Kasım Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

NAsil yani canim
Benim esimde hareketli sayisi cok az o yuzden tup bebek icin deniyoruz. Doktor dedi ki yumurta sayim az diye dusunme 10 tane topladiklarimizdada bunlarin yarisi dollenmede elenir 3. Gune gelemeyenler elenir ve artik 3. Gunden sonra erkek faktoru spermin durumuna gore 5 gune ulasir embriyo dedi. Eger 5. Gune ulasirsa transferini yapicaz dedi. 3. Gunde transfer etsemde negatif sonuclanacakti dedi. 5. Gun transferi tutma olasiligi daha yuksek dedi. 5. Gune ulasirsa embriyo cumartesi insallah transver olacagim. Ama kesin hicbir sey yok.

Canim bak ben 3. Gun embriyosuyla ikizlerimi dunyaya getirdim. Burda 2. Gun embriyosuyla hamile kalan var. 5. Gun embriyosu tutmayan var. Bu birazda kismetle alakali cok takilmamak lazim.

Yaş faktörü ve test sonuçları önemli

Ilk denemede boyle oluyor çoğunlukla benimde tüm yumurtalar 5.gun için beklendi

Bende sonra öğrendim eğer 5.gune ulaşamayan olsaydı tedaviniz sonlandı diye ariyorlarmış

bir sonraki yumurta toplamada da 3 gün veya daha az bekletip transfere hazırlıyorlarmis

Herkesin tedaviye başladığı yaş ve biyolojik durum farklı tedavi şeması da farklı

Ve 2. 3. Yada 4. Gun trasferleri cöp ozmaan bukadar insan enayimi niye yaptiriyor.ve cocguda hamile kaliyor.ben bile erkek kisirligi hastasi olmama ragmen canli dogum yaptim cok sukur. Boyle seyler yazarken biraz daha dusunerek yazalim o gunlerde trasfer olan anneler adina. Zaten herkes bi telas bekliyor. Siz benim doktorum 3. Gun tutmaz nasilsa dei yazdiniz bu cok moral bozucu

Herkes kendince deneyimini yaziyor yahu hemen kızmayın

Yaşlar değişik tedavi değişik o kendini anlattı oyle bakalim

Zaten ilk denemem negatif olmuş bak

Bir konuda evet haklı yumurta sayısı zaten fazla da olsa onların bir kısmı eleniyor. benm doktorum da toplanan yumurtanın yüzde 80 i döllenme kapasitesi onun da yarısı hatta yüzde 40ı embriyo bekleriz demişti. benden ilk opuda 6 yumurta toplanınca sizden gelecek maksimum embriyo sayısı 2 olur demişlerdi, 1 tane oldu .ama bzen 3. gunde olan embriyolar dış ortamda 5e gelemese bile rahimde 3. gunde gebelik imkaanı saglıyor hatta 2. gun embriyosu bile saglar embriyolog bana ortam sıcaklıgında ne yazık ki bazıları dayanamıyo demişti hergun cıakrıp durumuna baktıkları icin de kaybolan embriyolar oluyomş o yuzden 5.günden se 3. gun transfer edilen embriyolar tutuyor ha 5. gune gidebilecek embriyoları da 3. gunden tahmin ediyorlar zaten .5. gün demeleri blastoist olan embriyonun tutunma ihtimalinin daha fazla olması 3. gun embriyoosu bölunmeye devam ediyor cunku o sebeple aslında

Uzun lafı kısası

Kısmetse gelir Yemen den değilse ne gelir elden

Evde iki gözüm iki çeşme ağlıyorum
kız yapma helak ettin kendini sağlığından önemli mi gözünü seveyim bak bende dün aldm negatifi Loya-Kiana 'da negatif olabilir saglığımız yeerinde şükür yumurtalar stresten etkileniyor yapma bak bir sonraki tedavide hic bulamazlar kadın üreme hücreleri stresten cok etkileniyor lütfen müsterih ol yapma kafanı raahtlatman lazm ki daha iyisi olsun gelicek olan kardesinin yerine yer açtı öyle düşün üzme kendini

Tekrar ocak şubat gibi çağırdı bazı testler var onları yapalım neden tutunamamış diye…çok canım acıyo

Dermansız değilsin demek ki bu harika ben gen testleri yeni verdim ne çıkacak bakalım birde he olmuyormus yahu iptal bile diyebilir .

Kısır değilsin asla olmaz diye diyende yok mutlu ol stresini azalt ki vücudunda sende yenisine hazırlan

Aslında bu genetik testleri yaptıracagımız bir yer yok mu yani en azndan opudan önce anne baba yaptırmş olsa bir problem varsa önune geçmek daha iiyi olurdu

Aslında bu genetik testleri yaptıracagımız bir yer yok mu yani en azndan opudan önce anne baba yaptırmş olsa bir problem varsa önune geçmek daha iiyi olurdu
Devlette yapılıyormuş ama öğrendiğim kadarıyla 2 ayı buluyormus sonuç.

Ozeller de de pahalı ben kendi tüp bebek kurumunda yaptırdım daha uyguna geldi

Evde iki gözüm iki çeşme ağlıyorum
Zeynepcigim ağla ama kendini çok hırpalama lütfen
Benimde hâlâ aklıma geldikçe üzülüyorum hatta doktorum bilgi verdiğinde neden tutanamadilar diğer tedavilerinin içerisinde en iyi embriyolarindi umutluydum dedi
Kaldı ki o beğenmediği tedavilerimden iki kızım olmuştu
Daha çok üzüldüm doktor da böyle konusunca .. keşke birisi tutunsaydi dedim..
İşte buna kısmet deniyor diyorum..

Rabbim hayırlısını versin diyoruz

Devlette yapılıyormuş ama öğrendiğim kadarıyla 2 ayı buluyormus sonuç.

Ozeller de de pahalı ben kendi tüp bebek kurumunda yaptırdım daha uyguna geldi
beni doktor arayınca dun gene genetik demedi tüple alakalı sizn yaşınz genc bir de hic gebelik oluşmamış gerek yok dedi de riske atmaya ne gerek var onllar da olmazsa hadi sil baştan en azından kendini garantiye almak daha iyi değilmi? genetik test yaptırmak mı mantıklı yoksa olusan embriyoyu genetiğe gondermek mi onun arasında gidip geliyorum yav gitti gideceği kadar zaten varsın bide gneetiğe gitsin napak :)

Bana söylenen de önce sen testlerini ver sonucuna göre diğerlerinin transferi gerçeklesecek
(Ekstra igne ve hap verecek testlerde sorun çıkarsa)

Onlarda tutmazsa tekrar yumurta süreci bu sefer embriyo genetiğe gidecek dedi .

Ama o sürece ben girer miyim büyük konuşmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…