Benim arkadaşım 9 eylülde tedavi gördü. Opu için gittiklerinde yumurtanın çatladığını söylemiş doktor. Ama ultrasonla bakmadan önce anestezi vermişler tam işlem yapacakları sırada anlamışlar çatladığını. Arkadaşımında hiç güveni kalmadı. İşlem sırası nedir nasıl olur bilmediğim için yorum da yapamadım haliyleKızlar üniversite hastanesinde tedavi gören var mı?
Benim prof a gideceğim üniversitede hoca .ilgi konusunda şüphelerim varBenim arkadaşım 9 eylülde tedavi gördü. Opu için gittiklerinde yumurtanın çatladığını söylemiş doktor. Ama ultrasonla bakmadan önce anestezi vermişler tam işlem yapacakları sırada anlamışlar çatladığını. Arkadaşımında hiç güveni kalmadı. İşlem sırası nedir nasıl olur bilmediğim için yorum da yapamadım haliyle
Ya valla o konuda benimde şüphelerim var. O yüzden özel tercih ettim. Arkadaşımın yaşadığı büyük talihsizlik olmuştu. Tabi bu herkeste olcak diye bişey yok. Kız bide 4 saatlik yol gitti opu için. Boşa anestizi aldı filan. Hevesi kaçtı sonra bir daha denemedi tüp bebekBenim prof a gideceğim üniversitede hoca .ilgi konusunda şüphelerim var
Öncelikle merhaba önemli olan en az 2 embriyo oluşması zaten şahsen ben öyle düşünüyorum 2021 Aralık ayında eşim tek taraflı sol tarafından varikosel ameliyatı oldu ileri hareketimiz %30 idi sayımız düşüktü yükseldi alçaldı yok değer güzel derken 3 yıl bekledik sonuç alamadık Biz de artık sürece girmiş bulunmaktayız 23 Ekim'de ön görüşmeye gittik bugün yarın regl olmayı bekliyorum tahlillerimiz yapıldı her şeylerimiz yapıldı sperm sayısı 5 milyon çıktı ileri hareket %50 2 ay önce Aşılama yaparken ileri hareketiniz %70 olmuştu Ama sonuç alamayacağımızı anladık dediğim gibi sürece girdik İnşallah yarın regl olurum da cuma günü görüşmeye giderim adınıza çok sevindim yolunuz çiçeklensinEveet arkadaşlar.Cuma günü opu olmuştum.7 folikül takibi yapılırken 3 yumurta toplandığını duyunca üzülmüştüm.Son günü kadar neler yapılacak kaçı yaşayacak diye. Acabalarım/keşkelerim vardı.Acaba tatilde alkol,şekerli şeyler,fazla nikotin,düzensiz beslenme yapmasam nasıl olurdu diye kendime sormadan edememiştim.Eşimin varikoseli vardı çift yönlü.soldan Ocak ayından ameliyat olmuştu ama yine de gebe kalamamıştım.İleri hareketlilik(yani rahimde yumurtaya doğru yüzme hızı) düşüktü.
Embriyolog cumartesi aradığında verdiği bilgiler: mikroçip yöntemi ile(en iyi kalite sperm seçimi ile yumurta dölleme) 3 yumurtamı da döllemiş.Gelişimleri güzelmiş ve en iyi kalite denilen grade I olmuşlar.
3.gün aradığında (pazartesi): 2 yumurtamın grade I en iyi kalite devam ettiğini ve onları doktorumla birlikte aldıkları karar ile 3.günde donduracaklarını söylediler.Ama yumurtamın diğer 1 tanesi grade II denilen dereceye düştüğünü ama bunun çok önemsiz olduğunu çünkü bu kalitenin de iyi olduğunu ve 5.güne takip edeceklerini söylediler.herşey güzel ilerledi.
5.gün(çarşamba): son 1 yumurtamın yani grade II’ye düşenin hiçbir sıkıntısı olmadığını.Kalitesinin aynı devam ettiğini ve bugün donduracaklarını söyledi.Grade I ile grade II arasında farkı sorduğumda aslında çok fark olmadığını diğer ikisi 10 numara ise 5.gün embriyosu olan tek yumurtamın 9 numara olduğunu söyledi.
Yani kız kardeşlerim.Ben 3 yumurtamın da dölleneceğini bu duruma geleceğini bilemediğim için üzülüyordum.Ama sıkıntısız ilerlemesi beni mutlu etti.Demek ki eşimin spermleri ileri hareketlilikte normal olsaymış doğal yollardan gebe kalabilirmişim diye de düşünmeden edemiyorum.Tabiki daha bunun transfer süreci falan var.Rahim kalınlığı hormon testleri ne gösterecek.Tutunacak mı tutunsa bile gebeliğin sonunu getirir miyim bilmiyorum.Ama kendi çıkarımımdan anladığım varikosel bile başlı başına büyük sorun.
Bende durumlar şimdilik böyle.Regl olmayı bekliyorum.Reglimin 2. Veya 3. Günü folikğl sayımına gideceğim.Sadece merak.Tatilin acı faturası mı yansımış geçtiğim sürece yoksa gerçekten doktorumun dediği gibi erken menopoz olabilir mi öğrenmek için.2.reglimde de yine folikül takibi ve yumurta toplamabirbirimizi desteklemeye, bilgilerimizi paylaşmaya ve haberdar etmeye devam edeceğiz inşallah
Ay cok tesekkurler, belki cok cahilce ama insan buyuk umutlarla bekleyince, acaba normal gunluk sekilde hareket edersem kayip gider mi gibi inanilmaz sacma dusuncelere kapiliyorum zaman zaman. Boyle sizlerden bunlari duymak harika geldiHatta kesinlikle sürekli yatmanizi önermiyoruz sürekli oturmayın günlük hayatinizda olun ve yürüyüş yapın dediler
Çok teşekkür ederim.Umarım sizde çok güzel sonuçlar elde edersiniz ve hayalini kurduğunuz yavrunuza bir an evvel kavuşursunuzÖncelikle merhaba önemli olan en az 2 embriyo oluşması zaten şahsen ben öyle düşünüyorum 2021 Aralık ayında eşim tek taraflı sol tarafından varikosel ameliyatı oldu ileri hareketimiz %30 idi sayımız düşüktü yükseldi alçaldı yok değer güzel derken 3 yıl bekledik sonuç alamadık Biz de artık sürece girmiş bulunmaktayız 23 Ekim'de ön görüşmeye gittik bugün yarın regl olmayı bekliyorum tahlillerimiz yapıldı her şeylerimiz yapıldı sperm sayısı 5 milyon çıktı ileri hareket %50 2 ay önce Aşılama yaparken ileri hareketiniz %70 olmuştu Ama sonuç alamayacağımızı anladık dediğim gibi sürece girdik İnşallah yarın regl olurum da cuma günü görüşmeye giderim adınıza çok sevindim yolunuz çiçeklensin
Ben okuldayken nöbetler esnasında karnımdaymış ve beni dinliyormuşçasına konuştum hep. Her sabah da günaydınlaşıyoruzBana doktorum transferden sonra dedi ki;Her şeyden önce sen inanacaksın. Elini karnına koyup konuşacaksın. Öyle umutsuzluğa düşmeyininanın ben embriyo kalitesi falan sormadım. Zaten topu topu 2 yumurtam vardı. Olacağı varsa en kötü kaliteler bile tutunuyor. Sonuçta dünyadan alacağı nefesi, yiyecek rızkı varsa hopladakta zıplasakta gelecek
Telefonla da çok uğraşıp yazılanları okuma da dedi ama onu dinlemiyorum
Bana şu çok mantıklı geldi hemşirenin açıklaması. Rahmin kanlanmasi gerekiyor bebegin tutulması için bunun içinde hareket gerekli. Mutlu olduysanız ne mutluAy cok tesekkurler, belki cok cahilce ama insan buyuk umutlarla bekleyince, acaba normal gunluk sekilde hareket edersem kayip gider mi gibi inanilmaz sacma dusuncelere kapiliyorum zaman zaman. Boyle sizlerden bunlari duymak harika geldi
Nasıl geçiyor günlerin heyecanlı misinGünaydın çiçekler6.gündeyim. Hala karın ağrılarım devam ediyor. Hayırlısı
Bence var canım hayırlısı olsunKizlar bugün 8 ci günüm sizce varmı inşallah vardir
kaç adet kaçıncı gün embriyosu ve belirtin var mıSağol canım Allah razı olsun inşallah kandada çıkar hayırlısıyla
Hiç belirtim olmadı iki adetkaç adet kaçıncı gün embriyosu ve belirtin var mı