Kayın aileye "borç(?)"

Bizim malesef kendimize ait ne evimiz ne de arabamız var bu sebeple veremem biz alacağız diyebilirsiniz. Onlar istemeye cekinmiyorsa siz de söylemeye cekinmemelisiniz

Bizim malesef kendimize ait ne evimiz ne de arabamız var bu sebeple veremem biz alacağız diyebilirsiniz. Onlar istemeye cekinmiyorsa siz de söylemeye cekinmemelisiniz
Kararım kesin olduktan sonra söyleme noktasında sıkıntım yok zaten sadece hemen hayır deyip olumsuz yaklasinca acaba bencillik mi ettim diye fikir almaya gelmistim buraya ama doğru düşünmüşüm :) teşekkür ederim

Bu konudaki ailenin gelinin parası diye olaya baktığını sanmıyorum.İki bilezik takmışlar,evi bile kızın babası almış ve takıların cogunuda kız ailesi yapmış,bu rahatlık ancak ogullarininda parası diye düşündükleri için,yoksa kızın ailesi ev alırken güya gurur yapmışlar ama kızlarına taktiklari altınları isteyebiliyirlar niye çünkü artık o gelin,ayrı bir birey değil çünkü,hiç bir şey yapmadığın gelinden istemek hayat memat meselesi olsa ancak istenilir, bunlar oğullariyla birlikte araba alacaklarmis.

Ha bir de konu sahibinin bile arabası yok,insan demez mi bunlar kendilerine araba bile almamislar bana niye alsınlar,güya borç ya öyle bakıyorlar,ne var canim ödicez gözüyle baktıkları için,ama gelinden aldiklarini odeyeni de görmedim şahsen daha

Gelinin parası diye bakmak istemiyorlar muhtemelen ama mecbur kalıyorlar :) borç istemek onların çevrelerinde çok normal, herhangi bir şey alınacağı zaman kredi vs yollara başvurmak yerine bütün sülalesi sağdan soldan eş dost akraba konu komşu borç arar ister sonra onlara öderler. Konu bana gelir mi bana sorarlar mi bilemiyorum ama dediğim gibi borç istemek onlara göre çok normal o yüzden boyleler :)

Valla bugüne kadar maddi bir al ver olayimiz olmadigi için öderler odemezler bilemiyorum günahlarina da girmek istemiyorum ama ben de kendimize ait bir arabamız malımız mulkumuz yokken borç vereyim de onlar alsın olayını mantıklı bulmuyorum. Bizim her şeyimiz tam olsa kenarda birikmisimiz olsa hadi bı şansını denersin borç istersin ama şu durumda altınları kasada tuttuğum için benden istenmesi saçma geliyor. Sonuçta o da yatırım için duruyor birinin ihtiyacı olursa destek olalım diye değil

En iyisi arsa filan alın,herkesin gözü sizin altinlarda

En iyisi arsa filan alın,herkesin gözü sizin altinlarda
Aslında bakıyoruz bu aralar arsa falan düşünüyoruz ama bu olayın üstüne almak da o kadar canım istemedi ki yani altinlarimi istemesinler diye bir şey almam lazım diye düşünmek bile insanı irrite ediyor ya da onlardan önce biz bir arsa bulalım da babasından destek isteyelim

ben insanların dengiyle evlenmesi gerektiğine inananlardanım. Enazından bi taraf 0 olmamalı yani. Bi tRaf 0 olunca olmıyor Tabi bu benim düşüncem
Kızın ailesi ev alıyor oturuyor adam
Benim ailem nicin damat beslesin?
Hadi yaptı okey, bari takılan takıyı konusmayın
Değil istemek, kızın ailesinin aldıgı evde oturuyorsun ben erkek ailesi olsam cenemi acmam.

Ben de şaşırıyorum herkes aynı değilmis maalesef :)

Siz kendiniz araba alin ustune kredi cekip neden sizin arabaniz yokken onlara alasiniz? Ya da bir sekilde degerlendirin o altinlari yoksa gozleri hep altinda kalacak sizde iyi niyetli birisiniz belliki esinize kiyamayip vereceksiniz en sonunda.

Siz kendiniz araba alin ustune kredi cekip neden sizin arabaniz yokken onlara alasiniz? Ya da bir sekilde degerlendirin o altinlari yoksa gozleri hep altinda kalacak sizde iyi niyetli birisiniz belliki esinize kiyamayip vereceksiniz en sonunda.
Bir yatırımda kullanmayı düşünüyoruz ama araç masraflı oluyor, su anlik ihtiyacımız da yok o yüzden muhtemelen arsada kullanırız. Ama kenarda altın tutuyorsam onu da yatırım amaçlı tutuyorum dolayısıyla ben iyi niyetli olsam da karsimdakilerin niyetinden ve mantığından şüphe ettiğim yerde yine hayır diyecegim :)

Aynen öyle,çok haklisiniz

Konuyu yeni okuyorum güncellemeye koptum ve son olarak sakın altınları vermeyin

Yani yuh hhem senın aılen herseyını alacak .. evını verecek .. 8 bılezık takacak
Bırde utanmadan para ısteyecekler
Tamam durumları olmayabılır yardım edemeyebılırler anlarım ama öyleyse
Bır utanıp sıkılıp kabuklarına cekılıp kendı kendılerıne yetsınler bı zahmet.
Kayınbabanda degıl kaynına alacaksınız şaka gibi
Nıye o gelının altını yokmuymus bı zahmet onlar kendı altınlarıyla alsınlar
Ay bu ne rahatlık

Yani kayınbabanlar cahil ve bunu soylerken ısterken utanmadıda.. senın esin o evde bıle otururken utanmadımı bunu sana soylemeye
Yok artık ya . Aılenı sakın ayaklar altına aldırma
Esınede dıkkat et kredı fılan cekıp vermesın
Hatta kredı cektırıp borc yaptır arsa fılan alın

Öyle bir şeye cesaret edemez öğrendiğim anda tebligat elinde olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…