Kasım Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

beni doktor arayınca dun gene genetik demedi tüple alakalı sizn yaşınz genc bir de hic gebelik oluşmamış gerek yok dedi de riske atmaya ne gerek var onllar da olmazsa hadi sil baştan en azından kendini garantiye almak daha iyi değilmi? genetik test yaptırmak mı mantıklı yoksa olusan embriyoyu genetiğe gondermek mi onun arasında gidip geliyorum yav gitti gideceği kadar zaten varsın bide gneetiğe gitsin napak :)
canım şöyle düşün. Diyelim ki embriyolar iyi kalite .20.000 tl senden genetik test için para istediler ve sonuçlar iyi geldi.Sen transferini oldun ve pozitif. O zaman da iinsan şöyle düşünür: zaten tutacakmış niye verdim ben o kadar parayı? ben dr. umla konuştum bu konuyu.İlk denemeniz bence gerek yok ama derseniz ki benim böyle bir talebim var o zaman yaptırırız dediler.Sonra düşününce en azından ilk 2 deneme için bu teste çok ihtiyacın olmadığı kanaatine vardım.Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı varsa o zaman yönlendiriyorlar.

Bana söylenen de önce sen testlerini ver sonucuna göre diğerlerinin transferi gerçeklesecek
(Ekstra igne ve hap verecek testlerde sorun çıkarsa)

Onlarda tutmazsa tekrar yumurta süreci bu sefer embriyo genetiğe gidecek dedi .

Ama o sürece ben girer miyim büyük konuşmak istemiyorum 😁😁😁
çok uzun ya anne baba da genetik olarak sıkıntı cıkamzsa embriyo yine de bozuk olabilir mi ki ya ?

canım şöyle düşün. Diyelim ki embriyolar iyi kalite .20.000 tl senden genetik test için para istediler ve sonuçlar iyi geldi.Sen transferini oldun ve pozitif. O zaman da iinsan şöyle düşünür: zaten tutacakmış niye verdim ben o kadar parayı? ben dr. umla konuştum bu konuyu.İlk denemeniz bence gerek yok ama derseniz ki benim böyle bir talebim var o zaman yaptırırız dediler.Sonra düşününce en azından ilk 2 deneme için bu teste çok ihtiyacın olmadığı kanaatine vardım.Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı varsa o zaman yönlendiriyorlar.
Büz de pgt için ısrar etmemize rağmen doktor gerek yok demişti. Geçmiş gebelik hikayenize ve sizden istenen genetik testlere bakıyorlar. Bir terslik yoksa pgt istemiyorlar.
Pgt embriyodan belli sayıda hücre alınarak yapılan bir işlem. Bu sırada embriyo zarar da görebilir. O yüzden çok elzem durumlar olmadığı sürece önerilmiyor. Kendi doktorum bu şekilde söylemişti.

benm doktorum da söyledi bizde hiç gebelik oluşmadığı icin ilk deneme de olacagı icin gerek görmedi olan embriyolar tutmazsa o zaman genetik isteriz demişti eger tek sıkıntı genetikse amh düşüklüğü sperm faktoru tubal tüp bozuklugu herhangi birşey yoksa zaten normal yolla gebelik gerçekleşip düşükle sonuclanma ihtimali cok yuksek olur dedi gebelik olusmadıgı icin gerek gormedi ve ilk deneme olcagı icin ama işte insan emin olamıyor

Benim esimde hareketli sayisi cok az o yuzden tup bebek icin deniyoruz. Doktor dedi ki yumurta sayim az diye dusunme 10 tane topladiklarimizdada bunlarin yarisi dollenmede elenir 3. Gune gelemeyenler elenir ve artik 3. Gunden sonra erkek faktoru spermin durumuna gore 5 gune ulasir embriyo dedi. Eger 5. Gune ulasirsa transferini yapicaz dedi. 3. Gunde transfer etsemde negatif sonuclanacakti dedi. 5. Gun transferi tutma olasiligi daha yuksek dedi. 5. Gune ulasirsa embriyo cumartesi insallah transver olacagim. Ama kesin hicbir sey yok.
Benim eşimde de öyle morfoloji 0 ileri hız 0
Yerinde hareketli %11
Yavaş ileri %7
Kalanlar hareketsiz :/

Büz de pgt için ısrar etmemize rağmen doktor gerek yok demişti. Geçmiş gebelik hikayenize ve sizden istenen genetik testlere bakıyorlar. Bir terslik yoksa pgt istemiyorlar.
Pgt embriyodan belli sayıda hücre alınarak yapılan bir işlem. Bu sırada embriyo zarar da görebilir. O yüzden çok elzem durumlar olmadığı sürece önerilmiyor. Kendi doktorum bu şekilde söylemiş
Bizden hiç genetik test istemediler ki

Ne kadar sürede cıkıyor ki acaba sonuclar
Özelde 15 20 gün oda sadece kromozom testi en uzun çıkarmış diğerleri 3 günde cikiyor dedi

Ama dün başka özel hastaneye gitmiştim oda kromozom icin 15 gün dedi diğerleri için 1 hafta demisti laboratuvar a göre değişiyor sanirim

Ama devlet 1-2 ay dediler 🤷‍♀️

Ve 2. 3. Yada 4. Gun trasferleri cöp ozmaan bukadar insan enayimi niye yaptiriyor.ve cocguda hamile kaliyor.ben bile erkek kisirligi hastasi olmama ragmen canli dogum yaptim cok sukur. Boyle seyler yazarken biraz daha dusunerek yazalim o gunlerde trasfer olan anneler adina. Zaten herkes bi telas bekliyor. Siz benim doktorum 3. Gun tutmaz nasilsa dei yazdiniz bu cok moral bozucu
Empati derken zaten herkes yasadiklarini anlatiyor burda 5. Gun embriyosu olup negatif cikti diyen arkadaslar da mi empati kurmuyor o zaman.lutfen. hepimiz yasadiklarimizi anlatiyoruz. Kimimiz daha bilgili yonlendiriyor kaygilari gideriyor kimisi ilk denemesi sorulari oluyor. Ayrica kafamdan uydurmuyor doktorun soyledigini yazdim sadece. Yasadigimi anlattim herkes gibi. Ne mutlu size evladiniz olmus saglikla buyutun insallah umarim yakin zamanda guzel sonuclar alirsiniz tekrardan. Dusunerek yazalim gibi tavsiyeler pek hos cumleler degil. Sevgiyle Saygiyla kalin.

Empati derken zaten herkes yasadiklarini anlatiyor burda 5. Gun embriyosu olup negatif cikti diyen arkadaslar da mi empati kurmuyor o zaman.lutfen. hepimiz yasadiklarimizi anlatiyoruz. Kimimiz daha bilgili yonlendiriyor kaygilari gideriyor kimisi ilk denemesi sorulari oluyor. Ayrica kafamdan uydurmuyor doktorun soyledigini yazdim sadece. Yasadigimi anlattim herkes gibi. Ne mutlu size evladiniz olmus saglikla buyutun insallah umarim yakin zamanda guzel sonuclar alirsiniz tekrardan. Dusunerek yazalim gibi tavsiyeler pek hos cumleler degil. Sevgiyle Saygiyla kalin.
O bahsettiğin 5.gun olup negatif olan benim 😁😁😁😁
Hersey mükemmel harika sorunsuz ama sonuçta yok hayirlisi bakalim 😁

Ben gayet saygili konustugumu dusunuyorum.tesekkur ederim guzel temennileriniz icin. Bende ayni temennileri sizin icin dilerim.ama es gectigimiz sey varki doktorlarda herzman dogruyu bilemeyebilir net konusmak yanlis. Madem oyle bana sunu aciklasin doktorunuz rahimde hic problemi olmayan genetik problemi olamayan 6. Gun embriyolari neden tutmuyor. Bunu sordugunuzda size verecegi cevap sebepsiz infertilite olucak. Emin olun 6 denemede sayisiz doktor ve hastane gorduk. Tecrubelerle sabit.

Ondan bisey isteyen yok o kendi merakli 😁😁

Opecert Opecert
Ama her ihtimale karşı istemeleri gerekiyor. Embriyo tutunamadıktan sonra test yapılması biraz saçma geliyor. Yani herkesin bir sürü embriyosu olacak diye bir şey yok. Biz ön görüşmeye gittiğimizde bizden direkt istediler. Devlette yaptırdık hepsini. Bu testlere göre kan sulandırıcı veya başka ilaçlar kullandırtıyorlar. Ayrıca pgt yapılıp yapılmayacağı da bu testlere göre belirleniyor.
Bu testler ile mesela kaç kromozomlu olduğun belli oluyor. Bir arkadaş vardı. Eşi 45xy kromozomlu. Eşinde bir sorun yok ama çocuklarında genetik problem olma olasılığı yüksek. O yüzden tüp m embriyolarına pgt yaptırmıştı.

Ama her ihtimale karşı istemeleri gerekiyor. Embriyo tutunamadıktan sonra test yapılması biraz saçma geliyor. Yani herkesin bir sürü embriyosu olacak diye bir şey yok. Biz ön görüşmeye gittiğimizde bizden direkt istediler. Devlette yaptırdık hepsini. Bu testlere göre kan sulandırıcı veya başka ilaçlar kullandırtıyorlar. Ayrıca pgt yapılıp yapılmayacağı da bu testlere göre belirleniyor.
Bu testler ile mesela kaç kromozomlu olduğun belli oluyor. Bir arkadaş vardı. Eşi 45xy kromozomlu. Eşinde bir sorun yok ama çocuklarında genetik problem olma olasılığı yüksek. O yüzden tüp m embriyolarına pgt yaptırmıştı.
İşte onu o zaman belirtiyorlar

Tek embrion var diyelim onu ona göre değerlendiriyorlar risk etmeyelim araştıralım diyorlar ama varsa 4 5 ve hersey normalse denemeden sonra negatif alırlarsa yönlendiriyorlar😉

X