- 21 Ocak 2010
- 859
- 35
- 118
- 45
uymuyo derken az mı çok mu bizim listeye göre kb oranları:26:
Az olan da var çok olan da var işin garibi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
uymuyo derken az mı çok mu bizim listeye göre kb oranları:26:
bu KB diyetine patlican karniyarik yiyebiliyormuyuz ?
siteyi buldum ama pek anlamadım![]()
örnek: Nutrition Facts and Analysis for Apples, raw, with skin [Includes USDA commodity food A343] burada kabuğu soyulmamış elma var küçük boyuna baktım 149 gr diyor kb si 21, solda istediğiniz besinin gramını seçebiliyorsunuz, enter food name denen yere mesela apple dedim elma için bir ton şey çıkıyor onların içinden fruits denen yeri seçtim oradan da kabuklu çiğ elmayı seçtim, içine elma giren her türlü şeyi bulabilirsiniz
arkadaşlar yazdığım sitedeki değerler bana daha çok ümit verdi bu diyeti sürdürmek için.sabzelerin kb değerini biz tane olarak hesapllıyoruz ama oraya baktığımızda 100 gra göre verilmiş.artı ben hep fıstık yiyodum diyet sırasında oysa fındığın kbsi oldukça düşükki bayılırım kendisine.
hem bu listede vagusun dediği gibi diğer besin değerleri de var.karşılaştırma yapın isterseniz.ben evde sayfayı kendime göre temize çekip b.dolabına asmayı düşünüyorum.
süt:4,8
yoğurt:2,2(çok sevdiğim halde yemiyordum kbsi yüksek diye)
ayran:3,7(işte bunu kafam almıyo.yoğurdu sulandırınca kbsi mi artıyo yani?)
tereyağı:0,8
süttozu:37(inanamadım,kahveme süttozu eklemiycem artık hatta no kahve)
beyaz ekmek:55,9
makarna:72sütlü çikolata:48
fıstık:15,7
fındık:7,2
ıspanak:1,8
marul:2,5
salatalık:1,9
lahana:4,2
domates:3,4
meyveler aynı diğer listedeki gibi...
kızlar bence oldukça doğru kb değerleri olan bir liste buldum Besinlerin kalori cetveli değerleri kalori miktarı Proteinlerin Yağların Karbonhidratların kalori cetveli hesaplama | Diyet & Sağlıklı Yaşam
bu liste baz alınabilir kanaatimce
kafam iyice karıştı.listelerde dikkatimi çeken meyvelerin değerler pek değişmemiş ama diğerleri çok farklı.
bir de bu link var ben bunlarin ikisine uyarak yapiyorum yalniz almanca verilmis besinler
Tabelle glykämischer Index, Kalorientabelle, Eiweißtabelle, Kohlenhydrattabelle
bugün çok sessiziz.sanırım chess ve perinin yokluğundan:)
Ben aynı bu listeyle kilo vermiştim, şimdi de kaçamak yapmayınca veriyorum. Aslı'da öyle. İkimiz de salatanın içine sıkılan limonu ya da sebze yemeğine konan salçayı hesaplamıyoruz. Onlara dalınca iş çok karışıyor. Limonda 10 birim var bizim listede, başka bir liste salça için 21 gram karbonhidrat diyor mesela???? Ohoo o zaman ben bu rejimi 10 gün yapabilirim sadece. Zaten asıl yaptığımız şey yediğimiz karbonhidrat miktarını azaltmak ve bunu hayat tarzı haline getirebilmek. Low Carb Diets denilen düşük karbonhidrat diyetleri çok çeşitli ama ana fikir şu: Kaliteli et ürünleri, yumurta, peynir, sebze ve şekeri az meyvelerden yana zengin bir diyet yaparsak kilo da veririz, hayat kalitemiz de düzelir. Uzun bir süre devam edince zaten listeyi açıp bakmıyorsunuz. Bence çok fazla takılmamak lazım. O kadar çok liste var ki internette bir birine benzemeyen içinden çıkılmaz hale gelebiliyor baktıkça.