Kayın konusundan sonra bir de görümce konusuyla geldim.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Görümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte 😂😂
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa yoook muhalefetlik olsun 😂

Evet bak araya soğukluk girdi şimdi eşim düşünsün kendi etti kendi buldu bence bin pişman bu olayın yaşandığına ama elden bişey gelmiyor 🤷‍♀️😂
Her şeyde aynı fikirde olmak zorunda değiliz boş konuşuyor demeniz çirkin bir üslup, kaldı ki Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau efendi kişilikte biri şahsım adına diyorum bunu.. Birden fazla görümcem olduğu için onunla da aynı görüşte olmayabilirim ama saygı duyuyorum hepinizin düşüncesine kurmadan yorum yapın ne olur yahu?!

Sizin isteğinize göre yengeniz seçiliyor sanırım böyle yenge istemezdim flan emin olun kardeşiniz sizin isteğinize göre seçer evleneceği kişiyi 😂😂Asıl siz bu cümlenizle kardeşinizin eşine karışmış oluyorsunuz 😂😂😂

Gördüğümü söylüyorum bunun neresi karışmak.İyi o zaman burada olayları anlatmak için gördüğümüz şeyleri yazmayalım karışmak oluyor nede olsa.Önce bi karışmak kavramının anlamını öğrenin siz bence.

Sizin içinize oturan görümce abi ilişkisi. Görümce aramamsına rağmen nasıl olur da abisini destekler? Nasıl eşiniz görüşmeye devam eder? Alt metin buram buram kokuyor.
Gördüğünüzü söylemenin bir amacı var ki söylğyorsunuz. Tüüü hayırsız abisini aramayan görümce. Taşlayın gitsin mi demeliyiz?

Asıl suçlu eşiniz görmüyor musunuz? Şunun cevabını verir misiniz? Sizce eşiniz ne dedi ki kardeşi arkandayım dedi?
Not: erkek kardeşim yok 🤣

Her şeyde aynı fikirde olmak zorunda değiliz boş konuşuyor demeniz çirkin bir üslup, kaldı ki Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau efendi kişilikte biri şahsım adına diyorum bunu.. Birden fazla görümcen olduğu için onunla da aynı görüşte olmayabilirim ama saygı duyuyorum hepinizin düşüncesine kurmadan yorum yapın ne olur yahu?!
Ben de Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau kişisinin yorumlarına birçok yerde denk geldim ve çok doğru yorumları vardı hatırlıyorum.Beğendiğim yorumları da oldu.Ama bir olayı tek elden yorumlamak karşı tarafı düşünmeden yorumlamak ne kadar etik olabilir.Altı dolu bir yorum mu yani sadece görümce ile empati yapmak biraz da benim yerime kendisini koyması gerekmez mi ?

İki görümceli bir gelin olarak karşıyım buna😂 Benim evimi çekiştiren bir görümce nooooğğğğ. Gelinin de haddi olur tabi çekişmeye dahil edilirse...

Birbirinin ev sorunlarını hiçbir kardeş konuşmamalı bence.. Sonra bileniyor her iki taraf birbirine. Konuşacak şey mi yok🤣

Ya bence kardeşlik böyle bir şey değil. Bir tane kızkardeşim var. Eşiyle mutsuz olsa ve kavga etse içine atmak yerine bana anlatsın isterim.

Görümcesi olmayanlar kendi başına gelmeyenler böyle boş boş konuşuyorlar işte 😂😂
Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa yoook muhalefetlik olsun 😂

Evet bak araya soğukluk girdi şimdi eşim düşünsün kendi etti kendi buldu bence bin pişman bu olayın yaşandığına ama elden bişey gelmiyor 🤷‍♀️😂
Ay ben gelinim ve erkek kardeşim yok yoook :KK70:
Misal olsa da siz gibi iki kişi arasındaki muhabbete dahil olan bir yenge istemezdim.
Sen hiç annenle konuşmadın mı eşin hakkında? Bir kez bile? Sıfır?
Özellikle kayınla ilgili kavga ederken tek bir Allah'ın kuluna bile anlatmadın mı?

Sizin içinize oturan görümce abi ilişkisi. Görümce aramamsına rağmen nasıl olur da abisini destekler? Nasıl eşiniz görüşmeye devam eder? Alt metin buram buram kokuyor.
Gördüğünüzü söylemenin bir amacı var ki söylğyorsunuz. Tüüü hayırsız abisini aramayan görümce. Taşlayın gitsin mi demeliyiz?

Asıl suçlu eşiniz görmüyor musunuz? Şunun cevabını verir misiniz? Sizce eşiniz ne dedi ki kardeşi arkandayım dedi?
Not: erkek kardeşim yok 🤣
Asıl suçlunun eşim olduğunu ben mi görmüyorum 😳
Bir çok yorumda bahsettim baş suçlunun o olduğundan.Ama o konu ile ilgili eşimle konuştuk ben içimi döktüm yaptığının yanlış ötesi olduğunu söyledim kabul etti bunlar beni bi nebze de olsa rahatlattı ama görümce ile bu konuyu konuşmadık benim bu söylediklerini bildiğimi bile bilmiyor bu nedenle içimde kaldı söyledikleri.
Eşimin ne dediğini bilmiyorum bunu öğrenemem maalesef yada anca görümce ile konuşarak öğrenebilirim ama o da abisini satıp bana abim bunları bunları söyledi diyecek değil.Bu nedenle öğrenemem🤷‍♀️

Abisini aramayan görümce taşlayın diye anlatmadım.Bazı kardeşler vardır yedikleri içtikleri ayrı gitmez çok iyi anlaşır arkadaş gibidir dertleşir.Ama eşim ve kardeşleri arasında diğer erkek kardeş içinde geçerli bu.Böyle bir ilişki görmedim demek istedim.Yorumlarınızı da buna istinaden yaparsınız hani sanki sürekli konuşuyorlar da laf arasında eşimde kardeşimi istemiyor deme gibi bi durum değil bu.Her zaman konuşan ikili değiller demek istiyorum.

Her şeyde aynı fikirde olmak zorunda değiliz boş konuşuyor demeniz çirkin bir üslup, kaldı ki Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau efendi kişilikte biri şahsım adına diyorum bunu.. Birden fazla görümcem olduğu için onunla da aynı görüşte olmayabilirim ama saygı duyuyorum hepinizin düşüncesine kurmadan yorum yapın ne olur yahu?!
L Lambayapufde geçmiş kayın konularında yüzde yüz haklıydı.
Bu konuda kendimce 2 3 kez okudum ama hala neden görümceye bilendiğini, görüşmek istemeyecek kadar bilendiğini bulamadım.
Belli ki "eşi" evliliği ile ilgili "olumsuz" şeyler anlatmış kardeşine...
Kardeşi de ne yapsın? Hayır illa evli kalacaksın demek yerine, "Ben arkandayım." demiş.
Bir kardeş başka ne diyebilir?
Asıl kızması gereken eşi. Bunu kabullenemiyor. Kabullenmiş gibi görünse bile iki lafından biri "görümce".
Birkaç yıldır hayatında olan görümce tabi ki abisine destek çıkacak. "Arkandayım" demesi bir kardeş olarak çok iyi. Kardeş kardeşe tabi ki destek olur.

Eğer eşi ne kadar mutlu ve huzurlu olduğundan bahsetseydi kardeşi "Boşan abi." demezdi. Kim mutlu bir evliliğe boşan der.
Bence üyeye asıl koyan, içerlemesine sebep olanda bu veya bu olmalı..
Kim bilir eşi neler anlattı da kardeşi destek çıkmak zorunda kaldı.
Eşin de bir yetiştiriliş tarzı var. Maaile yaşamak onlara göre normal.
Kardeşi eve kabul edilmeyince bu evlilik birliği içerisinde onunda mutsuz, hayal kırıklığına uğraşmış, evlilikten beklentisini alamamış ve huzursuz olması çoooook normal. Çünkü bu onun karakteri.

Ay ben gelinim ve erkek kardeşim yok yoook :KK70:
Misal olsa da siz gibi iki kişi arasındaki muhabbete dahil olan bir yenge istemezdim.
Sen hiç annenle konuşmadın mı eşin hakkında? Bir kez bile? Sıfır?
Özellikle kayınla ilgili kavga ederken tek bir Allah'ın kuluna bile anlatmadın mı?
Tabi ki konuştum ama konuştuğum kişiler eşime saydırmadılar hiç.Zaten şöyleydi zaten böyleydi flan demediler yani.Sadece evet haklısın zamana bırak şeklinde konuştular.

Ben de Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau kişisinin yorumlarına birçok yerde denk geldim ve çok doğru yorumları vardı hatırlıyorum.Beğendiğim yorumları da oldu.Ama bir olayı tek elden yorumlamak karşı tarafı düşünmeden yorumlamak ne kadar etik olabilir.Altı dolu bir yorum mu yani sadece görümce ile empati yapmak biraz da benim yerime kendisini koyması gerekmez mi ?
Her zaman aynı fikirde olamayız ki ama..
Yeri geliyor annenizle veya en sevdiğiniz arkadaşınızla da fikir ayrılığı yaşıyorsunuz. Fikrinizi savunmazsınız ama herkes fikrini söyler. Bu böyledir zaten.

Tabi ki konuştum ama konuştuğum kişiler eşime saydırmadılar hiç.Zaten şöyleydi zaten böyleydi flan demediler yani.Sadece evet haklısın zamana bırak şeklinde konuştular.

Keşke birisi de size arkandayım deseydi.
Etik açıdan yorumlamışsınız yorumlarımı.
Görümceyle empati yapmıyorum. Çünkü görümce değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım.
Ama iki kardeş arasındaki ilişki olarak bakıyorum.

Önünüzde iki seçenek var.
1. Bu olayı sürdürün. Görümce ile görüşmeyin. İki kardeşin birbirine destek olması olarak değil de şahsınıza yapılmış hareket olarak algılayın ve evde huzursuzluk devam etsin.
2. Ben şahsımla alakalı olay değil. İki kardeş birbiriyle sohbet etmiş ve destek olmuş deyin geçin. Mesafeli de olsa ilişkileri normalleştirmeye çalışın.

Karar sizin

Ya bence kardeşlik böyle bir şey değil. Bir tane kızkardeşim var. Eşiyle mutsuz olsa ve kavga etse içine atmak yerine bana anlatsın isterim.
Biz o hatayı evliliklerimizin başında yaptık sonra bakışlar bile değişiyor bıraktık . Mantıklı olanın bizim evliliğimizin sorunları değil başka dertleri konuşmak olduğunu gördük. Anne babamızdan. Aldığımız yeni şeylerden, hatta bu aralar kardeşim formasyon alıyor ondan ben atanmak için kursa gidiyorum bundan konuşuyoruz..

Kendi başlarına gelse emin olun ki ay eşimde kardeşiyle konuşmuş benimle ilgili aman canım ne var bunda onların özeli demez.Zaten farkındaysanız hep kendi ve erkek kardeşi üzerinden örnekler veriyor kendisini görümce yerine koyarak empati yapıyor.halbuki konu sahibi benim… bi de gelin yerine koysana kendini amaaa
İşinize gelmeyen yorumlara neden boş boş konuşuyorlar diyorsunuz?
İki tane görüncem var zamanında sorunda yaşadım ama hiç hakkımda ne düşünüyorlar diye kocamın ağzından laf almaya çalışmadım, eşimin telefonunu, aramaları, mesajları merak etmedim.
Kocanız görümceye neler dedi sizinle ilgili ki o da arkandayız abi dedi. Bu durduk yere söylenecek bir laf değil. Abim mutsuz olduğunu söylese bende benzer şeyler söyleyebilirim sanırım. Yine görümce empatisi yaptım yine, tüh.

Siz sorun arayacaksanız, hayatınızı paylaştığınız kocanızda arayın. Sizi onlara ne kadar kötülediyse yanlarına bile getiremiyor, siz hâlâ görümce niye öyle söylemiş diyorsunuz.

Biz o hatayı evliliklerimizin başında yaptık sonra bakışlar bile değişiyor bıraktık . Mantıklı olanın bizim evliliğimizin sorunları değil başka dertleri konuşmak olduğunu gördük. Anne babamızdan. Aldığımız yeni şeylerden, hatta bu aralar kardeşim formasyon alıyor ondan ben atanmak için kursa gidiyorum bundan konuşuyoruz..

Aileler arası fark diyelim o zaman...
Bizde herkes herkese anlatır. Dayımlar teyzemlere, teyzemler annemlere, annem anneanneme :KK70:
Sonra bir bayram toplaşma vs olur. Herkes canciğer kuzu sarması
Çünkü şöyle düşünülür. "Şimdi damada/geline surat assam yine oğlumun/kızımın huzuru kaçacak"

Keşke birisi de size arkandayım deseydi.
Etik açıdan yorumlamışsınız yorumlarımı.
Görümceyle empati yapmıyorum. Çünkü görümce değilim. Hiçbir zaman da olmayacağım.
Ama iki kardeş arasındaki ilişki olarak bakıyorum.

Önünüzde iki seçenek var.
1. Bu olayı sürdürün. Görümce ile görüşmeyin. İki kardeşin birbirine destek olması olarak değil de şahsınıza yapılmış hareket olarak algılayın ve evde huzursuzluk devam etsin.
2. Ben şahsımla alakalı olay değil. İki kardeş birbiriyle sohbet etmiş ve destek olmuş deyin geçin. Mesafeli de olsa ilişkileri normalleştirmeye çalışın.

Karar sizin
2’ye daha yakın olmakla beraber kararsız kalıyorum sanırım🤷‍♀️

Aileler arası fark diyelim o zaman...
Bizde herkes herkese anlatır. Dayımlar teyzemlere, teyzemler annemlere, annem anneanneme :KK70:
Sonra bir bayram toplaşma vs olur. Herkes canciğer kuzu sarması
Çünkü şöyle düşünülür. "Şimdi damada/geline surat assam yine oğlumun/kızımın huzuru kaçacak"
Bizde de benzer durumlar hakim aslında.Zaten bir araya geldiğimizde görümce bana hiç surat yapmadı🤷‍♀️

Sana değildi o sözlerim 🙈
Ben artık eşimden hiçbişey beklemiyorum galiba özellikle bu konularda 🙄
Bekle eşinden. Ondan beklemeyince alakasız insanlardan beklemeye başlıyorsun. Sonra dönüp kendi kendine şaşırıyorsun.

Merhaba hanımlar…

Eski konularımı bilen arkadaşlar var ama bilmeyenler için aşağıya ekledim becerebildim mi bilmiyorum ama 🙈.Kısaca özet geçecek olursam eş kişisi erkek kardeşini sanki kendi memleketlerinde dersane yokmuş gibi bana sormadan kafasına göre bizim yaşadığımız şehirde dersaneye gitmesini ve bizimle kalmasını söylemişti 🙄Ben duyunca büyük problemler çıktı çok sorun yaşadım.Eş kişisi o dönem benim bu durumu istemediğimi kız kardeşine söylemişti.Sen erkek kardeşime söyle buraya gelemeyecek çünkü eşim istemiyor demişti 🙄Kız kardeşte zaten senin idare ettiğin belliydi abi biz biliyorduk da sana söylemiyorduk.Bu senin hayatın biz karışamayız.Zaten buraya geldiğinde de soğuk soğuk oturuyor.Biz her zaman senin arkandayız demiş.Bunu bi şekilde öğrendim eşim direkt kardeşim böyle böyle dedi demedi ama imalar etti bi şekilde öğrendim.Daha sonra erkek kardeş kafasına göre okumamaya bizim bulunduğumuz şehirde çalışmaya başladı senelerce insanların evinde kalmayı ve çalışmayı düşünüyordu ama sonra erkek kuzeni de bu şekilde bizim bulunduğumuz şehire çalışmaya gelince o da başkasının yanında kalmaya başladı sonra insanlar tabi niye bizde kalıyor bunlar diye laf da etmeye başladılar ve sonunda ev tutuldu…Şimdi de kız kardeş yani görümcem anne ve babasıyla yaşadığı köyden buraya kardeşi ve kuzeninin yanına geldi onlara yemek yapacakmış onlarla yaşayacakmış bir süre…Kırgınım ona… benim hakkımda düşündüklerinden dolayı değil isteyen istediğini düşünebilir ama bu düşüncelerini abisine söylemesi sanki boşanmamı bekliyormuş gibi bi hava yarattı belki de ben abartı düşünüyorum bunu bilemiyorum.Bu konuda sizden yardım istiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ?

Bu zamana kadar eşimi bi kere bile abi diye ne bayramda arar ne de başka bi zaman…2 sene üniversite okurken eşim göndermiş her ay belirli bir para ama ona rağmen araması sorması yoktur.27 yaşında ve bekar görümce kişisi…Şimdi buraya gelmiş ben nasıl davranmalıyım? Eş kişisi yaşananlardan dolayı ona sinirli olduğumu biliyor belki de bu yüzden kardeşine 2 kez gitti giderken beni çağırmıyor bile gel gidelim diye.Ama ben çok arada kaldım ne yapmalıyım 🤷‍♀️Ya da hiç bişey yapmadan beklemeli miyim🤷‍♀️Kafam çok karışık tecrübeli kk kadınları🤷‍♀️
Ya bu konular çok sıkıcı...Bu ne ya insanlar ya evlerinde kalsın ya da kendilerine bir ev tutsun.Kimsenin düzenini bozmaya, sülük gibi olmaya gerek yok.Esinize Allah yardım etsin valla adam arada kalmış.Siz de haklısınız valla

İşinize gelmeyen yorumlara neden boş boş konuşuyorlar diyorsunuz?
İki tane görüncem var zamanında sorunda yaşadım ama hiç hakkımda ne düşünüyorlar diye kocamın ağzından laf almaya çalışmadım, eşimin telefonunu, aramaları, mesajları merak etmedim.
Kocanız görümceye neler dedi sizinle ilgili ki o da arkandayız abi dedi. Bu durduk yere söylenecek bir laf değil. Abim mutsuz olduğunu söylese bende benzer şeyler söyleyebilirim sanırım. Yine görümce empatisi yaptım yine, tüh.

Siz sorun arayacaksanız, hayatınızı paylaştığınız kocanızda arayın. Sizi onlara ne kadar kötülediyse yanlarına bile getiremiyor, siz hâlâ görümce niye öyle söylemiş diyorsunuz.
Bu hep mi yapılıyor ?
Yani olmayan şeyleri yaşanmış gibi düşünüp yorum yapmaktan bahsediyorum.
Ben kimsenin ağzını aramadım!!

Onlara beni ne kadar kötülediği için değil benim görümceye sözlerinden dolayı sinirli olduğumu bildiği için bana teklif edemiyor çünkü bana şöyle dedi böyle dedi ben onun yanına gider miyim dememden korkuyor daha önce benzer bişey olmuştu çünkü.

İstediğiniz tarafla empati kurup yorum yaparsınız ben de istediğim yorumu beğenir istemediğimi beğenmem ya da işime geleni beğenir işime gelmeyeni beğenmem herkes Özgür

Bizde de benzer durumlar hakim aslında.Zaten bir araya geldiğimizde görümce bana hiç surat yapmadı🤷‍♀️

Ay ilahi...
O zaman ne takıyorsun kafaya ya...
Bak benim dayımla yengem arasında boşanmaya gidecek kadar ciddi bir miras kavgası var. (Dedemin vefatından sonra yengem mirasın çoğunun dayıma kalmasını talep etti. Dayım eşit bölüştürünce olay çıkardı)
Dayım her gün annemle dertleşiyordu.
Annem yengemin arkasından da bize söyleniyordu şimdi yalan yok
Geçen ay yengemle dayım bizim şehrimize geldiler.
Annem yengemi bir ağırladı, gezdirdi, sohbetler vs.
Bunu dayım için yaptı.
Yengem de anneme olumsuz hiçbir şey yapmadı.
Bir kaç gün idare ettiler.

Size surat asmıyorsa olayı kapatın bence.

X