• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

ay peri abla..başlayaım başlamasına da şimdi okuyordum ordan burdan fazla protein kortizon tedavisini berabrinde getiriomuş..e senin bu dukan &100 protein zaten..eminsin değil mi sağlıklı olacağına?
benim diyet başka elma diyeti yapmayı düşünüyorum ben...1 hafta süresi bu diyetin ama senle başlarız yani içerik farklı ama ...olur mu bakem?
mesela yumurta serbest diye ben gündeçok yiyodum ama bi baktım 1 den fazlası zararlıymı.kortizona gidiomuş bu yol..ne dersin sen daha bilgilisindir bu konuda?

iyi aksamlar kizlar,
Ben bu sabah tartildigimda 77,7 gördüm cok mutluyum ben tam kb diyetini uygulamiyorum basta 1-2 hafta yaptim fakat daya sonra kb saymaktan usandim ve 2 sene önce uyguladigim doktor listesini devam ediyorum o zamanda 2,5 ay icinde 22 kilo vermistim, simdi yine ayni listeyi uyguluyorum ben diyete basliyali carsamba günü 4 hafta olucak simdiden 7 kilo verdim isterseniz sizlerle de paylasabilirim biraz kb ye de benziyor zorluk cekiceginizi düsünmüyorum belki bir nevi sizlere de yardimim dokunabilir kendim kilo verince nasil seviniyorsam sizlerin de verdigini okuyunca sizler kadar bende mutlu oluyorum cünki kilolu halin ruh halini ben de sizlerle ayni sekilde paylasiyorum.

tebrik ederim bir ayda süper bir sonuc bende listeye bagimli diet yapmayi sevmiyorum ama genel olarak beslenme seklini acikcasi merak ettim yarin baslasirsan sevinirim:34:

asinazcigim karar verdigin diyeti bizle de paylasirsan bizde sana katiliriz yapabilirsek

valla nm ben baya araaştırdım ..tartılıom tartıda tı yok bu kb ile..valla peri abl da veremior ya buna bağlıyorum valla..işte benim diyet elma diyeti gittim bugün elmaları aldım..yeşil elma olcak..
bu çok önemli..
sonra kahvaltıda var..2 dilim kepek ekmek arası yazsız peynir lor ne varsa tost yapacam..
sonra biraz domates biraz salatalık yannda..sonra 5 -6 zeytin....
şekersiz çay serbest miktarı gün içinde de serbest..sonra her 2 saatte bir 1 yeşil elma yiycen..en son yatmadan 4 saaat önce yiycen..eğr yatmaya yakında acıkırsan salatalık maydanoz veya marulla biraz geçiştirebilirsin..
elma gerçekten zayıflatıyor..1 arkadaşım yaptı zayıfladı gözümün önünde bire bir gördüm..ben de yapacam 4-5 günde illaki fark eder..duruma göre devam edecem..böyle katılmak isteyen olursa bikaç günlüğüne bana katılsın..

hı unutmuşum günde 4/5 kupa yeşil çy içmk zorunlu ve 2 litreden aşağı su içilmeyecek..katılmak isteyen varsa benimle başlasın ..yarın başlamam lazım Allahın izniyle :)

ay peri abla..başlayaım başlamasına da şimdi okuyordum ordan burdan fazla protein kortizon tedavisini berabrinde getiriomuş..e senin bu dukan &100 protein zaten..eminsin değil mi sağlıklı olacağına?
benim diyet başka elma diyeti yapmayı düşünüyorum ben...1 hafta süresi bu diyetin ama senle başlarız yani içerik farklı ama ...olur mu bakem?
mesela yumurta serbest diye ben gündeçok yiyodum ama bi baktım 1 den fazlası zararlıymı.kortizona gidiomuş bu yol..ne dersin sen daha bilgilisindir bu konuda?

kb diyetindede protein agirlikli besleniyoruz ve inan saglikli bir diet bizimki Ahmet Aydinin dedikleri beni cok tatmin etti ve diger bos laflara aldirmiyorum evet dukanda baslangicta sirf protein ama sadece 5 gün yani aslinda dietin devaminda sebzede ekleniyor ama ben sadece atak devresini yapicam dukanda max günde 3-4 yumurta serbest diyor

bana görede elma dieti cok saglikli degil ama yinede sen bilirsin belki metabolizmayi sasirtmak amaci ile yapilabilir ama uzun süreli yapilmasi saglikli degil bence

valla bu kb bana kilo verdirmedi sadece kilonu korumak istiyorsan kb ye dikkat yeter..buna kesin kannat getirdim..1 haftada tartıda gram oynamamış ya..insanlar ilk hafta veriyo sonra durakıyo ben onu da veremedim üstüne üstlük..

dr. listemi paylasiyorum.

sebzelerden yiyebildiklerimiz:avokado (80g) karnabahar, tere, eissalat,salatalik tursu,taze fasulye,salatalik,yer lahanasi,yesil salatalarin her türü,pazi,yesil zeytin,maydanoz,mantar,semizotu,kirmizi turp,beyaz turp,brüksel lahanasi, beyaz lahana,kuzukulagi,lahana tursusu,kereviz,kuskonmaz,ispanak,domates(orta büyüklüktekinin yarisi günde)kabak

Meyve: elma, armut,bögürtlen(100g)kiraz(100g)nar,yaban mersini (100g)ahududu(100g)kiwi(160g)mango(160g)greyfut(1/2)seftali,erik(120g)siyah erik(100g)

yumurta

Baliklardan: hamsi,alabalik,levrek,kalkan,somon,uskumru,sardalya,thunbaligi,

Etler: dana yagsiz,koyun yagsiz,sigireti yagsiz,

birde yapilan diette yagdan vermek önemli su ve kasdan veriyorsan iyi degil kas kaybi demek metabolizmanin yavaslamasi demek vücutta kas orani ne kadar yüksekse yapilan dietlerde daha cok basari saglaniyor

Tavuk: ördekgögüs,tavukgögüs,hindigögüs,

Salamlar:tavuk veya hindi jambon

Peynir: keci beyaz peyniri

baklagil:nogut,kuru fasulye, kirmizi kuru veya taze fasulye konserve de olabilir seker katilmamis.

kb diyetindede protein agirlikli besleniyoruz ve inan saglikli bir diet bizimki Ahmet Aydinin dedikleri beni cok tatmin etti ve diger bos laflara aldirmiyorum evet dukanda baslangicta sirf protein ama sadece 5 gün yani aslinda dietin devaminda sebzede ekleniyor ama ben sadece atak devresini yapicam dukanda max günde 3-4 yumurta serbest diyor

bana görede elma dieti cok saglikli degil ama yinede sen bilirsin belki metabolizmayi sasirtmak amaci ile yapilabilir ama uzun süreli yapilmasi saglikli degil bence

yani çok fazla yapmayı düşünmüyoru..3 versem çok iiolacak..60 larda takıldım kaldım ya..56 ve 57 yi görmek istiyorum..

yeşil elma yağları yakıyormuş ayrıca..özellikle bu noktada çok dikkat etmek gerekiyor..yeşil yeşil yeşill olacak..aslında peri abla uzun vadede bizim kb bence sağlıklı değil içimden bi ses bu yerde patla verir diyo günlük çünkü fazla protein alıyosun ki fazla protenin zararını uzun vadede görürsün bence..elma da çok sağlıklı demiyorum ama bikaç gün olsa da denemeye değer buluyorum...
aslında sağlıklı olan herşeyde yiyip az yemek ekmeği ve tatlıyı çok tüketmemekten geçiyor..
ama biz bunu yapamadık işte..
katılan olursa bana yazsın arkadaşlar bi kaç günlüğüne..
sen dukanda kararlıysan sende benimle farklı kategoride başlamış olusun peri abla :)

valla bu kb bana kilo verdirmedi sadece kilonu korumak istiyorsan kb ye dikkat yeter..buna kesin kannat getirdim..1 haftada tartıda gram oynamamış ya..insanlar ilk hafta veriyo sonra durakıyo ben onu da veremedim üstüne üstlük..

maalesef bu diet kacamagi affetmiyor tabi ölcüsüde önemli bir hafta sifir kacamaksiz yapmayi dene o zaman sonuca göre karar ver derim ben 1.600 kg verdigimi biliyorum bir haftada kb dieti ile

birde yapilan diette yagdan vermek önemli su ve kasdan veriyorsan iyi degil kas kaybi demek metabolizmanin yavaslamasi demek vücutta kas orani ne kadar yüksekse yapilan dietlerde daha cok basari saglaniyor

doğru tabiki de dediğim gibi yeşil elmanın yağ yakıcı özelliği var onun için seçtim bu diyeti..ayrıca biraz da sudan gitse fena olmaz yane.. :)

maalesef bu diet kacamagi affetmiyor tabi ölcüsüde önemli bir hafta sifir kacamaksiz yapmayi dene o zaman sonuca göre karar ver derim ben 1.600 kg verdigimi biliyorum bir haftada kb dieti ile

öyle de peri abla ben 2 gün kaçamak yaptım..ama o gün o kaçamağı yaptığım sporla erittiğimi düşünüyorm..yediğim kadarda spor yaptı hatta 2katı..100 gr dahi yok..normal mi ?
soğudum valla kb den sadece şu açıdan ii buluyorum kilonu korumana yardımcı oluyor..

ama ben şurda hala takıldım ne öteye gidiyırum ne geriye..bu kadar protein zaralı uzun vadede..bu diyet beni korkutuyor peri abla valla.. ben ikna olmadım bu diyet sağlıklıdır diyemiyorum..

araştırmalara devam ediyorum...

elma da sağlıksız ama 3-5 günlük denemeye değer bence..%100 sağlıklı değildir tabiki..ama şu 3-4 kiloyu verebilirsem eğer kb yi devam ettirmemeyi düşünüyorum..

aynen canim atak devresini yapicam 5 günde 3 kg verilir diyor tabiki bünyeden bünyeye degisir ben 3 degil 1 kg versem mutluluktan cildiririm yani:52: uzun süredir 100-200 gr verdikten sonra bu süper moral olur:32:

su an bu dietin beslenme sekli bana uygun geliyor rahat yapabilecegimi düsünüyorum benim icin bir diette peynir mutlaka olmali+yumurta olusuda süper buna ilave et serbest ve yaninda salata yerine ayran ve yogurtda bunu telafi ediyor 5 gün denemek istiyorum insallah sonucu güzel olur bu morale gercekten ihtiyacim var:61:

canım 5 günde 3 kilo verenler, ilk başladıkları için öyle oluyo yani sudan gidiyo, senin sudan gitmicek, inşallah bi kilo verirsin, bence senin için büyük başarı olur ama yarım kilo versende çok çok güzel bence

Son düzenleme:
simdide günlük liste olarak veriyorum.
birde tuzsuz aycekirdegi ve kabak cekirdegi beraber karistirip tavada yagsiz kavrulmus olarak

örnek1:
sabah:5 kahve kasigi ay ve kabak cekirdegi,95g sebze listeden,arzuya göre 1 meyve ve cok ince dilim cavdar ekmegi.

öglen 75g baklagillerden veya 75 gr peynir 125g sebze

aksam:130g et veya 2 yumurta, 135g sebze +meyve ve ekmek (CAVDAR)

örnek 2:

sabah :1 yumurta, 95g sebze arz.edilirsemeyve ve ekmek
öglen: 120 g Tavuk türlerinden 125g sebze
aksam: 75g baklagil veya peynir 130g sebze +ekmek meyve

örnek3:sabah:75g jambon,95 g sebze +meyve ve ekmek
öglen 120g balik,veya 2 yumurta 125 gr.sebze
aksam 75g baklagiller veya peynir 130g sebze +meyve ekmek

bu örnek leri her gün degisik olarak yiyorum birde 1 günde ayni proteyin guruplarini sadece 1 kez yiyebiliyorsun.misal sabah yumurta yediysem o gün bi daha yumurta yemiyorsun
günde 3 lit.su seker ve sekerli icicekler yasak,
ögün aralari 5 saatte bir su kahve cay serbest
ilgilenip sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarim.Bu diyetin adi metabolic balance ve türkiyede de yaygin internete verirseniz türkiyenin hangi bölgelerinde bilgilendirdiklerini görebilirsiniz

canım tdd de de 4 yumurta serbest biliyo musun yani, ahmet aydının diyetiyle örtüşüyo, atak evresi değil ama diğer evreler örtüşüyo
:13:

elma da sağlıksız ama 3-5 günlük denemeye değer bence..%100 sağlıklı değildir tabiki..ama şu 3-4 kiloyu verebilirsem eğer kb yi devam ettirmemeyi düşünüyorum..

metabolizmayi sasirtmak amacli olacaksa yapilabilir benim demek istedigim uzun süreli bir diet programi olmamali

tamam yarin ikimizde farkli diete basliyoruz insallah sonuclar bizi memnun eder:13:

simdide günlük liste olarak veriyorum.
birde tuzsuz aycekirdegi ve kabak cekirdegi beraber karistirip tavada yagsiz kavrulmus olarak

örnek1:
sabah:5 kahve kasigi ay ve kabak cekirdegi,95g sebze listeden,arzuya göre 1 meyve ve cok ince dilim cavdar ekmegi.

öglen 75g baklagillerden veya 75 gr peynir 125g sebze

aksam:130g et veya 2 yumurta, 135g sebze +meyve ve ekmek (CAVDAR)

örnek 2:

sabah :1 yumurta, 95g sebze arz.edilirsemeyve ve ekmek
öglen: 120 g Tavuk türlerinden 125g sebze
aksam: 75g baklagil veya peynir 130g sebze +ekmek meyve

örnek3:sabah:75g jambon,95 g sebze +meyve ve ekmek
öglen 120g balik,veya 2 yumurta 125 gr.sebze
aksam 75g baklagiller veya peynir 130g sebze +meyve ekmek

bu örnek leri her gün degisik olarak yiyorum birde 1 günde ayni proteyin guruplarini sadece 1 kez yiyebiliyorsun.misal sabah yumurta yediysem o gün bi daha yumurta yemiyorsun
günde 3 lit.su seker ve sekerli icicekler yasak,
ögün aralari 5 saatte bir su kahve cay serbest
ilgilenip sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarim.Bu diyetin adi metabolic balance ve türkiyede de yaygin internete verirseniz türkiyenin hangi bölgelerinde bilgilendirdiklerini görebilirsiniz

paylaştığın için teşekkürler canım, canım gerçekten bizim diyete benziyo bakliyatlar dışında, tartın var sanırım değil mi:26:

Back