- 27 Ağustos 2012
- 1.246
- 121
merhaba meyracim, gecmis olsun canim, sagligimiz herseyden öncelikli tabii, bence bir diyetisyenle görüsüp, hastaligina göre bir diyet yapman daha mantikli. ama az önce melegin paylastigi ikinci listede gayet saglikli , bununla bir sorun cikacagini sanmiyorum. arkadasinin tanidigina gelince, bazen bizler bir diyete baslayinca abartip daha iyi sonuc almak icin yanlis besleniyoruz, ondandir eminim, tam kurallara uygun yapildiginda sanmiyorum zarari olsun. anlasilan seni arkadasin vazgecirdi, sen kendini nasil mutlu hissediyorsan öyle yap canim, üzme kendini, bende deneme asamasindayim, kurallari olan diyetler pek benim tarzim degil ama bir deneyeyim istedim, ama bende bozdum ilk günden bakalim hayirlisi olsunselam canlarım:)
ben suçlu geldi:))))
benim kilodan dolayı ara ara tansiyonum çıkar, yani vücudum susuz kaldığından yada fazla kalsiyum tükettiğimde.
bu durumda suyumu bol içmem lazım yada işte kalsiyumu çok tüketince yanında portakal tarzı bişeyler yemem lazım.
dün akşam tansiyonum çıktı benim, çok aşırı değil ama çıktı, bende diyettendir belki diye mecbur diyetimi bozmak zorunda kaldım, çünkü tansiyonumun çıkması için başka bi sebep göremedim, portakalımı falan yedim akşam, sabaha bişeyim kalmamış şükür.
şimdi peynir ve yumurtada da kalsiyum var sanırım, birde peynir dün epey tuzluydu, e çok hassas bi bünyede mevcut bende, ve kaçınılmaz son oldu galiba
aslında ne kadar istiyordum bu diyeti başarmayı ama tansiyonum çıkınca mecbur kaldım bozmaya.
ne yapacağımıda bilmiyorum şuan içinde hiç
birde melekcim; dün bi arkadaşım dediki bu karbonhidrat diyetini kuzeni yapmış o arkadaşın, bi zaman sonra karaciğer değerleri fırlamış ve gut hastalığının eşiğinden dönmüş, bunuda duyunca kafam biraz karıştı??
valla şuan naapacağımı hiç bilmiyorum. hızlı kilo vermekte istiyorum malesef
ama işte herşey istemeklede olmuyo tabi.:44:
merhaba canım
eger ıstıkrarlı ve tam olarak yaparsan 1,5 ayda verırsn
evet kizim tamda anlattigin gibi cabuk kiriliyor, o yüzdende cok nazli büyüdü, ama melek gibi bir kalbi var, terbiyeli hanim hanimcik 16 yasinda, masallah annesinin kizisi, cok seviyorum, suyundan gidersen melek gibidir bende ona iki dil döküyorum mizmizlansada yapiyor dayanamiyor idare ediyoruz iste. koc burcuda inatci oluyor bildigim kadariyla, sen ozaman bu diyete inatla bir sarilsan kimse tutamaz citir olursun valla bende seni öpüyorum görüsmek üzere, bende kacayim, esim gelecek
merhaba meyracim, gecmis olsun canim, sagligimiz herseyden öncelikli tabii, bence bir diyetisyenle görüsüp, hastaligina göre bir diyet yapman daha mantikli. ama az önce melegin paylastigi ikinci listede gayet saglikli , bununla bir sorun cikacagini sanmiyorum. arkadasinin tanidigina gelince, bazen bizler bir diyete baslayinca abartip daha iyi sonuc almak icin yanlis besleniyoruz, ondandir eminim, tam kurallara uygun yapildiginda sanmiyorum zarari olsun. anlasilan seni arkadasin vazgecirdi, sen kendini nasil mutlu hissediyorsan öyle yap canim, üzme kendini, bende deneme asamasindayim, kurallari olan diyetler pek benim tarzim degil ama bir deneyeyim istedim, ama bende bozdum ilk günden bakalim hayirlisi olsun
MEYRa nerelerdekı kızlar :26::26::26:
merhaba melekcim, cok güzel bir bilgi paylasmissin, dedigin gibi ilk listedende cok yedigimiz oluyor bazen, ama 2. liste gayet dengeli, bakildigindada cokda ac birakmayacak saglikli bir liste, karbonhidrati fazla olan seyleri yiyip ac kalacagimiza, az olanlari cesitlendirip, doyana kadar yiyebilirmisiz demekki, benim bugün pek olmadi , öglen yemegi olarak, 4 tane kanat yanindada yogurt yedim, ama icim bulandi, bir tuhaf oldum, keske salata yapsaydim, ama bir kabak dolmam vardi dünden kalma, bir kasede tarhana corbasini icince gözümün önü acildi, ilk günden bozuldu ama yapmaya calisacagim, aksami cok hafif tutabilirsem sorun olmaz herhalde
selam canlarım:)
ben suçlu geldi:))))
benim kilodan dolayı ara ara tansiyonum çıkar, yani vücudum susuz kaldığından yada fazla kalsiyum tükettiğimde.
bu durumda suyumu bol içmem lazım yada işte kalsiyumu çok tüketince yanında portakal tarzı bişeyler yemem lazım.
dün akşam tansiyonum çıktı benim, çok aşırı değil ama çıktı, bende diyettendir belki diye mecbur diyetimi bozmak zorunda kaldım, çünkü tansiyonumun çıkması için başka bi sebep göremedim, portakalımı falan yedim akşam, sabaha bişeyim kalmamış şükür.
şimdi peynir ve yumurtada da kalsiyum var sanırım, birde peynir dün epey tuzluydu, e çok hassas bi bünyede mevcut bende, ve kaçınılmaz son oldu galiba
aslında ne kadar istiyordum bu diyeti başarmayı ama tansiyonum çıkınca mecbur kaldım bozmaya.
ne yapacağımıda bilmiyorum şuan içinde hiç
birde melekcim; dün bi arkadaşım dediki bu karbonhidrat diyetini kuzeni yapmış o arkadaşın, bi zaman sonra karaciğer değerleri fırlamış ve gut hastalığının eşiğinden dönmüş, bunuda duyunca kafam biraz karıştı??
valla şuan naapacağımı hiç bilmiyorum. hızlı kilo vermekte istiyorum malesef
ama işte herşey istemeklede olmuyo tabi.:44:
aslinda bu ikinci listeye dikkatlice baktimda, sadece sabah ekmek var, öglen et, tavuk, salata ve yogur, aksam sebze ve yogurt, klasik diyetlerdeki gibi, formül bu, ama ölcülü, o zaman hesap isine cok kafa yormaya gerek yok , günlük bu örnek menüdeki gibi beslenirsek sorun olmaz sanirim.
İnsallah verebilirim cok tesekkürler ilgilendiğin için:) bişey daha sorucam ben bir yerde 40 puanın altında olmaması gerektiğini duydum ama ben iki öğün yiyorum günde ve 25 puan falan topluyorum ortalama bunun bi eksisi var mııdır ?
meyracımmm hosgeldınncok cok gecmıs olsun canım bu arada kesınlıkle once saglık
yanı aslında karbon dıyetı cokta dıger dıyetlerden farklı deıl sadece bunda proteın agırlıklı seylerde sınırlama yok gerı kalan aynı sey yanı puan musaıt oldukca sebzede var yogurtta sutte hersey var yeterkı dengelı ve duzenlı yemek o arkadasının durumuna gelınce canım soyle dusun gut hastalıgına yakalanmak ıcın yada karacıger degerlerının fırlaması ıcın normalın cok cok ustu et turu seyler yemesı lazım gunde kım 1-2 kılo et yıyebılırkı?? o yuzden ben bole seylere cok kulak asmıyorum sonucta bu dıyetı yaparken kımse bır oturusta bır kuzu yemıyor dolayısıyla gut yada baska bır rahatsızlık olması dusuk ıhtımal bu dıyete baglıayrıca sadece et yokkı kalsıyumda var olculu karbonhıdratta var sebzede var dedıgım gıbı puanı ayarlandıktan sonra sebzede yenebılır karbonhıdratta tek sıfre puanı gecmemek hepsı bu canım
melekcim benim gibi kilosu fazla olanlar icin ilk etapta birden düsürüp hizli kilo vermek yanlis olabilir, bence biraz daha fazla mesela kendim icin, 50 felan yapsam daha yavas ve kalici vermis olurum diye düsünüyorum, zamanla mide kücülüp diyete alistigimizda, ayrica insallah kiloda verdigimizi görünce, keyifle asagi cekeriz puanimizi, diye düsündüm kendi adimaegerkı gunu 25 puanla kapatıyorsan canım daha hızlı sonuc alabılırsın40 puan sartı yok sadece 70 puanı gecmemek lazım
egerkı gunu 25 puanla kapatıyorsan canım daha hızlı sonuc alabılırsın40 puan sartı yok sadece 70 puanı gecmemek lazım
merhaba canim, benim fikrim, öyle cok ince ayrintilara takilma, gramla felan ugrasma, cünkü bir süre sonra bikkinlik gelir, onun yerine listedeki gibi, sabah bir veya iki dilim ekmekle peynirimizi, zeytinimizi yiyebiliriz, yada daha doyurucu olmasi icin 2 haslanmis yyumurta, tabi o zaman ekmek yok yada 1 dilim olacak sekilde öglenleri doyana kadar haslama yada izgara tavuk, yada balik, yada et yaninda bir porsiyon salata yogurdu iki saat sonra ara ögün olarak yyesek daha iyi bence, aksamda, herhangi bir sebze yemegi yanindada yogurt , bitmistir, tek tek gramla felan ugrasmaya gerek yok diye düsünüyorum, haa bu arada kendimi ölcülü hissediyorum puanla diyorsan o baska, diyorumya kisiye göre degisir bu, ben pek ugrasamiyorum öyle ince ayrintilarlaDün ekmeksiz kahvaltı yaptım -0
Aksamda ceyrek cevirme tavuk yedim 100 gr rus salatasıyla -8
İki kare parça bitter cikolata yedim 10 gr falandır onun puanını bilmiyorum kaçtır sizce ? yani dünü en fazla 15 puanla kapattımm:)))
Bu arada az once paylastıgınız bilgiyle beni geçmişimle yüzleştirdiniz daha bi hırs yaptım teşekkürlerrr
merhaba canim, benim fikrim, öyle cok ince ayrintilara takilma, gramla felan ugrasma, cünkü bir süre sonra bikkinlik gelir, onun yerine listedeki gibi, sabah bir veya iki dilim ekmekle peynirimizi, zeytinimizi yiyebiliriz, yada daha doyurucu olmasi icin 2 haslanmis yyumurta, tabi o zaman ekmek yok yada 1 dilim olacak sekilde öglenleri doyana kadar haslama yada izgara tavuk, yada balik, yada et yaninda bir porsiyon salata yogurdu iki saat sonra ara ögün olarak yyesek daha iyi bence, aksamda, herhangi bir sebze yemegi yanindada yogurt , bitmistir, tek tek gramla felan ugrasmaya gerek yok diye düsünüyorum, haa bu arada kendimi ölcülü hissediyorum puanla diyorsan o baska, diyorumya kisiye göre degisir bu, ben pek ugrasamiyorum öyle ince ayrintilarla
t, esekküre gerek yok canim, öyle bildiklerimizi birbirimizle paylasiyoruz , ozaman sen gec kahvalti apiyorsan iki ögünde doyana kadar yiyebilirsin, sen kactan kaca kadar gidiyorsunki okula, ögrenciyim demissin, yasinda kücük senin sanirim, boyun ve kilon kac senin canim , ona göre iki ögünlük bir menü ayarlayalim senin icin, ama puanlarla melek ilgilenir, hep beraber ayarlariz insallah. sindirim sistemi icinde karbonatli suyu cok tavsiye ediyorlar, ben bu aralar suyuma koyuyorum azcik , bir dene istersenMerhaba
Tesekkür ederim uzun uzun cevap yazdıgın için :)
Aslında benimde oyle gramla falan pek işim yoktur ama bu listede hersey gramla olunca bende oyle paylasayım dedim :) ben çalışanların oyle arasında neredeyse kahvaltı yapıyorum öğrenci olunca anca o kadar oluyor 4 gbi birşeyler atıstırmam gereksede okulda bişeyler bulamıyorum bana o konuda ne yemem konusunda yardımcı olurmusunz yani sabah ile aksam yemegi arasında atıstırmalık ne yiyebilirim yemek tarzı olmadan ? Bide sindirim sorunun yasıyorum günlerdir onun için ne yapmam gerekzaten sıkıntılıydı smdi daha da fena
t, esekküre gerek yok canim, öyle bildiklerimizi birbirimizle paylasiyoruz , ozaman sen gec kahvalti apiyorsan iki ögünde doyana kadar yiyebilirsin, sen kactan kaca kadar gidiyorsunki okula, ögrenciyim demissin, yasinda kücük senin sanirim, boyun ve kilon kac senin canim , ona göre iki ögünlük bir menü ayarlayalim senin icin, ama puanlarla melek ilgilenir, hep beraber ayarlariz insallah. sindirim sistemi icinde karbonatli suyu cok tavsiye ediyorlar, ben bu aralar suyuma koyuyorum azcik , bir dene istersen
hoşbuldum canım:)
çok sağol ilgin için
karaciğer değerleri ve karbon diyeti hakkındaki fikirlerinde mantıklı geldi banada:)
bilmiyorum şuan için ne yapacağımı, biraz ara verip sonra bi yola karar vercem artık:)
dediğim gibi hayırlısı olsun....
Sabah ;
Bir dilim kızarmıs ekmek -8 puan
Yarım yeşil biber -3,5 puan
Beyaz peynir - 1
Yeşil çay -0
Not: kızlar ben ekmeğin üzerine salça sürüp baharat karısımı ekiyorum bunun puanı kaçtır bilen var mı
melekcim benim gibi kilosu fazla olanlar icin ilk etapta birden düsürüp hizli kilo vermek yanlis olabilir, bence biraz daha fazla mesela kendim icin, 50 felan yapsam daha yavas ve kalici vermis olurum diye düsünüyorum, zamanla mide kücülüp diyete alistigimizda, ayrica insallah kiloda verdigimizi görünce, keyifle asagi cekeriz puanimizi, diye düsündüm kendi adima
,,Dün ekmeksiz kahvaltı yaptım -0
Aksamda ceyrek cevirme tavuk yedim 100 gr rus salatasıyla -8
İki kare parça bitter cikolata yedim 10 gr falandır onun puanını bilmiyorum kaçtır sizce ? yani dünü en fazla 15 puanla kapattımm:)))
Bu arada az once paylastıgınız bilgiyle beni geçmişimle yüzleştirdiniz daha bi hırs yaptım teşekkürlerrr
merhaba canim, benim fikrim, öyle cok ince ayrintilara takilma, gramla felan ugrasma, cünkü bir süre sonra bikkinlik gelir, onun yerine listedeki gibi, sabah bir veya iki dilim ekmekle peynirimizi, zeytinimizi yiyebiliriz, yada daha doyurucu olmasi icin 2 haslanmis yyumurta, tabi o zaman ekmek yok yada 1 dilim olacak sekilde öglenleri doyana kadar haslama yada izgara tavuk, yada balik, yada et yaninda bir porsiyon salata yogurdu iki saat sonra ara ögün olarak yyesek daha iyi bence, aksamda, herhangi bir sebze yemegi yanindada yogurt , bitmistir, tek tek gramla felan ugrasmaya gerek yok diye düsünüyorum, haa bu arada kendimi ölcülü hissediyorum puanla diyorsan o baska, diyorumya kisiye göre degisir bu, ben pek ugrasamiyorum öyle ince ayrintilarla
Merhaba
Tesekkür ederim uzun uzun cevap yazdıgın için :)
Aslında benimde oyle gramla falan pek işim yoktur ama bu listede hersey gramla olunca bende oyle paylasayım dedim :) ben çalışanların oyle arasında neredeyse kahvaltı yapıyorum öğrenci olunca anca o kadar oluyor 4 gbi birşeyler atıstırmam gereksede okulda bişeyler bulamıyorum bana o konuda ne yemem konusunda yardımcı olurmusunz yani sabah ile aksam yemegi arasında atıstırmalık ne yiyebilirim yemek tarzı olmadan ? Bide sindirim sorunun yasıyorum günlerdir onun için ne yapmam gerekzaten sıkıntılıydı smdi daha da fena
tamam o zaman 11 gibi güzel bir kahvalti yap, 2 haslanmis yumurta ye kahvaltinda, bol beyaz peynir, zeytin, yesillikle bir güzel doyur, ama aksam saat 8 e kadar cok uzun oluyor, bir sandvic felan hazirlasan kendin icin, yiyemezmisin, ders aralarinda, eger olur dersen evden tavuklu bir sandvic hazirlardin, marul yapraklari, bir dilim domatesle felan, hatta yaninda bir kücük kutu ayranla güzelce doyardin böyle saatt 4 gibi felan, aksamda eve gec geldigin icin bir kase corba icerdin , kac puan olurdu bilmiyorum ama saglikli olurdu benceÜniversite ogrencisiym aksam okula gittiğim gec kalkıyorum ve en erken 11 gibi kahvaltı yapıyorum aksam yemegimide eve geldiğimde yani 8 bucuk gibi yiyebiliyorum aslında gec bi saat ama mecburen o şekilde oluyor.. 22 yaşındayım 66 kiloyum 1.72 cm boyum düşmek istediğm kiloda 57-58. Sindirim için çörek otunuda duymustum ama hiç denemedim
tamam o zaman 11 gibi güzel bir kahvalti yap, 2 haslanmis yumurta ye kahvaltinda, bol beyaz peynir, zeytin, yesillikle bir güzel doyur, ama aksam saat 8 e kadar cok uzun oluyor, bir sandvic felan hazirlasan kendin icin, yiyemezmisin, ders aralarinda, eger olur dersen evden tavuklu bir sandvic hazirlardin, marul yapraklari, bir dilim domatesle felan, hatta yaninda bir kücük kutu ayranla güzelce doyardin böyle saatt 4 gibi felan, aksamda eve gec geldigin icin bir kase corba icerdin , kac puan olurdu bilmiyorum ama saglikli olurdu bence