- 19 Temmuz 2010
- 1.661
- 303
Evit ayni fikirdeyim işi bilene bırakıp kurcalamamak lazimBiz 2013 yilina kadar 4 basarisiz deneme yaptik. Hic tutunma olmadi. Doktorlar bize hic embriyo genetiginden bahsetmedi.bizden genetik test istediler ama zaten 5.dede oldu. Cok sukur cokta sagliklilar yani ben o pgtyi yaptirsaydim bosa yaptirmis olacaktim.daha ilk denemelerinizde ozellikle ozelde yaptiran arkadaslarim acele etmeyin.yindede kendi tercihiniz tabi.
Eee peki kan pıhtılaşması varsa ve gebelik sırasında kullanacağın iğne ile sağlıklı bir gebelik geçirebilecekken, bu testler istenmediğinde embriyo tutunsa bile gebelik sağlıklı ilerlemiyor ve fetüsün kalbi duruyor. Bilmiyorum bana sonradan istemeleri mantıksız geliyor.İşte onu o zaman belirtiyorlar
Tek embrion var diyelim onu ona göre değerlendiriyorlar risk etmeyelim araştıralım diyorlar ama varsa 4 5 ve hersey normalse denemeden sonra negatif alırlarsa yönlendiriyorlar
Sdece sunu soyleyebilirim israrla alinan negatiflerden sonra ayni labaratuar ve doktorda israr etmek bana hem pskolojik hemde guven acisindan yanlis geliyor.Evit ayni fikirdeyim işi bilene bırakıp kurcalamamak lazim
Oda şöyle benim hersyeim normal bir çok embriyom da varEee peki kan pıhtılaşması varsa ve gebelik sırasında kullanacağın iğne ile sağlıklı bir gebelik geçirebilecekken, bu testler istenmediğinde embriyo tutunsa bile gebelik sağlıklı ilerlemiyor ve fetüsün kalbi duruyor. Bilmiyorum bana sonradan istemeleri mantıksız geliyor.
Ben Şişli memorialde tedavi görüyorum. Orda pıhtılaşma testlerini direk istediler. Ben burda öğrendiklerinden yola çıkarak da ne olur ne olmaz diye tahlilleri yaptırdığım hastanede kromozom testi de istedim.
Biz farklı şeylerden bahsediyoruz sanırım.Oda şöyle benim hersyeim normal bir çok embriyom da var
Benden genetik test için neden 3 bin 4 bin daha istiyorsun ki diye sormamak için
Yaşın genç hersey normal adım adım ilerleyelim diyorlar sonuc bu olunca hiç motavisyaon bozmak yok pozitif görebileceğimizi düşünüyorduk olmadi hadi bunları yapalım diyorlar
Pgt nedir onu anlamadım daBiz farklı şeylerden bahsediyoruz sanırım.Ben pgt den bahsetmiyorum. Devlet hastanesinde kan alınarak yapılan genetik testlerden bahsediyorum.
Amin hepimiz icin hayirlisi insallahAnladm canm hayırlısı olsun inşallah hepimiz için
Ben 5 defa hamile kaldım. Bi tanesi kimyasal diğer 4 ü normal gebelik kürtajla sonlanan.yedinci hafta içinde gelişimleri durdu hep
En son Aret beye gittik işte. Yumurtlama zamansız olduğu için gebelik de zamansız oluyormuş rahim kendini hazırlarken bebeğin gelişimi duruyormuş. Tüp yapılcak dedi. Hoş bir yumurtayla akıllı yumurtayı bulursa yapcak.kim bilir ne zamana..
inşallah hayırlı sonuçlar alırsın canımselamlar her nerde yaşıyor ve yaşatılıyorsanız
baya konuşmusunuz dün ekran rengide bir garip olmuş okuyamadım.
nasılsınız ne var ne yok @SinovacIron Butterfly efsunn210102 ve diğerleri
ben bugün gittim test vermek için tanıdıkda var gittiğimde yerde oda doktor gibi şaşırmış negatif olmasına dedim ben iyiyim merak etme.
bu zamana kadar sorun yoktu ama belki bu testler de çıkacak veya çıkmayacak görücez bakalım dedim .
gen tarama testlerini verdim çoğu 3 güne çıkıyor kromozom 15 günü bulurmuş tahminim Aralık ayı transfer olacaklara yetişicem gibimsi sanki
Ahahahaha canısı işten kafa kadıramadım üstüne birde gribim gözlerim de görmüyor ..
Offfff offff keşke bende çalışıyor olsam çok sıkıldım evde oturmaktan mesleğim yokAhahahaha canısı işten kafa kadıramadım üstüne birde gribim gözlerim de görmüyor ..
Hiç üzülme 11 yumurtadan 1 embriyom kaldı elime dondurdular transfer bekliyorum .Benimde 4 yumurtam toplanmisti. 1. gun aradilar 3 tanesi dollenmis. 3. Gun aradilar 1 tanesi gelisimi durmus 2 tane embriyo ile devam edilecekmis. 2 tane embriyoyu 5. Gune gelmesini bekliyoruz. Ne dusunsem bilemiyorum. Eger 5 gune gelirlerse taze transfer olacak. Ne diyim ki
Pgt embriyoların transfer edilmeden önce genetik olarak taranması. Belli başlı hastalıkları taşıyan embriyoların elenmesi. Örneğin, down sendromu gibi. Memorial embriyo başına 295 dolar ekstra ücret istiyor.Pgt nedir onu anlamadım da
Benim durumum şu embriyolarim arastirilmayacak
Benden zaten taa ilk başta bi suru test istediler sedimantasyon pıhtılaşma dahil
Hsg vs eşim de bende hersey normal ilerledi
Coraspin de başladılar transfer de ama olmadı
Simdi daha detay araştırıyorlar Benden gen testi istediler kalp ve kan sorunu ilgilendiren testler kromozom da dahil
sonuca göre mesela coraspin yetersiz geliyor sana iğnesini vuracaksın diyebilirler bana vs. Vs .
Bunu suan da istemeleri bana mantıklı geldi .
Ya evet ya onu biliyorum da işlemin adının o olduğunu bilmiyordum .Pgt embriyoların transfer edilmeden önce genetik olarak taranması. Belli başlı hastalıkları taşıyan embriyoların elenmesi. Örneğin, down sendromu gibi. Memorial embriyo başına 295 dolar ekstra ücret istiyor.
Benim söylemek istediğim şey sizin yaptığınız testlerin en başta istenmesiydi. Yanlış anlamışım sizi.
canım tüp bebekte bunların hiçbir geçerliliği yok hiiiççç canını sıkma.Sonuçta milyonlarca sperm içerisinden 3-4 tane en iyisini seçiyolar.Bu sonuçlar % ye vurulmuş olanları.Tabiki sağlıklı ,ileri hızlı olan sperm mutlaka bulacaklardırBenim eşimde de öyle morfoloji 0 ileri hız 0
Yerinde hareketli %11
Yavaş ileri %7
Kalanlar hareketsiz :/
9. Günde gonopeptıl çatlatma iğnesi mi oluyordu bilmiyorum onuÇatlatma iğnesi icinde beta hcg var vücuttan 10-12gün icinde atılıyor o yüzden yanıltma payı oluyor braz daha bekleyn bence kacıncı günde test yapmuştınz
Ağzın bal yesincanım tüp bebekte bunların hiçbir geçerliliği yok hiiiççç canını sıkma.Sonuçta milyonlarca sperm içerisinden 3-4 tane en iyisini seçiyolar.Bu sonuçlar % ye vurulmuş olanları.Tabiki sağlıklı ,ileri hızlı olan sperm mutlaka bulacaklardır
Üzügünm canım hakkında hayırlısı olsun inşallah üzülme bekleelim.Negatif sonuç aldım bebeklerim tutunamamış
Otur kız oturduğun yerde amannn iyi si iyi kötüsü de kötü bah saat kaç anca sosyalleştim.Offfff offff keşke bende çalışıyor olsam çok sıkıldım evde oturmaktan mesleğim yokama eşimle birlikte çalışıyorduk ne güzel