- 23 Ekim 2020
- 673
- 788
-
- Konu Sahibi Lambayapufde
Sizi baş sağlığı için dahi aramamis,siz hala evime davet etsem mi etmesem mi diyorsunuz.kusura bakmayın ama siz gorumceden hiç hoşlanmıyorsunuz hem hem de kırgınlık olmasın ya da soğukluk olmasın istiyorsunuz,bunun arası pek mümkün değil.yani ne sis yansın ne kebap olmuyor.sizde biraz benim kafa yapisini gördüm ne yazık kiHayır görümceyle hiç telefonda görüşmedim.Ananem babaannem ve halam vefat etti maalesef yakın zamanlarda bu yaşanan erkek kardeş olaylarından önce..O zaman dahi bi baş sağlığına beni aramamıştır.
Eşime olan sinirimi belli etmek için yapmıştım.Eşiniz siz ve ailesi arasında köprü olamamış. Sizin dediğinizi onlara, onların dediğini size hiç yumusatmadan, ara bulmadan anlatmış. İki tarafa da hoşgörülü şekilde davranmamıs. Kendini işin içinden sıyırmak için sizi onlarin, onları sizin önünüze atıp kaçmış bence. Bir de neden eş kişisi diye yazdınız yahu okurken beni irrite etti bu söz garip şekilde.
Hiçbirsey yapmayın. Onlar ağziyla kuş tutsa size yaramamaz siz de onlara yaranamazsınız. Siz fesatsıniz onlar arsız. En iyisi gorüsmeyin. Eşiniz sizi cagirmadan gittigine gore zaten istrnmediginiz ortada. E size de gorumceyi davet etmek düserdi siz de onu yapmamissiniz. Ki istenmediginiz belli neden yapasınız. Kinci de birisiniz. Velhasıl bişverin kimse kimseyle siniz durumu kabul etmis belli tek gidiyor. Kardeslerini eve cagırmiyor sizden izin olmayinca çagiramiyir. Yani gorumce oyle demis ama bu jnsanlik hali. Kiz kardesiniz sizi uzen birsey hic demiyirmu az üstunu ortmeyi ogrenmek lazim. Aile bu arkadas degilki silin atın. Gorüsseniz iki guleryüz gösterseniz inanın siz de rahat edersiniz. Bu kadar gorusmeyip bu kadar kafaya takmak garipMerhaba hanımlar…
Eski konularımı bilen arkadaşlar var ama bilmeyenler için aşağıya ekledim becerebildim mi bilmiyorum ama.Kısaca özet geçecek olursam eş kişisi erkek kardeşini sanki kendi memleketlerinde dersane yokmuş gibi bana sormadan kafasına göre bizim yaşadığımız şehirde dersaneye gitmesini ve bizimle kalmasını söylemişti Ben duyunca büyük problemler çıktı çok sorun yaşadım.Eş kişisi o dönem benim bu durumu istemediğimi kız kardeşine söylemişti.Sen erkek kardeşime söyle buraya gelemeyecek çünkü eşim istemiyor demişti Kız kardeşte zaten senin idare ettiğin belliydi abi biz biliyorduk da sana söylemiyorduk.Bu senin hayatın biz karışamayız.Zaten buraya geldiğinde de soğuk soğuk oturuyor.Biz her zaman senin arkandayız demiş.Bunu bi şekilde öğrendim eşim direkt kardeşim böyle böyle dedi demedi ama imalar etti bi şekilde öğrendim.Daha sonra erkek kardeş kafasına göre okumamaya bizim bulunduğumuz şehirde çalışmaya başladı senelerce insanların evinde kalmayı ve çalışmayı düşünüyordu ama sonra erkek kuzeni de bu şekilde bizim bulunduğumuz şehire çalışmaya gelince o da başkasının yanında kalmaya başladı sonra insanlar tabi niye bizde kalıyor bunlar diye laf da etmeye başladılar ve sonunda ev tutuldu…Şimdi de kız kardeş yani görümcem anne ve babasıyla yaşadığı köyden buraya kardeşi ve kuzeninin yanına geldi onlara yemek yapacakmış onlarla yaşayacakmış bir süre…Kırgınım ona… benim hakkımda düşündüklerinden dolayı değil isteyen istediğini düşünebilir ama bu düşüncelerini abisine söylemesi sanki boşanmamı bekliyormuş gibi bi hava yarattı belki de ben abartı düşünüyorum bunu bilemiyorum.Bu konuda sizden yardım istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ?
Bu zamana kadar eşimi bi kere bile abi diye ne bayramda arar ne de başka bi zaman…2 sene üniversite okurken eşim göndermiş her ay belirli bir para ama ona rağmen araması sorması yoktur.27 yaşında ve bekar görümce kişisi…Şimdi buraya gelmiş ben nasıl davranmalıyım? Eş kişisi yaşananlardan dolayı ona sinirli olduğumu biliyor belki de bu yüzden kardeşine 2 kez gitti giderken beni çağırmıyor bile gel gidelim diye.Ama ben çok arada kaldım ne yapmalıyımYa da hiç bişey yapmadan beklemeli miyim Kafam çok karışık tecrübeli kk kadınları
Yani söylediklerine sinirlenmeniz gerekip gerekmediğini merak ediyorsanız demek ki sinirlenmemişsiniz. Sinirlenmediyseniz de kendinizi sinirlenmem gerekiyor diye zorlamayın bence. İnsanlarla mesafe isteyip sonra da niye mesafe var diye düşünülmez. Belli ki sizinle görüşme niyetleri yok. Ayarı yeni yapmışken tekrar bozmanın manası yok. Bu arada görümcenizin söyledikleri de her kardeşin söyleyeceği şeyler. Canım yengem kesin haklıdır abi seni tutamayız demesi gerekiyordu tarzı ütopik fikirlere kapılmayın.Burnumun dibine geleceğini düşünmemiştim görümce kişisinin zaten yılda 5-6 gün gördüğüm biriydi ama aynı şehirde olunca daha sık görmek sinirlenmeme sebep olur mu olmaz mi sinirlenmeli miyim bu söylediklerine ne yapmalıyım bunlar kafamı kurcaladı.
Bir telefon açıp hoşgeldin diyebilirsiniz ama gorumceden kardeşini kabul etmediğiniz için bir sıcaklık olmasını beklemeyin.Bundan sonra merhaba merhaba olur ..Benim en başından beri istediğim şey ev tutmalarında zaten ama ben eşin kardeşleriyle küs olmayı da istemiyorum galiba evet bi mesafe olsun ama büyük bir mesafe değil.Eş kişisi kız kardeşim gelmiş ben onun yanına geçiyorum sen de gelir misin diye sorsaydı giderdim sanırım
Ben de bi sıcaklık var mı önce ona bakmak lazım sanki..Bir telefon açıp hoşgeldin diyebilirsiniz ama gorumceden kardeşini kabul etmediğiniz için bir sıcaklık olmasını beklemeyin.Bundan sonra merhaba merhaba olur ..
Görüşme niyetleri mi yok yoksa erkek kardeş mevzusu nedeniyle kendisinin de istenmediğini mi düşünüyor?Yani söylediklerine sinirlenmeniz gerekip gerekmediğini merak ediyorsanız demek ki sinirlenmemişsiniz. Sinirlenmediyseniz de kendinizi sinirlenmem gerekiyor diye zorlamayın bence. İnsanlarla mesafe isteyip sonra da niye mesafe var diye düşünülmez. Belli ki sizinle görüşme niyetleri yok. Ayarı yeni yapmışken tekrar bozmanın manası yok. Bu arada görümcenizin söyledikleri de her kardeşin söyleyeceği şeyler. Canım yengem kesin haklıdır abi seni tutamayız demesi gerekiyordu tarzı ütopik fikirlere kapılmayın.
Yok tamam kardeşini istemedim ama onları sevmiyorda değilim eşim gidelim derse giderim dediğiniz için dedim.Ben de bi sıcaklık var mı önce ona bakmak lazım sanki..
Fesat olduğum fikrine nereden kapıldınız acaba ?Hiçbirsey yapmayın. Onlar ağziyla kuş tutsa size yaramamaz siz de onlara yaranamazsınız. Siz fesatsıniz onlar arsız. En iyisi gorüsmeyin. Eşiniz sizi cagirmadan gittigine gore zaten istrnmediginiz ortada. E size de gorumceyi davet etmek düserdi siz de onu yapmamissiniz. Ki istenmediginiz belli neden yapasınız. Kinci de birisiniz. Velhasıl bişverin kimse kimseyle siniz durumu kabul etmis belli tek gidiyor. Kardeslerini eve cagırmiyor sizden izin olmayinca çagiramiyir. Yani gorumce oyle demis ama bu jnsanlik hali. Kiz kardesiniz sizi uzen birsey hic demiyirmu az üstunu ortmeyi ogrenmek lazim. Aile bu arkadas degilki silin atın. Gorüsseniz iki guleryüz gösterseniz inanın siz de rahat edersiniz. Bu kadar gorusmeyip bu kadar kafaya takmak garip
O da bi mesafe olabilirdi aslında sadece gidip hoşgeldin diyip devamında da bi yerde gördüğümde selam verebilirdim.Yok tamam kardeşini istemedim ama onları sevmiyorda değilim eşim gidelim derse giderim dediğiniz için dedim.
Siz mesafe kurmakmi istiyorsunuz gorusmekmi istiyorsunuz.bu cümleden zaten sogugum mesajı alıyorum .mesafe devam etsin istiyorsanız o zaman ne arayın ne sorun .bir araya gelme zorunluluğu olursada havadan sudan yüzeysel konusursujuz oldu bittiBen de bi sıcaklık var mı önce ona bakmak lazım sanki..
Hiç de bişey olmamış gibi nasıl davranacağım benim için de zor olur böyle bişeySorun ariyosunuz kendinize hicbisey olmamis gobi davranin gorumce gelmis arayin evinize davet edin boyle herseyi problem etmeyin
Gitseydiniz ortalık karisabilirdi .mevzular acilma ihtimaline karşı eşiniz bu riski almak istememiştir.O da bi mesafe olabilirdi aslında sadece gidip hoşgeldin diyip devamında da bi yerde gördüğümde selam verebilirdim.
Bakalım onlar sizinle aynı düşüncede mi?Evimde istemedim çünkü bu yaşantıyı doğru bulmuyorum.İnsanlar kafalarına göre çıkıp abisi ablası bile olsa senelerce birilerinin evinde bana göre kalmamalı.Ama eşimin kardeşlerini sevmiyor da değilim ki
Gel gidelim dese giderdim galiba
Nasıl yani ? Hangi konuda aynı düşüncedeler mi ?Bakalım onlar sizinle aynı düşüncede mi?
Siz sevmiyor değilim demişsiniz ama onların bu saatten sonra sizi sevdiğini düşünmüyorum demek istiyorum. Yoksa bir görümce ortada bir sorun yokken her durumda arkandayım diye boşanma îmâsı yapmazBakalım onlar sizinle aynı düşüncede mi?
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Ama herkes herkese saygı duymak zorunda…Siz sevmiyor değilim demişsiniz ama onların bu saatten sonra sizi sevdiğini düşünmüyorum demek istiyorum. Yoksa bir görümce ortada bir sorun yokken her durumda arkandayım diye boşanma îmâsı yapmaz
Zaten beni kararsız bırakan konu da bu…O insanların hala ve amca olma durumu..Eşin kardeşleri olmaları yani çok yakını olmaları…Bunlar beni Düşündürdüğü için ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kalıyorumOrtada çok büyük olaylar olmadığı sürece bu kadar kopukluğu anlamıyorum doğrusu ben. İleride çocuğunuz olduğunda o insanlar halası ,amcası olacaklar. Eşinizin kardeşi beraber büyüdüğü ,oynadığı kişiler. Hoşgeldiniz diyip bir yemeğe davet etmek zor olmasa gerek. Siz de fazla mesafelisiniz sanırım. Eviniz de temelli istememekte haklısınız ama bu kadar mesafe de garip kaçıyor .