böyle aklınıza geldiği gibi doğu ile güneydoğu ile hiç ilgisi yok.Eşim de ben de Karadenizliyiz.
Doğuda bütün sülale kayınla kurtulamazsınYok zaten 2 tahminim vardı hatta Karadeniz daha ağır bastı bir kaç kişiden bu kayın olayını duymuştum
Hadi yaYok zaten 2 tahminim vardı hatta Karadeniz daha ağır bastı bir kaç kişiden bu kayın olayını duymuştum
Aynen ben de duydum bir arkadaştan onunda kaynı kalıyorduHadi ya
Ama ben de Karadenizliyim biz de böyle şeyler yoktur.
Eşimin bi arkadaşı evlendi geçenlerde ve evlenir evlenmez kaynı ile yaşıyor.Hiç baş başa kalmadı kocasıyla evinde.Daha ben ne diyim
Esinizin gorumcenizin sozlerini size hicbir sekilde iletmemesi gerekiyordu. Esiniz sizin hakkinizda kotu bir sey demis zaten o da olabilir cok da sasirmadim tarzi bir cevap vermis. Cok daha kotu seyler de diyebilirdi. Sinirlenedebilirdi. Insanlar birbirlerinin yakin akrabalarinin bile arkalarindan neler diyorlar yeri gelince, kimse de bu laflari gidip iletmiyor ve sorun cikmiyor. Ayrica insan kardesine konusurken dikkatsiz konusur sozlerini dikkatli secmez ne de olsa o benim kardesim gidip de karisina bu lafi iletmez herhalde der. Aklina o an ne gelirse soyler. Bence bir suclu ariyorsaniz o kisi esiniz. Bana esim boyle bir lafi iletse ona asiri sinirlenirdim niye bunu bana soyluyorsun diye. Konuya gelirsek gorumcenize bu lafi hic duymamis gibi davranin. Eger yuzunuze karsi bir kotu davranisi olursa o zaman ona gore davranirsiniz.Yüzüme söyleseydi bu kadar kırılmazdım.Arkamdan konuşması beni o dönem çok üzmüştü..
Ben çağırmasam bana oturmaya geleceğini zannetmiyorumBunun için bi adım ben mi atmalıyım yani onu çağırmalı mıyım o konuda da kafam karışık
Esiniz size o konusmayi eksik aktarmis bence. Demek ki "bosanmayi dusunuyorum bu yuzden iliskimiz bozuldu kafam karisik vs siz ne dusunuyorsunuz" demis. O da ne kadar duzgun bir insanmis ki bosan bile dememis biz arkandayiz verdigin her kararda demis sadece. Boyle bir durumda bir kardese verilebilecek tek dogru cevap. Evli kalirsan da destekliyorum bosanirsan da destekliyorum demis. Bence gorumcede hic bir problem yok.Soğuk davrandı demesi değil benim için konu.Bunj düşünebilir bu önemli değil diye de belirttim konuda.Benim kırıldığım şey bunu düşünmesi değil bunj eşime söylemesi sanki şikayet eder gibi..Zaten öyle biz biliyoruz ama sana söylemiyoruz biz senin arkandayız ama…Arkandayız ne demekSavaş mı var maç mi var taraftar mısın? Neyin arkasındasın
Ayrı evde kalınıyor size gelen kalan yok niye endişeleniyorsunuz? Merhaba merhaba deyin geçin. Benden kaynaklanıyor gibi oldu ama kardeşler arasında çözülmesi gereken bir durumdu, ben niye bunun ortasında kaldım gibi hissediyorsunuz. Sizi bu duruma eşiniz sokmuş bırakın o düzeltsin varsa kırılanı güceneni.Soğuk davrandı demesi değil benim için konu.Bunj düşünebilir bu önemli değil diye de belirttim konuda.Benim kırıldığım şey bunu düşünmesi değil bunj eşime söylemesi sanki şikayet eder gibi..Zaten öyle biz biliyoruz ama sana söylemiyoruz biz senin arkandayız ama…Arkandayız ne demekSavaş mı var maç mi var taraftar mısın? Neyin arkasındasın
eşi konu sahibinin hakkında kimbilir ne dedi de kardeşi biz arkandayız dedi. lafı söyleyenden çok söyletene bakmak gerek en büyük hata konu sahibinin kocasında. hem karısını hiç yerine koyup kafasına göre planlar yapıp ördek ailesi gibi arkasından herkesi yatılı uzun vadeli çağırıyor hemde kadının arkasından konuşturuyor. bu adamdan bir cacık olmaz maalesefBence çağırma. Cidden sakın evine çağırma. Bu süreçte o gidene kadar bir kurs gibi bir şeye yazıldığını bahane et, işim var diye muhattap olma.
Ne demek biz arkandayız ne kadar ayıp ya..
Kardeş kardeşle dertleşir. Kardeş kardeşin mutsuzluğunu görürse destekler. Kardeşimle ne konuşacağıma gelinin karışması haddi değildir. İstiyorsunuz ki çöpsüz üzüm olsunlar. Kardeş onlar yahu. Tabi ki arkandayım diyecek. Üstelik eşiniz ben çok mutluyum çok aşığım yuvamdam huzur fışkırıyor dememiş belli ki. Eşiniz mutsuz olduğunu ifade etmese görümce durduk yere arkandayım demez. Şu diyalogları kafanızda tam kurun. Eşin hangi anlatısı üzerine kardeş sizce bunu demiş olabilir?Biz her zaman senin arkandayız demiş.
Bu zamana kadar eşimi bi kere bile abi diye ne bayramda arar ne de başka bi zaman…2 sene üniversite okurken eşim göndermiş her ay belirli bir para ama ona rağmen araması sorması yoktur.
Bana bu sözleri eşim iletmedi zaten kardeşim bunları dedi demedi bi şekilde konuşmalardan imalardan anladım.Eşimle bu yüzden de kavga ettik zaten geçen 1 yılda etmediğim kavga kalmadı diyebiliriz.Kesinlikle en büyük suç onda çünküEsinizin gorumcenizin sozlerini size hicbir sekilde iletmemesi gerekiyordu. Esiniz sizin hakkinizda kotu bir sey demis zaten o da olabilir cok da sasirmadim tarzi bir cevap vermis. Cok daha kotu seyler de diyebilirdi. Sinirlenedebilirdi. Insanlar birbirlerinin yakin akrabalarinin bile arkalarindan neler diyorlar yeri gelince, kimse de bu laflari gidip iletmiyor ve sorun cikmiyor. Ayrica insan kardesine konusurken dikkatsiz konusur sozlerini dikkatli secmez ne de olsa o benim kardesim gidip de karisina bu lafi iletmez herhalde der. Aklina o an ne gelirse soyler. Bence bir suclu ariyorsaniz o kisi esiniz. Bana esim boyle bir lafi iletse ona asiri sinirlenirdim niye bunu bana soyluyorsun diye. Konuya gelirsek gorumcenize bu lafi hic duymamis gibi davranin. Eger yuzunuze karsi bir kotu davranisi olursa o zaman ona gore davranirsiniz.
Eşime arkamdan söyledikleri ve bu olayı kız kardeşine ilettiği için zaten çok problem yaşadık o zaman susup pısıp özürler dilemişti bu olayı düzelteceğim demişti ama anca lafta işte.Gerçi sonrasında görümce ile bişey konuştu mu bilmiyorum tabi.Ayrı evde kalınıyor size gelen kalan yok niye endişeleniyorsunuz? Merhaba merhaba deyin geçin. Benden kaynaklanıyor gibi oldu ama kardeşler arasında çözülmesi gereken bir durumdu, ben niye bunun ortasında kaldım gibi hissediyorsunuz. Sizi bu duruma eşiniz sokmuş bırakın o düzeltsin varsa kırılanı güceneni.
Telefonda eşiniz hep susmuş görümcenin de içine mi doğmuş konuşmuş? Kadın kendi kendine mi çıkarımlar yorumlar yapmış? Arkamdan konuşmuş diyorsunuz da eşiniz de bunu yapmış. Demek ki sadece kardeşinin gelmemesi hakkında konuşmamış. Belki kocanız da sizi şikayet etti ve görümce de abisine üzüldü? Bir insan durduk yere arkandayız demez, karşısındaki kişi içinde bulunduğu durumdan rahatsız huzursuz olduğunu belirtirse destek amaçlı söylenir. Savaş mı var taraftar mısın hayırdır ne diye arkamda olacaksın diye eşiniz de diyebilirdi ama dememiş.
Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor, bu süreci başlatan eşiniz. Size danışma lüzumu bile görmeden kardeşine gel kal diyebiliyor. Tatsızlık çıkmış kardeş gelmemiş, ki bu konuda haklısınız kimse aksini iddia etmiyor. Danışılsın veya danışılmasın, uzun süreli kalma olayı kesinlikle kabul edilemez.
Evet ya.Bu kadarını beklemezdim.Yaptığı çok çirkin düşününce hala çok sinirleniyorumEşiniz ne kadar tehlikeli biri.
Aynen bence de tek suçlu o..Böyle bunları tekrar düşününce geçen seneki yaşadıklarım aklıma geliyor aşırı sinirleniyorumeşi konu sahibinin hakkında kimbilir ne dedi de kardeşi biz arkandayız dedi. lafı söyleyenden çok söyletene bakmak gerek en büyük hata konu sahibinin kocasında. hem karısını hiç yerine koyup kafasına göre planlar yapıp ördek ailesi gibi arkasından herkesi yatılı uzun vadeli çağırıyor hemde kadının arkasından konuşturuyor. bu adamdan bir cacık olmaz maalesef
Kendi kardeşinizle ilgili sorunlarınızı kardeşiniz ve yengenizle görüşün ben sizin yengeniz değilim eşimde sizin kardeşiniz değil.Kardeş kardeşle dertleşir. Kardeş kardeşin mutsuzluğunu görürse destekler. Kardeşimle ne konuşacağıma gelinin karışması haddi değildir. İstiyorsunuz ki çöpsüz üzüm olsunlar. Kardeş onlar yahu. Tabi ki arkandayım diyecek. Üstelik eşiniz ben çok mutluyum çok aşığım yuvamdam huzur fışkırıyor dememiş belli ki. Eşiniz mutsuz olduğunu ifade etmese görümce durduk yere arkandayım demez. Şu diyalogları kafanızda tam kurun. Eşin hangi anlatısı üzerine kardeş sizce bunu demiş olabilir?
Burada sizi ilgilendiren kısım nedir? Benim Kardeşimle beni Aramaz. Bende onu aramam. Telefonla konuşma huyumuz yok. Ama canciğeriz. Eşi dese ki kardeşin seni aramıyor. Derim ki sanane yahu. Bir buna karışmadığınız kalmıştı.