- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.194
- 38
-
- Konu Sahibi Lambayapufde
Fesat olduğum fikrine nereden kapıldınız acaba ?
Eşimin beni çağırmadan gitme sebebi benim istenmemem değil.Kız kardeşinin konuşmalarını bildiğimi ve bu duruma sinirlendiğimi biliyor beni davet etmeye yüzü olmadığını düşünüyorum eşimin.
Görüşmeyim ille de görüşmemeliyim demiyorum zaten ben.
Tamamen sizinle aynı fikirdeyim.Benim kızdığım ve istemediğim eşimin kardeşleri değil.Eşimin kardeşlerinin insanların evinde sürekli yaşama istekleri.Sizin kocanızın karakteri bana göre çok çok kötü. Burada size yapılan yorumlara da çok şaşırdım. Kocanın erkek kardeşinin bir zorunluluk olmadan size yerleşmesi korkunç bir şey %100 haklısınız. Ama kocanızda hiç iş yok. Siz hayır dedikten sonra ailesine “ev tutalım” fikriyle onun gitmesi lazımdı. Belli ki aile normal değil ki eşinizin kardeşini size evlatlık yollayabiliyor. Bu aile zaten ‘karım istemiyor’ dan anlar mı? Ama elbette böyle bir zihniyete sahip adamla evlenmek de sizib suçunuz. Ben aşkımdan ölsem asla evlenmezdim. “Canım ben kabile zamanlarını geçtim kusura bakma” der giderdim. Yani sizin evliliğinizde normal bir kayın ailesi ilişkisi olamayacağı belliymiş.
Normal ilişkide kimse kayınbiraderi evlatlık olarak göndermez. Kimse bu yüzden kardeşin bizle 10 sene yaşamasın diye kavga etmez. Hiçbir eş “karım kardeşimi evlatlık kabul etmiyor” demez ve aile de geline tepki göstermez. Sizin normal olma şansınız eşinizin zihniyeti nedeniyle yok.
Görümce de aynı düşüncede aileyle ki kardeşini 10 yıl kabul etmediniz diye size tepki göstermiş soğuk demişkeşke böyle insanlar olmasalardı da siz de normal insanlar gibi görümceniz geldiğinde hoşgeldine gitseydiniz, eve çağırıp yemek yapsaydınız vs. Normali budur ama dediğim gibi sizin normal ilişki yaşama şansınız baştan yokmuş.
Ben olsam eşim böyle biri olsa oba da tüm sülalesine de direkt konuşur derdimi anlatırdım ki yanımdaki yılan saçma sapan konuşmasın“ben ev üstünde ev konusuna karşıyım. Kendi kardeşimin de gelip aylarca kalmasını istemem. Her iki ailede uzak mesafedeyde tabi ki gelir 1-2 hafta elimden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışırız ve çok mutlu olurum. Yakın mesafede yemeğe gelmenizi çok isterim. Sizi de gerçekten sevdim. Ama ben aylarca çekirdek ailem dışında kimseyle yaşamak istemem” der geçerdim. Sonra da arkamdan yapılan yok soğukmuş yok boşanırsan arkandayım laflarına hiç takılmazdım. Görümce geldiyse “aaa bize çocukları çağırsana yemek yapalım” derdim. Gayet de normal samimi konuşurdum çünkü benim bir problemin yok geldiklerinde onlarla keyifli vakit geçirmek isterim. SADECE VE SADECE evimde aylarca birlikte yaşamaya karşıyım. Bunu niye anlamasınlar? Anlamazlarsa onların sorunu olur seni istemiyorlar derse “canları sağolsun” der geçerim.
Doğru düzgün görüşmüyorlar diye kardeşler birbirlerine destek olmayacak mı, elini sırtına koymayacak mı? Senin kardeşin yapsa aaa ne güzel sahip çıkıyor bana, destek oluyor dersin. Görümce olunca yuva yıkıcı oluyor. 1, kızı doğru düzgün tanımıyorsun, 2, o konuşmada eşin neler dedi bilmiyorsun. Sorana en büyük suçlu eşim tabiii diyorsun ama iki lafından biri görümce.Kendi kardeşinizle ilgili sorunlarınızı kardeşiniz ve yengenizle görüşün ben sizin yengeniz değilim eşimde sizin kardeşiniz değil.
Siz canciğer olabilirsiniz ben onu örneklendirmek için yazdığımı söyledim zaten birbirlerini gördüklerinde bile eşimle kardeşi konuşmazlar bile doğru düzgün.Ben de biliyorum herhalde kardeş ilişkisini ama aralarında doğru düzgün bir konuşma yüz yüze ya da telefonda yok.Ben eşime kardeşin seni aramıyor demedim zaten.Bana ne beni gram ilgilendirmiyor ben aralarındaki ilişkiyi örneklendirmeye çalıştım daha met anlaşılsın diye.Kendi akrabalık ilişkilerinizle kıyaslama yapmanıza gerek yok okuduklarınızı yorumlasanız yeterli.
Katip destek olsunlar ben destek olmasınlar demiyorum ki….Ama gazlamak ne derece doğrı olabilir ?Doğru düzgün görüşmüyorlar diye kardeşler birbirlerine destek olmayacak mı, elini sırtına koymayacak mı? Senin kardeşin yapsa aaa ne güzel sahip çıkıyor bana, destek oluyor dersin. Görümce olunca yuva yıkıcı oluyor. 1, kızı doğru düzgün tanımıyorsun, 2, o konuşmada eşin neler dedi bilmiyorsun. Sorana en büyük suçlu eşim tabiii diyorsun ama iki lafından biri görümce.
İşte mesele bu bak, senin kardeşin olsa beni gazlıyor da demeyeceksin. Bana destek oluyor, arka çıkıyor diyeceksin. Senin canını sıkan eşinin gördüğü destek, o olayda ne kadar haklı da olsan istediğin şey fazla, hiç gerçekçi değil, insanlar kendi canı kanı dururken tabi ki 2 günlük elin kızını düşünmeyeceklerdi. İçleri kendilerinden olana yanacaktı. İstediğin kadar davanda haklı ol. Çok fazla şey istiyorsun. Alanını korudun, sınırını aştırmadın, ondan sonrası senin meselen değil.Katip destek olsunlar ben destek olmasınlar demiyorum ki….Ama gazlamak ne derece doğrı olabilir ?
Eşim suçlu ama onunla bu konunun tartışmasını yaptığım için içim rahat ama görümceyle bunu hiç konuşmadım ki belki onla da konuşsam içim rahatlayacak
İyilikte karşılıklıdır, hep siz iyilik olsun, aramız bozulmasın deyip alttan alırsanız karşınızdaki hatasını anlamaz ve sizin hoşunuza gitmeyen davranışlarına devam eder.Ben kötülük olsun konular büyüsün huzursuzluk olsun istemiyorum o yüzden bişey yapsam mi diye düşündüm ama bazı insanlar neredeyse beni kötü yenge ilan etmeye çalıştı tüm bunlara rağmen
Ben bunu eşime söyledim sana bunları söylemişİyilikte karşılıklıdır, hep siz iyilik olsun, aramız bozulmasın deyip alttan alırsanız karşınızdaki hatasını anlamaz ve sizin hoşunuza gitmeyen davranışlarına devam eder.
Ben her ne olursa olsun doğum, ölüm gibi olaylarda kısada olsa aranılması, ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz 3 cenazedede aranmamışsınız. Karşınızdaki küçük değil 27 yaşında.
Eşiniz bir laf derse, bu olayı hatırlatın. Beni araması gereken görümcem deyin.
Eski konularınız okuyamadımMerhaba hanımlar…
Eski konularımı bilen arkadaşlar var ama bilmeyenler için aşağıya ekledim becerebildim mi bilmiyorum ama.Kısaca özet geçecek olursam eş kişisi erkek kardeşini sanki kendi memleketlerinde dersane yokmuş gibi bana sormadan kafasına göre bizim yaşadığımız şehirde dersaneye gitmesini ve bizimle kalmasını söylemişti Ben duyunca büyük problemler çıktı çok sorun yaşadım.Eş kişisi o dönem benim bu durumu istemediğimi kız kardeşine söylemişti.Sen erkek kardeşime söyle buraya gelemeyecek çünkü eşim istemiyor demişti Kız kardeşte zaten senin idare ettiğin belliydi abi biz biliyorduk da sana söylemiyorduk.Bu senin hayatın biz karışamayız.Zaten buraya geldiğinde de soğuk soğuk oturuyor.Biz her zaman senin arkandayız demiş.Bunu bi şekilde öğrendim eşim direkt kardeşim böyle böyle dedi demedi ama imalar etti bi şekilde öğrendim.Daha sonra erkek kardeş kafasına göre okumamaya bizim bulunduğumuz şehirde çalışmaya başladı senelerce insanların evinde kalmayı ve çalışmayı düşünüyordu ama sonra erkek kuzeni de bu şekilde bizim bulunduğumuz şehire çalışmaya gelince o da başkasının yanında kalmaya başladı sonra insanlar tabi niye bizde kalıyor bunlar diye laf da etmeye başladılar ve sonunda ev tutuldu…Şimdi de kız kardeş yani görümcem anne ve babasıyla yaşadığı köyden buraya kardeşi ve kuzeninin yanına geldi onlara yemek yapacakmış onlarla yaşayacakmış bir süre…Kırgınım ona… benim hakkımda düşündüklerinden dolayı değil isteyen istediğini düşünebilir ama bu düşüncelerini abisine söylemesi sanki boşanmamı bekliyormuş gibi bi hava yarattı belki de ben abartı düşünüyorum bunu bilemiyorum.Bu konuda sizden yardım istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ?
Bu zamana kadar eşimi bi kere bile abi diye ne bayramda arar ne de başka bi zaman…2 sene üniversite okurken eşim göndermiş her ay belirli bir para ama ona rağmen araması sorması yoktur.27 yaşında ve bekar görümce kişisi…Şimdi buraya gelmiş ben nasıl davranmalıyım? Eş kişisi yaşananlardan dolayı ona sinirli olduğumu biliyor belki de bu yüzden kardeşine 2 kez gitti giderken beni çağırmıyor bile gel gidelim diye.Ama ben çok arada kaldım ne yapmalıyımYa da hiç bişey yapmadan beklemeli miyim Kafam çok karışık tecrübeli kk kadınları
Aaaİyilikte karşılıklıdır, hep siz iyilik olsun, aramız bozulmasın deyip alttan alırsanız karşınızdaki hatasını anlamaz ve sizin hoşunuza gitmeyen davranışlarına devam eder.
Ben her ne olursa olsun doğum, ölüm gibi olaylarda kısada olsa aranılması, ziyaret edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz 3 cenazedede aranmamışsınız. Karşınızdaki küçük değil 27 yaşında.
Eşiniz bir laf derse, bu olayı hatırlatın. Beni araması gereken görümcem deyin.
Sjsjhs bu kısım nr alaka şimdiKendi kardeşinizle ilgili sorunlarınızı kardeşiniz ve yengenizle görüşün ben sizin yengeniz değilim eşimde sizin kardeşiniz değil
Bakın hala karışıyorsunuz. Size ne?zaten birbirlerini gördüklerinde bile eşimle kardeşi konuşmazlar bile doğru düzgün
Sizin isteğinize göre yengeniz seçiliyor sanırım böyle yenge istemezdim flan emin olun kardeşiniz sizin isteğinize göre seçer evleneceği kişiyiSjsjhs bu kısım nr alaka şimdi
İyiki yengem değilsiniz zaten
Kardeşimlr konuşmama veya konuşmamama bile karışan yenge istemezdim
Bakın hala karışıyorsunuz. Size ne?
İki görümceli bir gelin olarak karşıyım bunaKardeş kardeşle dertleşir. Kardeş kardeşin mutsuzluğunu görürse destekler. Kardeşimle ne konuşacağıma gelinin karışması haddi değildir. İstiyorsunuz ki çöpsüz üzüm olsunlar. Kardeş onlar yahu. Tabi ki arkandayım diyecek. Üstelik eşiniz ben çok mutluyum çok aşığım yuvamdam huzur fışkırıyor dememiş belli ki. Eşiniz mutsuz olduğunu ifade etmese görümce durduk yere arkandayım demez. Şu diyalogları kafanızda tam kurun. Eşin hangi anlatısı üzerine kardeş sizce bunu demiş olabilir?
Benim amca gibi karısı ile her kavga ettiğinde ağlamaya gidiyorsa o görümcelere kızmak şöyle dursun acıyın bile. Şimdi hepten hanımköylü oldu, anasını tilfonda bayramlıyor. O kadar vakti yok zamanında başını şişirdiği ailesine. Abileri ablaları bugünler için büyütmüş onu. Hayat..İki görümceli bir gelin olarak karşıyım bunaBenim evimi çekiştiren bir görümce nooooğğğğ. Gelinin de haddi olur tabi çekişmeye dahil edilirse...
Birbirinin ev sorunlarını hiçbir kardeş konuşmamalı bence.. Sonra bileniyor her iki taraf birbirine. Konuşacak şey mi yok
Allah düşman başına vermesin bu tür amcayıBenim amca gibi karısı ile her kavga ettiğinde ağlamaya gidiyorsa o görümcelere kızmak şöyle dursun acıyın bile. Şimdi hepten hanımköylü oldu, anasını tilfonda bayramlıyor. O kadar vakti yok zamanında başını şişirdiği ailesine. Abileri ablaları bugünler için büyütmüş onu. Hayat..
Yok yav, valla millet bıkıyor usanıyordu. Kendine göre sıraya koymuştu bi de, biri bıkınca diğerine gidiyordu, en çok anasına nazı geçiyordu. Kimse de işine karışmadı, biliyorlar kendilerinden çıkanı. Hani en fazla yapamıyorsan boşan demişlerdir. Bir gün iki gün hak verirsin boş bulunup. Sonra kabak tadı verir. Öyle oldu yani. Ha bi de yengemi dinledik, güzel şok oldu.Allah düşman başına vermesin bu tür amcayı
Yine görümcelerin hatası değil bu adam dengeyi kuramayıp kardeşleri de:"Git ağabey Allah aşkına derdini hanımla çöz" demedikleri için de hanım köylü olmaya itmiş olabilirler.
Kırılmasın diye sen haklısın, sen doğrusun demek böyle yapıyor ters teperek.
Görümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işteİki görümceli bir gelin olarak karşıyım bunaBenim evimi çekiştiren bir görümce nooooğğğğ. Gelinin de haddi olur tabi çekişmeye dahil edilirse...
Birbirinin ev sorunlarını hiçbir kardeş konuşmamalı bence.. Sonra bileniyor her iki taraf birbirine. Konuşacak şey mi yok
Çok kötü bi huy ama bu yaYok yav, valla millet bıkıyor usanıyordu. Kendine göre sıraya koymuştu bi de, biri bıkınca diğerine gidiyordu, en çok anasına nazı geçiyordu. Kimse de işine karışmadı, biliyorlar kendilerinden çıkanı. Hani en fazla yapamıyorsan boşan demişlerdir. Bir gün iki gün hak verirsin boş bulunup. Sonra kabak tadı verir. Öyle oldu yani. Ha bi de yengemi dinledik, güzel şok oldu.
3 tane var bende. Kendimi yeterince gelin yerine koydum zaten, aylardır hak vere vere bitkin düştüm. Görümceler de can taşıyor. Kardeşin olsa takdir edeceğin, minnet edeceğin şeyi görümce yaptı diye doldun da doldun sabahtan beri. Kabul et. O abisi. Sen dün 1 bugün 2 birisin. Şimdi boşansan aranızda hiçbir bağ kalmayacak. Çok şey bekliyorsun. Çok şey beklemen gereken kişi yanında, yatağında.Görümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa yoook muhalefetlik olsun
Evet bak araya soğukluk girdi şimdi eşim düşünsün kendi etti kendi buldu bence bin pişman bu olayın yaşandığına ama elden bişey gelmiyor
Yeni nesil erkekler bi tuhaf oldu zaten, hepsi birer nazlı gelin. Gerçi bizimki 50 yaşına geldi şu an ama..Çok kötü bi huy ama bu yaÖzellikle bi erkeğe gram yakışmıyor
Sana değildi o sözlerim3 tane var bende. Kendimi yeterince gelin yerine koydum zaten, aylardır hak vere vere bitkin düştüm. Görümceler de can taşıyor. Kardeşin olsa takdir edeceğin, minnet edeceğin şeyi görümce yaptı diye doldun da doldun sabahtan beri. Kabul et. O abisi. Sen dün 1 bugün 2 birisin. Şimdi boşansan aranızda hiçbir bağ kalmayacak. Çok şey bekliyorsun. Çok şey beklemen gereken kişi yanında, yatağında.