Kasım 2013 te hamile olduğunu öğrenenler buraya

kızıma hamileyken çok oluyordu yatıp uyursam anca geçiyordu ilaçta alamıyosun tansiyonun yükseliyor olabilirmi acaba bir ölçtür istersen geçmiş olsun

Tesekkur ederim haayatcım. Ptesi doktora gidicem , devam ederse ki etmez inş doktorla konusucam.. hep dua ediyorum saglikli, hayirli bir kız evlat diye dualarim kabul mu oluyo yoksa :) neredeyse sevinicem ağrı icin su an

Kizlar yaaaa su an 9+3teyim, sizde durumlar nasil bilmiyorum ama ayaga kalktigm an basima inanilmaz bir ağrı giriyor. Adim attikca zonkluyor başım. Ayni durumda olan? Ya da tavsiyede bulunabilecek olan var mi? Yardm lütfen

canım o ağrı bende de oluyor özellikle ayağı kalktığımda çatlıyo başım ve tuttumu da kolay kolay geçmiyo,hamilelikten dolayı oluyomuş baş ağrıları normalmiş doktoruma danışmıştım ben için rahat olsun ama bilmiyorum etkisi varmı bugün sağlık ocağındaki kontrolümde tansiyonum biraz yüksek çıktı bana tuzu kes dediler,dikkat et suyu az içtiğimiz günlerde ağrı daha fazla oluyo bunun nedenide vücuttaki su dengesinin azalmasına bağlıymış.

Ben 2 haftadır afyon almış gibiyim. Ağır bir grip geçirmedim ama tüm evreleri sırayla atlattım. Önce kuru gıcık bi öksürük (çok kustuğum için boğazım tahriş oldu ve nefes aldıkça öksürttü gibi düşündüm) sonra baş ağrısı sanki çok ağlamışım da başım şişmiş gibi saç diplerim bile ağrıdı. En son burun akıntısı.. Tek tesellim ateşlenmemem ve hepsinin birden olmaması..Yarım gün çalışıyorum ama evden çıkıp dönene kadar geçen 5-6 saat bir ömür gibi gelio.. Hem hamilelik hem kış depresyonu Umarım kısa zamanda kendimizi iyi hissederiz. Baş ağrıları halsizlik normal diyor doktorlar. Bu enerji düşüklüğünü napcaz fikri olan var mı????????????

Aaaaaa eveett, bu ara hic dikkat etmiyorum su icmeye. Tuvalate gitmekten biktigim icin icmeye korkuyorum bile denilebilir. Yemeklerim genelde tuzsuz olur zaten. Bobrek hastasi annemden ötürü biz de alistik tuzsuz yemek yemeye ama su icmek konusunda haklisin sanirim. Cok tesekkur ederim tavsiyen icin. Tansiyondan korkuyorum bende. Ptesi randevum var. Korktugum basima gelmez umarim ...

bende kasım ayında öğrendim hamile olduğumu
ama öğrendiğimden beri burnumdan geldi
ilkin lekelenmelerle kanama ile dr a yetiştik zor bela..
kalbi atıyodu bebişin o yüzden müdahale ettiler..
kanama durdu çok şükür..
1 hafta ilaç tedavisinden ve lavabo dışında kalkmama ile atlattık..
kontrole gittiğimde kese etrafındaki kanam hala vardı ama daha iyisin dedi dr..
aradan bir hafta geçti çarşamba günü gittim bu kez herşey yolunda ama bebek 1 hafta geride dedi
kötü birşey mi bu kızlar...
2 haftadır ölü gibi uzanıyorum..
progestan atıyorum iğne vuruyorum haftalık..
inşallah bebeğime birşey olmaz:18::18:
ama çok kötü mide bulantısı,göğüs sıkışması yaşıyorum..
ayağı kalkınca elim ayağım titriyo içim geçiyo sanki..:2::2:

Canim allah yardimcin olsun. Iyi düşün ki iyi olsun her sey. Bebegin sana sımsıkı tutunmaya calisiyor annesi, hepsi bu. Ona biraz yardimci oluyorsun ilaclarla ignelerle sadece. sıkıntı stres yapma sakın, bebis hisseder diyolar. Rabbim hayirlisiyla kucagina almayi nasip eder ins

Canım benim Allah'ın izniyle kötü günleri geçirmişsin..
Mide bulantısından öğürmekten benim de göğsüm sıkışıyo..
Sıkıntıları düşünme bebeğine odaklan:))

Kızlar bugün doktoruma tahlilleri götürdüm, herşeyim iyi çıktı, sadece toxoplazmaya karşı bağışıklığım olmadığından hamileliğim boyunca kedi köpeğe yaklaşmıcam, çiğ et tüketmicem, lahmacun ve hamburgeri de tavsiye etmedi, tam pişmiyo olabilirler diyerekten..

Sonradan eşime de bebeğin kalp atışını göstermek için ultrasona girmicez mi dedim..
Doktor da daha 2 hafta önce girmişiz ultrasona dedi, bu kadar sık girilmesi doğru değil dedi, ben de nolur eşim de görsün dedim, "tamam, bunu söylemek benim sorumluluğum ama karar sizin" dedi.
"Amerika'da hamilelik boyunca sadece 3 kere ultrasona girebiliyor" dedi..
O anın mutluluğu ile farkına varmadım, ama şimdi eve gelince moralim bozuldu, bebeğime sizce bi zararı olmuş mudur?
Bir de doktoruma söylemedim ama, biliyosunuz daha önce söylemiştim bu tahlilleri devlet hastanesinde yaptırdım bu çarşamba günü ve orada da ultrasona girmiştim. Yani daha 3 gün geçmeden yeniden ultrasona maruz bıraktım bebeğimi
Kızlar bana bişey söyleyin nolur?
Siz ne kadar aralıkla ultrasona girdiniz?

ccanım ben şimdilik 10 günde 1 ultrasona giriyorum ... ama normalda ayda 1 olucak sanırım...benim bildiğim kalp atışlarını çok sık dinlemek zararlıymış...zaten çok kısa dinletiyor doktorlar....ama telaşlanma allahın izniyle birşey olmamıştır bebişine bundan sonra biraz daha dikkatli olursun...ben de bunu bilmeden devamlı gidiyordum daha önceki hamileliğimde..bir kendi doktoruma bi başka doktora....ama öğrendikten sonra gitmedim.... telaşlanma sakın bebişide strese sokma...

inşallah canım benimde su midemi ağrıtıyo ne hikmetse,bende çok içemiyorum.Rica ederim allah yardımcımız olsun.

canım ben onu araştırmıştım geçenlerde hani drenkli usg olarak adlandırılan doppler usg varya onu ışınları zararlı oluyomuş bebiş için çünkü o aletin yaydığı ısı 4.dakikadan sonra bebek kesesinide aşarak bebeğe ulaşıp zarar verebiliyomuş hatta o yüzden doktorlar bizlere detaylı olarak anlatmadan bir an önce kontrolü bitirmeleri gerekiyormuş ama normal(siyah-beyaz)ultrasonların çalışma şekli insan kulağının duyamayacağı seslerin dokuya gönderilip geri alınmasına dayalıymış,yani ses dalgalarından ibaret.o yüzden hiçbir zararı yokmuş ben her hafta giriyorum ultrasona,kontrollerim haftada bir benim dolayısı ile için rahat olsun.

ya canım üzülme doktorun biraz abartmış gibi geldi her yerde araştırabilirsin nette de bak ultrason ses dalgalarıyla bakılan birşey radyasyon değil ki neden öyle söylemş anlamadım çünkü bende kızımda çok gidiyordum kanamalrım lekelenmelrim oluyordu ve sürekli bakıyordu doktorum sormuştum ses dalgası bu hatta alır almaz bebişin bile refleks veriyor radyasyon değil demişti netice de canım günlük bakmıyoruz o kadarıyla sıkma canını korkma bence

Canım benim Allah'ın izniyle kötü günleri geçirmişsin..
Mide bulantısından öğürmekten benim de göğsüm sıkışıyo..
Sıkıntıları düşünme bebeğine odaklan:))

çok tşk ederim kızlar..
dilerim rabbim bebeklerimizi bize bağışlarrrrrrr

canım takma kafaya..
benim kanamadan dolayı düşük riski var diye yatırıldığım gün nerdeyse 2-3 saate bir ultrasyona aldılar kontrol için..
olumsuz bir durum yaratsa almazlardı demi..
bu arada bana hala bir kan testi vs yapılmadı ya
neden acaba..
aranızda progestan kullanan var mı kızlar?
ben hapı attıktan bir müddet sonra burun kanamam oluyor..
sizde burun kanaması falan oluyor mu?:44::44:

Canım çok sağol, çok taktım kafaya ya, neden böyle dedi diye üzüldüm(
Ama neyse demekki o kadar da abartılacak bişey değilmiş:)))

Teşekkür ederim canım:)
Ama sen 9 haftalık gözüküyosun yaptırmış olman lazımdı tahlilleri:44::44::44:
Hatta sağlık ocağına kayıt yaptırmak istediğimde, sizden detaylı bir tahlil istemişlerdir onun sonucunu getirin o zaman kaydınızı yapabiliyoruz dediler..
Yani bu detaylı tahliller herkes tarafından yapılması gerektiği bilinen bişey:44::44::44::44:

Ben bugün iki kere ultrasona girdim bi karından bir vajinal.
çünkü ilk gittiğim her zamanki doktorumun istediği tahliller 465 tl tuttu. Ben de başka hastaneye gittim. Muayene olmadan testler istenemiyomuş orda da muayene oldum.Karından baktı. İşime geldi kalp atışlarını bir daha dinlemek. Zararlı olduğu hiç aklıma gelmedi. Hiç duymadım öyle bişey. Sanmıyorum. İçini rahat tut.

Kızlar rahat olun ultrasonun hiç bir zararı yok, hatta alttan bakılanında bir dr öyle olsaydı cinsel ilişki hamilelikte yasaklanır diye yorum yapmıştı

bende anlamadım ki..
güya benim dr hastanenin en pahalı muayene ücreti alan doç dru..
ama hiç söylemedi boyu posu devrilmeyesice
sağlık ocağına kayıt yaptırmakta mı varmış..
anneeeeeeeeeee ondan da haberim yok benim
ne cahil şey yaptı bu bebiş beni

Bu arada filozof biz senle aynı gün doğurcakmışız kısmetse
Ay ne güzel

evet evet aynı gün göbek tokuşturacazzzzzzzzzz
beşik kertmesi mi yapsek aceppp

Vallaa olur olur teyzesi:)))
Şu cinsiyetler belli olsun bilahare konuşalım seninle

Bu arada evet bütün arkadaşlara da duyurmuş olalım..
Aile hekimliğinize gidip kayıt yaptırmanız gerekiyo arkadaşlar, orada kilonuz tansiyonunuz vb önemli şeyler takip altında oluyo..
Ayrıca önemli aşıları da orada oluyoruz, benim şimdilik öğrendiğim tetanos aşısı olacakmışız, ve de bebek doğunca 6. gününde topuğundan kan alınması falan sağlık ocağında(aile hekimliğinde) yapılıyomuş, bebeğin aşıları da öyle.. O yüzden yaptırın arkadaşlar, kuzenimden öğrendim bu arada bunları:)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…