• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimle olan derdim bitmiyor

Birliktelik konusunu bilmiyorum. Acele eden kardeşim de değil. Şu anda da istemiyor. Tanışmada mı olmasın diyorsunuz? Bana kalırsa komple ayrılmasından yanayım. Bu kıza ne oldu anlamaya çalışıyorum. Aklım durdu.

Evet şu anda istemiyor gördüğüm kadarıyla. Demiş ki söz yapalım 2 hafta sonra yüzüğü atalım. Ben o yüzüğü attırmam demiş. Ayrılmasına da izin vermedi bu süreçte. Ne yaşıyor anlamadım?

Başta da baskıyla yüzük takalım dedim filan diye geveliyor. Baskı varsa ve boğun eğmişse bunun çözümü ne?
Her ne yaşadiysa size anlatmasını , her zaman onun yanında olduğunuzu söyleyerek anlattirmaya çalışın . İstemeye istemeye evlenmesine izin vermeyin. Gerekirse gece gündüz konuşun ve anlattırin bence. Cunku söylemediği şeyler var gibi.

Kardesiniz basini bile isteye yakacak belli. Daha önceki konuyu da hatırlıyorum adam yalancı sahtekarın teki belli. Gerekirse anneniz bir odaya kilitlesin yine de engel olsun. Tamam mantıksız bir öneri ama yani bu evlilik olursa hayatı mahvolacak. Söz konusu maddiyat da değil. Adam tekinsiz bir dolaplar dönüyor. Aileniz engel olsun bir şekilde.

Ailem biraz sorun bu konuda. Yol gösterme anlayışları sorumluluk senin demek.

Asla maddiyat değildi sorun. Çözüme kavuşturmak istiyorum da tıkandım. Bakıyorum kardeşime de anlam veremiyorum artık.

Kız kardeşin ayrılmak istemiyorsa yapabileceğiniz bir şey yok. Ayrılmak istese hiç bişey diretemez karşı taraf.
Kardeşine söyle iyi düşünsün. Biz arkandayız istemiyorsan gelmesinler gerekirse sorumluluğu biz alırız ailecek istemediğimizi söyleriz deyin

Bu sorumluluğu ben alabilirim ancak. Beni de babam varken konuşturmazlar.

Bu konudan emin değilim. Geçen burada bir konu vardı. Adam eşini dışarı salmıyordu ve kadın artık itiraz bile etmiyordu. Normalleştirmişti. Bu da öyle mi diye düşünüyorum. İlişkiyi, zorlanmayı kabullenmiş sanki. Pes etmiş.

Ailem biraz sorun bu konuda. Yol gösterme anlayışları sorumluluk senin demek.

Asla maddiyat değildi sorun. Çözüme kavuşturmak istiyorum da tıkandım. Bakıyorum kardeşime de anlam veremiyorum artık.
Çocuk aklı başında hareket ederse sorumluluk senin denir. Ama yaptığı mantık dışı. Elle tutulur hiçbir yanı yok bu işin. Başını vuracak taş bulamayacak. Yazık insan göz göre göre kendini yakar mı?

Bu sorumluluğu ben alabilirim ancak. Beni de babam varken konuşturmazlar.

Bu konudan emin değilim. Geçen burada bir konu vardı. Adam eşini dışarı salmıyordu ve kadın artık itiraz bile etmiyordu. Normalleştirmişti. Bu da öyle mi diye düşünüyorum. İlişkiyi, zorlanmayı kabullenmiş sanki. Pes etmiş.
Olabilir ama ona doğruyu anlatmakta senin görevin bir nevi. Sağlıklı bir ilişki olmadığını anlatabilirsin. Birey olduğunun farkına varsın.
Adamın ne olduğu belli değil anlattıklarından. İş yok güç yok psikolojik şiddet var. Kardeşini kukla gibi oynatıyor.

Açın buradan konuları okutun, ibretlik hikayeden bol ne var burada. Sonun bundan bile beter olacak ondan korkuyorum diye ağlayın birde sonunda. Kendini bu kadar mecbur hissetmesinin sebebi ne onu bulmaya çalışın birde.

Olabilir de beni tanısın istemiyorum. Bu kez aramızdaki iletişim zarar görebilir.

Evet benim de en büyük merakım bu aslında. Zorlanmak kardeşim tarafından kabul görüyor. Bu kız ne yaşıyor olabilir onu anlamak istiyorum.

Her ne yaşadiysa size anlatmasını , her zaman onun yanında olduğunuzu söyleyerek anlattirmaya çalışın . İstemeye istemeye evlenmesine izin vermeyin. Gerekirse gece gündüz konuşun ve anlattırin bence. Cunku söylemediği şeyler var gibi.

İnşallah öğrenebilirim ne olduğunu. Hani bahsedilen gibi bir şeyse cinsel anlamda benim için geleceği çok daha değerli. Yanındayım kardeşimin

Bu adam hala işsiz. Kardeşim de öyle. Aileme işim var diyecekmiş. Maddi güç yok bekleyin deyince adam kabul etmiyor. Param var, iş bulurum diyor sürekli.

Düğünde kardeşime altınlar verilmeyecek bir de bu konu var. Onların hepsinin yeri varmış. Ben okurken harçlık olur deyince kesin bir dille reddetmiş.

Adamın bu kadar ısrarının sebebi altınları alıp borç kapatmak gibi geliyor bana. Daha yüzük alacak parası olmayan adam neden evlenmeye kalksın ki...
Yüzükler takıldıktan sonra ayrılmak daha zor olur diye o zaman başlarlar durumumuz yok demeye. "Ailemle beraber yaşayalım ayrı ev açamam" falan der. Ucuz bir yerde düğün yapıp altınlarla da borçlarını kapatır, olan kardeşinize olur.

Ne yapın ne edin vazgeçirin kardeşinizi bu işten. "Eğer kendini evlenmek zorunda hissettiğin bir durum varsa hiçbir şey senin mutluluğundan önemli değil, evlenmek zorunda değilsin." gibi bir konuşma yapın. Size güvenmesini, anlatmasını sağlayın. Anlatamasa bile ne olursa olsun sizin yanınızda olacağınızı, evlenmek zorunda olmadığını bilsin. Göz göre göre mahvetmesin hayatını.

Düğünde kardeşime altınlar verilmeyecek bir de bu konu var. Onların hepsinin yeri varmış. Ben okurken harçlık olur deyince kesin bir dille reddetmiş.

Bak siz bile diyorsunuz bu adam sırf dugunde toplanacak birkac altının pesinde. Baksana gelmeden yerleri belli olmuş pesss. Bian once kaçsın uzak dursun hayatını yakmasın.

Adamın bu kadar ısrarının sebebi altınları alıp borç kapatmak gibi geliyor bana. Daha yüzük alacak parası olmayan adam neden evlenmeye kalksın ki...
Yüzükler takıldıktan sonra ayrılmak daha zor olur diye o zaman başlarlar durumumuz yok demeye. "Ailemle beraber yaşayalım ayrı ev açamam" falan der. Ucuz bir yerde düğün yapıp altınlarla da borçlarını kapatır, olan kardeşinize olur.

Ne yapın ne edin vazgeçirin kardeşinizi bu işten. "Eğer kendini evlenmek zorunda hissettiğin bir durum varsa hiçbir şey senin mutluluğundan önemli değil, evlenmek zorunda değilsin." gibi bir konuşma yapın. Size güvenmesini, anlatmasını sağlayın. Anlatamasa bile ne olursa olsun sizin yanınızda olacağınızı, evlenmek zorunda olmadığını bilsin. Göz göre göre mahvetmesin hayatını.

Üstü kapalı şekilde konuşmak güzel olabilir. İhtimal vermiyordum ama belki de sebep bu. Ben kördüm, algılayamadım. En azından destek olacak biri var arkamda der kardeşim.

Maddi konularda çok çok haklısınız. Zaten bunların sinyallerini vermiş ya da açıkça dile getirmiş biri.

Teşekkür ediyorum @cilek.yagmuru yorumunuz için.

Bak siz bile diyorsunuz bu adam sırf dugunde toplanacak birkac altının pesinde. Baksana gelmeden yerleri belli olmuş pesss. Bian once kaçsın uzak dursun hayatını yakmasın.

İnşallah bu sorunu çözebilirim. Gerçekten öyle. İnsan daha tanışma bile olmadan bu kadar hesap nasıl yapar bilmiyorum.

Benim aklıma dirwkt kardeşiniz iliski yaşamış hamile olabilir diye geldi. Sonuçta niye boyle biriyle evlensin? Size korkudan diyemiyor olabilir.
Ama bu sebepten evlenilmez cok mutsuz olur.

Hamile olsa "isteme olmasın" demezdi diye düşünüyorum. Farklı şekilde ilişki yaşadım, mecburum düşüncesine yoğunlaştım artık..

Üstü kapalı şekilde konuşmak güzel olabilir. İhtimal vermiyordum ama belki de sebep bu. Ben kördüm, algılayamadım. En azından destek olacak biri var arkamda der kardeşim.

Maddi konularda çok çok haklısınız. Zaten bunların sinyallerini vermiş ya da açıkça dile getirmiş biri.

Teşekkür ediyorum @cilek.yagmuru yorumunuz için.

Rica ederim, bunları siz de düşünüyorsunuzdur ama insanın kardeşi söz konusu olunca işin içinden çıkmak daha zor oluyor.
Buradaki yorumlarınızdan tanıdığım kadarıyla olaylara mantıklı yaklaşan, akılcı önerilerde bulunan birisiniz. Kardeşinizi bu durumdan çekip çıkaracak doğru cümleleri kurarsınız eminim.
Benim de kız kardeşim var, neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Umarım bir an önce sonlanır bu ilişki.

Rica ederim, bunları siz de düşünüyorsunuzdur ama insanın kardeşi söz konusu olunca işin içinden çıkmak daha zor oluyor.
Buradaki yorumlarınızdan tanıdığım kadarıyla olaylara mantıklı yaklaşan, akılcı önerilerde bulunan birisiniz. Kardeşinizi bu durumdan çekip çıkaracak doğru cümleleri kurarsınız eminim.
Benim de kız kardeşim var, neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Umarım bir an önce sonlanır bu ilişki.

Teşekkür ederim. Ben de yorum yaptığınızı görünce dikkatle okudum.

Kıymetliler tabii bizler için. Umarım dediğiniz gibi olur.

Canim o oglan 30 yaşına gelmis 6 7 bin tl lik yüzüğü bozdurmuslardi galiba borclari var diye doğru mu
Valla daha uygun fiyatli pirlantalar da var (soz yüzüğü)
2 bin 3 bin ufak taşlı sertifikali gayette..
Hayir olamaz.. ne demek gumus yüzük bunlar ailecek şaşırmış altinlari da olmayacak kardeşinin hepsinin yeri varmis mis
Isi gucu yok adamin
Hadi bi borç harcla kanepe buzdolabi aldilar nasil gecincek bunlar bence bu is coooook ama çok yas ve oglan tarafi afedersin ama cok kurnaz açıkgöz pinti
Daha yuzuk alamicak adam nasil evlenmeye kalkar yani
Hani yasi 23 25 desen,uniden yeni mezun ailesi evlendircek herseyi ailesi yapcak,birsure oglan babasıyla çalışacak valla o bile daha sicak bir durum var oyle evlenen oglunu evlendiren,herseyi ustlenen,gelinin altinina dokunmayip,oglanin altinlarini alan ( borc olarak gidecek yerlere goturmek ve butun masrafi anne baba yapti diye) aileler var
Valla kardesin hipnoz edilmis ruyada gibi yasi da cok genc yani ben oglana sinir oldum ne demek illa ayni gun yuzuk muzuk dayatma var bencillik var sozde bilezik demisler vazgecmisler tuhaf bir aile
Annen baban ne diyor bu ise bence onlarda gicik olmuştur

Back