Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Abisiyle dertleşmiş kabul edin, asıl abi kardeş arasında geçen lafı size taşıyan kişiye kırılmalısınız, eşiniz mi söyledi kardeşim böyle dedi diye? Eğer öyleyse eşinizin ağzında bakla ıslanmıyor demek ki, belki sizin laflarınızı da ailesine taşıdı, kardeşi de o yüzden böyle bir laf etti.

Bir adım atmayın, eşinize sorun kardeşlerin nasıl iyiler mi, kızkardeşin de geldi bir gün yemeğe mi götürsek deyin, eşinizin vereceği cevaba göre davet edip etmeyeceğinize karar verirsiniz, bu arada görümceyle telefon görüşmeleriniz oluyor muydu eskiden, görümceniz geldiğinde telefon açıp hoşgeldin dediniz mi ?

Kusura bakmayın ama kocanızda hıç iş yok. Eşim istemiyor demeyecek, biz istemiyoruz diyecek. Hala arayı tadında tutmayı öğrenememiş mi ? Sizi harcamış
Aynen öyle burada en büyük sorun kesinlikle eş..O dönem yaptıklarını da yaşadıklarımı da asla unutmadım..Eşime karşı içimde kin kalmadı değil..

Aynen öyle burada en büyük sorun kesinlikle eş..O dönem yaptıklarını da yaşadıklarımı da asla unutmadım..Eşime karşı içimde kin kalmadı değil..
Görümcenize gelince de bu saatten sonra zaten evinize mevinize davet etseniz, bildiğinizi biliyorlarsa eğer, ona hak verdiğiniz düşünülür. Hiç bulaşmayın , küsmeyin de . Bir düğünde bir bayramda normal konuşursunuz. Asgari müşterekte yani.

Hayır görümceyle hiç telefonda görüşmedim.Ananem babaannem ve halam vefat etti maalesef yakın zamanlarda bu yaşanan erkek kardeş olaylarından önce..O zaman dahi bi baş sağlığına beni aramamıştır.

Bildiğimi bilmiyor diye biliyorum
Evet yorumunuz için teşekkür ederim sormak istediğim buydu

Bence çağırma. Cidden sakın evine çağırma. Bu süreçte o gidene kadar bir kurs gibi bir şeye yazıldığını bahane et, işim var diye muhattap olma.
Ne demek biz arkandayız ne kadar ayıp ya..

Bişey yapmayacaksın. Merhaba merhaba. Nasılsın iyi misin? Daha daha nasılsın? Güle güle.
Teşekkürler yorumlarınız için Neyi sorduğum anlaşıyormuş demek ki

Yani aslında çok sıkı fıkı bir ilişkiniz yokmuş, o zaman dertlenmenize veya arkamdan konuştu deyip kırılmanıza gerek yok, ki arkanızdan söylediği sözlerin suçlusu eşiniz, görümceye kızmak yerine laf taşıdığı için eşinize kızmalısınız.
Bu durumda eve davet etsem mi adım atsam mı diye düşünmeye de lüzum yok, bir yerde karşılaşırsanız merhaba ne haber iyi misin diye sorarsınız o kadar.

Evet bütün suçlu kesinlikle eşim…Kendi kendine bana sormadan bencilce istediği şeyi yapmaya çalıştı ben kabul etmeyince de kötü ben oldum.Olayım önemli değil..Ama asıl kötü ve bencil kim diye de düşünmek lazım.Zatwn bana kalırsa kendi suçunu biliyor alacağı cevaplardan korktuğu için beni kız kardeşiyle aynı ortama sokmamaya çalışıyor gibi hissediyorum

E daha ne istiyorsunuz tam olarak? Kayınbiraderiniz sizde kalmıyor, görümceniz de size gelmiyor. Sorun ne? Yani zaten istediğiniz şeyi elde etmişsiniz. Siz eşinizin kardeşlerini eve sokmak istemediğinize ve bu en doğal hakkınız olduğuna göre onların da sizinle ilgili istediklerini düşünmeye hakları var. Soğuk davranmışsınız. Buna kırılacaksanız soğuk davranmasaydınız. Bu hakaret falan değil.

Soğuk davrandı demesi değil benim için konu.Bunj düşünebilir bu önemli değil diye de belirttim konuda.Benim kırıldığım şey bunu düşünmesi değil bunj eşime söylemesi sanki şikayet eder gibi..Zaten öyle biz biliyoruz ama sana söylemiyoruz biz senin arkandayız ama…Arkandayız ne demek Savaş mı var maç mi var taraftar mısın? Neyin arkasındasın

Eşizin kardeşiyle konuşmalarını bir şekilde size ima etmesi, kelimesi kelimesine nasıl ima oluyor anlamadım ama yanlis. Sizde eş ailesine bayılmıyorsunuz, onlarda size bayılmıyorlar işte. Ama ortada size söylenmiş birşey yok beceriksiz kocanız, sizi onlara dert yanmış, onların lafını size taşımış.

Kardeşlerin bu zaman kadar ne yaptığı, aralarının nasıl olduğunun konuyla ne alakası var?
Eşiniz ne güzel götürmüyor sizi, gel dese ikinciye ona da laf edeceksiniz. Dert aramak sizdeki. Eve misafir olarak gelmek ister ya da bir yerde karşılaşırsanız normal davranın, arınızda birşey geçmemiş sonuçta.

Bakın bu da olabilir, gayet akla yatkın bir sebep
Siz dert etmeyin bence, bırakın onlar kendi aralarında görüşüp dursunlar, eşinizin kardeşleriyle bir araya gelmenizi gerektiren durumlarda normal konuşun, hal hatır sorun, ola ki siz hal hatır sorarken sende şöyle yaptın o yüzden sana tavırlıyız vb tepkiyle karşılaşırsanız bana değil abinize tavırlanın birlikte aldığımız kararları size söylemeye korktuğundan her şeyi benim üstüme yıkıyor dersiniz anlayan anlar

Siz siz olun size direkt söylenmemiş laf yüzünden ne kimseye kırılın ne tavır yapın, sizi hedef alan olaylarda da vakti gelmeden harekete geçmeyin

Tamam da siz de eşinize onun ailesini şikayet edip istemiyorsunuz. Çifte standart değil mi bu? İki kardeş kendi aralarında dertleşmeyecekler mi? Velev ki sizden şikayet etti, sonuç? Bir de eşinizin telefonunu, mesajlarını karıştırma fırsatınız olmamış ama bunu normal buluyorsunuz. İnanılmaz. Kardeşlerin arasına girmek doğru değil. Görümceniz tam olarak şunu demiş: "Karın bize karşı soğuk. Biz de onunla görüşmeyiz olur biter. Ama seni her zaman destekliyoruz." E kardeş bu. Tabii ki arkasında olacak.

Gerçekten yenge kadar önemli bir şey yok ya. Görüşmediğim amcalarımla yengelerim yüzünden görüşmüyorum. Çok sevdiğim amcamın eşi de bizleri çok seviyor. Yengeden öte teyze gibi davranıyor. Siz nasıl olursanız karşınızdaki de size karşı öyle davranır.

Teşekkür ederim öneriniz için haklısınız deneyeceğim söylediklerinizi

Dertsiz başıma dert açmakta üstüme yoktur gerçekten

siz çağırmayın , evinede kendiliğinden gitme. eşiniz mecburen bi araya gelecek . sizde mecburen görüşürüsünüz. fazlasını yapma , mesafe koyulmuşken devam et. küslük yapma, evine gelirse güler yüzlü bi şeklde gönder .

Teşekkür ederim öneriniz için haklısınız deneyeceğim söylediklerinizi
Rica ederim, sizin eş ailesiyle yaşadığınız sıkıntıların sebebi eşiniz, dengeyi kuramıyor ve laf taşıyor, bu sebeple sizin yerinizde olsam ailesiyle ilgili çok fazla şey konuşmazdım onunla.

Abinin evine guvenip cocuk okumaya gondermek bildigin dağ ayılığı. Bundan ote bi dusuncesizlik yok yani. Bunca memleketin cocugu yurtta kaliyor da bi tarafi eksilmiyor. Neyse, hayirliyorum o konunuzu, direnip kabul etmemeni cok iyi olmus. Görümce konusunda da hic abartmıyorsunuz, "o kadin zaten oyleydi, biz arkandayiz" lafi bence de basbaya sen ailen icin kavga kiyamet cikar, kariyi boşa ne yapsan haklisin demenin kibar versiyonu. Görümce kisisini asla evinize vs davet etmeyin. Hala yuzu var da kendisi gelmek isterse hic bozuntuya vermeyin, samimiyet de gostermeyin, gayet resmi takildiginiz bir davrtli gibi agirlayip gonderin. Evinizde saygi gördüklerini ama misafir olduklarini anlasinlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…