Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Sizin kocanızın karakteri bana göre çok çok kötü. Burada size yapılan yorumlara da çok şaşırdım. Kocanın erkek kardeşinin bir zorunluluk olmadan size yerleşmesi korkunç bir şey %100 haklısınız. Ama kocanızda hiç iş yok. Siz hayır dedikten sonra ailesine “ev tutalım” fikriyle onun gitmesi lazımdı. Belli ki aile normal değil ki eşinizin kardeşini size evlatlık yollayabiliyor. Bu aile zaten ‘karım istemiyor’ dan anlar mı? Ama elbette böyle bir zihniyete sahip adamla evlenmek de sizib suçunuz. Ben aşkımdan ölsem asla evlenmezdim. “Canım ben kabile zamanlarını geçtim kusura bakma” der giderdim. Yani sizin evliliğinizde normal bir kayın ailesi ilişkisi olamayacağı belliymiş.

Normal ilişkide kimse kayınbiraderi evlatlık olarak göndermez. Kimse bu yüzden kardeşin bizle 10 sene yaşamasın diye kavga etmez. Hiçbir eş “karım kardeşimi evlatlık kabul etmiyor” demez ve aile de geline tepki göstermez. Sizin normal olma şansınız eşinizin zihniyeti nedeniyle yok.

Görümce de aynı düşüncede aileyle ki kardeşini 10 yıl kabul etmediniz diye size tepki göstermiş soğuk demiş keşke böyle insanlar olmasalardı da siz de normal insanlar gibi görümceniz geldiğinde hoşgeldine gitseydiniz, eve çağırıp yemek yapsaydınız vs. Normali budur ama dediğim gibi sizin normal ilişki yaşama şansınız baştan yokmuş.

Ben olsam eşim böyle biri olsa oba da tüm sülalesine de direkt konuşur derdimi anlatırdım ki yanımdaki yılan saçma sapan konuşmasın “ben ev üstünde ev konusuna karşıyım. Kendi kardeşimin de gelip aylarca kalmasını istemem. Her iki ailede uzak mesafedeyde tabi ki gelir 1-2 hafta elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışırız ve çok mutlu olurum. Yakın mesafede yemeğe gelmenizi çok isterim. Sizi de gerçekten sevdim. Ama ben aylarca çekirdek ailem dışında kimseyle yaşamak istemem” der geçerdim. Sonra da arkamdan yapılan yok soğukmuş yok boşanırsan arkandayım laflarına hiç takılmazdım. Görümce geldiyse “aaa bize çocukları çağırsana yemek yapalım” derdim. Gayet de normal samimi konuşurdum çünkü benim bir problemin yok geldiklerinde onlarla keyifli vakit geçirmek isterim. SADECE VE SADECE evimde aylarca birlikte yaşamaya karşıyım. Bunu niye anlamasınlar? Anlamazlarsa onların sorunu olur seni istemiyorlar derse “canları sağolsun” der geçerim.

Tamamen sizinle aynı fikirdeyim.Benim kızdığım ve istemediğim eşimin kardeşleri değil.Eşimin kardeşlerinin insanların evinde sürekli yaşama istekleri.

Aile benim yüzüme bi tepki göstermiyor gösteremiyor yada bilemiyorum.Sanki bu olay olmamış gibi yüz yüzeyken daha ilgililer.

Doğru düzgün görüşmüyorlar diye kardeşler birbirlerine destek olmayacak mı, elini sırtına koymayacak mı? Senin kardeşin yapsa aaa ne güzel sahip çıkıyor bana, destek oluyor dersin. Görümce olunca yuva yıkıcı oluyor. 1, kızı doğru düzgün tanımıyorsun, 2, o konuşmada eşin neler dedi bilmiyorsun. Sorana en büyük suçlu eşim tabiii diyorsun ama iki lafından biri görümce.

Katip destek olsunlar ben destek olmasınlar demiyorum ki….Ama gazlamak ne derece doğrı olabilir ?
Eşim suçlu ama onunla bu konunun tartışmasını yaptığım için içim rahat ama görümceyle bunu hiç konuşmadım ki belki onla da konuşsam içim rahatlayacak

İşte mesele bu bak, senin kardeşin olsa beni gazlıyor da demeyeceksin. Bana destek oluyor, arka çıkıyor diyeceksin. Senin canını sıkan eşinin gördüğü destek, o olayda ne kadar haklı da olsan istediğin şey fazla, hiç gerçekçi değil, insanlar kendi canı kanı dururken tabi ki 2 günlük elin kızını düşünmeyeceklerdi. İçleri kendilerinden olana yanacaktı. İstediğin kadar davanda haklı ol. Çok fazla şey istiyorsun. Alanını korudun, sınırını aştırmadın, ondan sonrası senin meselen değil.

Ben kötülük olsun konular büyüsün huzursuzluk olsun istemiyorum o yüzden bişey yapsam mi diye düşündüm ama bazı insanlar neredeyse beni kötü yenge ilan etmeye çalıştı tüm bunlara rağmen
İyilikte karşılıklıdır, hep siz iyilik olsun, aramız bozulmasın deyip alttan alırsanız karşınızdaki hatasını anlamaz ve sizin hoşunuza gitmeyen davranışlarına devam eder.
Ben her ne olursa olsun doğum, ölüm gibi olaylarda kısada olsa aranılması, ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz 3 cenazedede aranmamışsınız. Karşınızdaki küçük değil 27 yaşında.
Eşiniz bir laf derse, bu olayı hatırlatın. Beni araması gereken görümcem deyin.

Ben bunu eşime söyledim sana bunları söylemiş
ben de istesem cenazeler için aranmadığımı söylerdim o dönem ama gerek duymadım uzatmak yada sorun çıkarmak istemedim ama siz ne yaptınız arkamdan konuştunuz dedim.O zaman susup pıstı ama ne işe yaradı

Eski konularınız okuyamadım
Şu konuya dayanarak da yaptığınız çok abartı diyebilirim.
Gitmelisiniz ziyaretlere

Aaa

Durum böyleyse işin rengi değişir
O görümceye selam dahi vermem L Lambayapufde

Kendi kardeşinizle ilgili sorunlarınızı kardeşiniz ve yengenizle görüşün ben sizin yengeniz değilim eşimde sizin kardeşiniz değil
Sjsjhs bu kısım nr alaka şimdi
İyiki yengem değilsiniz zaten
Kardeşimlr konuşmama veya konuşmamama bile karışan yenge istemezdim
zaten birbirlerini gördüklerinde bile eşimle kardeşi konuşmazlar bile doğru düzgün
Bakın hala karışıyorsunuz. Size ne?

Sjsjhs bu kısım nr alaka şimdi
İyiki yengem değilsiniz zaten
Kardeşimlr konuşmama veya konuşmamama bile karışan yenge istemezdim

Bakın hala karışıyorsunuz. Size ne?
Sizin isteğinize göre yengeniz seçiliyor sanırım böyle yenge istemezdim flan emin olun kardeşiniz sizin isteğinize göre seçer evleneceği kişiyi Asıl siz bu cümlenizle kardeşinizin eşine karışmış oluyorsunuz

Gördüğümü söylüyorum bunun neresi karışmak.İyi o zaman burada olayları anlatmak için gördüğümüz şeyleri yazmayalım karışmak oluyor nede olsa.Önce bi karışmak kavramının anlamını öğrenin siz bence.

İki görümceli bir gelin olarak karşıyım buna Benim evimi çekiştiren bir görümce nooooğğğğ. Gelinin de haddi olur tabi çekişmeye dahil edilirse...

Birbirinin ev sorunlarını hiçbir kardeş konuşmamalı bence.. Sonra bileniyor her iki taraf birbirine. Konuşacak şey mi yok

Benim amca gibi karısı ile her kavga ettiğinde ağlamaya gidiyorsa o görümcelere kızmak şöyle dursun acıyın bile. Şimdi hepten hanımköylü oldu, anasını tilfonda bayramlıyor. O kadar vakti yok zamanında başını şişirdiği ailesine. Abileri ablaları bugünler için büyütmüş onu. Hayat..

Allah düşman başına vermesin bu tür amcayı
Yine görümcelerin hatası değil bu adam dengeyi kuramayıp kardeşleri de:"Git ağabey Allah aşkına derdini hanımla çöz" demedikleri için de hanım köylü olmaya itmiş olabilirler.
Kırılmasın diye sen haklısın, sen doğrusun demek böyle yapıyor ters teperek.

Yok yav, valla millet bıkıyor usanıyordu. Kendine göre sıraya koymuştu bi de, biri bıkınca diğerine gidiyordu, en çok anasına nazı geçiyordu. Kimse de işine karışmadı, biliyorlar kendilerinden çıkanı. Hani en fazla yapamıyorsan boşan demişlerdir. Bir gün iki gün hak verirsin boş bulunup. Sonra kabak tadı verir. Öyle oldu yani. Ha bi de yengemi dinledik, güzel şok oldu.

Görümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa yoook muhalefetlik olsun

Evet bak araya soğukluk girdi şimdi eşim düşünsün kendi etti kendi buldu bence bin pişman bu olayın yaşandığına ama elden bişey gelmiyor

Çok kötü bi huy ama bu ya Özellikle bi erkeğe gram yakışmıyor

3 tane var bende. Kendimi yeterince gelin yerine koydum zaten, aylardır hak vere vere bitkin düştüm. Görümceler de can taşıyor. Kardeşin olsa takdir edeceğin, minnet edeceğin şeyi görümce yaptı diye doldun da doldun sabahtan beri. Kabul et. O abisi. Sen dün 1 bugün 2 birisin. Şimdi boşansan aranızda hiçbir bağ kalmayacak. Çok şey bekliyorsun. Çok şey beklemen gereken kişi yanında, yatağında.

Sana değildi o sözlerim
Ben artık eşimden hiçbişey beklemiyorum galiba özellikle bu konularda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…