Hoşgeldin hayatım, benim karboksi yaptırdığım doktor söyledi bunu bana, sabahları idrarın koyu ve yoğun olması vücudunun yağ attığı anlamına geliyormuş. Başka nasıl atılır yağ dedim, idrar, büyük wc ve ter ile dahi atılıyormuş. Ter'le atılmasına şaşırmıştım hatta :) Terleyenler dikkat etsin daha bi yağlı yağlı, çok ilginç yaa.
Doktorunuz haklıdır. Yanlış anlamayın, kendi kendine bilinçsizce diyet yapan bir sürü arkadaş da var. Bilinçsiz diyetler karaciğeri bozuyor. Burada okuyup, karaciğer kaynaklı olabilecek koyu renk idrara, oh ne güzel yağ yakıyorum diye sevinmesinler diye yazma ihtiyacı duydum.
Ben 12 yıl önce düşük karbonhidrat, yüksek proteinli Atkins diyeti yaptım 1 yıl. 26 kilo vermiştim. Onda da yağ yakımına geçilen devre geldiğinizde idrarınız hatta nefesiniz aseton gibi kokuyor. Şimdi de doktor kontrolünde yine yüksek protein düşük karbonhidratlı South Beach Diet yapıyorum. Bakalım inşallah vereceğiz kiloları. En azından buradaki başarı öyküleri beni gerçekten cesaretlendirdi. :teytey:
canım çok dondurma istiyo ne yiyebilirim
şeker hastaları için üretilen çikolatalardan bizde yiyebilirmiyiz arada sırada regl dönemlerinde falan
ben de aynı sorundan muzdaribim. Canım öylesine istiyor ki, hani sanki bıraksalar yemek falan değil sadece dondurma yiyebilirim. Nefsimi köreltsin yeni bir formül buldum deneyebilirsiniz. Dr. Oetker tatlılar için yeni aromalar çıkarmış. Limon, acıbadem, rom falan. 3 tane küçücük tüp halinde satılıyor. 1,5 lira falan bir şey. Light yoğurdun içine bir damla koyuyorum. Biraz da tatlandırıcı koyup, buzlukta soğutuyorum.(Donmasın, taş gibi oluyor) Sonra çıkarıp dondurma niyetine yiyorum. Acıbademi acımsı bir tada sahip ama limon ve rom aroması çok başarılı.
south beach dietinde süt ürünleri yasak yazıyo nette dicektim ki baska bi sitede serbest yazıyo sen nasıl uyguluyosun bu dieti
dondurma lıghtta önemli olan kb değeri artık :)
oönceden aldığım afiyetle yediğim eti form bisküvilerin kb değerine baktım kafayı yiyodum kaş yapıyım drken göz çıkarmışım hep
şimdi lıghtta olsa kb ye bakmadan almam
selin ablam, seninde bildigin gibi ben 17 temmuz aksami türkiyedeyim...
orda herzaman et tavuk bulamam.... makarna pilav yememeye calisicam... corba ve sebze yemekleri yapildiginda yicem.... hamur isleri yemicem.... dondurma yemeden nasil yapicam bilemiyorumm... arada bir yerim herhalde az yaa... ayran bol bol icerim sanirim... valla korkuyorum nasil yapicam diye... karbonhidrat degerlerim büyük ihtimal yüksek olur... ama bide su var... ozamana kadar migdem baya kücülür sanirim. fazlada yemem herhalde o sicak da... tavuk burger alirim ordan. kendime yaptiririrm :)))
bende hergün tartılanlardanım.böylesi daha iyi oluyor dünkü aradan sonra kilo almamışım.sabah sucuklu yumurta yedim.
kızlar hatun 9 kilo verdi o dahaziran başında başlamıştı .o hergün oryantal yaptı bazen 1.5 saat kadar.bu da çok etkili oldu.bende yapabilsem keşke.
bugün yine varislerde ağrı var,umarım geçer.ilacımı aldım.
kızlar bişi dikkatimi çekti,k,mse kabızlıktan bahsetmiyor.ne güzel.bünyemiz alıştı
şeker hastaları için üretilen çikolatalardan bizde yiyebilirmiyiz arada sırada regl dönemlerinde falan
aah bilmemmi. senelerce her öğlen yemek yerine 1 paket form bisküvi, 1 tane elma yedim. Keşke onun yerine düzgün bir yemek yeseymişim. Kalorisinin yanında içinde sürüyle koruyucu madde var. Bütün o koruyucu maddeler, ne idüğü belirsiz tatlandırıcılar bir gün hipoglisemi, hipotiroidi gibi hastalıklarla size geri dönüyor.
Tatlandırıcı deyince aklıma geldi. Lütfen özellikle süpermarketlerde satılan ve içinde Sodyum Siklamat olan tatlandıcıları almayın. Uzmanlar kesinlikle günde 1 taneden fazla kullanılmamalı vücutta birikme yapıyor ve su tutuyor diyor. Onun yerine tabi az kullanmak şartıyla aspartam ve sakarin kullanın.